Ο πλήρης οδηγός για την εκτροφή κατσικιών κρέατος για κέρδος

5
Ο πλήρης οδηγός για την εκτροφή κατσικιών κρέατος για κέρδος

Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να ασχοληθείτε με την εκτροφή κατσικιών για κέρδος από τώρα. Οι τάσεις για την κατανάλωση αυτού του άπαχου κόκκινου κρέατος αυξάνονται ραγδαία και δεν υπάρχει τέλος.

Η προσφορά και η ζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με την προσφορά μόνο ένα κλάσμα της ζήτησης. Και ενώ το κατσικίσιο κρέας καταναλώνεται τακτικά σε όλο τον κόσμο, μόλις αρχίζει να απογειώνεται στις ΗΠΑ.

Εθνοτικοί πληθυσμοί, θρησκευτικές ομάδες, οικοδεσπότες και εκλεκτά εστιατόρια τσακώνονται για το μικρό κατσικίσιο κρέας που παράγεται στις ΗΠΑ.

Και ενώ οι εμπορικές δραστηριότητες ανεβαίνουν αργά, υπάρχει αρκετός χώρος για αρχάριους να συμμετάσχουν σε αυτήν την ευγενή προσπάθεια.

Πωλούνται σε κατσίκια με κρέας; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Επιλέγοντας τη φυλή κατσίκας με κρέας

Η επιλογή της σωστής ράτσας κατσίκας δεν είναι πολύ περίπλοκη στη Βόρεια Αμερική, κυρίως επειδή η επιλογή είναι αρκετά μικρή. Οι κατσίκες Boer είναι οι πιο δημοφιλείς, αλλά η Kiko και η Kalahari Red είναι και οι δύο πολύ πίσω λόγω του παρόμοιου αναστήματος και της ικανότητάς τους να αναπτύσσονται γρήγορα.

Ενώ πολλοί εκτροφείς αιγών κρέατος πωλούνται σε μια συγκεκριμένη ράτσα, άλλοι δεν είναι τόσο αφοσιωμένοι στην ιδέα της αναπαραγωγής εντός φυλών. Αντίθετα, οι αγρότες επιλέγουν τη διασταύρωση, και επιλέγουν χρήματα και έχουν ιδιότητες που ελπίζουν να αναδειχθούν στους απογόνους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε ποσοστό κατσίκες προς πώληση. Πρόκειται για κατσίκες που διασταυρώνονται ή έχουν συγκεκριμένο ποσοστό συγκεκριμένης ράτσας.

Είναι μια δημοφιλής επιλογή για την εκτροφή μιας εύσωμης, εύσωμης, μπόερς σε μια ψηλή, μακρυά, γαλακτοκομική ελαφίνα που έχει αποδειχθεί καλή μητέρα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μια κατσίκα που είναι ψηλότερη από αυτή μιας κατσίκας Boer αλλά διατηρεί τις ιδιότητες παραγωγής κρέατος.

Ταΐζετε τις κατσίκες σας με κρέας

a meat goat - A Boer Goat doe
Boer Goat Doe της Amanda Pieper

Καθώς οι κατσίκες κρέατος αυξάνονται σε δημοτικότητα, οι γνωστές εμπορικές ονομασίες τροφών για κατοικίδια έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τροφές ειδικές για τις κατσίκες. Κάποια είναι καλά και άλλα είναι απλά έτσι.

Πολλές ράτσες αιγών είναι ανθεκτικές και ευδοκιμούν χωρίς συμπληρώματα εάν ο βοσκότοπος έχει πολλά χόρτα και όσπρια. Ωστόσο, εάν οι χειμώνες είναι κρύοι ή οι αποθήκες σανού δεν είναι φυλλώδεις και πράσινοι, πρέπει να χρησιμοποιούνται σφαιρίδια πρωτεΐνης.

Διαβάστε τον οδηγό μας για το πώς να προετοιμάσετε τις κατσίκες σας για το χειμώνα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χειμερινή διατροφή.

Επιλογή 1 – Φυσική τροφοδοσία κατσικιών με κρέας

Στη φάρμα αιγών μας, επιλέγουμε να εκτρέφουμε τις κατσίκες μας όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Αυτό σημαίνει άφθονη χονδροειδή ύλη, ελεύθερη περιήγηση επιλογής και εναλλαγή βοσκοτόπων.

Εκεί που ζω στο Ουισκόνσιν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι κατσίκες μου απολαμβάνουν ένα βοσκότοπο γεμάτο με τα πάντα, από Timothy grass και alfalfa μέχρι το αγαπημένο κατσίκι όλων των εποχών, την κολλιτσίδα. Δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από το λιβάδι τους, και ίσως κάποια συμπληρώματα μετάλλων (τα οποία συχνά μένουν ανέγγιχτα).

Εάν είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι γεμάτο βροχές και κακή συγκομιδή σανού, αναπόφευκτα θα χρειαστεί να συμπληρώσω τις κατσίκες μου με εμπορικές ζωοτροφές για να διατηρήσω το βάρος τους και να παρέχω τη διατροφή που χρειάζεται για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Αποφεύγω με κάθε κόστος να τροφοδοτώ εμπορικές τροφές. Είναι ακριβό, μειώνει τα περιθώρια κέρδους και τρελαίνει τις κατσίκες.

Δεν αστειεύομαι! (εντάξει, δεν υπάρχει λογοπαίγνιο). Οι κατσίκες με γλυκές τροφές είναι δυνατές, αυταρχικές και πιεστικές. Είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει, και κάποιοι θα φύγουν από σανό ή βοσκοτόπια εντελώς.

Από την άλλη, περιμένω από τις κατσίκες μου να χάσουν λίγο βάρος τον χειμώνα. Δεν τα δείχνω σε εκθέσεις, οπότε δεν είναι μεγάλη υπόθεση για μένα—και θα ξαναπάρουν βάρος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το σημαντικό είναι ότι είναι ακόμα χαρούμενοι.

Πώς ξέρω?

Γιατί είναι ήσυχοι.

Επιλογή 2 – Τροφοδοσία για Λειτουργία κρέατος υψηλής παραγωγής

Όλα αυτά για να τα γυρίσετε και να πείτε ότι εάν κάνετε εκτροφή για γρήγορη παραγωγή και θέλετε να μπείτε σε μια επιχείρηση κρέατος υψηλής απόδοσης, θα χρειαστεί να αντλήσετε τις κατσίκες σας με συμπληρωματικές ζωοτροφές. Δεν υπάρχει τρόπος γύρω από αυτό.

Εάν δεν έχετε το βοσκότοπο ή τον χώρο για τις κατσίκες να κυμαίνονται φυσικά, ο υψηλής ποιότητας σανός αλόγου (που συνήθως σημαίνει φυλλώδης σανός μηδικής) θα τα πάει μια χαρά με την προσθήκη ενός συμπληρώματος πρωτεΐνης.

Μπορείτε να αγοράσετε Kid Starter Grain, Grower Grain και Finishing Grain. Ωστόσο, γνωρίζω πολλούς αγρότες που κάνουν τα δικά τους μείγματα (μέσω δοκιμής και λάθους).

Αλλά αν είστε σαν εμένα και θέλετε να το κάνετε φυσικά και είστε εντάξει με το πώς μεγαλώνουν οι κατσίκες φυσικά, θα είστε εντάξει με καλής ποιότητας βοσκότοπους και σανό.

Και σας υπόσχομαι ότι θα πουλήσουν ακόμα, και θα εξακολουθείτε να έχετε κέρδος…πιθανότατα περισσότερο από ό,τι αν ταΐζατε τόνους γλυκών ζωοτροφών.

Συγκομιδή κατσικιών κρέατος

Οι κατσίκες με κρέας είναι συνήθως ράτσες που αναπτύσσονται γρήγορα. Αυτό σημαίνει λιγότερο χρόνο για να ταΐσετε τα μικρά κατσίκια πριν τα στείλετε στο κρεοπωλείο.

Ρυθμός ανάπτυξης

Τα κατσικάκια τείνουν να παίρνουν το περισσότερο βάρος ενώ είναι πάνω στην ελαφίνα, ενώ θηλάζουν ακόμα. Παραδόξως, μερικά καλά εκτρεφόμενα κατσίκια Μπόερ μπορούν να πάρουν ½ κιλό την ημέρα κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Τι ηλικία

Είναι καλύτερο να πυροβολείτε για ένα συγκεκριμένο βάρος για τη συγκομιδή των κατσικιών σας και όχι για μια ηλικία. Γενικά, η αγορά θα ήθελε να δει 80 λίβρες ζωντανό βάρος. Αυτό είναι το τέλειο βάρος γιατί το κρέας είναι τρυφερό και άπαχο λόγω της ηλικίας της κατσίκας. Συνήθως, το γλυκό σημείο είναι μεταξύ 6-7 μηνών.

Και όπως μπορείτε να δείτε, μετά βίας θα ταΐζατε αυτή τη νεαρή κατσίκα, αφού περνάει μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου με την καλοφαγωμένη ελαφίνα.

Νόστιμα τεμάχια κατσικίσιου κρέατος

κατσικίσιο κρέας
Κατσικίσιο κρέας

Το κατσικίσιο κρέας είναι τρυφερό, ζουμερό, άπαχο και έχει ήπια γεύση. Μοιάζει αρκετά με το μοσχαρίσιο κρέας, και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι παιχνιδιάρικο στη γεύση. Και… μυρίζει καταπληκτικά κατά το μαγείρεμα.

Το κατσικίσιο κρέας μπορεί να είναι ψητό, ψητό, σοταρισμένο, λουκάνικο ή ακόμα και στιφάδο. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να είναι μια πιο αδύνατη εναλλακτική του βοείου κρέατος.

Αλλά όταν έρθει η ώρα να διαλέξετε τα κομμάτια του κατσικίσιου κρέατος, από πού ξεκινάτε;

Εδώ είναι τα πιο επιθυμητά κομμάτια κατσικίσιου κρέατος για να δοκιμάσετε στην επόμενη συνταγή σας:

  • Μπριζόλες λαιμού, ροζέτα ή ψητό
  • Ωμος
  • ράφι με ραβδώσεις
  • Μπριζόλες οσφυϊκής χώρας, ή φιλέτο
  • Μίνι ψητά πόδια
  • Γάμπα
  • Πλευρά
  • Στήθος

Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες και συχνά μπορείτε να μαγειρέψετε κομμάτια κατσικίσιου κρέατος παρόμοια με τα αγαπημένα σας κομμάτια βοείου κρέατος, αλλά για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές κατσικίσιου κρέατος για να δοκιμάσετε.

Έτσι, μεταξύ των γαστρονομικών προνομίων και των δυνατοτήτων κέρδους, η εκτροφή κατσικιών είναι μια κερδοφόρα απόφαση για όσους αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να ασχοληθούν με τη γεωργία.

‚Ηταν αυτό το άρθρο χρήσιμο?

Ναί Οχι

×

Εκτιμούμε τα χρήσιμα σχόλιά σας!

Η απάντησή σας θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του περιεχομένου μας. Όσο περισσότερα σχόλια μας δίνετε, τόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι σελίδες μας.

Ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook Pinterest

Schreibe einen Kommentar