Μαγειρικά έλαια με απλά βότανα

1
Μαγειρικά έλαια με απλά βότανα

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο στα βότανα είναι η απλότητά τους. Τις περισσότερες φορές είναι απλά χωρίς φασαρία και σχετικά διαισθητικά – ειδικά στη μαγειρική. Πάντα ήμουν ο τύπος που δεν μετρούσε ποτέ Οτιδήποτε όταν μαγειρεύω. Αναδημιουργώντας συνταγές (ή ο παράδεισος με βοηθάει όταν δημοσιεύω κάτι) Δυσκολεύομαι ανόητα να θυμηθώ τι έκανα, επειδή απλώς υποθέτω το καλό με κάθε συστατικό. Οι σχολαστικές σημειώσεις βοηθούν…αλλά δεν είναι εντελώς αυτή η φύση μου. Όταν έμαθα πώς να εμποτίζω φυτικά έλαια, ένιωσα σαν να γνώρισα το ταίρι μου. Βασικά δεν πρέπει να μετρήσεις τίποτα. Δεν είναι μια ακριβής επιστήμη, και πάντα επιεικής και τελικά εξαιρετικά αποτελεσματική, ανεξάρτητα από τη νοοτροπία „παύλα αυτού“ ή „χούφτα από εκείνο“.

Τα έλαια είναι ένας απίστευτα καλός εξαγωγέας όχι μόνο φαρμακευτικών συστατικών, αλλά και γεύσεις. Εάν δεν έχετε μαγειρέψει ποτέ με εμποτισμένα λάδια, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε λεπτές και αρωματικές γεύσεις στη συνταγή σας. Τίποτα σχετικά με αυτή τη διαδικασία δεν είναι υπερβολικά περίπλοκο. Κρατήστε το απλό και μην σκέφτεστε φανερά τη διαδικασία.

Για να εμποτίσετε φυτικά έλαια, το μόνο που χρειάζεστε είναι το βότανο της επιλογής σας (προτιμώ το απλό, αρωματικό και φρέσκο βότανα) όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικό, εστραγκόν ή άνηθο) και ένα λάδι με το οποίο σας αρέσει να μαγειρεύετε (συχνά προεπιλέγω ελαιόλαδο). Τους καλοκαιρινούς μήνες, πιάνω το ελαιόλαδο περισσότερο από κάθε άλλο γιατί το χρησιμοποιώ συχνά ως βάση ντρέσινγκ για σαλάτες και όταν ρίχνω βότανα στο ελαιόλαδο μου τα ιερά καπνά είναι εξαιρετικά νόστιμα. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με σησαμέλαιο, λάδι μακαντάμια, ηλιέλαιο ή λάδι αβοκάντο, ωστόσο προτιμώ την εμποτισμένη γεύση του ελαιολάδου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Η έγχυση λαδιών μαγειρικής (στη μέθοδό μου, ούτως ή άλλως) απαιτεί απολύτως μηδενική μέτρηση. Χρησιμοποιήστε βάζο όποιου μεγέθους θέλετε και όταν είναι δυνατόν χρησιμοποιήστε φρέσκα και πολύ αρωματικά βότανα στα αφεψήματα σας. Ξεκινήστε με ένα βότανο τη φορά για να πάρετε μια αίσθηση για το πόσο δυνατή σας αρέσει κάθε γεύση και, στη συνέχεια, αρχίστε να χτενίζετε βότανα για διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων. Το προσωπικό μου αγαπημένο – δεντρολίβανο και θυμάρι.

Μαγειρικά έλαια με απλά βότανα

  • 1 μεγάλο βαζάκι
  • Φρέσκα βότανα (δεντρολίβανο, θυμάρι, άνηθος, βασιλικός, εστραγκόν κ.λπ.)
  • Υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο

Ψιλοκόψτε το βότανο της επιλογής σας όσο πιο ψιλό γίνεται. Όσο περισσότερη επιφάνεια εκτίθεται, τόσο καλύτερη είναι η εξαγωγή. Γεμίστε το βάζο σας τουλάχιστον κατά το 1/3 με το φρέσκο, ψιλοκομμένο βότανο. Καλύπτετε εντελώς με ελαιόλαδο μέχρι το βάζο σας να γεμίσει τουλάχιστον τα 2/3. Καλύψτε το με ένα σφιχτό καπάκι, ανακινήστε το καλά και αφήστε το να καθίσει στον ήλιο για ηλιακή έγχυση για περίπου 3 ημέρες, ανακινώντας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Μόλις εγχυθούν, στραγγίστε όλα τα βότανα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό διχτυωτό σουρωτήρι ή ύφασμα τυριού και αποθηκεύστε το εγχυμένο λάδι σε ένα γυάλινο δοχείο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Απολαύστε το σε σαλάτες ή ως λάδι τους καλοκαιρινούς μήνες.

Schreibe einen Kommentar