Πρόβλημα με τα πλαστικά της Αυστραλίας: Τι, γιατί και πώς;

6
Πρόβλημα με τα πλαστικά της Αυστραλίας: Τι, γιατί και πώς;

Προκειμένου να περιορίσουμε την υπερβολική ποσότητα πλαστικής ρύπανσης στην Αυστραλία, πρέπει να σταματήσουμε να βασιζόμαστε σε πλαστικά προϊόντα με τόσο σύντομη διάρκεια ζωής. Σκεφτείτε το εξής: Πρόσφατη ανάλυση της Greenpeace διαπίστωσε ότι μόνο οι Αυστραλοί χρησιμοποιούν πάνω από 9,7 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες μιας χρήσης ετησίως.

Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, η ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων που ρυπαίνουν τη γη μας θα είναι σχεδόν αδιανόητη. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances με κριτές υπολόγισε ότι εάν η παραγωγή πλαστικών μας συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο, θα υπάρχουν 12 εκατομμύρια κιλά απορριμμάτων σε χωματερές ή στο φυσικό περιβάλλον μέχρι το 2050. Αυτό ισοδυναμεί με 1,8 δισεκατομμύρια αφρικανικούς ελέφαντες!

Γιατί είναι τόσα πολλά; Εξέταση της χρήσης πλαστικών στην Αυστραλία

Μια ανησυχητική ποσότητα ελαφρού πλαστικού προέρχεται από σούπερ μάρκετ σε όλη την Αυστραλία. ένα Έκθεση 2016 από την EPA της NSW εκτιμά ότι το ποσοστό ανέρχεται σε περίπου 75 τοις εκατό.

Αλλά δεν είναι οι μόνοι ένοχοι που συνεισφέρουν στα πλαστικά απόβλητα. Το υπόλοιπο 25 τοις εκατό του ελαφρού πλαστικού προέρχεται από εστιατόρια γρήγορου φαγητού, καταστήματα αλκοολούχων ποτών, παντοπωλεία και άλλους λιανοπωλητές. Αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν καν τα βαρύτερα πλαστικά απόβλητα από πράγματα όπως μπουκάλια νερού, δοχεία σε πακέτο και πλαστικά μαχαιροπίρουνα.

Ενώ οι απαγορεύσεις στις πλαστικές σακούλες σε όλη την Αυστραλία κερδίζουν επί του παρόντος έλξη, δεν έχουμε δει ακόμη καμία πραγματική δέσμευση από τους ηγέτες της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, η πρωθυπουργός της NSW Gladys Berejiklian ισχυρίζεται ότι δεν λαμβάνει μέτρα για τη χρήση πλαστικής σακούλας επειδή η απαγόρευση του σούπερ μάρκετ θα εξαλείψει το 80 τοις εκατό του προβλήματος. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τα σούπερ μάρκετ δεν είναι οι μόνοι παραβάτες.

Προκειμένου να κάνουμε πραγματικά ένα λάστιχο στο ζήτημα των πλαστικών απορριμμάτων μας σε εθνική κλίμακα, χρειαζόμαστε 100 τοις εκατό δέσμευση από την κυβέρνησή μας – καθώς και τις επιχειρήσεις μας.

Πως? Ζώντας με τα τρία Rs: Μειώστε. Επαναχρησιμοποίηση. Ανακυκλωνω.

Πρέπει να καταβάλουμε συνειδητή προσπάθεια να εργαστούμε για τη χρήση των πλαστικών μας, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τα εδάφη μας, τους ωκεανούς μας και τις κοινότητές μας υγιείς. Το να κάνετε αυτού του είδους τη θετική συνεισφορά στον κόσμο μας είναι πιο προσιτό από όσο νομίζετε. Στην πραγματικότητα, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του να επικαλεστούμε το παλιό μάντρα της σχολικής αυλής: Μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση.

Περιορίζω: Μπορούμε να περιορίσουμε την ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων στον κόσμο μειώνοντας απλώς την ποσότητα πλαστικού μιας χρήσης που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή. Επιλέξτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό αντί για ένα πακέτο πλαστικών μπουκαλιών 24 από το τοπικό παντοπωλείο σας. Φέρτε πάνινες σακούλες στο σούπερ μάρκετ αντί να χρησιμοποιείτε το πλαστικό που παρέχεται από το ταμείο. Αυτές οι μικρές ενέργειες μπορούν να έχουν μεγάλο αποτέλεσμα.

Επαναχρησιμοποίηση: Τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης μπορούν να επανατοποθετηθούν με λίγη δημιουργικότητα. Εάν αγοράζετε αυτά τα πλαστικά προϊόντα, προσπαθήστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους επαναχρησιμοποιώντας τα για έργα DIY. Οι ιστότοποι χειροτεχνίας είναι γεμάτοι ιδέες, όπως κατασκευή μιας τροφοδοσίας πουλιών από ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ!

Ανακυκλωνω: Μπορείτε να πιστέψετε μόνο αυτό Το 9 τοις εκατό του συνόλου του πλαστικού ανακυκλώνεται? Ένα τόσο μικρό ποσοστό για μια δραστηριότητα που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ρύπανση του πλανήτη μας. Είτε πρόκειται για επένδυση σε έναν οικιακό κάδο ανακύκλωσης είτε για έρευνα σε τοπικές εγκαταστάσεις ανακύκλωσης – αν κάνουμε το καθήκον μας για τη σωστή απόρριψη του πλαστικού μας, μπορεί να περιορίσουμε το τρέχον πρόβλημα των πλαστικών σε όλη την Αυστραλία.

Μαζί, οι Αυστραλοί μπορούν να πάρουν θέση ενάντια στην εξωφρενική ποσότητα πλαστικής χρήσης και τα απορρίμματα που προκύπτουν, σε ολόκληρη τη χώρα μας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις καμπάνιες της Greenpeace που στοχεύουν αυτό, i

έκδοση.

Schreibe einen Kommentar