Γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή (και πώς να επιλέξετε τον σωστό)

0
Γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή (και πώς να επιλέξετε τον σωστό)

Χρόνος διαβασματός: 7 λεπτά

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια Αμερικανοί ξεκινούν μια νέα ρουτίνα γυμναστικής. Ενώ μπορεί να έχουν διαφορετικούς στόχους, φιλοδοξίες και προτιμήσεις, οι περισσότεροι μοιράζονται τα ίδια διλήμματα, και συγκεκριμένα:

  • Κάνοντας τη δέσμευση
  • Κολλώντας με αυτό

Με τους έντονους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής, το να φτάσετε στο γυμναστήριο δεν είναι μικρή υπόθεση. Αλλά όσο δύσκολο κι αν είναι η έναρξη ενός νέου σχήματος, κολλάει με αυτό είναι αναμφισβήτητα το πιο δύσκολο εγχείρημα. Οι επιστροφές μειώνονται, τα αποτελέσματα γίνονται πιο δύσκολο να επιτευχθούν και οι καινοτομίες εξαφανίζονται. Η παραμονή σε τροχιά είναι πρόκληση.

Για να αποφύγετε την εξάντληση και το πλατό, αλλαγή είναι το όνομα του παιχνιδιού. Αλλά η αλλαγή των πραγμάτων συχνά έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση, καθώς είμαστε συνδεδεμένοι με τις ρουτίνες μας. Και ενώ η διαμόρφωση μιας συνήθειας άσκησης είναι αξιοθαύμαστη, η απλή επανάληψη του ίδιου μοτίβου μέρα με τη μέρα δεν αποτελεί καλό οιωνό για διαρκή επιτυχία στο γυμναστήριο. Η φυσική κατάσταση έχει να κάνει τόσο με το σπάσιμο του κύκλου όσο και το να βάλεις τους επαναλήψεις σου.

Γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή (και πώς να επιλέξετε τον σωστό)

Το να αναγκάσετε τον εαυτό σας να το αλλάξετε μπορεί να είναι μια δύσκολη μάχη. Η πρόσληψη ενός επαγγελματία γυμναστικής μπορεί να είναι μια σπίθα για να εμπνεύσουμε, να ενημερώσουμε και να υπαγορεύσουμε την αλλαγή. Αλλά ίσως αυτό φαίνεται εξίσου τρομακτικό με το να κάνετε τη δέσμευσή σας από την αρχή. Πώς βρίσκεις τον κατάλληλο άνθρωπο να σε καθοδηγήσει;

Εδώ είναι πέντε σημαντικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε για να προσλάβετε έναν προπονητή που θα σας υποστηρίξει σωστά στο ταξίδι σας για να αποκτήσετε και να παραμείνετε σε φόρμα.

1. Εμπειρογνωμοσύνη

Σαφώς, εάν κάποιος πρόκειται να σας καθοδηγήσει για το πώς να κάνετε κάτι, θα πρέπει να είναι αρκετά μαθημένος στο εν λόγω θέμα. Ο προπονητής σας θα πρέπει να γνωρίζει τις λεπτομέρειες της ανατομίας, της φυσιολογίας της άσκησης και της λειτουργικής κίνησης.

Δυστυχώς, η απλή κατοχή μιας εθνικής πιστοποίησης δεν αρκεί για να εγγυηθεί ότι ο προπονητής σας γνωρίζει τα πράγματά του. Αυτές τις μέρες, υπάρχουν πολλές πιστοποιήσεις fly-by-night και εκείνα τα άτομα που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν έναν λογαριασμό εμπορευμάτων με τον τίτλο „health coach“. Αλλά να εισαι ένας «ειδικός» είναι πολλά περισσότερα από απλά κλήση μόνος σας ένα ή παρέχετε ένα κομμάτι χαρτί που λέει ότι περάσατε ένα τεστ.

Πάρε μακριά: Πάρτε συνέντευξη από τον υποψήφιο εκπαιδευτή σας πριν υπογράψετε οτιδήποτε. Ως δυνητικός πελάτης, πρέπει να σκάψετε λίγο βαθύτερα στο τι γνωρίζει ο προπονητής σας και από πού το έμαθε. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να ζητήσετε από τον εκπαιδευτή να συζητήσει το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, να καθορίσει τη φιλοσοφία εκπαίδευσης του και να αναφέρει αναφορές και παραδείγματα όσον αφορά την επαγγελματική επιτυχία.

Κατεβάστε 10 δωρεάν προπονήσεις με βάρος σώματος

2. Δεξιότητες ακρόασης

Ένας εξαιρετικός πωλητής είναι λιγότερο φανταχτερός ομιλητής και περισσότερο αποτελεσματικός ακροατής. Ο μόνος τρόπος για να καλύψετε πραγματικά τις ανάγκες ενός υποψήφιου πελάτη είναι να εντοπίσετε και να κατανοήσετε αυτές τις ανάγκες.

Η ίδια λογική ισχύει και για το coaching. Ως εκπαιδευτές, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να „τονώσετε“ και „να αποκτήσετε καλύτερη φόρμα“. Αλλά ένας εξαιρετικός προπονητής θα σας ωθήσει να σκάψετε βαθύτερα για να ανακαλύψετε τι σας οδηγεί πραγματικά. Ο προπονητής σας δεν πρέπει μόνο να μιλάει για την ομιλία, αλλά το πιο σημαντικό, να είναι ικανός να ακούει και να σας κάνει να ανοιχτείτε για αυτό που πραγματικά σας συγκινεί.

Πάρε μακριά: Με τον ίδιο τρόπο που θα πρέπει να πάρετε συνέντευξη από τον εκπαιδευτή σας, θα πρέπει επίσης να βρείτε έναν που σας «πάρει συνέντευξη». Αναζητήστε έναν εσωστρεφή προπονητή που παρέχει μαργαριτάρια σοφίας, κάνει μεγάλες ερωτήσεις και απαιτεί από εσάς να κάνετε το ίδιο για τον εαυτό σας.

3. Πάθος

Δεν αναζητώ καμία συμπάθεια, αλλά το να είσαι προπονητής δεν είναι εύκολη δουλειά. Το coaching μπορεί να είναι τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά εξαντλητικό και σίγουρα δεν είναι δουλειά για τους αδύναμους. Ωστόσο, ευτυχώς το αποκαλούσα επάγγελμά μου για χρόνια και χρόνια επειδή ήμουν που ονομάζεται προς την. Αυτό σημαίνει να περπατάς τη βόλτα τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Σημαίνει να έχεις πάθος για τη φυσική κατάσταση.

Θεωρητικά, ο χειρουργός του εγκεφάλου σας μπορεί ακόμα να είναι ένας εξαιρετικός γιατρός, αλλά ένα ανθυγιεινό άτομο. Ομοίως, ο δικηγόρος σας μπορεί να εκπροσωπεί τα καλύτερα έννομα συμφέροντά σας και να μην είναι απαραίτητα νομοταγής πολίτης. Αλλά αποτελεσματικός προπονητής πρέπει να είναι σε θέση να εμπνεύσει και να παρακινήσει, και για να το κάνετε αυτό πρέπει να περπατήσετε. Απλά δεν μπορείς είναι εμπνέοντας χωρίς να εισαι εμπνευσμένος.

Γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή (και πώς να επιλέξετε τον σωστό)

Μια προειδοποίηση: είναι δελεαστικό να κρίνουμε την ποιότητα ενός προπονητή από την αισθητική. Μην μπερδεύεστε να δείχνετε κατάλληλοι για πάθος (ή υγεία και εξειδίκευση, για αυτό το θέμα). Το να δείχνεις σε φόρμα δεν είναι το ίδιο με το να είσαι σε φόρμα, και σίγουρα δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να είσαι υγιής.

Πάρε μακριά: Αναζητήστε έναν προπονητή που αποπνέει πάθος και επιδεικνύει φυσική κατάσταση και ευεξία στον τρόπο ζωής του. Αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο να εντοπιστεί. Ενώ μπορείτε να παραποιήσετε ό,τι γνωρίζετε με το BS ή ακόμα και να κοιτάξετε το κομμάτι μέσα από καλή γενετική ή χειραγώγηση, δεν μπορείτε να προσποιηθείτε μια αυθεντική αίσθηση πάθους. Βεβαιωθείτε ότι το έχει ο προπονητής σας.

4. Άριστες Επικοινωνιακές Δεξιότητες

Ο αγαπημένος σας προπονητής ή δάσκαλος μεγαλώνοντας είχε φανταχτερά πτυχία; Ήταν επαγγελματίας αθλητής ή απόφοιτος του Julliard; Μάλλον δεν θυμάσαι και υποθέτω ότι μάλλον δεν σε ένοιαζε. Αν και ένα αξιόλογο υπόβαθρο μπορεί να είναι εντυπωσιακό, ένα πράγμα στο οποίο δεν μεταφράζεται απαραίτητα είναι η αποτελεσματική επικοινωνία και η διδασκαλία. Ένας καλός προπονητής πρέπει να είναι ικανός στο να εμπνέει και να παρακινεί και για να το κάνει αυτό, δεν πρέπει να διαπρέψει μόνο στην επιστήμη των Xs και Os, αλλά και στην τέχνη της διδασκαλίας.

Χαρακτηριστική περίπτωση: Ο Έλτζιν Μπέιλορ, ο Άισιαχ Τόμας και ο Μάτζικ Τζόνσον είναι όλοι μπασκετμπολίστες του Hall of Fame, αλλά παρά τις μπασκετικές τους γενεαλογίες, και οι τρεις θεωρούνται ευρέως φτωχοί επαγγελματίες προπονητές. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας δεν ισοδυναμεί με έναν μεγάλο προπονητή μπάσκετ. Η ίδια αναλογία ισχύει και στο fitness. Η φανταχτερή πιστοποίηση ή πτυχίο, ο επαγγελματίας bodybuilder ή ο πρώην αθλητής κολεγίου δεν ισοδυναμεί με ικανό προπονητή.

Αντί να κοιτάτε τι έχει καταφέρει ο προπονητής σας, κοιτάξτε πρώτα πώς επικοινωνεί. Ο αγαπημένος μου δάσκαλος πολεμικών τεχνών δεν αποφοίτησε ποτέ από το λύκειο. Αλλά ήταν ένας παθιασμένος δάσκαλος που καταλάβαινε εγγενώς την ισορροπία του πόσο μακριά πρέπει να σπρώχνει τους ανθρώπους πριν τους χάσει ή τους σπάσει. Αυτό δεν ήταν κάτι που έμαθε στο σχολείο, αλλά μια ποιότητα και ταλέντο που ακονίζονται από την εμπειρία, την ενσυναίσθηση και τη βαθιά κατανόηση των κινήτρων.

Γιατί πρέπει να προσλάβετε έναν εκπαιδευτή (και πώς να επιλέξετε τον σωστό)

Πάρε μακριά: Ένας μεγάλος προπονητής είναι εν μέρει επιστήμονας και εν μέρει καλλιτέχνης. Η επιστήμη είναι εύκολο να ποσοτικοποιηθεί ως επάρκεια της γνώσης. Αλλά η τέχνη της επικοινωνίας και της επίδειξης ότι η γνώση είναι εξίσου σημαντική. Ο προπονητής σας μπορεί να έχει όλη τη γνώση στον κόσμο, αλλά αυτό δεν θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε το υλικό και να διαπρέψετε, εκτός εάν αυτός ο προπονητής μπορεί να βρει έναν τρόπο να μεταδώσει αυτή τη γνώση με τρόπο που να έχει απήχηση.

5. Ενσυναίσθηση

Οι πιθανότητες είναι ότι ο προπονητής σας είναι σε φόρμα και εσείς δεν είστε. Αυτή η προφανής πιθανή αποσύνδεση μπορεί να είναι ένα σημείο κόλλημα εάν δεν υπάρχει επικράτηση μιας από τις πιο σημαντικές ανθρώπινες ιδιότητες – της ενσυναίσθησης. Κάποτε άκουσα την ενσυναίσθηση να περιγράφει ως «αίσθημα με κάποιος.“ Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ο προπονητής σας αναγνωρίζει και κατανοεί πώς αισθάνεστε, αλλά εκτιμά και ταυτίζεται με τα δεινά σας σε κάποιο επίπεδο.

Ίσως ο προπονητής σας να μην ξέρει πώς είναι να είσαι υπέρβαρος ή αποσυντηρημένος, αλλά Ακριβώς επειδή ο προπονητής σας είναι σε φόρμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει έλλειψη υγείας, φόβος ή τραυματισμός. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας είναι ότι ο προπονητής σας αισθάνεται ο πόνος σας μεταφορικά — που σημαίνει ότι καταλαβαίνει από πού έρχεστε και τι περνάτε.

Πάρε μακριά: Αναζητήστε έναν εκπαιδευτή που να έχει ταπεινοφροσύνη, συμπόνια και την ικανότητα να σχετίζεται με τους άλλους. Τα ανθρώπινα όντα ανταποκρίνονται καλύτερα όταν νιώθουν ότι τους κατανοούν.

Είστε έτοιμοι να προσλάβετε εκπαιδευτή;

Σπούδασα πολεμικές τέχνες και πυγμαχία για χρόνια και το μεγαλύτερο μέρος της εξάσκησής μου διδάχτηκα σε ομαδικό περιβάλλον και τάξη. Αλλά όταν επένδυσα σε έναν ιδιωτικό προπονητή, με ανάγκασε να βγω από τη ζώνη άνεσής μου και πήγε το παιχνίδι μου στο επόμενο επίπεδο. Ευτυχώς, βρήκα κάποιον που δεν ήταν απλώς ειδικός στην πυγμαχία, αλλά ένας προπονητής που εξέφραζε και σοφία και κατανόηση.

Ομοίως, ο κατάλληλος γυμναστής ή αθλητικός προπονητής μπορεί να είναι το συστατικό που λείπει για να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά προτού προχωρήσετε και προσλάβετε έναν επαγγελματία φυσικής κατάστασης, βεβαιωθείτε ότι ο προπονητής σας είναι μια «τριπλή απειλή» – εν μέρει επιστήμονας, εν μέρει καλλιτέχνης και εν μέρει συμπονετικός δάσκαλος. Εάν προσλάβετε έναν εκπαιδευτή που είναι εξαιρετικός στη δουλειά του και πραγματικός μέντορας, η επένδυση θα αξίζει τον κόπο.

Έρικ Στίβενς
Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, Έρικ Στίβενς έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος επαγγελματίας γυμναστικής, σύμβουλος, συγγραφέας, παρουσιαστής και τηλεοπτική προσωπικότητα. Επί του παρόντος, ο Eric είναι ο διευθυντής φυσικής κατάστασης και μελών για το Allegria Spa & Club στο Park Hyatt στο Avon του Κολοράντο.

Εκτός από την εκτεταμένη εμπειρία του στη φυσική κατάσταση, έχοντας διοικήσει, προπονήσει και εκπαιδευτεί σε ιδιωτικές λέσχες υγείας και μη κερδοσκοπικές βιομηχανίες, ο Έρικ υπήρξε μακροχρόνιος εκπαιδευτής δυτικής πυγμαχίας, πιο πρόσφατα ως προπονητής πυγμαχίας για το Denver Athletic Club. Το 2011, ο Έρικ επιλέχθηκε για να υπηρετήσει ως εκπαιδευτής στην εθνική τηλεοπτική σειρά I Used to Be Fat στο MTV. Ο Eric είναι επίσης δημοσιευμένος συγγραφέας και τακτικός συνεργάτης του Σπάσιμο των μυών, Μύες & Απόδοσηκαι Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής.

Ο Έρικ κατάγεται από το Πόρτλαντ του Όρεγκον και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Από το 2003, ο Eric είναι εθνικά πιστοποιημένος personal trainer με την National Strength and Conditioning Association (NSCA).

Schreibe einen Kommentar