Οι σκέψεις μου: Ο ηγέτης της Boeing προέβλεψε την παραγγελία Delta Airbus A321 – Θα μπορούσε να καταδικαστεί το νέο 757;

3
Οι σκέψεις μου: Ο ηγέτης της Boeing προέβλεψε την παραγγελία Delta Airbus A321 – Θα μπορούσε να καταδικαστεί το νέο 757;
Delta 757 στην προσέγγιση

Ένα Delta 757 in the Sky Team ζωντανά κατά την προσέγγιση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Seattle-Tacoma

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Delta Air Lines ότι θα είναι παραγγελία 100 νέα αεριωθούμενα αεροσκάφη Airbus A321neo θα μπορούσαν να βάλουν ένα καρφί, ή ίσως ένα πριτσίνι, στο φέρετρο ενός αντικαταστάτη του 757.

Ήξερα ότι αυτή η ανακοίνωση της Delta ερχόταν πριν από χρόνια όταν ήμουν woτηλεφώνησε για την Boeing και είχε μια οξυδερκή συνομιλία με ένα πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της Boeing. Η συνομιλία δεν ήταν σε δημόσιο φόρουμ, επομένως δεν θα πω ποιος ήταν, αλλά πιστέψτε με – αυτό το άτομο ήξερε τι μιλούσε. Μου είπε ότι ένιωθε ότι η Delta μπορεί να μην αγοράσει ποτέ ξανά από την Boeing. Συνέχισε μιλώντας για το πώς ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Delta, Richard Anderson, και η σημερινή ηγεσία της, ήταν σχεδόν παντρεμένοι με τον γαλλικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων..ΕΝΑ

Πριν από την Delta, ο Άντερσον έκανε μερικές μεγάλες αγορές Airbus ενώ κατευθυνόταν στην Northwest Airlines. Ολόκληρος ο στόλος των A319, A320 και A330 της Delta προέρχεται από τα βορειοδυτικά. Λοιπόν, τι σχέση έχει αυτό με το φλερτ ενός νέου 757; Η Delta είναι πολύ πάνω από τον μεγαλύτερο χρήστη των 757 με 128 757, ένα σύνολο που ενισχύθηκε μετά τη συγχώνευση του 2008 με τη Northwest Airlines. Η United είναι ο επόμενος μεγαλύτερος αερομεταφορέας επιβατών στα 77 και η American είναι τρίτη με 52. Το αεροσκάφος εξακολουθεί να είναι δημοφιλές στις ΗΠΑ, αλλά όχι τόσο στο εξωτερικό.

Το Icelandair 757 στο αεροδρόμιο Sea-Tac

Το ειδικά βαμμένο 757s της Icelandair. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει 28 757 – τη ραχοκοκαλιά των υπερατλαντικών πτήσεων της.

Προφανώς υπάρχει ζήτηση και δεν είναι μυστικό. Για αρκετά χρόνια, στους πωλητές της Boeing άρεσε να τροφοδοτούν τις συζητήσεις για ένα νέο και βελτιωμένο 757. Αυτοί οι άνθρωποι μιλούσαν για «τη μελέτη του θέματος» όσο οι οπαδοί των Cleveland Browns μιλούσαν για τη νίκη σε ένα μόνο παιχνίδι. Εν τω μεταξύ, η Airbus κάνει τις καλύτερες εντυπώσεις του Tom Brady συγκεντρώνοντας δαχτυλίδια πρωταθλήματος – χιλιάδες παραγγελίες και παραδόσεις A321Τώρα, η Delta μόλις ανέβασε το ποδόσφαιρο με αυτή τη μεγάλη παραγγελία A321.

Είναι ευρέως γνωστό στη βιομηχανία πωλήσεων αεροπλάνων Η Airbus μπορεί κυριολεκτικά να χαρίζει αεροπλάνα, με το καρότο που η αεροπορική εταιρεία που αγοράζει στη συνέχεια να παραμένει πελάτης της Airbus για μελλοντικές παραγγελίες. Η στρατηγική της Boeing είναι να παρέχει ένα ποιοτικό προϊόν και να το χρεώνει περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι η απόδοσή τους κατά την υπηρεσία είναι καλύτερη από την Airbus, επομένως ένα πιο ακριβό αεροπλάνο που δεν βρίσκεται στο κατάστημα συντήρησης είναι τελικά καλύτερο για τις αεροπορικές εταιρείες.

Αυτή η παραγγελία A321 ξεπερνά μόνο την Delta. Η αεροπορική εταιρεία κατέχει επίσης το 49% της Virgin Atlantic και της Aeromexico. Έχει ένα δέκα τοις εκατό μετοχικό κεφάλαιο και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο με την Air France-KLM, το 9,5% του GOL με έδρα τη Βραζιλία και το 3,5% του China Eastern. Μέχρι να γίνει αυτό, η Delta μπορεί να προσπαθήσει να αγοράσει μέρος του εαυτού μου – αλλά δεν ξεπουλιέμαι αν δεν φέρουν πίσω εκείνα τα λαχταριστά ψητά φιστίκια με μέλι! Το βιβλιάριο επιταγών της Delta είναι πλέον μια παγκόσμια δύναμη και η επιρροή του στους συνεργάτες της κοινοπραξίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες παραγγελίες για την Airbus και το A321.

Δέλτα 757

Ναύλωση 757 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Seattle-Tacoma, που μεταφέρει τους ποδοσφαιρικούς Minnesota Vikings

Προσωπικά, μου αρέσει αυτό το αεροπλάνο. Ρωτήστε οποιονδήποτε πιλότο (το κάνω συχνά) και θα πουν ότι το 757 είναι ένα όνειρο να πετάξει, το οποίο αποδίδει καλύτερα από το 737 και το A321. Σίγουρα, είναι προκατειλημμένοι, αλλά 757 πιλότοι με τους οποίους μιλάω λένε ότι είναι το καλύτερο αεροπλάνο που έχει φτιάξει ποτέ η Boeing. Εκτός από το θρυλικό 747, το 757 είναι το πιο μοναδικό οπτικά αεροπλάνο που έχει φτιάξει ποτέ η Boeing κατά την άποψή μου. Είναι μακρύ και αδύνατο με εντυπωσιακό άνοιγμα φτερών. Είναι ένα αεροπλάνο για το οποίο επέλεξα να πληρώσω λίγο υψηλότερο αεροπορικό εισιτήριο, μόνο και μόνο για να πάρω τον παλιό μήνα του μέλιτος. Το έχω πετάξει επίσης σε μια υπερατλαντική διαδρομή προς το Βερολίνο από το Νιούαρκ, και πολλές φορές στο εσωτερικό.

Θα μπορούσε ακόμα να υπάρξει κάποια μορφή νέου αεροπλάνου Boeing μεσαίας αγοράς; Ποτε μην λεσ ποτε. Το μεγάλο ερώτημα για τη μείωση του κόστους Boeing θα ήταν πού να το κατασκευάσει. Εσωτερικά, η Boeing θεωρεί την Ουάσιγκτον μια πολιτεία «υψηλού κόστους», έχοντας περικόψει περίπου 20.000 θέσεις εργασίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Η επέκταση των δραστηριοτήτων της Boeing στη Νότια Καρολίνα ή στο Σεντ Λούις δεν θα είναι γρήγορες.

Η παραγγελία της Delta δείχνει ότι το A321 έχει καταβροχθίσει την παλιά αγορά του 757 και η Boeing μπορεί να είναι πολύ αργά. Το 787-8 προσφέρει μια αγορά λίγο πιο πέρα ​​από το 757 και τα Boeing 737 MAX 9 και MAX 10 έρχονται σε μικρή απόσταση με απόσταση και χωρητικότητα. Έτσι, η Boeing θα χρειαστεί σταθερά στοιχεία για μια αγορά που είναι ακόμα εκεί έξω για οποιοδήποτε νέο αεροπλάνο.

Λοιπόν, 757 fans, απολαύστε το όσο μπορείτε. Τουλάχιστον μια παρηγοριά για τους υποστηρικτές του „Made in the USA“ – νεότερα A321 κατασκευάζονται στο Mobile, AL – ειρωνικά όχι μακριά από τα κεντρικά γραφεία της Delta στην Ατλάντα.

ΣΥΝΤΟΜΟΣ – ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ, SC Ένας ισόβιος φανατικός της αεροπορίας και πρώην δημοσιογράφος τηλεοπτικών ειδήσεων, οι μοναδικές εμπειρίες πτήσης του Brian περιλαμβάνουν ένα βομβαρδιστικό B-1 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα Marine Osprey εκτός από την εργασία για την Boeing και το Διεθνές Αεροδρόμιο Seattle-Tacoma.

https://www.airlinereporter.com


Τα σχόλια είναι κλειστά εδώ.

Schreibe einen Kommentar