Πληροφορίες φυλής, Χαρακτηριστικά, Εκτροφή και Φροντίδα

8
Πληροφορίες φυλής, Χαρακτηριστικά, Εκτροφή και Φροντίδα

Παρόμοια με τη ράτσα κατσίκας Boer, το Kalahari Red είναι μια κατσίκα με βάση το κρέας που προέρχεται από τη Νότια Αφρική, όχι και τόσο τυχαία, κοντά στην έρημο Καλαχάρι.

Αυτή η μεγαλόσωμη ράτσα κατσίκας είναι αγαπημένη μεταξύ εκείνων που εκτρέφουν κατσίκες με κρέας. Η φυλή είναι ανθεκτική και εύκολη στη φροντίδα.

Οι λάτρεις του Kalahari Red θα διακηρύξουν ευχαρίστως τα χαρακτηριστικά αντοχής σε ασθένειες και παράσιτα αυτής της μεγάλης κόκκινης κατσίκας.

Ενώ η φυλή ευδοκιμεί σε ποικίλα κλίματα, υπερέχει κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου.

Είστε έτοιμοι να προσθέσετε ένα Kalahari Red στο κοπάδι σας; Διαβάστε παρακάτω για να εμβαθύνετε στις λεπτομέρειες αυτής της όμορφης φυλής.

Πρότυπα φυλής της κόκκινης κατσίκας Καλαχάρι

Η κόκκινη κατσίκα της Καλαχάρι είναι παρόμοια σε ανάστημα και εμφάνιση με αυτή της Νοτιοαφρικανής γειτόνισσας της κατσίκας Μπόερ. Όμως, παρά τα φαινόμενα, οι δύο ράτσες δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Το Kalahari Red είναι αρκετά νέο στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν υπάρχει μητρώο προς το παρόν.

Με αυτό που λέγεται, εκεί είναι μερικά χαρακτηριστικά στα οποία μπορείτε πάντα να βασίζεστε για την κόκκινη κατσίκα της Καλαχάρι. Τα βασικά είναι τα εξής:

Ενώ το Kalahari Red είναι μια μεγαλόσωμη ράτσα κρέατος, τεχνικά μιλώντας είναι μια μεσαίου μεγέθους κατσίκα λόγω του μικρού αναστήματός της.

Τα εντυπωσιακά bucks έχουν χαλαρό δέρμα στον δυνατό λαιμό τους. Και κάνει και τα δύο κέρατα που έχουν κλίση πάνω από τα κεφάλια τους (χωρίς πολύ ύψος).

Σε αντίθεση με την «άωτη» κατσίκα LaMancha, η Kalahari Red έχει αξιολάτρευτα δισκέτα αυτιά. Η φυλή είναι μεγαλειώδης με το χαρακτηριστικό της σκουριασμένο τρίχωμα, το οποίο αναμφίβολα αποδίδει στο συνονόματό της την έρημο Καλαχάρι (γνωστή για την κόκκινη άμμο της).

Η κόκκινη χρώση βοηθά την κατσίκα στην ικανότητά της να αντέχει τον καυτό ήλιο της ερήμου και τα άνυδρα περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με Τμήμα Γεωργικής Επιστήμης του Κρατικού Πανεπιστημίου της ΟκλαχόμαΟι λευκές ή οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του κόκκινου δεν είναι επιθυμητές, καθώς δεν παρέχουν τόσο πολύ καμουφλάζ από τα αρπακτικά στα γηγενή τους βοσκοτόπια

Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να βρείτε Kalahari Reds με λευκές τρίχες, ελαφρά λευκά μπαλώματα και πιο ανοιχτές αποχρώσεις του κόκκινου.

Τυπικά χαρακτηριστικά της κόκκινης κατσίκας Καλαχάρι

Καλαχάρι Κόκκινη κατσίκα
Χωρίς φόβο [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Το Kalahari Red είναι σεβαστό για τον γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης και τις μεγάλες ικανότητες παραγωγής κρέατος. Όπως οι κατσίκες Boer και Kiko, το Kalahari Red αυξάνεται σε δημοτικότητα σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1. Χρησιμότητα και Παραγωγή

Προς το παρόν, ο κύριος σκοπός του Kalahari Red είναι αυτός της κατσίκας από κρέας. Ωστόσο, συχνά διασταυρώνεται με άλλες φυλές (κρέας ή γαλακτοκομικά) για να παραδειγματιστούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά περισσότερων της μιας φυλών.

Το κρέας του Kalahari Red λέγεται ότι είναι το πιο τρυφερό από τις ράτσες κατσίκας.

2. Αντοχή

Η κόκκινη κατσίκα Καλαχάρι είναι από τις πιο ανθεκτικές ράτσες, όπως είναι χαρακτηριστικό των φυλών κρέατος. Λέγεται ότι αυτή η φυλή είναι από τις πιο εύκολο να εκτραφεί βιολογικά λόγω της επινοητικότητας και της ικανότητας των φυλών να επιβιώνουν στα βοσκοτόπια.

3. Ιδιοσυγκρασία

Τα περισσότερα Kalahari Reds διατηρούνται ως ζώα και λίγοι έχουν αλληλεπιδράσει με την κατσίκα ως κατοικίδιο. Ωστόσο, οι λάτρεις είναι πρόθυμοι να εγγυηθούν για τη χαλαρή ιδιοσυγκρασία τους.

4. Μητρικά ένστικτα

Ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό για όσους αγαπούν το κόκκινο είναι οι μητρικές ικανότητες της ράτσας. Αυτή η ράτσα είναι μια φανταστική μητέρα που αναθρέφει τα μικρά της και σπάνια τα παραμελεί… κάνοντας λιγότερη δουλειά για τον αγρότη.

5. Ζωοτροφή μεγάλης εμβέλειαςμιrs

Λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα προέλευσης του Kalahari Red, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η φυλή είναι πολυμήχανη και ατρόμητη. Αυτές οι κατσίκες έχουν εξελιχθεί για να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν τροφή και τροφή για χόρτα, βούρτσες, όσπρια και νερό.

6. Ανθεκτικό στις ασθένειες

Χωρίς να ενθουσιαστείτε πολύ, θεωρήστε αυτή τη ράτσα μια από τις πιο ανθεκτικές ράτσες κατσικιών. Ενώ μπορούν να κολλήσουν παράσιτα και ασθένειες, τους αγριότητα είναι ακόμα μέρος τους. Που σημαίνει ότι μπορούν να χειριστούν ό,τι τους έρθει.

Εκτροφή κόκκινων κατσικιών Καλαχάρι

Ένα άλλο φτερό στο καπέλο των εκτροφέων Kalahari Red είναι το γεγονός ότι αυτή η ράτσα μπορεί ράτσα!

Παρόμοια με την κατσίκα Boer, η Kalahari Red είναι πολυεστέρα, που σημαίνει ότι μπορεί να εκτραφεί όλο το χρόνο.

Μπορεί να κάνει έως και 3 πλάκες κάθε δύο χρόνια και συχνά θα έχει δίδυμα ή τρίδυμα. Οι εμπορικές φάρμες αιγών αγαπούν το κόκκινο επειδή έχουν παρόμοιες μητρικές ικανότητες με την κατσίκα Kiko. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζονται μεγάλη βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό.

Πώς να φροντίσετε τα Kalahari Reds

1. Ταΐζοντας τους Kalahari Reds

Όπως οι περισσότερες ράτσες κατσίκων, οι Reds προτιμούν να περιηγούνται και να αναζητούν τροφή. Σε αντίθεση με τα βοοειδή, δεν έχουν την τάση να βόσκουν. Είναι επιλεκτικοί και αναζητούν πρώτα τα καλύτερα πράγματα.

Οι περισσότερες κατσίκες λαμβάνουν τη διατροφή τους από βούρτσες, ζιζάνια, χόρτα, φύλλα, όσπρια, χρειάζονται συμπληρωματική διατροφή μόνο εάν ο βοσκότοπος είναι αραιός και στερείται ποικιλίας.

2. Στέγαση και Περίφραξη

Αυτή η ράτσα είναι όπως κάθε άλλη κατσίκα. Τους αρέσει να πηδούν, να σέρνονται και να στριμώχνονται μέσα από περιφράξεις και περιβλήματα. Επομένως, φροντίστε να στεγανοποιήσετε κάθε περίβλημα που προορίζεται να κρατήσει τις κατσίκες σας μέσα.

Οπως λέει και το ρητό, „Αν δεν χωράει νερό, δεν χωράει κατσίκι.

Βεβαιωθείτε ότι όλες οι κατσίκες έχουν καταφύγιο από τα φυσικά στοιχεία και περιφράξεις ύψους τουλάχιστον 4 ποδιών.

Εναλλακτικές φυλές αιγών με κρέας

Οι κόκκινες κατσίκες της Καλαχάρι αυξάνονται σε δημοτικότητα, αλλά λόγω της καινοτομίας τους, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν. Αν ψάχνετε για κάτι παρόμοιο, μπορείτε να επιλέξετε ένα κόκκινο Boer Goat. Αυτή η εναλλακτική έχει το ίδιο υπάκουο ταμπεραμέντο και υπέροχο χρώμα σκουριάς χωρίς να θυσιάζει την απόδοση του κρέατος.

Το Kalahari Red είναι μια μαγευτική ράτσα της ερήμου που λέγεται ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτική, σκληρή και όμορφη.

‚Ηταν αυτό το άρθρο χρήσιμο?

Ναί Οχι

×

Εκτιμούμε τα χρήσιμα σχόλιά σας!

Η απάντησή σας θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του περιεχομένου μας. Όσο περισσότερα σχόλια μας δίνετε, τόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι σελίδες μας.

Ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook Pinterest

Schreibe einen Kommentar