Γλωσσάρι ορολογίας κατσίκας

5
Γλωσσάρι ορολογίας κατσίκας

Ο υπέροχος κόσμος των κατσικιών φέρνει μαζί του ορολογία που μπορεί να είναι λίγο άγνωστη στον επίδοξο νέο αιγοβοσκό. Το γλωσσάρι μας με περίεργους, αλλά μοναδικούς όρους κατσίκας θα σας βοηθήσει να ενημερωθείτε με κάποια κοινά κατσικίσια.

Διαφορετικά ονόματα για κατσίκες

Αν έχετε ψάξει ποτέ στο Διαδίκτυο για κατσίκες για αγορά, πιθανότατα έχετε συναντήσει μια πληθώρα διαφορετικών ονομάτων που οι φίλοι μας κατσίκες τείνουν να χρησιμοποιούν, επιπλέον, απλώς «κατσίκα».

1. Billy Goat

Ένας τράγος είναι συνήθως ένας άθικτος (μη ευνουχισμένος) αρσενικός τράγος. Τις περισσότερες φορές, ο τράγος είναι επίσης μεγαλύτερος σε ηλικία αρσενικό. Οι νεαρές κατσίκες δεν αναφέρονται συχνά ως χούφτεςαλλά μπορεί να το ακούτε από καιρό σε καιρό.

Οι λάτρεις της κατσίκας δεν ενδιαφέρονται για τον όρο Billy goat, οπότε προτιμήστε το buck ή το bucking όταν συνομιλείτε με τους ενθουσιώδεις.

2. Βουρτσίστε κατσίκες

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κατσίκες δεν ταξινομήθηκαν πολύ καλά. Για πολύ καιρό, οι άγνωστες ράτσες αναφέρονταν απλώς ως βουρτσίστε κατσίκες.

Και δεν είναι περίεργο από πού προήλθε ο όρος. Οι κατσίκες χρησιμοποιήθηκαν για «εξωραϊσμό» ή βούρτσα καθαρισμού στο οικόπεδο.

3. Κατσίκες

Αν ψάχνετε για τον τεχνικό όρο για κατσίκα, θα βρείτε τον όρο κατσίκες. Ο όρος προέρχεται από τη λατινική λέξη caprinus.

Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τις κατσίκες με τα βοοειδή ή βοδινόςπου είναι ο όρος για τις αγελάδες.

4. Σεβόν

Chevon είναι ο γαλλικός όρος για κατσίκα. Θα βρείτε επίσης αυτόν τον όρο στα τυριά που παρασκευάζονται από κατσικίσιο γάλα.

5. Nanny Goat

Η κατσίκα παραμάνα είναι το αντίθετο της κατσίκας. Οι κατσίκες νταντάδες είναι συνήθως μεγαλύτερες θηλυκές κατσίκες που έχουν γεννήσει στο παρελθόν. Ένας άλλος όρος που δεν είναι αγαπημένος στους λάτρεις της κατσίκας. Εάν συνομιλείτε με έναν έμπειρο αιγοβοσκό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τον όρο ελαφίνα.

Ανατομικοί Όροι

Πολλοί από τους ανατομικούς όρους που σχετίζονται με τις κατσίκες είναι παρόμοιοι με εκείνους των βοοειδών ή των μηρυκαστικών, αλλά οι παρακάτω όροι μπορεί να εμφανίζονται πιο συχνά από άλλους. Έτσι, εάν σκοπεύετε να συμμετάσχετε σε κοινότητες κατσικιών, εξοικειωθείτε με αυτά:

1. Γενειάδα

Οι αρσενικές κατσίκες, ή τα λεφτά, έχουν γένια. Και είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις: μια μακριά τούφα μαλλιών κάτω από το πηγούνι τους. Οι Bucks αφήνουν γένια σταδιακά.

Τα αρσενικά συνήθως έχουν γένια, αλλά υπάρχουν και κάποιες θηλυκές κατσίκες που αφήνουν γένια επίσης.

2. Φλέμα

Εντάξει, δεν είναι ανατομικός όρος, αλλά είναι σημαντικός. Το Bleating είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ήχο που κάνει μια κατσίκα. Αυτός ο ήχος μπααα μπαα. Όταν το ακούς αυτό, η κατσίκα σου είναι βλέμμα.

3. Σφήνα

Η οπλή της κατσίκας δεν μοιάζει με αυτή του αλόγου… στην πραγματικότητα, χωρίζεται σε δύο μέρη, παρόμοια με τις οπλές ενός ελαφιού. Τα δύο μισά μιας οπλής κατσίκας αναφέρονται ως σφήνες.

4. Κέρατα

Ενώ μάλλον είστε εξοικειωμένοι με τον όρο κέρατο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτά δεν είναι ίδια με τα κέρατα. Τα κέρατα μπορεί να έχουν αιμοφόρα αγγεία μέσα τους και οι κατσίκες δεν ρίχνουν τα κέρατά τους, σε αντίθεση με τα ελάφια που έχουν κέρατα που έχουν χυθεί.

5. Δημοσκόπηση

ο ψηφοφορία είναι το σημείο ακριβώς ανάμεσα στα αυτιά της κατσίκας. Είναι επίσης συχνά ανάμεσα στα κέρατα.

6. Δημοσκόπηση

ψηφοφορίες κατσίκες στο γλωσσάρι κατσίκων μας

ΕΝΑ δημοσκόπηση κατσίκα είναι μια κατσίκα που γεννήθηκε χωρίς κέρατα. Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν να το εκτρέφουν στις κατσίκες τους επειδή δεν θέλουν κατσίκες με κέρατα.

7. Μηρυκαστικά

ΕΝΑ μηρυκαστικό ζώο είναι κάθε ζώο που έχει στομάχι που αποτελείται από τέσσερα διαμερίσματα. Τα διαμερίσματα ονομάζονται μεγάλη κοιλία, δικτυωτός πόρος, ομάσος και κοιλιά.

Τα μηρυκαστικά αναμασούν την τροφή τους και τη μασούν ως «cud» για να βοηθήσουν στην πέψη, μαζί με ένζυμα.

8. Wattle

τα wattles περιγράφονται στο γλωσσάρι κατσικιών μας

Ναι, οι κατσίκες μπορεί να έχουν wattles, παρόμοια με τους φτερωτούς φίλους μας. Συνήθως, είναι εξαρτήματα με γούνα που κρέμονται από το λαιμό κάποιων γαλακτοπαραγωγών κατσικιών.

Τα Wattles δεν έχουν γνωστό σκοπό σε μια κατσίκα και είναι παρόμοια με αυτή μιας δερμάτινης ετικέτας. Σκεφτείτε το ως ένα επιπλέον ντεκόρ ή λίπος για την κατσίκα σας.

Βασιλιάδες και βασίλισσες και όλα τα παιδιά τους

Ένα κοπάδι κατσικιών στο γλωσσάρι των κατσικιών μας

Ξέρετε τι είναι ο μπίλι και η νταντά, αλλά τι γίνεται με τους πιο τεχνικούς όρους για τις κατσίκες;

1. Μπακ

Οι αρσενικές κατσίκες αναφέρονται ως δολάρια, από τους επαγγελματίες. Δεν θα ακούσετε συχνά να αποκαλούν κάτι άλλο εκτός από αυτό. Τα Bucks είναι άθικτα αρσενικά κατσίκια, συνήθως έτοιμα για αναπαραγωγή.

2. Λυγισμός

Λυγίσματα είναι νεαρά μπουλούκια που δεν έχουν ακόμη ευνουχιστεί και δεν είναι σε ηλικία αναπαραγωγής. Εάν θέλετε ένα νεαρό δολάριο, αναζητήστε τον όρο λυγισμός στο διαδίκτυο και μπορείτε να βρείτε πολλά φθηνά δολάρια από γαλακτοκομικές φάρμες.

3. Ελαφίνα

Αντί για νταντά, αναφερθείτε στις θηλυκές κατσίκες σας ως κάνει. Είναι συνήθως μεγαλύτερες θηλυκές κατσίκες που είναι σε ηλικία αναπαραγωγής.

Μπορεί να έχει περισσότερα από ένα παιδιά και συχνά να έχει δίδυμα ή τρίδυμα.

4. Σκοπός

Όπως ίσως μαντέψατε, στόχους είναι το θηλυκό αντίστοιχο του λυγισμού. Είναι νεαρή ελαφίνα που δεν έχει φτάσει σε ηλικία αναπαραγωγής.

5. Παιδιά

Παιδιά θα είναι παιδιά, και το ίδιο ισχύει και για τις κατσίκες. Οι νεαρές κατσίκες, συνήθως κάτω του ενός έτους, αναφέρονται ως κατσίκια. Και όταν μια ελαφίνα ξεκινά τον τοκετό, λέγεται πλάκα.

6. Βασιλιάς

ΕΝΑ Βασιλιάς είναι συνήθως το κύριο δολάριο σε ένα κοπάδι. Είναι πιο χαμηλά στον πόλο τοτέμ από τη βασίλισσα του άλφα, εκτός από την περίοδο της αποτυχίας.

7. Βασίλισσα

ο βασίλισσα είναι το θηλυκό άλφα σε ένα κοπάδι κατσίκων. Κυβερνά το πετεινό, οδηγεί το κοπάδι και συνήθως είναι μια μεγαλύτερη ελαφίνα. Συχνά είναι υπεύθυνη μέχρι να γίνει πολύ μεγάλη, άρρωστη ή απομακρυνθεί. Μόλις συμβεί κάτι από αυτά, μια από τις κόρες της την αντικαθιστά συχνά.

8. Καιρός

ΕΝΑ κριός εκτομίας είναι ένα ευνουχισμένο αρσενικό κατσίκι. Τα αρσενικά που δεν προορίζονται για αναπαραγωγή αποξηραίνονται για να αποφευχθεί η συμπεριφορά και το ζευγάρωμα. Αυτά πωλούνται συχνά για κρέας ή ως κατοικίδια.

Να το έχετε λοιπόν, το βασικό σας γλωσσάρι όρων που πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να ακούγεστε σαν επαγγελματίας αμέσως. Αν τύχει να χρησιμοποιήσετε τον όρο νταντά ή κατσίκι, η πρασινάδα σας θα φανεί.

Τα καλά νέα είναι ότι ο κόσμος των κατσικιών είναι ευγενικός και οι περισσότεροι λάτρεις της κατσίκας θα χαρούν να σας διδάξουν αυτά που ξέρουν. Μην ανησυχείτε λοιπόν!

‚Ηταν αυτό το άρθρο χρήσιμο?

Ναί Οχι

×

Εκτιμούμε τα χρήσιμα σχόλιά σας!

Η απάντησή σας θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του περιεχομένου μας. Όσο περισσότερα σχόλια μας δίνετε, τόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι σελίδες μας.

Ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook Pinterest

Schreibe einen Kommentar