Γιατί πρέπει να εστιάσετε στο να κινηθείτε καλύτερα έναντι του να φαίνεστε καλύτερα φέτος

0
Γιατί πρέπει να εστιάσετε στο να κινηθείτε καλύτερα έναντι του να φαίνεστε καλύτερα φέτος

Χρόνος διαβασματός: 7 λεπτά

Κάθε χρόνο περίπου εξήντα εκατομμύρια Αμερικανοί δοκιμάζουν μια νέα ρουτίνα γυμναστικής. Αλλά περισσότερο από το 50% από αυτούς εγκαταλείπουν το σχολείο μέσα σε έξι μήνες.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που δίνουν οι άνθρωποι για να πηδήξουν από το τρένο γυμναστικής – μεταξύ των βασικών παραπόνων είναι ότι η άσκηση είναι δύσκολη, η ζωή είναι πολύ απασχολημένη και η αποτυχία επίτευξης ενός στόχου. Περισσότερο από οτιδήποτε, όμως, οι άνθρωποι σταματούν να κάνουν κάτι όταν παύουν να βελτιώνονται σε αυτό.

Ας το παραδεχτούμε, ο πρωταρχικός λόγος που οι άνθρωποι ξεκινούν ένα νέο πρόγραμμα γυμναστικής ή συμμετέχουν σε ένα γυμναστήριο είναι να αλλάξουν το σώμα τους με κάποιο τρόπο. Μια πιο λεπτή μέση, περισσότεροι μύες ή πιο αδύνατο σώμα είναι αυτό που φέρνει τους ανθρώπους στην πόρτα του γυμναστηρίου. Τι σε κρατάει όμως εκεί;

Υπάρχουν δύο απαντήσεις και η κατανόηση αυτών ξεκλειδώνει το μυστικό της διατήρησης της φυσικής κατάστασης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό που σε κρατάει είναι:

  1. Κοινότητα
  2. Γίνομαι καλύτερος σε κάτι

Σημαντικά λείπει από αυτή τη σύντομη λίστα είναι να αποκτήσετε καλύτερο σώμα.

Καλύτερη εμφάνιση έναντι Κινούμενη Καλύτερη

Το πρόβλημα με την εστίαση στην αισθητική είναι ότι η φυσική κατάσταση μπορεί να είναι ή να μην είναι κάτι που βοηθά το σώμα σας να φαίνεται καλύτερο. Για παράδειγμα, αν δεν δίνετε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη διατροφή σας, θα πιεστείτε πολύ για να αποκτήσετε και να διατηρήσετε το σώμα που επιθυμείτε.

Το άλλο πρόβλημα με την εστίαση στην εξωτερική εκδήλωση της σωματότητάς σας είναι ότι είναι μια μάχη που θα χάσετε μακροπρόθεσμα. Δεν ξέρω κανέναν που να μην γερνάει, και παρά τις έξυπνες τακτικές του Photoshop, κανείς δεν αψηφά τους νόμους της φυσικής και της φθοράς.

Κατεβάστε τον Οδηγό επίλυσης της Πρωτοχρονιάς

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν μια προοπτική καταστροφής και μελαγχολίας και αρκετό για να κάνει μερικούς ανθρώπους να θέλουν να σηκώσουν τα χέρια τους και να πουν, „Λοιπόν, τότε ποιο είναι το νόημα;“ Με τα χρόνια, έχω δει αμέτρητα άτομα να εγκαταλείπουν τα προγράμματα άσκησης από την απογοήτευση ότι δεν βλέπουν μια επιθυμητή αλλαγή στο σώμα τους.

Αλλά Μόλις αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε την εμφάνιση του σώματός σας μόνο μέσω της άσκησης, απελευθερώνεστε από τη συνεχή πίεση να συμβαδίσει με τους Τζόουνς και να κυνηγήσει ένα ανέφικτο φυσικό ιδανικό. Και όταν αποδέχεστε τους νόμους των μειωμένων αποδόσεων, ανοίγετε την πόρτα για να εστιάσετε στο πώς το σώμα σας κινείται σε σχέση με το πώς το σώμα σας φαίνεται.

Τα καλά νέα σε αυτή τη διάκριση είναι ότι μπορείτε να κάνετε βήματα για να κινηθείτε καλύτερα σε οποιαδήποτε ηλικία και σε κάθε στάδιο. Μπορείτε να αρχίσετε να κινείστε πιο χαριτωμένα, πιο αβίαστα και πιο αποτελεσματικά ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τις δεξιότητες και την τεχνική στη διαδικασία, οι οποίες δεν περιορίζονται απαραίτητα από την ηλικία και τη γενετική. Αυτό μας οδηγεί στην έννοια της προσέγγισης της φυσικής κατάστασης ως τέχνη που πρέπει να επιδιώξουμε έναντι ενός σώματος για να τελειοποιήσουμε.

Γιατί πρέπει να εστιάσετε στο να κινηθείτε καλύτερα έναντι του να φαίνεστε καλύτερα φέτος

Ακριβώς όπως υπάρχουν χειροτεχνίες για να διαλέξετε στις τέχνες, όπως η ζωγραφική, το σχέδιο ή ο χορός, στο γυμναστήριο υπάρχουν πολλές φυσικές χειροτεχνίες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η σωστή ιδέα εσείς.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για «χειροτεχνία» γυμναστικής που μπορείτε να ενσωματώσετε στη νέα σας χρονιά.

1. CrossFit

Σε κάποιους, η λέξη CrossFit δημιουργεί μια εικόνα ενός νέου αθλήματος και μιας δημοφιλής τάσης γυμναστικής, ενώ σε άλλους, το CrossFit μπορεί να φαίνεται σαν μια επικίνδυνη μόδα για την άσκηση. Αλλά το CrossFit είναι πολύ περισσότερα από ανεβασμένες σωματικές διαστάσεις και WOD. Το CrossFit είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός πολλαπλών αθλημάτων, που ενσωματώνει στοιχεία από διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, άρση βαρών ολυμπιακών βαρών, πλειομετρία, άρση δύναμης, γυμναστική, kettlebells, calisthenics και ισχυρός άνδρας.

Το αλίευμα είναι ότι αυτοί οι κλάδοι απαιτούν δύο κρίσιμα στοιχεία: αποτελεσματική καθοδήγηση και δέσμευση στην τέχνη. Το CrossFit μερικές φορές τυγχάνει κακής ραπ λόγω έλλειψης αυτών των στοιχείων, και σίγουρα υπάρχουν κουτιά εκεί έξω που προσφέρουν λιγότερο από αστρική προπόνηση. Αλλά η ουσία είναι ότι είναι τα δικα σου ευθύνη να αξιολογήσετε τις ικανότητές σας και να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα.

Εάν αυτοί οι εννέα κλάδοι ακούγονται σαν διασκεδαστικοί και σαν τεχνικές που θα απολαύσετε να αναπτύσσετε, τότε δοκιμάστε με κάθε τρόπο το CrossFit.

Eric Stevens (επανάληψη) Άρθρο: Stop Making Failed Resolutions

2. Πολεμικές τέχνες

Οι πολεμικές τέχνες είναι τόσο «εξωτερικές» (εστιάζοντας σε σωματικές πτυχές όπως κλωτσιές και γροθιές) όσο και «εσωτερικές» (εστιάζοντας σε πνευματικές, διανοητικές ή σχετιζόμενες με το τσι πτυχές). Μια τέτοια ολιστική εστίαση είναι αυτό που αρχικά με τράβηξε στην πυγμαχία και τις πολεμικές τέχνες.

Αλλά οι πολεμικές τέχνες είναι πολύ περισσότερα από δροσερές κινήσεις αυτοάμυνας και φανταχτερά ρούχα. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη ή πιο δύσκολη προπόνηση από μια εξωτερική τέχνη όπως η πυγμαχία, η πάλη, το muay Thai ή το Brazilian jiu jitsu. Το ESPN κατέταξε δεκάδες αθλήματα κατά βαθμό δυσκολίας σε μια μήτρα που περιελάμβανε μεταβλητές από την αντοχή έως την ευελιξία έως τον συντονισμό χεριού-ματιού. Η πυγμαχία, η πάλη και οι πολεμικές τέχνες σκόραραν όλα στην πρώτη εξάδα.

Πέρα από την εκμάθηση ενός συνόλου δεξιοτήτων, σε ένα πρόγραμμα πολεμικών τεχνών θα μάθετε επίσης πώς να κινείστε, πώς να αναπνέετε και το πιο σημαντικό, πώς να αυξάνετε την αυτογνωσία σας.

Γιατί πρέπει να εστιάσετε στο να κινηθείτε καλύτερα έναντι του να φαίνεστε καλύτερα φέτος

3. Γιόγκα και Πιλάτες

Στο Pilates, μαθαίνεις πώς να ελέγχεις τις κινήσεις σου από τον πυρήνα αντί να βασίζεσαι στις μεγάλες μυϊκές σου ομάδες. Οι έξι βασικές αρχές του Pilates είναι το κέντρο, η συγκέντρωση, ο έλεγχος, η ακρίβεια, η αναπνοή και η ροή. Το Pilates είναι μια τέχνη που μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς, γιατί υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση σε αυτές τις έξι μεταβλητές.

Στη γιόγκα, όχι μόνο ρέετε, αλλά κρατάτε και πόζες για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Οστεοπαθητική Εταιρείατα οφέλη της γιόγκα περιλαμβάνουν αυξημένη ευελιξία, αυξημένη μυϊκή δύναμη και τόνο, βελτιωμένη αναπνοή, καλύτερη ενέργεια και ζωτικότητα, βελτιωμένη καρδιαγγειακή και κυκλοφορική υγεία, βελτιωμένη αθλητική απόδοση και προστασία από τραυματισμούς.

Όταν λαμβάνετε υπόψη ότι η βελτίωση της ευελιξίας και η τεχνική της γιόγκα είναι κάτι που μπορείτε να συνεχίσετε να μελετάτε μακροπρόθεσμα, η γιόγκα ακούγεται σχεδόν πολύ καλή για να είναι αληθινή ως μέθοδος φυσικής κατάστασης.

Γιατί πρέπει να εστιάσετε στο να κινηθείτε καλύτερα έναντι του να φαίνεστε καλύτερα φέτος

4. Τρίαθλο

Οι τριαθλητές κάνουν ένα πράγμα ιδιαίτερα καλά – προχωρούν! Ενώ η πλευρική κίνηση, η ισορροπία ή ακόμα και η δύναμη μπορεί να μην είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές τους, Οι αθλητές τριάθλου έχουν το πλεονέκτημα τριών αθλημάτων φυσικής κατάστασης για να τελειοποιηθούν στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο. Επιπλέον, οι τριαθλητές απολαμβάνουν μερικούς από τους μεγαλύτερους χρόνους ζωής των αθλητών, τόσο από την άποψη του χρόνου που συμμετέχουν στο άθλημα όσο και της πραγματικής διάρκειας ζωής τους.

Πολλοί αθλητές τριάθλου προπονούνται και αγωνίζονται καλά μέχρι τα εξήντα και τα εβδομήντα τους, και κάθε δεκαετία που περνάει έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται σε μια νέα ηλικιακή ομάδα. Η τμηματοποίηση του αθλήματος σε ηλικιακές ομάδες το κρατά για την εποχή της ζωής που βρίσκεστε σε αντίθεση με μια ανέφικτη έννοια του „πάντα πιο γρήγορο“. Επιπλέον, το να είσαι αθλητής αντοχής μπορεί ακόμη και βοήθεια ζεις περισσότερο. Σύμφωνα με α Φινλανδική μελέτηοι αθλητές αντοχής είχαν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κατά 5,7 χρόνια σε σύγκριση με 4 χρόνια για τους αθλητές της ομάδας και 1,6 μεγαλύτερη για τους αθλητές δύναμης.

Μια λέξη προσοχής στους επίδοξους αθλητές του τριάθλου: η προπόνηση και ο ανταγωνισμός στο τρίαθλο απαιτεί δύο πράγματα που λείπουν σε πολλούς από εμάς, χρόνο και χρήμα.

5. Χορός

Ίσως η πιο αγνή μορφή μιας καλλιτεχνικής τέχνης που διασταυρώνεται με τη φυσική κατάσταση είναι ο χορός. Η τέχνη έχει τον τρόπο να σας φέρει στην παρούσα στιγμή και συχνά οδηγεί σε απεριόριστη χαρά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τέχνη αφορά απλώς την αυτοέκφραση, όχι την επίτευξη ενός μέσου για έναν σκοπό. Όταν δεν ανησυχείτε για το αποτέλεσμα και αντίθετα εστιάζετε στη διαδικασία, είναι εκπληκτικό πόσο διασκεδάζετε.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι χορού που παρέχουν μια εξαιρετική προπόνηση από μπαλέτο μέχρι ιρλανδικό λαϊκό χορό. Αν σας αρέσει να βάλετε το πόδι σας, επιλέξτε αυτό που σας ιντριγκάρει.

χορέψτε κινηθείτε καλύτερα αντί να φαίνεστε καλύτερα άσκηση υγείας

Κάντε το ένα νέο έτος μετακίνησης καλύτερο

Το Craft δεν είναι μια λέξη που συνήθως συνδέεται με τη φυσική κατάσταση. Αυτές τις μέρες είναι πιθανό να σκέφτεστε μπύρα, καφέ ή παπιέ μασέ, αλλά η λέξη ισχύει πολύ και στους τομείς του αθλητισμού και της φυσικής κατάστασης, καθώς μιλάμε για ένα πράγμα που ονομάζεται «δεξιότητα».

Δεν πρόκειται να γίνεστε συνεχώς καλύτεροι ή πιο γρήγοροι στο τρέξιμο σε διάδρομο και δεν θα γίνεστε πιο αδύνατοι και πιο αδύνατοι όσο περνούν τα χρόνια. Αλλά οι χειροτεχνίες και οι δεξιότητες μπορούν να ακονιστούν, να τελειοποιηθούν και να τελειοποιηθούν. Υπάρχει πάντα μια νέα τέχνη που πρέπει να ακολουθήσετε ανεξάρτητα από την ηλικία σας, τους φυσικούς περιορισμούς ή τη γεωγραφική σας θέση. Το μόνο που μένει να καθορίσετε είναι ποιο σας φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά.

Έρικ Στίβενς
Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, Έρικ Στίβενς έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος επαγγελματίας γυμναστικής, σύμβουλος, συγγραφέας, παρουσιαστής και τηλεοπτική προσωπικότητα. Επί του παρόντος, ο Eric είναι ο διευθυντής φυσικής κατάστασης και μελών για το Allegria Spa & Club στο Park Hyatt στο Avon του Κολοράντο.

Εκτός από την εκτεταμένη εμπειρία του στη γυμναστική, έχοντας διοικήσει, προπονήσει και εκπαιδευτεί σε ιδιωτικούς συλλόγους υγείας και μη κερδοσκοπικές βιομηχανίες, ο Έρικ υπήρξε μακροχρόνιος εκπαιδευτής δυτικής πυγμαχίας, πιο πρόσφατα ως προπονητής πυγμαχίας για το Denver Athletic Club. Το 2011, ο Έρικ επιλέχθηκε για να υπηρετήσει ως εκπαιδευτής στην εθνική τηλεοπτική σειρά I Used to Be Fat στο MTV. Ο Eric είναι επίσης δημοσιευμένος συγγραφέας και τακτικός συνεργάτης του Σπάσιμο των μυών, Μύες & Απόδοσηκαι Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής.

Ο Έρικ κατάγεται από το Πόρτλαντ του Όρεγκον και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Από το 2003, ο Eric είναι εθνικά πιστοποιημένος personal trainer με την National Strength and Conditioning Association (NSCA).

Schreibe einen Kommentar