Προπόνηση με σωματικό βάρος: 12-λεπτά Cardio Blast

0
Προπόνηση με σωματικό βάρος: 12-λεπτά Cardio Blast

Χρόνος διαβασματός: < 1 λεπτό

Αυτή η 12λεπτη προπόνηση με βάρος σώματος θα ενισχύσει την αντοχή και την καρδιαγγειακή σας ικανότητακαι θα αποδειχθεί πρόκληση, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.

Το καλύτερο μέρος: δεν απαιτεί καθόλου εξοπλισμό—μόνο λίγα τετραγωνικά πόδια επιφάνειας δαπέδου.

Η προπόνηση για το σωματικό σας βάρος:

  1. Ρυθμίστε το ρολόι σας για 12 λεπτά (ένα χρονόμετρο κινητού τηλεφώνου ή ένα ξυπνητήρι λειτουργεί τέλεια για αυτό)
  2. Κάντε 5 Burpee, 10 Sit-ups και 15 Squats
  3. Επαναλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές μέχρι να συμπληρωθούν τα 12 λεπτά

Συμβουλές κίνησης:

Burpees: Ένα burpee εκτελείται από όρθια. Φυτέψτε τα χέρια σας στο έδαφος και στις δύο πλευρές των ποδιών σας και κλωτσήστε ξανά σε θέση σανίδας. Κάντε ένα πλήρες push-up (από τη σανίδα ή τα γόνατα) και καθώς πλησιάζετε στην ολοκλήρωση του pushup, φέρτε τα πόδια σας πίσω από κάτω σας. Σταθείτε και πηδήξτε, χτυπώντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας.

Καταστάσεις: Ξαπλώστε στο έδαφος με τον πισινό και τις ωμοπλάτες σας σε επαφή με το έδαφος, τα πόδια σας επίπεδα και τα γόνατά σας λυγισμένα σε ενενήντα μοίρες. Κρατώντας τον πισινό σας στο έδαφος, καθίστε μέχρι επάνω. Οι ώμοι σας πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από τους γοφούς σας στην κορυφή. Επιστρέψτε στο έδαφος και επαναλάβετε.

Καταλήψεις: Σταθείτε με τα πόδια σας στο πλάτος των ώμων και στείλτε τους γοφούς σας πίσω, λυγίζοντας ταυτόχρονα τα γόνατά σας μέχρι οι γοφοί σας να είναι κάτω από τους παράλληλους. Κρατήστε το βάρος σας στις φτέρνες σας καθ‘ όλη τη διάρκεια, το βλέμμα σας στον ορίζοντα και την πλάτη σας επίπεδη. Επιστρέψτε σε όρθια θέση και επαναλάβετε.

Τζον Γκίλσον
Ο Jon Gilson είναι προπονητής και συγγραφέας και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Whole Life Challenge.

Προηγουμένως, ίδρυσε την Again Faster Equipment, μια εταιρεία λειτουργικού εξοπλισμού γυμναστικής που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει την κοινότητα του CrossFit. Ιδρύθηκε το 2006, ο Jon κατέκτησε την εταιρεία παγκοσμίως το 2012, κατακτώντας δύο φορές στη λίστα Inc. 500/5000 με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ιδιωτικές εταιρείες της Αμερικής.

Από το 2007 έως το 2013, υπηρέτησε ως Ανώτερος Λέκτορας για το CrossFit, Inc., εκπαιδεύοντας επίδοξους εκπαιδευτές CrossFit σε περισσότερα από 100 σεμινάρια, συμπεριλαμβανομένων συμμετοχών στην Ισλανδία, το Αφγανιστάν, τη Μόσχα, την Ολλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Ο Jon υπηρέτησε επίσης στη συμβουλευτική επιτροπή CrossFit L1, βοηθώντας στη διαμόρφωση πολιτικής για τις εκπαιδευτικές προσπάθειες του οργανισμού από το 2011 έως το 2013.

Έχει κάνει επίσης θητείες στην πολιτειακή κυβέρνηση, τη διαχείριση γυμναστηρίου και τη συμβουλευτική — και επί του παρόντος διδάσκει μαθήματα στο CrossFit City Line.

Ο Jon αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του New Hampshire το 2003, με έπαινο, με πτυχίο στην Ψυχολογία. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Πιστοποιητικού στα Οικονομικά και τον Έλεγχο από το Harvard Extension School, 2006, και έχει ολοκληρώσει μαθήματα στην ανάλυση δεδομένων.

Schreibe einen Kommentar