Η ANA γιορτάζει την παράδοση του 50ου Boeing 787 Dreamliner της

0
Η ANA γιορτάζει την παράδοση του 50ου Boeing 787 Dreamliner της
Είναι ωραίο όταν το αεροπλάνο σου λέει τον τίτλο του άρθρου - Φωτογραφία: Bernie Leighton |  AirlineReporter

Είναι ωραίο όταν το αεροπλάνο σου λέει τον τίτλο του άρθρου – Φωτογραφία: Bernie Leighton | AirlineReporter

Πριν από περίπου πέντε χρόνια, η ANA παρέλαβε το πρώτο της Boeing 787 Dreamliner. Περισσότερο από αυτό, ήταν το πρώτο 787 που μπήκε στην εμπορική υπηρεσία.

Είκοσι εκατομμύρια επιβάτες, τριακόσιες χιλιάδες ώρες πτήσης και εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες πτήσεις αργότερα, είναι πλέον πενήντα. Αυτό απαιτεί πάρτι.

Το νεότερο 787-9 του ANA είναι επίσης το 50ο τους - Φωτογραφία: Bernie Leighton |  AirlineReporter

Το νεότερο 787-9 του ANA είναι επίσης το 50ο τους – Φωτογραφία: Bernie Leighton | AirlineReporter

ANA, εκμεταλλεύτηκαν αυτή την εκδήλωση ως ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα 787.

Σαφώς και το λατρεύουν. Αν και η αρχική παραγγελία ήταν για πενήντα, τώρα έχουν άλλες 33 μετά από αυτήν. Σε σύγκριση με το 767, αυτό το αεροσκάφος τους εξοικονομεί 98 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε καύσιμα και 20% σε συντήρηση. Αυτά τα στοιχεία είναι γιατί η ANA μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το 787 για να ανοίξει αγορές που δεν φαινόταν προηγουμένως δυνατές. Σύντομα, θα πετάξουν στην Πνομ Πενχ Καμπότζη. αλλά τα μεγάλα νέα είναι η Πόλη του Μεξικού.

Ένα από τα 49 άλλα 787 του ANA - Φωτογραφία: Bernie Leighton |  AirlineReporter

Ένα από τα 49 άλλα 787 του ANA – Φωτογραφία: Bernie Leighton | AirlineReporter

Μέχρι το τέλος αυτού του οικονομικού έτους, η Ιαπωνία προβλέπει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1000 ιαπωνικές εταιρείες με οικονομικούς δεσμούς με το Μεξικό. Μόνο μία αεροπορική εταιρεία προσφέρει απευθείας δρομολόγια μεταξύ Narita (ή οπουδήποτε στη Βορειοανατολική Ασία) και Λατινική Αμερική. Η Aeromexico χρησιμοποιεί τον κινητήρα GEnX και αναχωρεί στη μέση της νύχτας. Γιατί; Λοιπόν, η πόλη του Μεξικού είναι ένα από τα πιο απαιτητικά αεροδρόμια από πλευράς αεροπλάνων. Ζεστό, ψηλά από την επιφάνεια της θάλασσας και επιρρεπές σε χαμηλή βαρομετρική πίεση. Για ένα επιθυμητό, ​​κερδοφόρο, ωφέλιμο φορτίο, πολλά αεροπλάνα θα βρίσκονταν εκτός διαδρόμου προτού φτάσουν οπουδήποτε κοντά στο V1. Η ANA, η Rolls Royce και η Boeing εργάζονται σε όχι τόσο μεγάλη αύξηση της ώθησης για το Trent 1000. αλλά μια σταθερή επιλογή ώθησης.

Η πεντηκοστή υπηρεσία 787 στην ANA έχει διαμορφωθεί για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με θέσεις Thompson Vantage στην Business Class - Φωτογραφία: Bernie Leighton |  AirlineReporter

Η πεντηκοστή υπηρεσία 787 στην ANA έχει διαμορφωθεί για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων με θέσεις Thompson Vantage στην Business Class – Φωτογραφία: Bernie Leighton | AirlineReporter

Η Boeing ήθελε να μας ενημερώσει για αυτό, αλλά οι λεπτομέρειες προστατεύονται σε μεγάλο βαθμό. Η εικασία μου είναι ότι αυτό το πακέτο συνοχής ώσης που ζητά η ANA είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που πρόσφερε η General Electric στις σειρές GE-90-110 και 115. Δεν είναι πραγματικός ρυθμός αναβάθμισης, αλλά η ικανότητα τόσο μέσω λογισμικού όσο και φυσικής μηχανικής να αυξάνει ή να διατηρεί την απόδοση ώσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να καταστρέφεται ο κινητήρας ή να μειώνεται η αξιοπιστία.

Η ANA και η Boeing λένε ότι αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του έτους για μια πιθανή εκτόξευση τον Φεβρουάριο του 2017.

Έτσι, στην πραγματικότητα- αυτό το γεγονός δεν ήταν απλώς μια γιορτή του ANA που λειτουργεί τώρα περίπου το δέκα τοις εκατό του παγκόσμιου στόλου 787 (10,2% αν θέλετε πραγματικά να κάνετε τα μαθηματικά). Αυτό το γεγονός ήταν μια γιορτή του ίδιου του αεροσκάφους.

Με το 787-10 να τεθεί σε λειτουργία το 2018, αρχίζει να φαίνεται ότι το πρόγραμμα αφήνει την προκλητική αρχή του ακόμα πιο πίσω.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ – SEATTLE, WA. Ο Bernie έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να μάθει, να βιώσει και να φωτογραφίσει διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων. Θα πάει οπουδήποτε για να πετάξει με οτιδήποτε. Πέρασε τέσσερα χρόνια στην Αυστραλία μαθαίνοντας πώς να διευθύνει μια αεροπορική εταιρεία, ενώ έκανε πράξη τη μάθησή του με τα χιλιόμετρα που έτρεχε σε όλο τον κόσμο. Συνήθως μπορείτε να βρείτε τον Μπέρνι στο φυσικό του περιβάλλον: ένα αεροδρόμιο. Email: [email protected]

https://www.airlinereporter.com


Τα σχόλια είναι κλειστά εδώ.

Schreibe einen Kommentar