Η Icelandair στο MAX! – AirlineReporter : AirlineReporter

0
Η Icelandair στο MAX!  – AirlineReporter : AirlineReporter

Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε για να δει τη νεότερη προσθήκη της Icelandair στον στόλο της.

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού τον Απρίλιο στην Ελβετία, μπόρεσα να χρησιμοποιήσω την επιλογή Stopover της Icelandair #MyStopover και πέρασα ένα Σαββατοκύριακο στο Ρέικιαβικ για να παρευρεθώ σε ένα πάρτι θερμότητας αεροπλάνων μόνο για εργαζόμενους για το πρώτο Boeing 737 MAX 8 που προστέθηκε στην Icelandair. στόλος €.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η Icelandair παρέλαβε τα τρία πρώτα αεροσκάφη της Boeing 737MAX 8, TF-ICE, TF-ICY και TF-ICU. Η αεροπορική εταιρεία έχει 13 ακόμη τζετ της σειράς MAX κατά παραγγελία, με τα επόμενα τρία να έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν το 2019, με την τελική παράδοση αυτής της παραγγελίας να προγραμματίζεται για το 2021.

Τα σκοτεινά μπαλώματα στον γκρίζο ουρανό έκαναν μια ωραία αντίθεση

Το 737MAX διαθέτει την ενημερωμένη εμφάνιση της Icelandair, η οποία έχει πιο απλή εμφάνιση. Το μπλε είναι μια πιο ανοιχτή απόχρωση, το κάτω μέρος της κοιλιάς είναι γκρι, οι λέξεις στην ουρά έχουν παραλειφθεί, επομένως έχει μόνο το λογότυπο και η κίτρινη λωρίδα της ατράκτου έχει αφαιρεθεί. Τα αεροσκάφη παραδόθηκαν χωρίς θέσεις – αυτά και το σύστημα ψυχαγωγίας κατά την πτήση εγκαταστάθηκαν στο Keflavik από την Icelandair Technical Services.

Υπήρξε μια καθυστέρηση πολλών ημερών, πριν από την πρώτη προγραμματισμένη πτήση εσόδων, αλλά, πολύ αθόρυβα στις 13 Απριλίου, το TF-ICE πραγματοποίησε την πρώτη πτήση εσόδων προς τη Νέα Υόρκη (EWR) και πίσω, ακριβώς στην ώρα του για το πάρτι.

Το πρωί του Σαββάτου 14 Απριλίου, η TF-ICE πραγματοποίησε μια γρήγορη πτήση επανατοποθέτησης από το Keflavik (KEF) στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ (BIRK), όπου η ανώτερη διοίκηση της Icelandair, μαζί με μερικούς τυχερούς υπαλλήλους, προσκεκλημένους επισκέπτες και μέλη της Τύπος επρόκειτο να επιβιβαστεί σε αυτό το ολοκαίνουργιο Boeing 737MAX για μια πτήση περιήγησης στα αξιοθέατα πάνω από την Ισλανδία.

Το TF-ICE ανέβηκε στους ουρανούς στις 11:21 π.μ., κατευθυνόμενος προς το εσωτερικό της χώρας πριν κατευθυνθεί προς το Akureyri για μια πτήση από το αεροδρόμιο για να τιμήσει τη γενέτειρα του Flugfélag Akureyar το 1937, που σήμερα είναι η Icelandair . Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Icelandair και Πρόεδρος Bjorgolfur Johannsson, το GrenivÃk, κυκλοφόρησε (ήταν στην πτήση), πριν επιστρέψει στο Ρέικιαβικ. Το πάρτι ήταν έτοιμο να ξεκινήσει.

Ενώ το TF-ICE βρισκόταν σε εξέλιξη, οι προετοιμασίες ήταν σε πλήρη εξέλιξη στο έδαφος. Η Icelandair είχε προσκαλέσει τους υπαλλήλους της μαζί με την οικογένειά της να έρθουν να δουν τη νεότερη προσθήκη στον στόλο της Icelandair. Το υπόστεγο του Eagle Air δημιουργήθηκε για φαγητό, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Η είδηση ​​κυκλοφόρησε οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει με περίπου 700-800 άτομα για την εκδήλωση, αλλά προφανώς σχεδόν 2.000 άτομα RSVPd. Έτσι οργανώθηκε ένα δεύτερο φορτηγό τροφίμων για να βεβαιωθεί ότι υπήρχε αρκετό φαγητό.

Η Icelandair οργάνωσε πρόσβαση μέσων ενημέρωσης στον παλιό πύργο στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ. Διαθέτει ένα ωραίο μπαλκόνι που παρείχε υπέροχη θέα στον διάδρομο. Δύο πυροσβεστικά οχήματα μπήκαν στη θέση τους για χαιρετισμό με κανόνια νερού και η επιστροφή του TF-ICE ήταν μόλις λίγα λεπτά μακριά. Καθώς το αεροπλάνο επέστρεφε από την πτήση για τα αξιοθέατα, έφτασε πάνω από το κέντρο του Ρέικιαβικ και στη συνέχεια έκανε μια χαμηλή πτήση πάνω από τον διάδρομο προσγείωσης.

Στις 12.44 μ.μ., μετά από μία ώρα και 23 λεπτά. πτήση, TF-ICE, που ονομάζεται Jökullsárlón (μια λιμνοθάλασσα παγετώνων) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ. Το πλήθος στεκόταν σε ημικύκλιο μπροστά από το υπόστεγο Eagle Air και περίμενε τον χαιρετισμό των κανονιών νερού. Το TF-ICE επέστρεψε στο διάδρομο και καθώς μπήκε στη θέση του για τον χαιρετισμό, μόνο ένα από τα πυροσβεστικά οχήματα κατέληξε να εκκενώνει νερό για τον χαιρετισμό – φάνηκε ότι το άλλο πυροσβεστικό όχημα είχε πρόβλημα με το κανόνι νερού του. Ήταν ακόμα ένα ωραίο καλωσόρισμα.

Το TF-ICE πήρε τη θέση στάθμευσης του, οι σκάλες αέρα ανέβηκαν στο τζετ και οι τυχεροί συμμετέχοντες της γραφικής πτήσης κατέβηκαν με μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπά τους στο πλήθος που περίμενε στο έδαφος. Τα συνεργεία συντήρησης τοποθέτησαν γρήγορα λίγο πλαστικό κάλυμμα στο χαλί στο διάδρομο του αεροπλάνου, καθώς υπήρχαν περίπου πολλοί άνθρωποι που περπατούσαν στο διάδρομο για να πάρουν μια γεύση από το εσωτερικό αυτού του νέου Boeing 737 MAX. Μια μεγάλη ουρά σχηματίστηκε και όλοι περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να επιβιβαστούν και να μπορέσουν να ρίξουν μια ματιά. Τα φορτηγά τροφίμων έβγαζαν μπέργκερ και πίτσα, ποτά και η Kleina, τα ισλανδικά μίνι-ντόνατς ήταν διαθέσιμα μέσα στο υπόστεγο. Η Icelandair φρόντισε να φροντίσουν καλά τους νεότερους επισκέπτες – προσέλαβαν έναν μουσικό που τραγούδησε και χόρευε. Ήταν πολύ συγκινητικό να ακούς τα παιδιά να τραγουδούν μέσα στο υπόστεγο.

Μπόρεσα να ρίξω μια ματιά στο εσωτερικό του τζετ αμέσως μετά τη γραφική πτήση, ενώ το πλήρωμα συντήρησης εγκαθιστούσε τα καλύμματα χαλιών. Περπάτησα επίσης στο αεροσκάφος ξανά στο τέλος της εκδήλωσης με τους τελευταίους επισκέπτες. Η Icelandair χρησιμοποιεί θέσεις από την Avio Interiors εκτός Ιταλίας. Το αεροσκάφος διαθέτει 160 θέσεις σε οικονομική θέση (3+3 παράλληλα), με 16 θέσεις στην κατηγορία Saga τοποθετημένες 2 + 2 δίπλα, που είναι το premium προϊόν τους. Το 737 MAX διαθέτει Boeing’ Sky Interior με ατμοσφαιρικό φωτισμό LED και μεγάλους κάδους.

Το νέο Boeing 737 Max 8 διαθέτει πτερύγια με σπαστό άκρο «Προηγμένης Τεχνολογίας» για βελτιωμένη αεροδυναμική και κινητήρες CFM International LEAP-1B, οι οποίοι συμβάλλουν σε περίπου 14% μείωση της καύσης καυσίμου σε σύγκριση με ένα 737NG. Οι πιλότοι μου είπαν ότι εντυπωσιάστηκαν με τις επιδόσεις του 737 MAX.

Κινητήρας CFM International LEAP-1B

Καθώς η εκδήλωση άρχισε να τελειώνει, τα τελευταία άτομα ανέβηκαν τις σκάλες για να ρίξουν μια ματιά στο εσωτερικό. Ο καπετάνιος Hjálmarsson έκανε μια βόλτα πριν από την πτήση ενώ πόζαρε μερικές φωτογραφίες.

Αρκετός αριθμός παρευρισκομένων κόλλησε για να παρακολουθήσει την αναχώρηση. Πολλοί μπήκαν για να βοηθήσουν στον καθαρισμό μέσα στο υπόστεγο, ενώ το πλήρωμα εδάφους ετοίμαζε το τζετ για αναχώρηση. Λίγο μετά τις 3 μ.μ., οι κινητήρες LEAP-1B ζωντάνεψαν και οι καπετάνιοι Hjálmarsson και Baldursson οδήγησαν το τζετ στον τροχόδρομο προτού στρίψουν στον διάδρομο 19. Οι κινητήρες ανασηκώθηκαν, πολλή υγρασία ανέβηκε και το TF-ICE πήδηξε από το έδαφος σε χρόνο μηδέν για τη σύντομη πτήση επανατοποθέτησής του πίσω στο Keflavik.


Τα σχόλια είναι κλειστά εδώ.

Schreibe einen Kommentar