Κριτική: Flying Short-Haul Economy σε KLM Boeing 737-900

1
Κριτική: Flying Short-Haul Economy σε KLM Boeing 737-900
KLM 737-800 (PH-BXT) στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol, έτοιμο να μας μεταφέρει στην Πράγα, με ένα 737-700 (PH-BGW) να ταξιδεύει πίσω

KLM 737-900 (PH-BXT) στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol, έτοιμο να μας μεταφέρει στην Πράγα, με ένα 737-700 (PH-BGW) να ταξιδεύει πίσω

Το Koninklijke Luchtvaart Maatschappij δεν είναι ακριβώς γνωστό όνομα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, αλλά τα αρχικά του „KLM“ και το μπλε του ουρανού επωνυμία και το χρώμα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Είχα μια γρήγορη επίσκεψη στο Άμστερνταμ πριν μεταβώ στην Πράγα την περασμένη άνοιξη, οπότε η πτήση με τον εθνικό αερομεταφορέα της Ολλανδίας από την έδρα του ήταν η πιο προφανής επιλογή.

Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, η ευρωπαϊκή ιδέα της business class (κάποια καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά η ίδια θέση όπως στην οικονομική, μόνο με κλειστή τη μεσαία θέση) δεν αξίζει ποτέ σε προσωπικά ταξίδια, ειδικά για μια σύντομη πτήση που έχει αποκλειστεί 90 λεπτά από πύλη σε πύλη. Â Επιπλέον, το να πετάω με KLM (το να είμαι μέλος της SkyTeam) σήμαινε ότι πετάω έξω από τη συμμαχία μου, επομένως δεν υπάρχει τίποτα προτεραιότητα ούτε πρόσβαση στο σαλόνι.

Τι θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει στραβά?!

  • Πτήση KLM KL1355, Άμστερνταμ Σίπχολ (AMS) προς Πράγα (PRG)
  • Ώρα αναχώρησης στις 12:00 το μεσημέρι, ώρα άφιξης 1:30 μ.μ
  • Αεροσκάφος: Boeing 737-900 (739), Reg. No. PH-BXT, MSN 32944, παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2004
  • Θέσεις 12A, 12C

Από το ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης, η γυναίκα μου και εγώ κάναμε μια βόλτα με το UberX που κόστισε 28 EUR. Σε αντίθεση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν απαγορεύσει στην Uber να λειτουργεί είτε στο αεροδρόμιο είτε οπουδήποτε σε αυτές τις πόλεις, το Άμστερνταμ εξακολουθεί να τους επιτρέπει να λειτουργούν. Η κυκλοφορία στην πόλη ήταν λίγο αργή, αλλά οι αυτοκινητόδρομοι ήταν αρκετά ανοιχτοί και χρειάστηκαν περίπου 25 λεπτά για να φτάσουμε στα γκισέ check-in.

Δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Επειδή βρισκόμασταν στην έδρα του, βρήκαμε εύκολα τα γκισέ της KLM. Είχαμε μια αποσκευή (γεμάτη αναμνηστικά) για check in, για την οποία προπληρωμένα 25 EUR όταν κάναμε check-in online; στο αεροδρόμιο θα ήταν 35 ευρώ. Έπρεπε επίσης να εκτυπώσουμε την κάρτα επιβίβασής μας, οπότε παρακάμψαμε το υψηλής τεχνολογίας σύστημα αυτοεξυπηρέτησης αποσκευών, το οποίο οι περισσότεροι επιβάτες φαινόταν ότι ήξεραν πώς να χρησιμοποιούν, με μερικούς τουρίστες να χρειάζονται βοήθεια από τους συνοδούς που επάνδρωναν την περιοχή.

Μετρητής αποσκευών αυτοεξυπηρέτησης για την KLM στο Amsterdam Schiphol

Μετρητής αποσκευών αυτοεξυπηρέτησης για την KLM στο Amsterdam Schiphol

Χρειάστηκαν μόνο πέντε λεπτά για να πάρουμε την κάρτα επιβίβασης και να αφήσουμε την τσάντα μας, οπότε η επόμενη στάση ήταν το σημείο ελέγχου ασφαλείας. Στο δρόμο μας προς τα εκεί, «αναχαιτιστήκαμε» από έναν πράκτορα περιαγωγής της KLM που έκανε εξαίρεση τα ταξιδιωτικά μας σακίδια (ότι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα σε καμία προηγούμενη πτήση, ούτε σε επόμενη πτήση). Μας έβαλε να την ακολουθήσουμε σε άλλο γκισέ check-in όπου ήταν έτοιμη να μας καρφώσει για άλλη μια χρέωση αποσκευών x 2.

Πρώτα μας έβαλε να βάλουμε τις τσάντες μας στο sizer, και προς μεγάλη της απογοήτευση χωρούσαν εύκολα. Στη συνέχεια μας έβαλε να ζυγίσουμε τις τσάντες και ενώ η μία τσάντα ήταν 0,1 κιλά πάνω από το συνολικό όριο των 12 κιλών, απλά έβγαλα το φαγητό μου και οι τσάντες ήταν σύμφωνες. Σε αυτό το σημείο, αυτός ο απατεώνας πράκτορας ήταν αποφασισμένος να μας αναγκάσει να ελέγξουμε μια τσάντα , έτσι στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι τσάντες δεν χωρούσαν στον εναέριο χώρο. Υπήρχαν μερικά προβλήματα με όλη αυτή την αλληλεπίδραση:

  • Ήμασταν σε ένα 737, αλλά ανεξάρτητα από το ότι είχαν ήδη χωρέσει στο μέγεθος.
  • Υποστήριξε ότι ήμασταν σε μια πτήση της KLM CityhopperÂ, κάτι που δεν ήμασταν επειδή 737, και ακόμη και τότε οι τσάντες μας θα χωρούσαν σε ένα Embraer E-190 ούτως ή άλλως.
  • Προσπαθούσε να μας κάνει να ελέγξουμε μόνο το ένα και όχι και τα δύο, κάτι που δεν έχει νόημα.
  • Τελικά, προσπάθησε να τραβήξει την κάρτα «είναι για τη δική σου ασφάλεια».

Δεν ξέρω τι προσπαθούσε να πετύχει, αλλά τελικά υποχώρησε, λέγοντας ότι δεν θα ήταν δικό της λάθος αν το πλήρωμα καμπίνας μας έβαζε να ελέγξουμε την τσάντα. Ω ρε.

Τελικά μπήκαμε στην ουρά ασφαλείας, η οποία φαινόταν μεγάλη αλλά κινούνταν αρκετά καλά. Οι premium λωρίδες δεν είχαν κανέναν μέσα τους… τόσο ζηλευτό. Αλλά μετά μάθαμε μια σκληρή αλήθεια σχετικά με την ασφάλεια στο AMS… μόλις επιλέξετε ζώνη, δεν επιτρέπεται να αλλάξετε.

Το γιατί είναι σημαντικό αυτό συνδέεται με το επόμενο μάθημά μας: Εάν κάποιος επιβάτης χρειάζεται πρόσθετο έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων των αποσκευών του, ολόκληρη η ουρά πρέπει να σταματήσει και να περιμένει, σε αντίθεση με αλλού όπου απλώς τραβούν τον εν λόγω επιβάτη στην άκρη και όλοι ρέουν γύρω του.

Έμαθα το πρώτο μάθημα προσπαθώντας να αρπάξω τις τσάντες μου για να μετακομίσω σε άλλη γραμμή, και μου είπαν διόλου αβέβαιο ότι δεν μπορούσα να το κάνω. Περιμέναμε λοιπόν… και περιμέναμε… και περιμέναμε… καθώς κυριολεκτικά κάθε επιβάτης μπροστά μου χρειαζόταν επιπλέον έλεγχο. Από το να βάλω τις τσάντες μου στη ζώνη μέχρι να ξαναφύγω χρειάστηκαν 25 λεπτά. Απλώς ένας απαίσιος τρόπος για τη διεξαγωγή ελέγχων ασφαλείας, κατά τη γνώμη μου.

Τελικά μακριά από την ασφάλεια (παρεμπιπτόντως, δεν χρειαζόμασταν επιπλέον έλεγχο), κατευθυνθήκαμε κατευθείαν στην πύλη για να διαπιστώσουμε ότι η διαδικασία επιβίβασης μόλις είχε ξεκινήσει (τόσο για μια χαλαρωτική βόλτα!).

Ήταν μια μάζα ανθρώπων που έκαναν ελιγμούς γύρω από μια μεγάλη σειρά καθισμάτων προς τους δύο σαρωτές κάρτας επιβίβασης. Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του όχλου έκανε τζόκινγκ για θέση στην αίθουσα, μπήκαμε στην πολύ μικρότερη ουρά κοντά στα παράθυρα και καταλήξαμε στα μισά του δρόμου μέσα από το πλήθος, οπότε μην ανησυχείτε ότι δεν θα εξαντληθεί ο εναέριος χώρος (και όχι, η πύλη και το πλήρωμα καμπίνας είχαν κανένα πρόβλημα με τις τσάντες μας).

Επιβάτες στο Άμστερνταμ Σίπχολ.  επιβίβαση σε πτήση της KLM για Πράγα

Επιβάτες στο Άμστερνταμ Schiphol που επιβιβάζονται σε πτήση της KLM για Πράγα

Η πτήση ήταν περίπου 75% γεμάτη και η σύζυγός μου και εγώ είχαμε προηγουμένως ανατεθεί σε θέσεις 12A και 12C, αφήνοντας τη μεσαία θέση μεταξύ μας ελπίζοντας ότι θα έμενε άδεια, κάτι που έγινε. Έτυχε να είμαστε περιτριγυρισμένοι από άλλους Αμερικανούς τουρίστες και όλοι απλώς μιλούσαν γενικά με όλους τους άλλους καθώς οι επιβάτες εξακολουθούσαν να επιβιβάζονται.

Έπειτα βιώνουμε κάτι που μας τράβηξε πραγματικά ξαφνιασμένους: ενώ υπήρχαν περίπου δώδεκα επιβάτες ακόμα στο διάδρομο που περίμεναν να φτάσουν στις θέσεις τους και οι κάδοι εναέριου χώρου ήταν ακόμη ανοιχτοί, το αεροσκάφος έπεσε απότομα προς τα πίσω, το ενδεικτικό σημάδι της απώθησης. Δεν είχαμε λάβει καν ανακοίνωση σχετικά με το σύστημα PA ότι η πόρτα ήταν κλειστή, πολύ περισσότερο ότι απωθούσαμε. οι άλλοι επιβάτες γύρω μας συμφώνησαν ότι δεν φανταζόμασταν πράγματα. Έγραψα ακόμη και tweet στην KLM σχετικά με αυτό και με διαβεβαίωσαν ότι οι λεπτομέρειες «θα προωθηθούν στο αρμόδιο τμήμα».

%CODE1%

%CODE2%

Με την «πρώιμη» ώθηση, αναχωρήσαμε εγκαίρως και ήμασταν ανεβασμένοι λίγα λεπτά αργότερα, με όλους τους επιβάτες κουμπωμένους στις θέσεις τους και τους κάδους κλειστούς, ευτυχώς. Μόλις φτάσαμε στο υψόμετρο κρουαζιέρας, το πλήρωμα ήρθε γρήγορα με την υπηρεσία ποτών και σνακ. Οι αεροσυνοδοί ήταν πολύ ζεστοί και ευγενικοί… το χαμόγελο είναι πολύ μακριά, ακόμα και όταν προσπαθούν να περάσουν βιαστικά την υπηρεσία με περίπου 125 επιβάτες με μια πτήση διάρκειας μιας ώρας.

ΔΩΡΟ: Party Like It’s 1999 – Flying on Fokker 70 and 747 Combi της KLM

Και πράγματι, ήταν μια αλλαγή να έχεις τέτοιες ωραίες σε μια σύντομη πτήση. σίγουρα δεν είναι το ίδιο στις ΗΠΑ, μου έδωσαν ένα απλό σάντουιτς ζαμπόν κοτόπουλου με μια σαλάτα κάρυ σε σιτάρι, που δεν ήταν κακό, και ένα μικρό αναψυκτικό. Το κουτί είχε μια διασκεδαστική ιστορία για την πηγή του φαγητού μου.

Πριν το καταλάβουμε, κάναμε την κάθοδό μας στο PRG. Όντας πολύ λιγότερο απασχολημένοι από το AMS, προσγειωθήκαμε και ταξίξαμε γρήγορα στην πύλη μας.

Συνολικά, αυτό το ταξίδι ήταν σίγουρα προβληματικό και σίγουρα δεν διασκέδασα τόσο πολύ όσο ο Τζέισον να γνωρίσει το Fokker του. Στην αρχή φοβόμουν ότι, πετώντας χωρίς καθεστώς, θα συναντούσαμε μερικές ενοχλήσεις. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα από τα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε δεν είχαν καμία σχέση με την έλλειψη ιδιότητας. Γνωρίζω ότι το μέγεθος του δείγματός μου για ένα ταξίδι δεν είναι στατιστικά σημαντικό… Είμαι βέβαιος ότι το AMS είναι ένα καλό αεροδρόμιο για σύνδεση και ότι το KLM είναι μια καλή λειτουργία συνολικά. Η πτήση που πήρα ήταν σίγουρα η πιο βολική και άμεση, με εναλλακτικές λύσεις αδικαιολόγητα υψηλότερες σε τιμή (σε κοιτάζω, CSA Czech και Travel Services!), αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δώσω ολόψυχα τη «σφραγίδα έγκρισης» μου ” και κλείστε το επόμενο ταξίδι μου στην KLM χωρίς κανένα δισταγμό.

Ο πύργος και τα μοναδικά παράθυρα φινιστρίνι στις γέφυρες στο Άμστερνταμ Schiphol

Ο πύργος και τα μοναδικά παράθυρα φινιστρίνι στις γέφυρες στο Άμστερνταμ Schiphol

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ – ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, CA. Με το LAX να λειτουργεί ως δεύτερο σπίτι, ο John απολαμβάνει να περιορίζεται σε έναν κύλινδρο από αλουμίνιο (ή τώρα από σύνθετο άνθρακα) που εκτοξεύεται στα μίλια αέρα πάνω από το terra firma. Έχει διανύσει εκατομμύρια μίλια σε τέτοιες συνθήκες και το απόλαυσε στο 99% του χρόνου. Email: [email protected] Μπορείτε επίσης να διαβάσετε περισσότερα για τις σκέψεις του John που δεν είναι AVGeek στο προσωπικό του blog, VNAFlyer.

http://VNAFlyer.blogspot.com


Τα σχόλια είναι κλειστά εδώ.

Schreibe einen Kommentar