Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω με φορολογικές ερωτήσεις: Λογιστή ή Φοροδικηγόρο;

0
Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω με φορολογικές ερωτήσεις: Λογιστή ή Φοροδικηγόρο;

Η υποβολή των φόρων σας μπορεί να είναι περίπλοκη και ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε επαγγελματική φορολογική συμβουλή για να αποφύγετε λάθη. Ανάλογα με την κατάστασή σας, μπορεί να χρειαστείτε τη συμβουλή ενός λογιστή ή τη νομική εμπειρία ενός φορολογικού δικηγόρου.

Πώς ξέρετε ποιος επαγγελματίας είναι κατάλληλος για εσάς; Λάβετε υπόψη τις ανάγκες σας και το είδος των φορολογικών ερωτήσεων που έχετε όταν αποφασίζετε μεταξύ φορολογικού δικηγόρου και λογιστή.

Οι λογιστές παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες όπως η τήρηση βιβλίων (Υπηρεσίες τήρησης βιβλίων), προετοιμασία οικονομικών εγγράφων και χειρισμός οικονομικών αναλύσεων και ελέγχων. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω λογιστικών γραφείων και ιδιωτικού ιατρείου. Οι έμπειροι λογιστές παρέχουν σε επιχειρήσεις και ιδιώτες φορολογικές συμβουλές και στρατηγικές φορολογικού σχεδιασμού.

Η εκπαίδευσή τους στη φορολογική ρύθμιση, τους φορολογικούς κώδικες και τον οικονομικό προγραμματισμό κάνει την κατανόηση, την προετοιμασία και την υποβολή των φόρων σας εύκολη διαδικασία. Μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε πολύτιμες φορολογικές εκπτώσεις και οφέλη για να επωφεληθείτε για περισσότερη εξοικονόμηση φόρων.

Θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν λογιστή όταν:

 • Είσαι πρόσφατα παντρεμένος ή χωρισμένος
 • Έχετε πρόσφατα υιοθέτησε ένα παιδί
 • Ζείτε ή εργάζεστε σε πολλές πολιτείες
 • Έχετε ξένα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, εισοδήματος, κληρονομιάς ή επενδύσεων
 • Έχετε ελεγχθεί ή έχετε κάνει προηγούμενα λάθη σχετικά με τους φόρους σας
 • Έχετε βιώσει τον θάνατο ενός συζύγου
 • Φροντίζεις ηλικιωμένους συγγενείς
 • Πρόσφατα αγοράσατε ή πουλήσατε ακίνητα
 • Πληρώνεις δίδακτρα για ένα εγγόνι
 • Λαμβάνετε μια κληρονομιά

Όλες αυτές οι καταστάσεις επηρεάζουν τους φόρους σας και χωρίς τη βοήθεια ενός λογιστή, θα μπορούσατε να χάσετε εκπτώσεις και αποταμιεύσεις. Οι λογιστές είναι η καλύτερη επιλογή εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους φόρους σας, την κατάσταση κατάθεσης ή απλώς θέλετε να αποτρέψετε τα λάθη σχετικά με τους φόρους σας.

Δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι φορολογικές ερωτήσεις ή προβλήματα από τους λογιστές. Πιο σοβαρές και περίπλοκες καταστάσεις απαιτούν τη βοήθεια φορολογικού δικηγόρου. Οι φορολογικοί δικηγόροι είναι δικηγόροι που ειδικεύονται στο φορολογικό δίκαιο. Έχουν βαθιά κατανόηση του περίπλοκου φορολογικού κώδικα και των νόμων και κανονισμών που σχετίζονται με τη φορολογία.

Ορισμένοι φορολογικοί δικηγόροι κερδίζουν πτυχίο Master of Law (LL.M.) στη φορολογία μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου νομικής τους για να δώσουν στην καριέρα τους ένα πλεονέκτημα και να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους.

Όπως οι λογιστές, οι φορολογικοί δικηγόροι βοηθούν τους πελάτες τους να συμμορφώνονται με τους φορολογικούς κώδικες και να επωφελούνται από φορολογικές εκπτώσεις, απαλλαγές και πιστώσεις. Αλλά σε αντίθεση με τους λογιστές, ένας φορολογικός δικηγόρος μπορεί να σας εκπροσωπήσει νόμιμα σε φορολογικές διαφορές. Αυτές περιλαμβάνουν φορολογικές έρευνες, φορολογική συμμόρφωση και υπηρεσίες φορολογικών διαφορών.

Οι γνώσεις ενός φορολογικού δικηγόρου είναι κατάλληλες για πιο σύνθετα φορολογικά ζητήματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο πρόσληψης φορολογικού δικηγόρου εάν:

 • Ξεκινάτε, αγοράζετε ή πουλάτε μια επιχείρηση
 • Θέλετε να σχηματίσετε ένα σχέδιο περιουσίας και να αφήσετε χρήματα ή περιουσία στους κληρονόμους σας
 • Έχετε οδηγηθεί στα δικαστήρια για τους φόρους σας
 • Σας έχουν επιβληθεί φορολογικά βάρη ή εισφορές
 • Χρωστάτε πίσω φόρους στην κυβέρνηση
 • Έχετε λογαριασμούς offshore
 • Αντιμετωπίζετε κυρώσεις για τη μη αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων
 • Έχετε κατηγορηθεί για φορολογική απάτη ή άλλα φορολογικά εγκλήματα
 • Έχετε να κάνετε με τους διεθνείς φορολογικούς νόμους
 • Έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε τον αποκλεισμό κερδισμένου εισοδήματος από το εξωτερικό

Φοροτεχνικοί και φορολογικοί δικηγόροι εργασίες σε φορολογικές υποθέσεις για ιδιώτες και μεγάλες εταιρείες. Οι έμπειροι φορολογικοί δικηγόροι κατανοούν τη φορολογική νομοθεσία με τρόπους που δεν το κάνουν οι λογιστές. Μπορούν να συνεργαστούν μαζί σας για να επιλύσουν γρήγορα και με επιτυχία τα φορολογικά σας ζητήματα.

Προεπιλεγμένη εικόνα

Χρηματοοικονομικές Εταιρείες

Βοηθήστε τις οικονομικές πληροφορίες σχετικά με: να κερδίσετε χρήματα, να εξοικονομήσετε χρήματα, τις τράπεζες, τις επενδύσεις, τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια, τις ασφάλειες, τα ταξίδια, τον προϋπολογισμό, το χρέος, τη συνταξιοδότηση, τους φόρους, τις αγορές, τις πιστωτικές κάρτες και πολλά άλλα. Ο ιστότοπος Finance Companies παρέχει επίσης όλα τα εργαλεία όπως- (Οικονομική αριθμομηχανή, Υπολογιστής ηλικίας για συνταξιοδότηση, Υπολογιστής δανείου αυτοκινήτου, Υπολογιστής προϋπολογισμού, Υπολογιστής δανείου, Υπολογιστής στεγαστικού δανείου, Υπολογιστής στεγαστικού δανείου, Υπολογιστής αποταμίευσης συνταξιοδότησης, όλα δωρεάν)

Schreibe einen Kommentar