Προπόνηση με βάρος σώματος: Σπριντ

0
Προπόνηση με βάρος σώματος: Σπριντ

Χρόνος διαβασματός: < 1 λεπτό

Πολλοί άνθρωποι τρέχουν, αλλά λίγοι άνθρωποι σπριντ.

Θα πρέπει περισσότερα (συμπεριλαμβανομένου σας). Το σπριντ είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε, χωρίς καμία.

Ως σπρίντερ, θα χτίσετε ταχύτητα, θα κάψετε λίπος, θα αποκτήσετε άπαχο μυ και θα διασκεδάσετε κάνοντας το. Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, θα αυξήσετε την αερόβια ικανότητά σας, ακόμη και όταν τρέχετε αποστάσεις πολύ μικρότερες από ένα μίλι. Το σπριντ μπορεί να είναι η απόλυτη προπόνηση με βάρος σώματος.

Δεν χρειάζεται να είσαι δεκαεννιάχρονος για να το δοκιμάσεις. Απλώς μεταβείτε στην τοπική σας διαδρομή. Μόλις γύρω είναι 400 μέτρα.

Δουλειά σας: περάστε αυτήν την πίστα όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

  • Αρχάριοι: Κάντε τρεις προσπάθειες, ξεκουράζεστε 2 λεπτά μεταξύ των προσπαθειών.
  • Ενδιάμεσο: Κάντε τέσσερις προσπάθειες, ξεκουραστείτε 2 λεπτά μεταξύ των προσπαθειών.
  • Για προχωρημένους: Κάντε πέντε προσπάθειες, ξεκουράζεστε 2 λεπτά μεταξύ των προσπαθειών.

Κάθε φορά που χρειάζεστε μια γρήγορη προπόνηση, το σπριντ είναι εκεί. Σε λίγο, δεν χρειάζεστε καν πίστα – απλώς επιλέξτε μια επίπεδη διαδρομή μονοπατιού ή δρόμου και κατεβείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

Τζον Γκίλσον
Ο Jon Gilson είναι προπονητής και συγγραφέας και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Whole Life Challenge.

Προηγουμένως, ίδρυσε την Again Faster Equipment, μια εταιρεία λειτουργικού εξοπλισμού γυμναστικής που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει την κοινότητα του CrossFit. Ιδρύθηκε το 2006, ο Jon κατέκτησε την εταιρεία παγκοσμίως το 2012, κατακτώντας δύο φορές στη λίστα Inc. 500/5000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρείες της Αμερικής.

Από το 2007 έως το 2013, υπηρέτησε ως Ανώτερος Λέκτορας για το CrossFit, Inc., εκπαιδεύοντας επίδοξους εκπαιδευτές CrossFit σε περισσότερα από 100 σεμινάρια, συμπεριλαμβανομένων συμμετοχών στην Ισλανδία, το Αφγανιστάν, τη Μόσχα, την Ολλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ο Jon υπηρέτησε επίσης στη συμβουλευτική επιτροπή CrossFit L1, βοηθώντας στη διαμόρφωση πολιτικής για τις εκπαιδευτικές προσπάθειες του οργανισμού από το 2011 έως το 2013.

Έχει κάνει επίσης θητείες στην πολιτειακή κυβέρνηση, τη διαχείριση γυμναστηρίου και τη συμβουλευτική — και επί του παρόντος διδάσκει μαθήματα στο CrossFit City Line.

Ο Jon αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του New Hampshire το 2003, με έπαινο, με πτυχίο στην Ψυχολογία. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Πιστοποιητικού στα Οικονομικά και τον Έλεγχο από το Harvard Extension School, 2006, και έχει ολοκληρώσει μαθήματα στην ανάλυση δεδομένων.

Schreibe einen Kommentar