Κατανόηση του ρόλου του νερού στο σχεδιασμό τοπίου

9
Κατανόηση του ρόλου του νερού στο σχεδιασμό τοπίου

Ζώντας στο Όρεγκον, είμαστε περιτριγυρισμένοι από νερό. από βροχή μέχρι ποτάμια, μέχρι καταρράκτες τα έχουμε όλα. Η ενσωμάτωση του νερού στο σχεδιασμό του τοπίου σας δημιουργεί ένα ελκυστικό και ήρεμο περιβάλλον που θα σας κάνει να νιώσετε ένα με τη φύση.

Εάν σκέφτεστε να προσθέσετε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού στον εξωραϊσμό σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, μην ψάχνετε άλλο! Συγκεντρώσαμε μια σύντομη ανάρτηση που καλύπτει τους 3 πιο δημοφιλείς τρόπους με τους οποίους το νερό μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στο σχεδιασμό του τοπίου.

Λίμνες και υδάτινοι κήποι

Οι λίμνες και οι κήποι με νερό είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προσθέσετε νερό στον εξωραϊσμό σας. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες! Εδώ είναι μερικές ιδέες:

 • Δημιουργήστε μια λίμνη koi με νούφαρα
 • Προσθέστε ένα γυάλινο πάνελ στη λίμνη σας για μια μοναδική εμπειρία θέασης
 • Κάντε ένα μονοπάτι για ένα ρυάκι που φλυαρεί που περνάει μέσα από την αυλή σας
 • Σκεφτείτε να φτιάξετε μια υπερυψωμένη λίμνη με έναν καταρράκτη βράχου
 • Προσθέστε μια λίμνη γύρω από το κατάστρωμά σας για να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι επιπλέετε στο νερό
 • Σκεφτείτε μια βυθισμένη λίμνη, η οποία παρέχει μια διαφορετική προοπτική

Ανάλογα με τη λίμνη ή τον κήπο με νερό που θα εγκαταστήσετε, τα επίπεδα συντήρησης θα ποικίλλουν.

Εάν το υδάτινο στοιχείο σας θα έχει ψάρια ή άλλα ζωντανά ζώα, να θυμάστε ότι η συντήρηση θα είναι το κλειδί. Εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε διαφορετική διαδρομή, θα πρέπει να προσέχετε τα φύκια και τα φράγματα του νερού.

Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, το να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να προσθέσετε μια λίμνη ή έναν κήπο με νερό στον εξωραϊσμό σας θα είναι μια ευχάριστη προσθήκη.

Καταρράκτες πίσω αυλής

Τίποτα δεν συγκρίνεται με τους ήχους ενός καταρράκτη. Υπάρχει κάτι στο συντριβή και το πιτσίλισμα καθώς το νερό χτυπά που φέρνει ηρεμία στο περιβάλλον σας.

Η προσθήκη ενός καταρράκτη στον τρέχοντα εξωραϊσμό σας είναι εύκολη και για άλλη μια φορά, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Εδώ είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας τρόπους για να το κάνετε αυτό:

 • Προσθέστε έναν καταρράκτη με καταρράκτη στη λίμνη ή στον υδάτινο κήπο σας
 • Δημιουργήστε ένα δραματικό κεντρικό κομμάτι με χαρακτηριστικό καταρράκτη σε επίπεδα
 • Ενσωματώστε έναν καταρράκτη σε έναν τοίχο αντιστήριξης

Μην ξεχνάτε ότι οι καταρράκτες στην πίσω αυλή υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Γίνετε δημιουργικοί χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα, όπως πέτρες, σκυρόδεμα ή ξύλο. Τα διαφορετικά ύψη δημιουργούν διαφορετικούς ήχους και η ροή του νερού παίζει και σε αυτό.

Η χρήση του νερού μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί για να δημιουργήσετε αυτό που επιθυμείτε!

Υπαίθρια Σιντριβάνια

Ένα σιντριβάνι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια βουτιά νερού στον εξωραϊσμό σας. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την προσθήκη ενός σιντριβανιού:

 • Χαμηλή συντήρηση
 • Τα σχέδια και τα υλικά είναι ατελείωτα
 • Μπορείτε να βρείτε το μέγεθος που ταιριάζει στον χώρο σας
 • Ταιριάξτε εύκολα το θέμα του τρέχοντος εξωραϊσμού σας
 • Μπορεί να είναι απλό ή υπερβολικό
 • Προσελκύστε πεταλούδες και πουλιά
 • Καταπραϋντικοί ήχοι νερού

Τα εξωτερικά σιντριβάνια θα μπορούσαν να θεωρηθούν η πύλη για την ενσωμάτωση του νερού στο σχεδιασμό του τοπίου σας. Όταν παρατηρήσετε την ηρεμία που μπορεί να φέρει ένα σιντριβάνι στην αυλή σας, θα θέλετε κι άλλα!

Το νερό στο σχέδιο τοπίου με τον Crowley

Αφού διαβάσετε αυτήν την ανάρτηση, πιθανώς οραματίζεστε και ακούτε τον ρόλο που μπορεί να παίξει το νερό στο σχεδιασμό τοπίου. Ο ήχος του νερού είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμος για το μυαλό και το σώμα μας, οπότε γιατί να μην προσθέσετε λίγο στη ζωή σας;

Εάν ενδιαφέρεστε να προσθέσετε ένα χαρακτηριστικό υδάτινου στοιχείου στην αυλή σας, τηλεφωνήστε μας. Οι ικανοί μας σχεδιαστές τοπίου μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο τοπίο για εσάς, λαμβάνοντας υπόψη το στυλ που προτιμάτε, τη χρήση νερού και τις ανάγκες συντήρησης.

Στο Crowley Landscape Managementμπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τα οράματα εξωραϊσμού σας!

Schreibe einen Kommentar