Ανθεκτικές στην ξηρασία ιδέες εξωραϊσμού για μια λύση χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό

10
Ανθεκτικές στην ξηρασία ιδέες εξωραϊσμού για μια λύση χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό

Ο Βορειοδυτικός Ειρηνικός έχει άφθονη βροχή όλο το χειμώνα. Στην πραγματικότητα, η περιοχή είναι παγκοσμίως γνωστή για αυτό το γεγονός. Ωστόσο, αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι τα καλοκαίρια είναι συχνά ξηρά.

Ο χλοοτάπητας και τα φυτά σας αρχίζουν να υποφέρουν όταν η ξηρασία διαρκεί πολύ.

Η πρόκληση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Πόρτλαντ είναι να σχεδιάσουν ένα τοπίο που να μπορεί να χειριστεί μεγάλες περιόδους γκρίζων, βροχερών ημερών και μετά τρεις μήνες ξηρής ζέστης. Αυτή η ανάρτηση καλύπτει ιδέες εξωραϊσμού ανθεκτικές στην ξηρασία, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Αυτοφυή φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία
  • Εξωραϊσμός χωρίς γρασίδι
  • Ηλιόλουστα φυτά
  • Αποτελεσματικά συστήματα ποτίσματος

Εγγενή φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία

Η ομορφιά των αυτοφυών τοπίων είναι ότι γενικά απαιτούν πολύ λίγο νερό.

Δεδομένου ότι οι λογαριασμοί νερού μπορεί συχνά να είναι αρκετά υψηλοί, ιδιαίτερα στο Πόρτλαντ, η διατήρηση ενός προφίλ χαμηλής κατανάλωσης νερού είναι απαραίτητη.

Εδώ στα βορειοδυτικά, υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από όμορφα φυτά μπορείτε να φυτέψετε που θα είναι σε θέση να ξεπεράσει την ξηρή καλοκαιρινή περίοδο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να έχετε το γκαζόν σας να ανθίζει από την άνοιξη μέχρι την αρχή του φθινοπώρου, αν θέλετε.

Ένας εξειδικευμένος εργολάβος τοπίου του Πόρτλαντ μπορεί να προτείνει τις καλύτερες επιλογές για την αυλή σας.

Εξωραϊσμός χωρίς γρασίδι

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το καλύτερο στοίχημά σας για μια λύση χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό είναι να παραιτηθείτε από μεγάλα τμήματα γρασιδιού στο τοπίο σας.

Το γρασίδι είναι έντασης νερού και δεν προσφέρει πολλά σε αντάλλαγμα για τις απαιτήσεις δίψας του. Στη θέση του, μπορείτε να γεμίσετε ανοιχτούς χώρους με τσιπς πεύκου ή βράχους ποταμού. Στη συνέχεια, διασκορπίστε το χώρο με φτέρες, αειθαλή φυτά ή ιθαγενή λουλούδια.

Η χρήση ενός κομψού σχεδιασμού hardscape μπορεί να είναι τόσο δημιουργική όσο και χαμηλής κατανάλωσης νερού λύση. Υπάρχουν πολλά στυλ hardscape, όπως βραχόκηποι που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για την αυλή σας.

Όταν διαπιστώσετε ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε τακτικό πότισμα ενός μεγάλου τμήματος γρασιδιού, θα χαρείτε να αφήσετε πίσω αυτή την παράδοση υπέρ του εξωραϊσμού χωρίς γρασίδι.

Φυτά με πλήρη ήλιο

Μερικά φυτά είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν πλήρως στις ακτίνες του ήλιου, ακόμη και φυτά που είναι εγγενή στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Τα λουλούδια με πλήρη ηλιοφάνεια περιλαμβάνουν το Blanket Flowers, το Achillea ή το Echinacea, για αρχή. Άλλα φυτά τα πάνε καλά στον ήλιο, όπως το Thimbleberry, το Salmonberry, το Indian Plum και το Ocean Spray. Ο κατάλογος συνεχίζει να περιλαμβάνει μια ποικιλία φυτών από λουλούδια εδαφοκάλυψης χαμηλής συντήρησης έως φυτά που λειτουργούν καλά με σκληρά τοπία.

Η διαβούλευση με έναν εμπειρογνώμονα τοπίου μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποια φυτά ταιριάζουν καλύτερα στις ιδέες σας για τον εξωραϊσμό.

Αποτελεσματικά συστήματα ποτίσματος

Ενώ μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε το τοπίο σας όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικό στην ξηρασία, μπορεί να διαπιστώσετε ότι θέλετε να ενσωματώσετε ή έχετε ήδη υπάρχοντα φυτά που μπορεί να απαιτούν ελάχιστο πότισμα για να παραμείνουν υγιείς κατά τις ξηρές περιόδους.

Εάν έχετε κάποια φυτά που απαιτούν λίγη περισσότερη φροντίδα ακόμα και σε ένα τοπίο με χαμηλά νερά, αυτό είναι όπου το έξυπνο πότισμα παίζει βασικό ρόλο.

Μπορείτε να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα άρδευσης για να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του νερού στο τοπίο σας. Μπορείτε να είστε πιο αποτελεσματικοί με το πότισμα του τοπίου σας εάν ακολουθείτε αποτελεσματικές τεχνικές εξοικονόμησης νερού, ποτίζετε τα φυτά σας στους βέλτιστους χρόνους κατά τη διάρκεια της ζέστης του καλοκαιριού και χρησιμοποιείτε ακόμη και ένα χρονομετρημένο σύστημα ποτίσματος.

Υπηρεσίες σχεδιασμού τοπίου Crowley

Οι εργολάβοι τοπίου μας κατανοούν τη σημασία της δημιουργίας ενός τοπίου που μπορεί να επιβιώσει τις ξηρές εποχές, καθώς και τη δημιουργία της τέλειας διάταξης για το επιθυμητό επίπεδο συντήρησης του τοπίου κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου.

Η εξειδικευμένη ομάδα μας μπορεί να σας βοηθήσει σε οποιοδήποτε στάδιο του έργου σας τοπίου – από το σχεδιασμό του σωστού τοπίου που ταιριάζει στις ανάγκες σας και τη βοήθεια σε επιλεγμένα φυτά που θα λειτουργήσουν καλύτερα για εσάς μέχρι την εγκατάσταση και συντήρηση τοπίου.

Εάν αναζητάτε βοήθεια για ένα οικιστικό ή εμπορικό τοπίο, απευθυνθείτε και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα τοπίο που θα διαρκέσει, ακόμη και κατά τις ξηρές περιόδους.

Schreibe einen Kommentar