Ξεκινήστε το σχεδιασμό του κήπου σας για επικονιαστές με κολάζ

1

Το A Garden Design Collage είναι μια συλλογή από εικόνες φυτών κολλημένες σε μια σελίδα ή εκτυπωμένες από τον υπολογιστή σας για να δείτε πώς φαίνονται τα φυτά μαζί.

Αυτή η συλλογή δεν είναι μόνο διασκεδαστική και δημιουργική, είναι το οπτικό βοήθημα που πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε για να δούμε πώς θα μοιάζει το τοπίο μόλις εδραιωθεί. Με αυτό το κολάζ μπορείτε να δείτε ποια φυτά συμπληρώνουν το ένα το άλλο και πώς να δημιουργήσετε μια διαδοχή χρωμάτων σε μια περιοχή. Ικανοποιεί επίσης προσωρινά την επιθυμία να φυτέψετε έναν κήπο πριν ξέρετε τι θέλετε. Πάρτε το ραβδί κόλλας, το ψαλίδι, τον κατάλογο Park Seed, Wayside Gardens και Jackson & Perkins και ξεκινήστε το κολάζ σας! Επίσης, ξεκινήστε έναν πίνακα Pinterest και καρφιτσώστε όλα τα τοπία που αγαπάτε.

Προγραμματίστε τον κήπο σας πριν αγοράσετε τα φυτά σας.

Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε τα φυτά, να γνωρίσετε το έδαφος που χρειάζονται, τις ζώνες στις οποίες αναπτύσσονται καλύτερα, τις απαιτήσεις υγρασίας, το pH και τις ανάγκες έκθεσης στον ήλιο, την αντοχή των ελαφιών και τις ιδιότητες που προσελκύουν τους επικονιαστές πριν καν θεωρηθούν ως νέο μέλος της οικογένειας.

Αφιερώστε τόσο χρόνο στο να σχεδιάζετε τους εξωτερικούς σας χώρους όσο και στους εσωτερικούς σας χώρους. Προσωπικά, δεν θα αγόραζα ένα γαλόνι χρώματος και δεν θα το έφερνα σπίτι για να καταλάβω πού να το βάλω. Όταν πρόκειται να βάψω ένα δωμάτιο, φέρνω στο σπίτι τσιπς μπογιάς και τα κολλάω με ταινία σε όλους τους τοίχους, τα κοιτάζω με διαφορετικό φως. Όταν πλησιάζω στο χρώμα που μου αρέσει, παίρνω ένα δείγμα από το χρώμα και το βουρτσίζω στον τοίχο σε διάφορα σημεία. Αυτό μπορείτε να κάνετε με τα κολάζ για το τοπίο σας.

ΑΓΟΡΑ ΣΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ

Η δημιουργία είναι εύκολη για τους επικονιαστές φυτεύοντας μεγάλα μπαλώματα του ίδιου λουλουδιού.

Εάν πρόκειται να σχεδιάσετε το δικό σας τοπίο, ξεκινήστε μαθαίνοντας φυτά που είναι εγγενή στην περιοχή σας και δημιουργήστε τα «κόκαλα» του κήπου με μερικούς γηγενείς θάμνους. Το τοπικό σας τμήμα της Native Plant Society θα είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών σας. Αυτά είναι συχνά τα καλύτερα φυτά για τους γηγενείς επικονιαστές και την άγρια ​​ζωή, επειδή μεγάλωσαν μαζί και τους παρέχουν την καλύτερη διατροφή και τροφή. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε εγγενή φυτά για τη ζώνη ή την περιοχή σας στο διαδίκτυο. Είμαι μεγάλος φαν του να έχω μέντορες! Βρείτε κάποιον στην κοινότητά σας που είναι ειδικός ή ενθουσιώδης στα ιθαγενή φυτά και ζητήστε του πέντε από τα αγαπημένα του.

Ακόμη και με μεγάλη έρευνα, μπορεί να βρείτε ακόμα ένα φυτό που δεν θέλει να ζει στον κήπο σας ή δεν είναι ευχαριστημένο που το φυτέψατε ή απλώς δεν φαίνεται καλά εκεί που είναι. Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος του Pollinator Landscaping. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ! Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για τον αρχικό σας σχεδιασμό και αφήστε τα φυτά να σας πουν εάν είναι χαρούμενα ή όχι. Μόλις πάρετε αυτούς τους ζωντανούς οργανισμούς στο τοπίο σας, ΘΑ σας «μιλήσουν». Θα ανακαλύψετε ότι κάποιοι είναι νταήδες και κάποιοι παίζουν καλά με άλλους. Κάποιοι μπορεί να εξαπλωθούν ευγενικά, άλλοι θα αναλάβουν. Κάποια θα ξανασπερίσουν τέλεια, άλλα ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε αν θέλετε να τα ξεφορτωθείτε.

Μην υποτιμάτε την ομορφιά των γηγενών διακοσμητικών χόρτων στο τοπίο.

Ποια είναι λοιπόν η επιλογή σας για γηγενείς θάμνους; Δεν έχω όλα τα εγγενή φυτά και μερικές φορές μόνο λίγα μπορούν να βοηθήσουν την άγρια ​​ζωή. Εάν αισθάνεστε τρομοκρατημένοι από την προοπτική του σχεδιασμού του κήπου, ξεκινήστε με μια μικρή περιοχή και εφαρμόστε τις αρχές εκεί. Δεν χρειάζεται να τα βγάλετε όλα και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Σε αυτά τα κολάζ μπορείτε να προσθέσετε το μέγεθος του φυτού και τον χρόνο άνθισης. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια εικόνα της άγριας ζωής που θα επισκεφθείτε όπως ο μονάρχης στο γαλακτόχορτο. Θα μπορούσατε να προσθέσετε εικόνες του φυτού σε λουλούδι, μαζί με το αντίστοιχο φθινοπωρινό χρώμα και τα μούρα του ή άλλη μοναδική πτυχή. Τοποθέτησα λαμπερά κίτρινα φθινοπωρινά φύλλα Clethra κάτω από τη φωτεινή κίτρινη φθινοπωρινή μου φτελιά για μια κίτρινη λάμψη από το έδαφος έως τον ουρανό. Αυτός δεν είναι ένας κήπος που πρέπει να τον απολαμβάνετε μόλις ανθίσει.

παράδειγμα κολάζ σχεδιασμού κήπου

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΩΣΤΙΚΟΥ ΧΟΡΤΟΔΙΟΥ

Τι θα λέγατε για τα αγαπημένα πολυετή φυτά ή τα διακοσμητικά χόρτα; Μόλις έχετε την επιλογή και το κολάζ του εγγενούς θάμνου σας, μετακινηθείτε στα πολυετή φυτά και τα χόρτα. Μερικά από τα δικά μου είναι: Echinacea, Asclepias, Rudbeckia, Helenium, Heliopsis, Aster, Solidago, Monarda, muhly grass, μικρό μπλε μίσχο και Lobelia cardinals. Αυτά είναι όλα αυτοφυή πολυετή φυτά και χόρτα στην περιοχή μου.

Πολλά από τα ανθισμένα πολυετή φυτά μπαίνουν στο τοπίο σε μεγάλα μπαλώματα διαμέτρου 4 έως 5′ για επικονιαστές. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό για αυτούς να εργάζονται σε ένα είδος λουλουδιών από μια συλλογή διαφορετικών λουλουδιών. Κάθε λουλούδι έχει διαφορετική είσοδο στη γύρη και το νέκταρ του, επομένως αυτό βοηθά τον επικονιαστή να είναι αποτελεσματικός και να χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια. Βοηθά επίσης στην επικονίαση των ίδιων φυτικών ειδών.

Ένα άλλο κολάζ μπορεί να είναι τοπία που αγαπάτε και τα οποία καρφιτσώσατε στο Pinterest ή κόψατε από περιοδικά. Αυτό είναι το LOOK που θέλετε στο τοπίο σας, όχι απαραίτητα τα φυτά.

Ξεκινήστε με τα κολάζ σας με γηγενείς θάμνους, πολυετή φυτά, διακοσμητικά χόρτα και τοπία που αγαπάτε. Τα κολάζ είναι διασκεδαστικά και συναρπαστικά. Από τη δική μου προσωπική εμπειρία, οι ιδέες έρευνας, μάθησης και σχεδίασης ήταν σχεδόν πιο διασκεδαστικές από τον ίδιο τον κήπο. Ήταν σίγουρα λιγότερο εντάσεως εργασίας! Η προσμονή και ο ενθουσιασμός δεν πρέπει να υποτιμηθούν εδώ.

Μόλις έχετε έτοιμα τα κολάζ σας, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε. Το επόμενο άρθρο μου θα είναι πώς να πάρετε το κολάζ και να το κάνετε πραγματικότητα.

Schreibe einen Kommentar