Γιατί 10 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να έχετε αποτελέσματα

0
Γιατί 10 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να έχετε αποτελέσματα

Χρόνος διαβασματός: 4 λεπτά

Αυτή η ερώτηση τίθεται πολύ από άτομα που κάνουν το Whole Life Challenge:

«Γιατί μόνο 10 λεπτά άσκησης την ημέρα; Δεν φαίνεται πολύ!»

Αλλά ας επαναδιατυπώσουμε την ερώτηση λίγο. Ρωτήστε τον εαυτό σας: «Μπορεί 10 λεπτά να κάνουν πραγματικά τη διαφορά; Μπορεί αυτό να με οδηγήσει εκεί που θέλω να πάω; Μπορεί να μου δώσει τα αποτελέσματα που θέλω;»

Η απάντηση είναι ναι, μπορεί!

Ο κανόνας των 10 λεπτών ήταν κάτι που σκεφτήκαμε πολύ και σκληρά όταν δημιουργήσαμε το Whole Life Challenge. Υπήρχαν πολλά ερωτήματα που λάβαμε υπόψη, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε τα θεμέλια για μια καθημερινή πρακτική.

Δεν είναι η απάντηση, ή το τελικό σημείο, για οτιδήποτε σχετίζεται με τη φυσική σας κατάσταση. Δεν πρέπει να είναι.

Φτάνει όμως για να σε σηκώσει από το κρεβάτι και να σε κάνει να κινηθείς. Είναι αρκετό για να σε κάνει να νιώσεις ότι έκανες κάτι όταν τελειώσεις. Αρκεί να μετατοπίσεις την ενέργειά σου σε μια κουραστική μέρα που δεν έχεις χρόνο για περισσότερα. Φτάνει να νιώθεις ότι βίωσες τη διασκέδαση, το παιχνίδι ή τη φύση. Και είναι ακόμη αρκετό για να σας αφήσει να πονάτε την επόμενη μέρα.

Επιπλέον, αν το κάνετε παρέκταση για ένα ολόκληρο έτος, αυτό είναι 60 ώρες άσκηση μπορεί να μην έκανες διαφορετικά! Δέκα λεπτά την ημέρα μπορούν πραγματικά να προσθέσουν κάτι σημαντικό.

Στο παραπάνω βίντεο, εξηγώ λεπτομερώς γιατί 10 λεπτά άσκησης μπορεί να είναι αποτελεσματικά, αλλά βασικά συνοψίζονται σε τρία βασικά πράγματα:

 • Εφικτότητα
  Δέκα λεπτά την ημέρα είναι σαν να είναι εφικτό, ακόμα και τις μέρες που πραγματικά δεν θέλεις να το κάνεις. Σκέψου το: Πώς λες στον εαυτό σου με ίσιο πρόσωπο ότι δεν έχεις χρόνο ή ενέργεια για 10 λεπτά δραστηριότητας; Τις περισσότερες φορές, δεν μπορείς. Επομένως, είναι πιο πιθανό να το κάνετε πραγματικά.
 • Ενταση
  Δέκα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά λίγα ώστε να μπορείτε να ασχοληθείτε με ό,τι κάνετε με περισσότερη ένταση. Θα περπατούσατε με πιο γρήγορο ρυθμό αν σας έλεγα να περπατάτε μόνο για 10 λεπτά σε αντίθεση με τα 60 λεπτά; Φυσικά και θα το κάνατε. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το σώμα σας έχει προσαρμοστεί στον τρέχοντα τρόπο ζωής σας. Ξέρει τι πρέπει να κάνει κάθε μέρα για να τα βγάλει πέρα ​​στη ζωή σου. Κάνοντας το ίδιο πράγμα, με την ίδια ταχύτητα, με την ίδια ένταση κάθε μέρα (όπως το να περπατάς τον σκύλο) μπορεί να νιώθεις καλά και μπορεί να βοηθήσει στην κινητικότητά σου, αλλά δεν προκαλεί το σώμα σου να αλλάξει ή να προσαρμοστεί. Δεν υπάρχει λόγος γιατί είναι ήδη εντός των δυνατοτήτων του.

  Με την άσκηση για 10 λεπτά με ένταση και προσπάθεια, θα είναι πιο πιθανό να δώσετε στο σώμα σας ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει να προσαρμόζεται, να χτίζει μυς και να αυξάνει την ικανότητά σας.

 • Αρκετά
  Δέκα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να σας προσφέρουν μια υπέροχη προπόνηση. Ίσως πιστεύετε ότι για να κάνετε μια καλή προπόνηση, πρέπει να ασκηθείτε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Κατά προτίμηση ακόμη και 60 λεπτά. (Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε μια διαφήμιση για ένα μάθημα προπόνησης 10 λεπτών; Ή συναντηθήκατε με έναν προπονητή για 10 λεπτά;) Δεν είναι ότι 30 ή 60 λεπτά δεν θα σας ωφελούσαν. Εσύ είσαι μπορώ κάντε μια εξαιρετική προπόνηση σε 10 λεπτά. Αλλά όλα επιστρέφουν στην ένταση – πρέπει να το θέλετε. Αυτή δεν είναι απλώς μια συνεδρία άσκησης lolly-gag. Πρέπει να είστε πρόθυμοι να πάτε όσο πιο σκληρά μπορείτε εκείνη τη μέρα.

Εάν δεν έχετε πειστεί ακόμα (ή ακόμα κι αν είστε), σας έχω μια προπόνηση να δοκιμάσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πεζοδρόμιο και ένα χρονόμετρο, αλλά πρέπει να είστε πρόθυμοι να πιέσετε τον εαυτό σας όσο πιο δυνατά μπορείτε κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης.

Δείτε το παρακάτω και αν δοκιμάσετε την προπόνηση, αφήστε ένα σχόλιο και πείτε μου πώς πήγε για εσάς!

Και αν χρειάζεστε περισσότερες ιδέες για γρήγορες αλλά απαιτητικές προπονήσεις, ρίξτε μια ματιά στη σειρά προπονήσεων στο σαλόνι μου.

Πρόκληση προπόνησης 10 λεπτών του Andy

Εξοπλισμός: Ρούχα προπόνησης, παπούτσια για τρέξιμο, χρονόμετρο

Ζέσταμα: Εάν δεν έχετε ζεσταθεί, χρησιμοποιήστε τους δύο πρώτους γύρους για να κάνετε „ζέσταμα“

Προπόνηση

At Go!:

 • Περπατήστε ή τρέξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε (σήμερα) για 20 δευτερόλεπτα
 • Επιβραδύνετε ή σταματήστε για 10 δευτερόλεπτα

Σε αυτό το σημείο θα είστε συνολικά 30 δευτερόλεπτα.

Ξεκινήστε αμέσως ξανά:

 • Περπατήστε ή τρέξτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε (σήμερα) για 20 δευτερόλεπτα
 • Επιβραδύνετε ή σταματήστε για 10 δευτερόλεπτα

Επαναλάβετε αυτό για συνολικά 8 κύκλους (ή γύρους).

Αυτό θα σας πάρει 3 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα

Ξεκουραστείτε για 1 λεπτό.

Στις 5:00 στο χρονόμετρο:

 • Κάντε οκλαδόν, κολυμπήστε, καθίστε ή σπρώξτε επάνω για 20 δευτερόλεπτα
 • Σταματήστε για 10 δευτερόλεπτα

Επαναλάβετε για συνολικά 8 κύκλους (ή γύρους).

Αυτό θα σας οδηγήσει στο σημείο 8:50.

Ξεκουραστείτε για το υπόλοιπο 1 λεπτό.

Άντι Πετράνεκ
Ο Andy είναι αυτό που θα λέγατε ένας σύγχρονος άνθρωπος της Αναγέννησης: ένας πρώην επαγγελματίας τρομπετίστας που φοίτησε στο Eastman School of Music. ένας σνόουμπορντ, ποδηλάτης βουνού, σέρφερ, καγιάκ, κωπηλάτης, ορειβάτης και πρώην πεζοναύτης (βετεράνος του Πολέμου του Κόλπου). Ένας επαγγελματίας χορηγός δρομέας περιπέτειας. και ο μεγαλύτερος σε ηλικία συμμετέχων που προκρίθηκε και συμμετείχε στους Αγώνες CrossFit σε ηλικία 43 ετών.

Ο Andy είναι πιστοποιημένος CHEK Practitioner και προπονητής ολιστικού τρόπου ζωής. Κατέχει ένα φάσμα πιστοποιήσεων από το CrossFit και είναι επίσης πιστοποιημένος προπονητής τρεξίματος Vivobarefoot. Έχει εκπαιδευτεί ως βουδιστής Ζεν και αποφοίτησε με μεταπτυχιακό στην πνευματική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Σάντα Μόνικα.

Ο Andy ίδρυσε το CrossFit LA ένα από τα πρώτα και πιο επιτυχημένα προπονητικά κέντρα CrossFit στον κόσμο και το πρώτο που εμφανίστηκε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι ο συνιδρυτής της Whole Life Challenge, Inc, επί του παρόντος πρόεδρός της, και είναι επίσης σύμβουλος και life/business coach. Ο Άντι ζει στο Λος Άντζελες με τη σύζυγό του, Τζούλια, και τον γιο του, Ντάσελ.

Schreibe einen Kommentar