Κατανόηση των τύπων συστημάτων άρδευσης για το τοπίο σας

7
Κατανόηση των τύπων συστημάτων άρδευσης για το τοπίο σας

Όλο το χειμώνα, οι χλοοτάπητες του Όρεγκον λαμβάνουν άφθονες ποσότητες νερού. Ωστόσο, κατά τα μακρά, ξηρά καλοκαίρια του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, πρέπει να καταλάβετε πώς να ποτίζετε καλύτερα τα φυτά στον κήπο σας.

Ούτε αυτή είναι μια απλή ερώτηση, καθώς διαφορετικά φυτά έχουν διαφορετικές ανάγκες. Επιπλέον, θέλετε το πότισμά σας να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και να εξασφαλίσετε το πιο ζωντανό τοπίο. Αυτή η ανάρτηση αφορά τους τύπους συστημάτων άρδευσης για το τοπίο σας. Αναλύονται τα ακόλουθα συστήματα άρδευσης:

  • Σύστημα καταιονισμού γκαζόν
  • Σύστημα άρδευσης με σταγόνες
  • στάγδην άρδευση λεκάνης απορροής
  • Σύστημα άρδευσης Bubbler

Σύστημα καταιονισμού γκαζόν

Τα συστήματα καταιωνιστήρων γκαζόν είναι το παραδοσιακό εργαλείο για άρδευση τοπίου. Οι ψεκαστήρες είναι υπέροχοι όταν έχετε μια μεγάλη λωρίδα φυτών του ίδιου είδους. Έτσι, τα ψεκαστήρες είναι ιδανικά για χρήση σε χλοοτάπητες.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε συστήματα καταιονισμού είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ, κοντά στο ηλιοβασίλεμα. Όταν χρησιμοποιείτε έναν καταιονιστή στη μέση της ημέρας, μεγάλο μέρος του νερού σας είναι πιθανό να εξατμιστεί και μπορεί να καψετε ακούσια το γρασίδι σας.

Η βέλτιστη ώρα για πότισμα με ψεκαστήρα είναι το βράδυ. Το νερό θα έχει όλη τη νύχτα να μουλιάσει για να φτάσει στις ρίζες και θα υπάρχει λιγότερη εξάτμιση. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα χρονοδιακόπτη για το σύστημα καταιονισμού γκαζόν σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί στις καλύτερες ώρες της ημέρας.

Ένας έμπειρος εργολάβος αρδευτικού συστήματος μπορεί να σας βοηθήσει να τοποθετήσετε τις κεφαλές καταιωνιστήρων ακριβώς στο σημείο που τις χρειάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι το γκαζόν σας λαμβάνει την τέλεια ποσότητα νερού και επίσης να διασφαλίσει ότι οι κεφαλές του καταιωνιστή είναι εκτός λειτουργίας.

Σύστημα άρδευσης με σταγόνες

Ένα σύστημα σταγόνων είναι η λύση που επιλέγουν πολλοί κηπουροί όταν έχουν μια ποικιλία φυτών για φροντίδα.

Τα συστήματα στάγδην επιτρέπουν στους τοπιογράφους να ρυθμίζουν με ακρίβεια πόσο νερό λαμβάνουν τα φυτά τους και στις βέλτιστες ώρες της ημέρας. Λειτουργούν χρησιμοποιώντας πορώδεις σωλήνες που μεταφέρουν νερό απευθείας στις ρίζες των φυτών. Δεδομένου ότι συχνά σκιάζονται από τα φυτά, υπάρχει μικρή εξάτμιση και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε ότι το νερό στα φύλλα θα καίει τα φυτά το μεσημέρι.

Τα συστήματα σταγόνων μπορούν να ρυθμιστούν σε χρονοδιακόπτη και στη συνέχεια μπορείτε να συνδέσετε ειδικούς πομπούς που θα επιτρέψουν περισσότερο ή νερό σε συγκεκριμένα φυτά. Αυτό το είδος ακρίβειας εξοικονομεί πολύ χρόνο και κόπο στους κηπουρούς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι «να το θέσουν και να το ξεχάσουν».

Βροχοσυλλογή στάγδην άρδευση

Αν και δεν είναι τόσο ευέλικτο, ορισμένοι κηπουροί ενσωματώνουν την στάγδην άρδευση με τα συστήματα λεκάνης απορροής τους. Αυτά τα συστήματα παρέχουν νερό στα φυτά μέσω της απλής βαρύτητας.

Το βαρέλι βροχής σας αιχμαλωτίζει νερό και στη συνέχεια μπορείτε να το διανείμετε στα φυτά όταν τελειώσει η βροχή. Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε αυτά τα συστήματα με ειδικούς πομπούς ή χρονοδιακόπτες, αλλά εξοικονομούν τον λογαριασμό του νερού σας, ειδικά τα καλοκαίρια που έχουν καλές περιοδικές βροχές.

Εάν δεν διαθέτετε ακόμη σύστημα λεκάνης απορροής και σκέφτεστε αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στα κανονισμούς συλλογής βρόχινου νερού στην πολιτεία σας.

Σύστημα άρδευσης Bubbler

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι, ένα σύστημα άρδευσης με φυσαλίδες βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε ένα σύστημα καταιονισμού και ένα σύστημα στάγδην. Οι φυσαλίδες εκπέμπουν μεγαλύτερους όγκους νερού, αλλά από περίπου 6 ίντσες πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Έχουν σχεδιαστεί για να ποτίζουν τα φυτά σας από το ριζικό σύστημα.

Μπορείτε να τα χειριστείτε με χρονόμετρα και να εστιάσετε τους εκπομπούς τους έτσι ώστε να ποτίζουν μόνο τα φυτά που επιλέγετε.

Τα bubblers είναι υπέροχα όταν έχετε πολλά πανομοιότυπα φυτά στην ίδια μικρή περιοχή. Είναι ιδανικά για θάμνους, δέντρα και υπερυψωμένα παρτέρια φυτών.

Όταν αποφασίζετε μεταξύ drip και bubblers, κοιτάξτε τα φυτά που πρέπει να φροντίσετε. Για περιοχές με μεγάλη ποικιλία, μπορείτε να επιλέξετε την εξαιρετικά ευέλικτη στάγδην άρδευση. Για μεγαλύτερα φυτά ή μια πιο ομοιογενή περιοχή κήπου, το σύστημα bubbler μπορεί να ταιριάζει.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε και τα δύο συστήματα άρδευσης για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας σε πότισμα. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε ακροφύσια φυσαλίδων στις κεφαλές καταιωνιστήρων για να μετατρέψετε ορισμένες περιοχές του τοπίου σας στη μέθοδο άρδευσης με φυσαλίδες, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείτε το σύστημα άρδευσης με καταιονισμό.

Crowley Landscape Irrigation & Water Management

Η επαγγελματική μας ομάδα τοπίου μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στον τύπο των συστημάτων άρδευσης που θα λειτουργήσουν καλύτερα για το τοπίο, τα φυτά και το καθημερινό σας πρόγραμμα.

Με την κατάλληλη άρδευση τοπίου και διαχείριση νερούμπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Επικοινωνία Crowley Landscape Management για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα βέλτιστο σύστημα άρδευσης για κατοικίες και εμπορικές ιδιοκτησίες!

Schreibe einen Kommentar