Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την προπόνηση Kettlebell

0
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την προπόνηση Kettlebell

Χρόνος διαβασματός: 5 λεπτά

Υπάρχουν διάφοροι δρόμοι ανοιχτοί σε άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν την εκπαίδευση με kettlebell:

  • Η επιλογή Α είναι με κούνιες κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης CrossFit.
  • Η επιλογή Β είναι με εκπαίδευση με εκπαιδευτή με πιστοποίηση RKC ή StrongFirst.
  • Η επιλογή Γ είναι μέσω εργασιών διορθωτικής άσκησης μέσω συστημάτων όπως το FMS με ασκήσεις όπως η σύσταση.
  • Η επιλογή Δ είναι μέσω του αθλητισμού girevoy, που είναι το άθλημα της άρσης kettlebell.

Όπως με οτιδήποτε άλλο, το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσετε. Ενώ όλες αυτές οι προσεγγίσεις έχουν καλά και κακά σημεία, το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις το μονοπάτι που ταιριάζει τα δικα σου προπόνηση με τον καλύτερο τρόποόχι το μονοπάτι εκπαίδευσης που κάποιος προσπαθεί να σας πουλήσει.

Ξεκινώντας με το Girevoy Sport

Για πολλούς, η επιλογή Δ είναι απίθανη. Ως πλήρες άθλημα, το άθλημα girevoy (επίσης γνωστό ως άθλημα kettlebell) μοιάζει με τη μετάβαση από την άρση βαρών σε ένα WOD στην εστίαση μόνο στο άθλημα της άρσης βαρών. Ο λόγος που αυτό δεν είναι ελκυστικό για τους περισσότερους είναι απλός – Πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν να επικεντρωθούν μόνο σε μερικές κινήσεις με ένα μόνο εργαλείο και προτιμήστε την ποικιλία που είναι διαθέσιμη με τις άλλες επιλογές προπόνησης kettlebell.

αθλητικός διαγωνισμός kettlebell

Ξεκινώντας με το CrossFit

Η επιλογή Α είναι…καλά, η επιλογή Α είναι γεμάτη προβλήματα. Αν έρχεστε στα kettlebells μέσω ενός γυμναστηρίου CrossFit, τότε είναι πιθανό να εξασκηθείτε στο American Swing. Το American Swing έχει πολλά προβλήματα που σχετίζονται με αυτό. Αλλά μην παίρνετε τα λόγια μου για αυτό, ορίστε τι είναι ο Grey Cook, δημιουργός του Λειτουργική οθόνη κίνησηςέπρεπε να πει στο DVD του Βασικά στοιχεία του Coaching and Training Functional Continuums:

Έχω διαβάσει τη γραφειοκρατία και υποτίθεται ότι είναι καλύτερο να κουνιέται πάνω από το κεφάλι παρά στο στήθος, επειδή έχετε μεγαλύτερο εύρος κίνησης, μεγαλύτερη ικανότητα εργασίας και μεγαλύτερη δαπάνη θερμίδων. Πραγματικά απορρίπτετε ρεύμα όταν ταλαντεύεστε από πάνω. Εάν το όλο θέμα είναι να δημιουργήσετε δύναμη, δώστε μου κάποιον που ξέρει πώς να κάνει μια κούνια σκληρού στυλ και θα βάλει περισσότερη δύναμη σε μια πλάκα δύναμης με μια τεχνικά σωστή ταλάντευση kettlebell στο επίπεδο του στήθους. Εάν πρόκειται για τη δημιουργία δύναμης, ώστε να μπορείτε να κάψετε θερμίδες, ώστε να προστατεύσετε την πλάτη σας, ώστε να μπορείτε να χτυπήσετε μια μπάλα του γκολφ, τότε διατηρήστε την ακεραιότητα.

Εάν τυχαίνει να έχετε ένα πιάτο δύναμης, θα βλέπετε παραδοσιακούς ρυθμούς να αιωρούνται κάθε μέρα της εβδομάδας. Μπορώ να βάλω περισσότερη δύναμη στο πάτωμα με λιγότερο κίνδυνο, μικρότερο εύρος κίνησης και μεγαλύτερη ασφάλεια…

Αυτή δεν είναι η γνώμη μου. Το εξετάσαμε σε ένα εργαστήριο εμβιομηχανικής. Δεν αντισταθμίσαμε το στοίχημα. Το μικρότερο εύρος κίνησης στις δραστηριότητες ισχύος είναι ένα πιο ασφαλές παιχνίδι. Περισσότερο εύρος κίνησης στις δραστηριότητες ισχύος και καλύτερα να είστε ο ειδικός.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η επιλογή Α δεν είναι τόσο καλός τρόπος για να προχωρήσουμε εκτός αν έχετε στόχο να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς CrossFit.

Ξεκινώντας με τις μεθόδους RKC ή StrongFirst

Αυτό μας αφήνει τις Επιλογές Β και Γ – εκπαίδευση με an RKC/SFG ή χρησιμοποιώντας ένα σύστημα όπως το FMS. Η συνεργασία με έναν εκπαιδευτή RKC/SFG δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για πολλούς ανθρώπους. Το συνηθισμένο σημείο εκκίνησης για την εργασία με kettlebell είναι με την (σκληρή) κούνια και το σήκωμα. Ενώ η τεχνική κατανόηση που κατέχει ένας εκπαιδευτής με τα κατάλληλα προσόντα RKC/SFG είναι πολύ πέρα ​​από τους περισσότερους άλλους εκπαιδευτές, εξακολουθούν να υπάρχουν ελαττώματα σε αυτή την προσέγγιση.

Η ικανότητα εκτέλεσης της αιώρησης απαιτεί επαρκή κινητικότητα του ισχίου καθώς και ικανότητα αποτελεσματικής σύσφιξης της σπονδυλικής στήλης. Η στάθμευση έχει τόσα πολλά κινούμενα μέρη που θα μπορούσατε να πείτε ότι αν μπορείτε να σηκώσετε καλά, τότε πιθανότατα θα κάνετε και πολλές άλλες εργασίες καλά. Αλλά ο συνδυασμός των ωρών που κάθονται στη δουλειά και των κακών επιλογών προπόνησης συνήθως κάνει τους ανθρώπους να μην μπορούν να κινηθούν χωρίς περιορισμούς όταν αρχίζουν για πρώτη φορά την προπόνηση με kettlebells. Αυτό κάνει την αιώρηση και το σήκωμα ένα βήμα πολύ μακριά για πολλούς αρχάριους ασκούμενους.

CrossFit American Swing

Η διαδρομή FMS για να ξεκινήσετε την προπόνηση Kettlebell

Αυτό αφήνει την Επιλογή Γ ως τη μόνη βιώσιμη επιλογή στο οπλοστάσιο ενός έξυπνου εκπαιδευτή ή ασκούμενου. Η επιλογή Γ περιλαμβάνει την υποβολή μιας οθόνης κίνησης FMS πριν από την έναρξη της προπόνησης. Το σαφές πλεονέκτημα εδώ είναι ότι οι ασκήσεις με kettlebells σε αυτό το μονοπάτι κυμαίνονται από στατικές ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την ευελιξία και την κινητική μάθηση έως το είδος των ασκήσεων δύναμης και προετοιμασίας που σχετίζονται με την τακτική προπόνηση με kettlebell. Με άλλα λόγια, είναι το καλύτερο και των δύο κόσμων.

Όσον αφορά την επιλογή των αρχικών βαρών, έχω δει πολλές συστάσεις που συνορεύουν με το γελοίο. Στην πραγματικότητα, τα θηλυκά πιθανότατα θα χρειαστεί να ξεκινήσουν με καμπάνες 8 κιλών, 12 κιλών και 16 κιλών. Τα αρσενικά θα χρειαστούν 12 κιλά, 16 κιλά και 20 κιλά. Ξέρω ότι πολλοί θα προτείνουν ελαφρώς ψηλότερα κουδούνια για αρχή, αλλά μόλις αρχίσετε να ακολουθείτε το μονοπάτι της Επιλογής Γ – να κάνετε το σώμα να κινείται καλά πριν ανησυχείτε για την προσθήκη φορτίου – θα δείτε ότι πολλές από τις ασκήσεις σας αναγκάζουν να χρησιμοποιείτε ελαφρύτερα φορτία καθώς είναι απλά πιο δύσκολα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της Επιλογής Γ είναι ότι η επιλογή άσκησης είναι εξαιρετικά ποικίλη. Κοιτάζοντας το RKC, το οποίο έχει έξι βασικές ασκήσεις, θα σας συγχωρούσε η σκέψη ότι το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο να κάνει πολύ περισσότερα από έξι πράγματα. Εάν εμβαθύνετε στον κόσμο του kettlebell, θα βρείτε συχνά αναφορά στο βιβλίο Απλό & Μοχθηρό, το οποίο μειώνει περαιτέρω τις επιλογές σε δύο ασκήσεις. Αλλά το ανθρώπινο σώμα έχει εξελιχθεί για να κάνει πολύ περισσότερα από δύο πράγματα. Ακολουθώντας το μονοπάτι FMS έχετε περισσότερες από 400 ασκήσεις για να διαλέξετεενώ παράλληλα αντιμετωπίζετε τις ατομικές σας αδυναμίες, καθώς και βελτιώνοντας την απόδοση.

ξεκινήστε την προπόνηση με kettlebell

Πώς να κάνετε μια επιτυχημένη αρχή με τα Kettlebells

Η βασική σύσταση για την έναρξη της εργασίας με kettlebell δεν είναι να πάτε να αγοράσετε kettlebells τότε, αλλά να αγοράσετε kettlebells βρείτε έναν πιστοποιημένο εκπαιδευτή FMS για να σας βοηθήσει με όποια κινητική προετοιμασία χρειάζεστε. Αφού ελεγχθείτε, μπορείτε είτε να συνεχίσετε να εργάζεστε με τον εκπαιδευτή είτε να συνδέσετε τα δικά σας αποτελέσματα στο λογισμικό FMS 360 και να έχετε πρόσβαση σε ένα σχεδόν απεριόριστο και εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα σας προετοιμάσει να εργαστείτε σκληρά, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο βλάβη.

Μόλις επιτύχετε τον πλήρη έλεγχο του σώματός σας, τότε θα είστε προετοιμασμένοι να ξεκινήσετε με ένα RKC/SFG, να αρχίσετε να εργάζεστε για αγώνες CrossFit ή να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς το άθλημα girevoy. Αλλά μην ξεκινάτε με μεθόδους απόδοσης. Ξεκινήστε με την απόδοση δοκιμές και βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς για να αντιμετωπίσετε τις απαιτήσεις της πιο σκληρής προπόνησης.

Φωτογραφία 1 από Ίλια ΠλεχάνοφΔική δουλειά. Άδεια σύμφωνα με CC BY-SA 4.0 μέσω Wikimedia Commons.
Φωτογραφία 2 Από τον Αμερικανικό Στρατό [Public domain], μέσω Wikimedia Commons.

Ο Andrew Read στο Facebook
Andrew Read
Ένας δια βίου αθλητής και προπονητής, ο Andrew Read το έχει δει, μετά το έχει δοκιμάσει και μετά το έχει δοκιμάσει. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες αθλητές και πελάτες σε επίπεδα Ολυμπιακών και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Έχει δοκιμάσει τις θεωρίες του στον εαυτό του. Είναι ταυτόχρονα μαύρη ζώνη και Ironman και ακονίζει την τέχνη της εκπαίδευσης για πάνω από είκοσι χρόνια.

Έχοντας εκπαιδευτεί δίπλα σε ηγέτες του κλάδου σε οτιδήποτε, από ταεκβοντό έως βραζιλιάνικο jiu jitsu μέχρι πυγμαχία, καθώς και kettlebells, τρέξιμο, τρίαθλο και άρση βαρών, ο Andrew έχει μια πλούσια εμπειρία να αντλήσει. Δεν είναι δεμένος με ένα μόνο εργαλείο ή μέθοδο, αλλά έχει μια εκτεταμένη εργαλειοθήκη από την οποία μπορεί να επιλέξει τη σωστή λύση για κάθε αθλητή.

Οι μέθοδοι προπόνησής του είναι μπλε γιακά και βασικές. Δεν γίνονται προσπάθειες χακαρίσματος της απόδοσης. Απλά παλιές μέθοδοι που έχουν δημιουργηθεί για να εγγυώνται βελτιωμένη απόδοση. Έχει δουλέψει σκληρά για να συνδυάσει την προπόνηση του μυαλού και του σώματος μέσω των τριών απλών κανόνων του σχετικά με την προπόνηση – έλα, μην παραπονιέσαι, μην τα παρατάς ποτέ.

Για περισσότερα από τον Andrew, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, Διαβάστε το Performance Training.

Schreibe einen Kommentar