Η πρώτη πτήση του 737 MAX 9 της Boeing επιτυγχάνει όλους εκτός από έναν στόχο

2
Η πρώτη πτήση του 737 MAX 9 της Boeing επιτυγχάνει όλους εκτός από έναν στόχο

Το πρώτο 737MAX-9 με φόντο το Σιάτλ – Φωτογραφία: Boeing

Το 737 MAX 9 της Boeing ανέβηκε στους ουρανούς για πρώτη φορά στις 13 Απριλίου από το εργοστάσιο της Boeing στο Ρέντον της Ουάσιγκτον. Είχα το προνόμιο να μπορώ να το παρακολουθώ να απογειώνεται με άλλους geeks της αεροπορίας σε έναν λόφο με θέα στο αεροδρόμιο. Μετά την απογείωση, ο φωτογράφος μου και εγώ κατευθυνθήκαμε στο κέντρο παράδοσης Boeing στο Boeing Field στο Σιάτλ, όπου το αεροπλάνο θα προσγειωνόταν εκείνο το απόγευμα.

Το Boeing 737 MAX 9 πετάει για πρώτη φορά - Φωτογραφία: Jonathan Trent-Carlson |  AirlineReporter

Το Boeing 737 MAX 9 πετάει για πρώτη φορά – Φωτογραφία: Jonathan Trent-Carlson | AirlineReporter

Καθώς περιμέναμε την καπετάνιο Christine Walsh και τον πρώτο αξιωματικό Ed Wilson να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους στον αέρα, η Boeing μας κέρασε μεσημεριανά γεύματα. Καθώς φάγαμε, ο Αντιπρόεδρος/Αρχιμηχανικός της Boeing και Αναπληρωτής Διευθυντής Προγράμματος για το πρόγραμμα 737 MAX, Michael Teal , μας μίλησε για το αεροπλάνο και την οικογένεια 737 MAX.

Ο Michael Teal, Αντιπρόεδρος/Επικεφαλής Μηχανικός Έργου της Boeing και Αναπληρωτής Διευθυντής Προγράμματος για το 737 MAX, παρουσιάζει μια παρουσίαση για τη σειρά αεροπλάνων 737 MAX – Φωτογραφία: Jonathan Trent-Carlson | AirlineReporter

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Teal εξήγησε ότι το πρώτο 737 MAX 8 υποβλήθηκε σε αυστηρές δοκιμές. Αυτό περιλάμβανε το να μένεις έξω σε θερμοκρασίες μείον 35 βαθμών Κελσίου στη Σιβηρία και παρατεταμένη έκθεση σε ακραία ζέστη. Το MAX 9 χρησιμοποιεί την ίδια σχεδιαστική δομή, υλικά και εξαρτήματα. Επομένως, δεν απαιτούνταν οι ίδιοι αυστηροί έλεγχοι.

Η παρουσίαση περιλάμβανε συγκεκριμένα στοιχεία για το αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένης της χωρητικότητας θέσεων (220 σε διάταξη μιας κατηγορίας) και της εμβέλειας (3.515 ναυτικά μίλια). Στη συνέχεια, τέθηκε μια ερώτηση σχετικά με μια πιθανή αντικατάσταση του Boeing 757, το οποίο διέκοψε την παραγωγή το 2004. Οι αξιωματούχοι της Boeing δεν απάντησαν άμεσα, αλλά δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η οικογένεια 737 MAX θα κάλυπτε μέρος αυτού του κενού και ότι υπήρχε ένα έργο που δεν κατονομάζεται επί του παρόντος.

Μετά τη συνεδρία Q&A, αρχίσαμε να παρακολουθούμε τις τελευταίες στιγμές της πτήσης μέχρι που ανεβήκαμε σε ένα κατάστρωμα παρακολούθησης για να παρακολουθήσουμε το αεροπλάνο να προσγειώνεται. Ενώ βρισκόμασταν εκεί πάνω, παρατήρησα ότι υπήρχαν αρκετά 737 παρατεταγμένα στη ράμπα· Ήταν βαμμένα με τις αντίστοιχες αεροπορικές τους γραμμές περιμένοντας την τελική παράδοση στους πελάτες τους. Τα περισσότερα κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, η οποία θα γίνει η μεγαλύτερη αεροπορία αγορά στο μέλλον.

Στο κέντρο παράδοσης της Boeing, τα αεροσκάφη βρίσκονται σε σειρά περιμένοντας να παραδοθούν στις αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες τους – Φωτογραφία: Jonathan Trent-Carlson | AirlineReporter

Ήμασταν εκεί έξω λίγα λεπτά πριν εμφανιστεί το αεροπλάνο. Το αεροπλάνο φαινόταν να γλιστράει με χάρη καθώς πλησίαζε στον διάδρομο προσγείωσης. Μόλις οι τροχοί άγγιξαν τον διάδρομο, αποκαλύφθηκε ότι ο συνολικός χρόνος πτήσης ήταν 2 ώρες και 42 λεπτά.

Πλησιάζοντας τον διάδρομο προσγείωσης – Φωτογραφία: Jonathan Trent-Carlson | AirlineReporter

Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου δόθηκε συνέντευξη Τύπου με τους πιλότους. Ο καπετάνιος Walsh είπε ότι από τη στιγμή που επιβιβάστηκαν στον αέρα, το αεροπλάνο ένιωθε και χειριζόταν όπως έπρεπε ένα 737. Ανέφερε επίσης ότι είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία κάθε στοιχείο στη λίστα ελέγχου τους, εκτός από ένα. Σε αυτό το σημείο, ο Αντιπρόεδρος/Αρχιμηχανικός Τηλ άρχισε να φαίνεται ανήσυχος.

Το αεροπλάνο χτυπά μια πόζα μετά το επιτυχημένο παρθενικό του ταξίδι – Φωτογραφία: Jonathan Trent-Carlson | AirlineReporter

Ένα βλέμμα ανακούφισης ήρθε στο πρόσωπό του όταν ανέφερε ότι ήταν η «βολή δόξας». Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για μια εικόνα του αεροπλάνου με φόντο το όρος Ρενιέ. Ωστόσο, λόγω των συννεφιασμένων συνθηκών, δεν κατάφεραν να πετύχουν αυτό το πλάνο.

Η Captain Walsh μπορεί να μην πήρε τη δόξα της στην πρώτη πτήση του αεροπλάνου, αλλά σίγουρα πήρα μια υπέροχη φωτογραφία με τον καπετάνιο στο πρώτο ντεμπούτο ενός αεροπλάνου στο οποίο μπόρεσα να παρευρεθώ – Φωτογραφία: Jonathan Trent-Carlson | AirlineReporter

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροπλάνο έφτασε σε ύψος 23.500 ποδιών και η τελική του ταχύτητα ήταν 325 μίλια την ώρα. Ο καπετάνιος Walsh εξήγησε ότι αν ήθελαν να πάνε ψηλότερα, θα χρειάζονταν μεγαλύτερη ταχύτητα. Η διαδρομή πτήσης τους πήγε πάνω από το Puget Sound μετά την απογείωση. Στη συνέχεια πέταξαν στην Ανατολική Ουάσιγκτον πριν γυρίσουν. Τελικά πέταξαν νότια προς την Ολυμπία πριν από μια τελευταία στροφή βόρεια για να προσγειώσουν το Boeing Field στο Σιάτλ.

ο 737 MAX’s εμβέλεια σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει υπερατλαντικά ταξίδια. Μάλιστα, η Norwegian Air Shuttle σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το 737 MAX 8 για τέτοιο σκοπό από φέτος. Ωστόσο, θέλω η πρώτη μου πτήση με το MAX 9Â να είναι σε ένα ταξίδι cross-country από τη Βοστώνη στο Σιάτλ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ – BOSTON, MA. Επαγγελματίας δημόσιος υπάλληλος την ημέρα, AvGeek τη νύχτα και εκλεκτός τακτικός επισκέπτης, αυτός ο συγγραφέας με έδρα τη Βοστώνη του αρέσει επίσης να παρακολουθεί κολεγιακό ποδόσφαιρο και να παίζει τένις όταν δεν εργάζεται ή δεν ενημερώνεται για τα τελευταία νέα.


Τα σχόλια είναι κλειστά εδώ.

Schreibe einen Kommentar