Μανιτάρια Morel στον κήπο

5
Μανιτάρια Morel στον κήπο

Έχετε ακούσει για το ακριβό και άπιαστο μανιτάρι Morel; Οι πιθανότητες είναι να έχετε εάν ψάχνετε για εύρεση και αναζήτηση τροφής για μανιτάρια Morel.

Οι μορέλες είναι ένας όμορφος μύκητας που αναδύεται από το έδαφος κατά τις αρχές της άνοιξης. Ξεκινήστε με την αναζήτηση τροφής για το ανταμειφτικό μανιτάρι Morel διαβάζοντας πώς να αναζητάτε τροφή για μανιτάρια Morel σε αυτή τη φιλική ανάρτηση για αρχάριους!

εικόνα του μανιταριού μορέλ στο χωράφι

Τις προάλλες σε μια τοπική ομάδα κηπουρικής στο Facebook, μια κηπουρός δημοσίευσε μια παρόμοια εικόνα ενός μανιταριού μορέλ ζητώντας την ταυτότητά της και αν ήταν δηλητηριώδες και επιβλαβές για τα κατοικίδια και την οικογένειά της στην αυλή της.

Η συντριπτική ανταπόκριση από τους λάτρεις των μανιταριών απάντησε γρήγορα ότι είχε βρει ένα χρυσωρυχείο στην αυλή της. Οι μορέλες δεν είναι πάντα οι πιο εύκολοι να βρεθούν, αλλά πολλοί κηπουροί τις έχουν βρει στο δικό τους κτήμα, σε ένα περιβόλι (Οι μορέλες λατρεύουν τη γραμμή σταγόνας μιας μηλιάς) ή ακόμα και στον κήπο.

Το να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε τα μανιτάρια Morel θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πότε έχετε εντοπίσει το δικό σας δοχείο με χρυσό, καθώς οι μορέλες είναι συχνά ένα εύρημα της εποχής του ουράνιου τόξου της άνοιξης και έχουν υψηλή τιμή για τους αγοραστές μανιταριών.

ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΟΡΕΛΑΣ

Η αναζήτηση τροφής για μανιτάρια έχει γίνει μια από τις νέες αγαπημένες μου δραστηριότητες. Καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο στον κήπο μας, η πεζοπορία σε εξωτερικούς χώρους και η κατασκήνωση στην έρημο αναζητώντας τροφή για βρώσιμα τρόφιμα έχει κορυφώσει ένα νέο ενδιαφέρον για το δικό μου και πολλών άλλων.

Αλλά γιατί θα θέλατε να αναζητήσετε τροφή για άγρια ​​φαγώσιμα όπως τα μανιτάρια; Τα μανιτάρια ανάμεσα σε πολλές από τις άγριες τροφές που βρίσκουμε στο δάσος προσφέρουν πολλά εκπληκτικά οφέλη στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν να ενσωματώνουν άγρια ​​μανιτάρια στη ρουτίνα ευεξίας τους.

Υψηλή σε βιταμίνες και μέταλλα στην κορυφή μανιτάρια για ευεξία μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω πίνακα. Κατεβάστε την πλήρη έκδοση εδώ.

Εκτυπώσιμο φύλλο εργασίας μανιτάρια για μάθημα ευεξίας

Αναγνώριση μανιταριών Morel

Είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσετε μορελάκια εάν γνωρίζετε τι είδους περιβάλλον τους αρέσει και αναπτύσσονται. Λάβετε υπόψη τα ακόλουθα κατά την αναζήτηση για Morels στην περιοχή σας.

Τα Morels αρέσει να αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες τοποθεσίες που βλέπουν στο νότο. Τα μανιτάρια εμφανίζονται συχνά μετά από μια καλή βροχή που ακολουθείται από μια ηλιόλουστη περίοδο.

Είναι κοινά άγρια ​​μανιτάρια που αναπτύσσονται σχεδόν παγκοσμίως.

Βρήκαμε μόρπες κατά μήκος των γραμμών σταγόνων των σφενδάμων στο χωράφι μας με αγελάδες με φτωχό γρασίδι. Υπήρχαν πολλά βρύα, αγριόχορτα και παλιά εγκαύματα.

Οι μορέλες συχνά αναπτύσσονται γύρω από τη σταλαγματιά των δέντρων όπως η τέφρα, η πλάτα, η βελανιδιά και η φτελιά και στην περίπτωσή μας ο σφένδαμος.

Τους αρέσουν τα διαταραγμένα δάση και οι πρόσφατα καμένες εκτάσεις. Συχνά θα εμφανιστούν την άνοιξη μετά από εγκαύματα ή δασικές πυρκαγιές από το προηγούμενο έτος.

Τα μανιτάρια είναι μια εκτενής μελέτη. Βλέποντας την εικόνα των άγριων μανιταριών παρακάτω, πιστεύετε ότι μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε μια μορέλα από την υπόλοιπη ομάδα;

Σχέδιο μανιταριών μόρελ με άλλα είδη μανιταριών

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε αν έχετε δίκιο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΜΟΡΕΛΑΣ

Οι μορέλες ανήκουν στη δική τους κατηγορία ειδών μανιταριών. Δεν έχουν βράγχια, πέπλο ή δαχτυλίδι.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι είναι συχνά ψηλότερα από φαρδιά, ενώ οι ψεύτικες μορρέλες είναι πιο φαρδιές και πιο οκλαδόν.

Έρχονται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, με βάση και σάρκα από λευκό έως κρεμ και μπορεί να έχουν ανοιχτό καφέ, φωτεινό ή μαύρο χρώμα.

Είναι πάντα καλύτερο να μάθετε περισσότερα για τα μανιτάρια στην περιοχή σας. Ένα από τα αγαπημένα μου για την περιοχή του Βορειοδυτικού Ειρηνικού είναι τα μανιτάρια της Βρετανικής Κολομβίας από το Βασιλικό Μουσείο BC.

Επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος για να αναγνωρίσετε ένα αληθινό βρώσιμο μόρχο είναι ότι είναι κούφια σε όλη τη διαδρομή. Έτσι, μόλις κόψετε, θα πρέπει να μπορείτε να κοιτάξετε ψηλά από το βήμα μέχρι το κεφάλι του μανιταριού.

εικόνα και σχέδιο ενός μανιταριού μορέλ σκίτσο σε μαύρο και άσπρο

Για περισσότερη συνεχή μάθηση προτείνω επίσης το Μάθημα Μανιταριών της Herbal Academy.

Το μάθημα των μανιταριών

ΚΙΤ ΖΩΟΦΟΡΟΜΑΝΙΤΑΡΙΑΣ

Όταν αναζητάτε τροφή για μανιτάρια όπως τα μανιτάρια ή αυτές τις όμορφες μόρπες, είναι σημαντικό να έχετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε πριν τη συγκομιδή.

Συνιστώ να φέρετε μαζί ένα Κιτ τροφοδοσίας μανιταριών σε οποιαδήποτε περιπέτεια αναζήτησης τροφής. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε όλα τα εργαλεία και τις προμήθειες που χρειάζεστε για να έχετε μια επιτυχημένη, διασκεδαστική και ανταποδοτική εμπειρία μανιταριών.

Στο κιτ σας συνιστώ να έχετε τα ακόλουθα αντικείμενα.

Ενα μαχαίρι

Μια βούρτσα

Μια τσάντα– Οι διχτυωτές σακούλες είναι οι καλύτερες για τη συλλογή μανιταριών

Φυλλάδιο ταυτότητας, κάρτες ή βιβλίο

Ενας χάρτης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Βιβλίο με ρεκόρ

Συνιστώ να αρπάξετε το Mushroom Foraging Kit από την The Herbal Academy εάν δεν έχετε ήδη κάποιες από αυτές τις προμήθειες. Πιάσε το δικό σου εδώ.

Οι κάρτες αναγνώρισης μανιταριών που βοηθούν στην καλύτερη ανακάλυψη και κτηνοτροφία τύπων μανιταριών μορέλ και άλλων ποικιλιών είναι μια εξαιρετική ιδέα για το κιτ αναζήτησης τροφής.

Μάθετε πώς να χειροτεχνείτε και να αναγνωρίζετε τα φυτά με αυτοπεποίθηση στο Μάθημα Βοτανικής & Αγριοτεχνίας!

Πώς να καθαρίσετε τα μανιτάρια Morel

Βουρτσίστε τα απαλά

Φέτα

Αποθηκεύστε έως και 4 ημέρες στο ψυγείο πριν το μαγείρεμα

Το μάθημα The Mushroom της Herbal Academy.  Κορίτσι που κρατά καλάθι με μανιτάρια

Πώς να μαγειρέψετε ένα μανιτάρι Morel

Οι μορέλες είναι όπως τα περισσότερα άγρια ​​μανιτάρια και πρέπει να μαγειρευτούν πριν καταναλωθούν.

Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Υπάρχουν μερικές συμβουλές για το μαγείρεμα μανιταριών που έχω διαπιστώσει ότι αυξάνουν την επιτυχία μου. Μαγείρεμα σε ζεστό μαντεμένιο τηγάνι.

Εδώ είναι μερικές από τις συνταγές που λατρεύω:

Μπορείτε να παγώσετε μανιτάρια Morel;

Οι φρέσκες μόρπες θα παραμείνουν στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα ή μπορούν να καταψυχθούν ή να αφυδατωθούν για μεγαλύτερη αποθήκευση.

Αν επιλέξετε να καταψύξετε τις μόρπες, τηγανίστε τις με βούτυρο, αφήστε τις να κρυώσουν και παγώστε σε μισό φλιτζάνι μέτρα για ευκολότερη πρόσβαση στο μέλλον.

Εάν αφυδατώσετε τα μανιτάρια μορέλ, απλώς μουλιάστε σε ζεστό νερό για τριάντα λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Το μάθημα των μανιταριών

Αν αγαπάτε τα μανιτάρια, από την αναζήτηση τροφής, το σχέδιο, το μαγείρεμα και μαθαίνετε περισσότερα για την υγεία και τις θεραπευτικές τους δυνάμεις, ρίξτε μια ματιά εκτυπώσιμα με θέμα τα μανιτάρια μου στο Etsy Shop.

Schreibe einen Kommentar