Δείτε πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε το χρέος με χαμηλό εισόδημα

0
Δείτε πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε το χρέος με χαμηλό εισόδημα

Η εκπλήρωση των εξόδων σας μπορεί να σας κάνει να χρωστάτε. Μπορεί να είναι μια δύσκολη κατάσταση και ένας τολμηρός στόχος για ένα άτομο με χαμηλό εισόδημα.

Ένας μέσος Αμερικανός χρωστάει περίπου 7.000 $ σε χρέος πιστωτικής κάρτας μόνο και όταν προσθέτετε άλλους λογαριασμούς εξόδων όπως πληρωμές αυτοκινήτου, ιατρικούς λογαριασμούς και άλλα χρέη, μπορεί να νιώθετε ότι όλοι έχετε τη δική σας προσπάθεια για την εξόφληση του χρέους. Ωστόσο, μπορείτε να ξεπληρώσετε το χρέος σας με προγραμματισμό και αφοσίωση, ακόμη και με χαμηλό εισόδημα.

Με λίγο προγραμματισμό και αφοσίωση στη διαδικασία, μπορείτε να είστε χωρίς χρέη, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού εισοδήματος.

Μερικές συμβουλές για να μεταβείτε ζωντανά α ζωή χωρίς χρέη:


1. Αξιολογήστε το οικονομικό σας σημείο εκκίνησης:

Μάθετε ποιο είναι το σημείο εκκίνησης σας, από πού να ξεκινήσετε. Το να υποδείξετε τα έξοδά σας μπορεί να μην είναι εύκολο για εσάς, εάν δεν κάνετε οικονομία και στο τέλος του μήνα, η τσέπη σας αδειάζει. Αυτό είναι που σας οδήγησε σε χρέη χωρίς έλεγχο των δαπανών. Αλλά δεν είστε μόνοι—το μέσο χρέος πιστωτικής κάρτας ανά ενήλικο κάτοχο κάρτας στις ΗΠΑ είναι περίπου $6000-$7000. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το χρέος προέρχεται από φοιτητικά δάνεια, απροσδόκητους ιατρικούς λογαριασμούς και πολλές άλλες αιτίες.

● Προσδιορίστε πόσα οφείλετε

Αν σας τρομάζει η χρέωση να το πληρώσετε και συνεχίσετε να το αγνοείτε, απλώς θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αντίθετα, αφήστε τον εαυτό σας να καθίσει και να ελέγξει για εκκρεμείς κινήσεις πιστωτικών καρτών, ιατρικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και να προσθέσετε άλλους λογαριασμούς που οφείλετε. Τώρα σημειώστε το επιτόκιο, τις χρεώσεις καθυστερήσεων και τυχόν πρόστιμα μπροστά από το υπόλοιπο κεφαλαίου. Η εγγραφή θα σας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής σας κατάστασης, έτσι τώρα μπορείτε να καταλάβετε πώς να πληρώσετε το χρέος σας με χαμηλό εισόδημα.

● Επισκόπηση λογαριασμών

Επόμενο είναι να διευθετήσετε εάν διορθωθεί ή εάν μπορείτε να διαχειριστείτε μερικά έξοδα.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τυχόν πιθανά κόστη για τα οποία θα πρέπει να δαπανήσετε, είτε επειδή είναι ετήσιο είτε επειδή δεν είναι πολύ μακριά. Αυτό μπορεί να είναι πράγματα όπως οι φόροι ιδιοκτησίας, η εργασία σε περίπτωση που είστε έγκυος ή ακόμα και μια εκδρομή στο σπίτι για να δείτε ένα εξασθενημένο μέλος της οικογένειας ή για διακοπές. Θα ήταν καλύτερο να σκιαγραφήσετε ό,τι μπορεί να φέρει η κατάσταση και να σας στείλει περαιτέρω στο χρέος εάν δεν είστε έτοιμοι. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε μερικές από τις συμβουλές εξοικονόμησης για να μειώσετε τους λογαριασμούς του σπιτιού σας, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα για μεγάλες δαπάνες.


2. Προσπαθήστε να μην επιλέγετε νέα χρέη

Στην περίπτωση που αποκτάτε μετρητά από μια πηγή για να πληρώσετε μια άλλη, απλώς αναδιατάσσετε τα χρέη αντί να τα φροντίζετε. Υπάρχουν έγκυρες δικαιολογίες για να γίνει αυτό, όπως το άνοιγμα μιας άλλης νέας πιστωτικής κάρτας μεταφοράς υπολοίπου για την εκμετάλλευση μιας εισαγωγικής περιόδου 0% APR ή η συγχώνευση των χρεών σας σε μια ατομική προκαταβολή με χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνοντας όλα υπόψη, όταν προσπαθείτε να πληρώσετε τα χρέη σας, πρέπει να σταματήσετε να αναλαμβάνετε νέα χρέη. Προσπαθήστε να μην ανοίξετε νέες Mastercards ή να υποβάλετε αίτηση για προκαταβολές εκτός από εύλογες εξηγήσεις για τη διακοπή όλων των άσκοπων δαπανών.

3. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό

Ο γενικός σκοπός της περικοπής των δαπανών σας είναι η αναδιανομή τους στη μείωση του χρέους και στα αποθεματικά κεφάλαια. Μια εξαιρετική μέθοδος για γρήγορη αντιμετώπιση του χρέους με χαμηλή αμοιβή είναι να κάνετε δόσεις πέρα ​​από τη βασική ανάγκη. Σε περίπτωση που έχετε πολλές πηγές χρέους, επικεντρωθείτε στο χειρισμό της καθεμίας με τη σειρά της. Στη συνέχεια, σε εκείνο το σημείο, φροντίστε αυτή την ισορροπία όσο πιο γρήγορα θα μπορούσατε να περιμένετε, ενώ προχωράτε να κάνετε τις ελάχιστες δόσεις σε κάποια άλλη υποχρέωση.

Ας υποθέσουμε ότι εστιάσατε στην υποχρέωσή σας με την μεγαλύτερη αμοιβή interset για να απομακρυνθείτε πρώτα. Τώρα αυτό θα κρατήσει στην άκρη περισσότερα μετρητά μακροπρόθεσμα, καθώς κρατάτε μακριά από τα πιο τόκοι χρέη.

Οι δαπάνες σάς επιτρέπουν να βλέπετε ακριβώς από πού προέρχονται οι πληρωμές σας και πού πηγαίνουν. Ξεκινήστε δημοσιεύοντας κάθε έναν από τους τύπους εσόδων σας και όλα τα κοινά, σταθερά κόστη σας. Τα πάγια έξοδα είναι πράγματα όπως δόσεις μίσθωσης ή οχήματος, που δεν αλλάζουν από μήνα σε μήνα.

4. Το Προσκύνημα της Αποπληρωμής

Δεν είναι όλα τα χρέη ισοδύναμα. Κατά τη διευθέτησή σας, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια αλυσίδα διοίκησης μεταξύ των υποχρεώσεών σας και να προχωρήσετε σε αυτήν. Κάντε το σχέδιό σας να λειτουργήσει εστιάζοντας πρώτα στο χρέος με υψηλά επιτόκια, στο μη εκπιπτόμενο, στη συνέχεια στο χαμηλότοκο και στη χρέωση του εκπεστέου χρέους. Μιλώντας για δέσμευση υψηλού ενδιαφέροντος, είναι μια ιδανική ευκαιρία να σταματήσετε να τη χρησιμοποιείτε.

Προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη μια εφεδρική αποθήκευση και να κλειδώσετε κάθε κάρτα σας μακριά.

5. Εργαστείτε κάποια παράπλευρη δραστηριότητα

Σκεφτείτε τυχόν ικανότητες που έχετε, για παράδειγμα, σχεδιασμό ή κωδικοποίηση ιστοτόπων ή άλλα χόμπι που μπορείτε να μετατρέψετε σε επιλογή για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα. Παρομοίως πλευρικές θέσεις που μπορείτε να πάρετε από το σπίτι, όπως η πώληση παλαιών παιχνιδιών ή ρούχων στο διαδίκτυο ή η ενοικίαση δωματίου.

Εάν το επάγγελμα που ακολουθεί ακούγεται εξουθενωτικό, κάντε ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να κερδίσετε αρκετά για μερικές επιπλέον δόσεις.

6. Μεταφορές Υπολοίπου

Εάν θέλετε να καθυστερήσετε ή να λάβετε ένα πιο εντυπωσιακό ποσό μετρητών για να καλύψετε την υποχρέωσή σας, θα πρέπει να σκεφτείτε μια κίνηση ισορροπίας ή μια κάρτα χρέωσης κίνησης ισορροπίας. Η τεχνική εδώ είναι να αποκτήσετε ένα κόστος χρηματοδότησης 0% για μια καθορισμένη περίοδο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα σκοπεύατε να εξαλείψετε όσο μεγάλο μέρος της υποχρέωσής σας θα μπορούσατε να περιμένετε, εξοικονομώντας συνολικά τους τόκους που θα πληρώνατε, σε κάθε περίπτωση.

Αποψη

Ανεξάρτητα από το αν έχετε χαμηλές αμοιβές, είναι εφικτό να ξεφύγετε από το χρέος ακολουθώντας αυτά τα συστήματα. Στην περίπτωση που οφείλετε σε πολλούς δανειστές με υψηλό κόστος χρηματοδότησης, ένα δάνειο σταθεροποίησης χρέους θα μπορούσε να σας βοηθήσει να λάβετε το χρέος πιο γρήγορα. Η ανάληψη της ευθύνης για τα οικονομικά σας αυτή τη στιγμή θα σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες αργότερα.

Schreibe einen Kommentar