Πώς η αποχέτευση τοπίου μπορεί να σώσει την αυλή σας

7
Πώς η αποχέτευση τοπίου μπορεί να σώσει την αυλή σας

Εδώ στο Βορειοδυτικό Όρεγκον, βρέχει. Πολύ.

Αυτή η βροχή είναι μέρος αυτού που μας κάνει αυτό που είμαστε. Διατηρεί τα τοπία μας πράσινα ακόμα και τους πιο σκοτεινούς μήνες και μας κάνει να εκτιμούμε το καλοκαίρι ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, αποτελεί επίσης πραγματική απειλή για τις αυλές μας, ακόμη και τα σπίτια μας.

Ευτυχώς με τις κατάλληλες λύσεις εξωραϊσμού, μπορείτε να αποφύγετε σχεδόν όλες τις πιθανές ζημιές στο νερό.

Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε πώς ο σχεδιασμός τοπίου μπορεί να σώσει την αυλή σας.

Λύση αποστράγγισης: Γαλλική αποστράγγιση

Οι γαλλικές αποχετεύσεις είναι μια δημοφιλής λύση για την αποχέτευση τοπίου.

Είναι κρυμμένα κάτω από το έδαφος και εκτρέπουν αθόρυβα το νερό από το σπίτι και δίνουν τέλος στις αντιαισθητικές (και καταστροφικές) λίμνες νερού σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης.

Μια γαλλική αποχέτευση αποτελείται από έναν διάτρητο σωλήνα που είναι θαμμένος κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και ο οποίος εκτείνεται σε μια κλίση μακριά από το θεμέλιο του κτιρίου σας.

Για να διασφαλιστεί ότι το νερό εισέρχεται στον σωλήνα και έτσι απομακρύνεται, ο αγωγός πρέπει να καλύπτεται με χαλίκι ή άλλο χαλαρό βράχο. Για να ομορφύνετε τη λωρίδα χαλαρού βράχου που προκύπτει, μπορείτε να τοποθετήσετε μεγαλύτερες επίπεδες πέτρες στην κορυφή της αποχέτευσης – σε μεγάλα διαστήματα – για να προσθέσετε περισσότερη αισθητική αξία.

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ζαρντινιέρες στις πέτρες. Όταν χρησιμοποιείτε ζαρντινιέρες, μπορείτε να αλλάξετε τα φυτά ανάλογα με τη διάθεσή σας και για εποχιακές προσαρμογές.

Συστήματα Αποχέτευσης Τοπίου

Η αποστράγγιση του τοπίου μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

Μπορεί να χρειαστείτε μόνο μια γαλλική αποστράγγιση για να μεταφέρετε το νερό από το θεμέλιο σας ή για να σταματήσετε το νερό να λιμνάζει και να διακυβεύει τα ριζικά συστήματα των φυτών σας. Ωστόσο, μπορεί να επιθυμείτε ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης.

Εάν βρίσκεστε σε επίπεδη έκταση, μια μεγάλη περίοδος βροχής μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το έδαφος, το γρασίδι και τα φυτά σας.

Αντί να αφήνετε το νερό να λιμνάζει, ένα σύστημα σωλήνων και αποχετεύσεων μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από την επιφάνεια της αυλής σας. Αυτά τα αρκετά περίτεχνα συστήματα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του λιμνάζοντος νερού στην αυλή σας.

Αποφύγετε τη ζημιά του νερού στα φυτά

Λάβετε υπόψη ότι το στάσιμο νερό μπορεί να βλάψει περισσότερα από τα θεμέλια του σπιτιού σας.

Όταν το νερό αφήνεται να σταθεί και να λιμνάζει για οποιαδήποτε σημαντική χρονική περίοδο, μπορεί να βλάψει το γρασίδι και άλλα φυτά. Τα δέντρα μπορεί να πέσουν όταν το νερό είναι υπερβολικά κορεσμένο και δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει σταθερή υποστήριξη.

Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να αξιολογήσετε την αυλή και τον εξωραϊσμό σας για να δείτε πού η σωστή αποχέτευση μπορεί να προστατεύσει το σπίτι σας και το τοπίο του.

Υπάρχουν διακοσμητικές λύσεις για να αντικαταστήσετε τα στόμια της υδρορροής σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να θάψετε σωλήνες για να μεταφέρετε αυτό το νερό στον τοπικό αποχετευτικό αγωγό ή αλλού.

Προστατέψτε το γκαζόν σας από πνιγμό με αποχέτευση τοπίου

Εάν ανησυχείτε για προβλήματα αποστράγγισης του τοπίου, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές κατά τη διάρκεια της βροχής.

Στην Crowley Landscape Management, η ομάδα σχεδιαστών τοπίου και αρχιτεκτόνων μας μπορεί να αναπτύξει και να εγκαταστήσει τις λύσεις αποχέτευσης τοπίου κατάλληλες για το περιβάλλον σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε τη δωρεάν επιτόπια συμβουλευτική σας.

Schreibe einen Kommentar