Πώς να νοικιάσετε τις κατσίκες σας και να κάνετε μερικά ωραία κέρδη

6
Πώς να νοικιάσετε τις κατσίκες σας και να κάνετε μερικά ωραία κέρδη

Αν ψάχνετε να κερδίσετε χρήματα από τις κατσίκες σας και το κρέας ή το γάλα δεν είναι τα πράγματά σας, ίσως θέλετε να σκεφτείτε να νοικιάσετε το κοπάδι των κατσικιών σας.

Οι κατσίκες καλούνται πλέον για κάτι περισσότερο από το γάλα, τις φυτικές ίνες, το κρέας ή τη συντροφιά, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης για τον έλεγχο της βούρτσας, ακόμη και για τον έλεγχο της φωτιάς.

Κατά τη διάρκεια της Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, έφεραν κατσίκες για να ελέγξουν τη βούρτσα και να αποτρέψουν την ανάπτυξη της φωτιάς. Ναι, οι κατσίκες μας είναι και υπερήρωες πυροσβέστες! Φοβερο.

Λοιπόν, πώς θα νοικιάσετε τις κατσίκες σας σε άλλους; Λοιπόν, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Βρείτε μια Ανάγκη να Συμπληρώσετε

Κάθε φορά που αποφασίζετε να μετακινηθείτε σε μια νέα αγορά, πρέπει να επικυρώσετε την ιδέα σας. Μια επιχείρηση ενοικίασης κατσίκων δεν διαφέρει. Ρίξτε μια ματιά τριγύρω και αποφασίστε αν υπάρχει ανάγκη για κατσίκες για τις ικανότητές τους στην περιοχή.

Δύο πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε:

1. Πόλεις που χρειάζονται μια περιποίηση

Μερικές πόλεις απλώς δεν έχουν το ανθρώπινο δυναμικό για να διατηρήσουν τον εξωραϊσμό υπό έλεγχο. Κάποιοι έχουν στραφεί σε κτηνοτρόφους για να φέρουν τα κοπάδια τους για να καθαρίσουν λίγο τα πράγματα.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μερικές κλήσεις σε κοντινές πόλεις για να δείτε αν θα ήθελαν βοήθεια με τις κατάφυτες περιοχές της πόλης τους. Εάν ενδιαφέρονται για έναν φυσικό τρόπο για την αφαίρεση των ζιζανίων, ίσως μπορείτε να προσφέρετε τις κατσίκες σας για ενοικίαση.

2. Περιοχές Κινδύνου Πυρκαγιάς

Η Καλιφόρνια, για παράδειγμα, συχνά μαστίζεται από πυρκαγιές. Οι κατσίκες που έφεραν για να καθαρίσουν το τρίψιμο και το πινέλο έσωσαν την Προεδρική Βιβλιοθήκη του Ρόναλντ Ρίγκαν από το μονοπάτι της φωτιάς.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές, σκεφτείτε να διαφημίσετε τις υπηρεσίες σας στο διαδίκτυο και στις κοινότητες που ζείτε για να δείτε αν κάποιος ενδιαφέρεται να προσλάβει τις κατσίκες σας.

3. Γείτονες που καίνε ζιζάνια

Εάν ο γείτονάς σας καίει συχνά τα χόρτα του, προσφέρετε τις κατσίκες σας για ενοικίαση.

Η Logistics της Ενοικίασης Κατσίκων

Ας υποθέσουμε ότι έχετε επικυρώσει την επιχείρησή σας ενοικίασης αιγών και ήρθε η ώρα να πάρετε το τρέιλερ στο δρόμο. Υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να εξετάσετε πριν οδηγήσετε στην πόλη με το κοπάδι σας. Εδώ είναι τι χρειάζεστε:

1. Μεταφορά

Αν είσαι σαν εμένα, οι κατσίκες σου σε αγαπούν αρκετά για να σε ακολουθήσουν στα πέρατα της γης. Όμως, στα περισσότερα σενάρια ενοικίασης κατσίκας, θα διανύετε αρκετή απόσταση. Θα χρειαστείτε ένα ασφαλές τρέιλερ για να παραδώσετε το κατσικίσιο εργατικό δυναμικό σας στην τοποθεσία.

2. Περίφραξη

ηλεκτρική περίφραξη για να συγκρατούνται οι κατσίκες

Οι πιθανότητες είναι, αν κάποιος νοικιάζει τις κατσίκες σας, δεν έχει φράχτη για αυτές. Η περίφραξη είναι σημαντική για να κρατάτε τις κατσίκες σας περιορισμένες και να κρατάτε τα αρπακτικά μακριά από το δρόμο τους ενώ εργάζονται.

Η καλύτερη επιλογή σας είναι μια ελαφριά ηλεκτρική ηλιακή περίφραξη. Θα χρειαστείτε κάτι εύκολο να μετακινήσετε, επομένως το ηλεκτρικό καλώδιο είναι συχνά το καλύτερο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι κατσίκες σας το σέβονται πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά.

3. Καταφύγιο

Εάν ζείτε κοντά, μπορεί να μπορείτε να μεταφέρετε τις κατσίκες σας με φορτηγό στο σπίτι τη νύχτα ή σε κακές καιρικές συνθήκες. Εάν όχι, θα χρειαστεί ένα φορητό καταφύγιο για να κρατήσει το κοπάδι σας ασφαλές και να τους ανακουφίσει από τον καυτό ήλιο, εάν χρειαστεί.

4. Νερό

πάρτε άφθονο νερό με

Οι κατσίκες σας θα είναι απασχολημένες αναζητώντας τροφή ανάμεσα στη βούρτσα και θα χρειαστούν διαλείμματα νερού. Οι φορητές δεξαμενές και το άφθονο νερό είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη δουλειά που θα κάνουν οι κατσίκες σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, εκτός από το ρυμουλκούμενο κατσίκας σας, θα χρειαστείτε μια δεύτερη μορφή μεταφοράς για να φέρετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, εάν δεν μπορείτε να τον χωρέσετε στον τρέχοντα τρόπο μεταφοράς σας. Το νερό θα πιάσει πολύ χώρο αν έχετε μεγάλο κοπάδι.

5. Φύλακες

κράτα σκύλο φύλακα με τις κατσίκες σου

Εάν πρόκειται να φέρουν τις κατσίκες σας στην πόλη, είναι συνετό είτε να έχετε ένα σύστημα ασφαλείας είτε να τις μεταφέρετε σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιβιβαστείτε κατσίκες σε μια κοντινή τοποθεσία, αλλά οι επιχειρήσεις ενοικίασης κατσίκων συνήθως αφήνουν τις κατσίκες τους με έναν άνθρωπο ή έναν σκύλο φύλακα ζώων (ή και τα δύο).

6. Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης

Έχετε πάντα ένα σχέδιο σε περίπτωση που οι κατσίκες σας πρέπει να εκκενωθούν γρήγορα ή εάν ξεφύγουν. Μάθετε πώς να τα στρογγυλοποιείτε, να τα εκπαιδεύσετε να το κάνουν ή να έχετε ένα σχέδιο δράσης εάν η αφαίρεση είναι απαραίτητη για οποιονδήποτε λόγο.

7. Ταξιδεύοντας Απόσταση

Το ταξίδι στον καυτό ήλιο μπορεί να είναι επιβαρυντικό για τις κατσίκες στο ρυμουλκούμενο σας

Προσδιορίστε εκ των προτέρων πόσο μακριά είστε διατεθειμένοι να ταξιδέψετε με ένα κοπάδι κατσίκες. Ορίστε μια λογική απόσταση για εσάς και τις κατσίκες σας και τηρήστε την!

Θα προκύψει ο πειρασμός να ξεπεράσετε αυτήν την απόσταση, αλλά λάβετε υπόψη τον αντίκτυπο στις κατσίκες σας επειδή κολλήθηκαν σε ένα ρυμουλκούμενο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, το κόστος μεταφοράς για να τα φτάσετε εκεί και πρόσθετα logistics όπως διαμονή, φαγητό και νερό για φύλακες και βοηθούς.

8. Βάνδαλοι και Κλέφτες

Ας το παραδεχτούμε, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι εκεί έξω που δεν θα εκτιμήσουν το αγαπημένο σας κοπάδι όσο εσείς. Μπορεί να προσπαθήσουν να βλάψουν, να παρενοχλήσουν ή ακόμα και να κλέψουν τις κατσίκες σας. Εδώ παίζει ρόλο η επιπλέον ασφάλεια.

9. Άγρια Ζώα

Προσοχή στα άγρια ​​ζώα όταν νοικιάζετε κατσίκες

Οι κατσίκες βρίσκονται στο κάτω άκρο της τροφικής αλυσίδας. Υπάρχουν πολλά αρπακτικά σε όλες τις περιοχές της χώρας που μπορεί να δουν ένα νόστιμο γεύμα όταν ακούν το φλύκταιγμα των κατσικιών σας καθώς μασούν χαρούμενα τη βούρτσα τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ηλεκτρική περίφραξη και ένας σκύλος φύλακας ζώων είναι σχεδόν αδιαπραγμάτευτη.

10. Καιρός

Το να μένετε μπροστά από τον καιρό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ποτέ δεν θα θέλατε να κολλήσετε τις κατσίκες σας σε κακές καιρικές συνθήκες. Σε αυτήν την επιχείρηση, ο καιρός υπαγορεύει την εβδομάδα εργασίας.

11. Άδειες

Α, φυσικά, θα υπάρξει νομική γραφειοκρατία για διασταύρωση. Όλες οι κομητείες, οι δήμοι, οι πολιτείες και οι πόλεις θα έχουν διαφορετικά σύνολα κανόνων. Επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι γνωρίζετε ακριβώς ποια άδεια χρειάζεται πριν φέρετε το κοπάδι σας σε οποιαδήποτε νέα περιοχή.

12. Ευθύνη

Εδώ πρέπει να μιλήσετε με έναν δικηγόρο για να λάβετε την απαραίτητη προστασία σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό. Φανταστείτε να διώξουν τις κατσίκες σας από το μαντρί τους, να χτυπηθούν στο δρόμο και να προκαλέσουν ένα θανατηφόρο ατύχημα. Θα χρειαστεί να καλύψετε τις βάσεις σας σε περίπτωση ατυχήματος.

13. Η υγεία των κατσικιών σας

Οι κατσίκες σας πρέπει να είναι υγιείς για να μπορέσετε να τις νοικιάσετε. Η εξάπλωση της ασθένειας από ζώο σε ζώο είναι πάντα ένας παράγοντας κινδύνου όταν βγάζετε τις κατσίκες σας από το αγρόκτημά σας. Λάβετε λοιπόν ετήσιους ελέγχους και βεβαιωθείτε ότι οι κατσίκες σας έχουν τις κατάλληλες υγειονομικές πιστοποιήσεις για όπου κι αν κατευθύνονται.

14. Τοξικά φυτά

ελέγξτε για τοξικά φυτά που θα τοποθετήσετε τις κατσίκες σας

Ενημερωθείτε για τις γνώσεις σας για τοξικά φυτά και ψάχνετε πάντα τον χώρο εργασίας για οτιδήποτε μπορεί να αρρωστήσει τις κατσίκες σας. Ενώ οι κατσίκες είναι επιλεκτικοί τρώγοντας, κάνουν λάθη και μπορεί να τους φάνε κάτι κακό, αν δεν έχετε κάνει πρώτα μια περιήγηση.

Τι να χρεώσετε για ενοικιάσεις κατσίκων

Ελέγξτε τους ανταγωνιστές στην περιοχή σας και προσπαθήστε να εισέλθετε στην αγορά. Το τι χρεώνετε εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Αριθμός αιγών που χρειάζονται
  • Απόσταση από την τοποθεσία
  • Χρόνος που θα πάρει οι κατσίκες σας για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους

Επί του παρόντος, η ενοικίαση κατσίκων ξεκινά από περίπου 250 $ την ημέρα για περίπου 30-100 κατσίκες.

Οι κατσίκες είναι καλές για πολλά πράγματα από το γάλα, το κρέας, τις φυτικές ίνες, ως αγέλη και συντροφιά. Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν τα οφέλη αυτών των αξιαγάπητων πλασμάτων. Είναι κάτι παραπάνω από πρωταγωνιστές viral βίντεο και συνεδρίες γιόγκα με κατσίκες, είναι και πυροσβέστες και τοπιογράφοι!

‚Ηταν αυτό το άρθρο χρήσιμο?

Ναί Οχι

×

Εκτιμούμε τα χρήσιμα σχόλιά σας!

Η απάντησή σας θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του περιεχομένου μας. Όσο περισσότερα σχόλια μας δίνετε, τόσο καλύτερες μπορεί να είναι οι σελίδες μας.

Ακολουθήστε μας στα social media:

Facebook Pinterest

Schreibe einen Kommentar