Μετακόμιση σε νέο σπίτι: Σωστή διακόσμηση

0
Μετακόμιση σε νέο σπίτι: Σωστή διακόσμηση

Η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστική! Είτε είναι το πρώτο σας νοικιασμένο διαμέρισμα είτε αυτό που αγοράσατε, θέλετε να διασφαλίσετε ότι η εσωτερική διακόσμηση είναι όμορφη, χαλαρωτική και άξια κομπλιμέντας. Αλλά για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε τη σωστή διακόσμηση για ένα νέο σπίτι, ακολουθούν συμβουλές.

Διακόσμηση κουζίνας

Κατανοήστε τον προϋπολογισμό σας

Μέσα στον ενθουσιασμό, είναι δελεαστικό να βιαστείτε να αγοράσετε ό,τι σας έρχεται στο μυαλό ή οτιδήποτε βλέπετε στο Pinterest. Για να αποφύγετε να αγοράσετε αυτό που δεν θα χρειαστείτε αργότερα, συντάξτε μια λίστα ελέγχου εκκρεμότητες και υποχρεώσεις που ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Η εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να είναι ακριβή, επομένως είναι συχνά συνετό να το κάνετε σιγά σιγά, ξεκινώντας από ένα δωμάτιο, αντί να το κάνετε ταυτόχρονα.

Προσδιορίστε το στυλ της διακόσμησής σας

Αυτό είναι ουσιαστικά το πιο κρίσιμο βήμα στο ταξίδι σας στον εσωτερικό σχεδιασμό. Ανακαλύψτε το στυλ της διακόσμησης σας θα διευκολύνει την επιλογή χρωμάτων, επίπλων, φωτισμού και αξεσουάρ.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε στυλ διακόσμησης έχει αυτό που το συμπληρώνει. Επομένως, προσδιορίστε εάν χρησιμοποιείτε αγροτικά, μεταβατικά, μοντέρνα, μοντέρνα ή άλλα στυλ.

Εργαλεία για την επιλογή της σωστής διακόσμησης

Φτιάξτε σωστά τα έπιπλά σας

Τώρα, τα έπιπλα είναι ένα ζωτικό κομμάτι της διακόσμησής σας. Τα έπιπλα που αγοράζετε πρέπει να συνδυάζονται με το στυλ διακόσμησης που προσπαθείτε να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, θέλετε να επιλέξετε ρουστίκ έπιπλα κρεβατοκάμαρας εάν κλίνετε προς μια φυσική, φιλόξενη και αγροικία. Δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα.

Ωστόσο, το στυλ κάθε δωματίου μπορεί να είναι διαφορετικό. Για παράδειγμα, ενώ τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας μπορεί να είναι ρουστίκ, ο σχεδιασμός του σαλονιού σας μπορεί να είναι μοντέρνος ή μοντέρνος. Η ποικιλία θα δημιουργήσει ενδιαφέρον, επομένως καθορίστε το στυλ σας για κάθε δωμάτιο πριν αγοράσετε έπιπλα για αυτό.

Επιλέξτε τα χρώματα σας

Πριν βιαστείτε για το χρωματοπωλείο, σκεφτείτε τα σχέδιά σας για κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, τι χρώμα πρέπει να έχει η κρεβατοκάμαρα, η κουζίνα και το σαλόνι σας;

Συγκεκριμένα, αυτά τα χρώματα θα πρέπει να συνεργάζονται με τα έπιπλα που θέλετε για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Τα χρώματα πρέπει να ταιριάζουν με το θέμα της διακόσμησης. Αποφασίστε αν θα χρησιμοποιούσατε τοίχους με έμφαση και πού θα τοποθετηθούν τα έπιπλα.

Τοίχος έμφασης

Χρήση φώτων

Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο είναι το σχέδιό σας, η βέλτιστη μεγαλοπρέπεια δεν θα λάμψει αν τα φώτα δεν είναι στα σωστά σημεία. Είναι σαν να έχεις ένα τριαντάφυλλο σε ένα σκοτεινό δωμάτιο: δεν θα το δεις.

Τα φώτα πρέπει να τοποθετούνται εκεί που θα φωτίζουν κάθε μέρος του δωματίου, ειδικά τα εστιακά σημεία. Δεν θέλετε τα βάζα και οι τοιχογραφίες σας να είναι εκτός εστίασης. Επιλέξτε φώτα έμφασης που θα ταίριαζαν καλά με το στυλ της διακόσμησης σας.

Σκεφτείτε την ομορφιά και τη λειτουργικότητα

Η ομορφιά δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο λόγω λειτουργικότητας και το αντίστροφο. Μην εστιάζετε μόνο σε μία πτυχή γιατί χρειάζεστε και τα δύο όταν κάνετε σωστή διακόσμηση.

Εάν ο χώρος είναι μικρός, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πολυλειτουργικά κομμάτια, καθώς αυτά μπορούν να εξοικονομήσουν χώρο, να εκτελέσουν πολλές λειτουργίες και να φαίνονται όμορφα ταυτόχρονα.

Μικρό σαλόνι

Μην ξεχνάτε τον αποθηκευτικό χώρο

Είναι εύκολο να παραμελήσετε την αποθήκευση μέσα σε όλη τη φασαρία, αλλά καλό είναι που είστε εδώ.

Βεβαιωθείτε σχεδιάστε την αποθήκευση για κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεβάτι αποθήκευσης στην κρεβατοκάμαρά σας για να αποφύγετε να γεμίζετε υπερβολικά την γκαρνταρόμπα σας μερικές φορές. Τα ντουλάπια και τα ντουλάπια σας θα πρέπει επίσης να σχεδιάζονται με γνώμονα τον βέλτιστο χώρο και όχι μόνο την αισθητική.

Τελικές σκέψεις για τη σωστή διακόσμηση

Ελπίζουμε ότι αυτές οι απλές οδηγίες σας βοήθησαν να βάλετε στον σωστό δρόμο για να φτιάξετε τη διακόσμηση στο νέο σας σπίτι.

Να θυμάστε ότι παρόλο που η εσωτερική διακόσμηση DIY μπορεί να είναι διασκεδαστική και οικονομικά αποδοτική, το να έχετε επαγγελματικά χέρια μπορεί να σας βοηθήσει να αναδείξετε το καλύτερο στον χώρο σας.

Schreibe einen Kommentar