Πώς να ξεφύγετε από το Matrix του Fitness Industry και να Γίνετε Υγιείς

0
Πώς να ξεφύγετε από το Matrix του Fitness Industry και να Γίνετε Υγιείς

Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά

Πρόσφατα στα ποδηλατικά μέσα, μια μακροχρόνια και αξιόπιστη πηγή έκανε το αδιανόητο. Έριξε τα φασόλια στο σπίτι των καρτών που βασίζονται οι κριτικές προϊόντων και τα περιοδικά.

Η σύντομη έκδοση έχει ως εξής:

Τα περιοδικά δεν βγάζουν χρήματα από εσάς, τον αναγνώστη. Κερδίζουν χρήματα από τη διαφήμιση προϊόντων. Τα περισσότερα άρθρα στο περιοδικό είναι πραγματικά διαφημίσεις που μεταμφιέζονται ως δημοσιογραφία και τις περισσότερες φορές τα χρήματα αλλάζουν χέρια, έτσι ώστε τα προϊόντα να αξιολογούνται ευνοϊκά έναντι των ομοίων τους. Σε ένα άρθρο που ονομάζεται Εξομολογήσεις ενός κριτικού ποδηλάτου: Γιατί έλεγα ψέματα για 39 χρόνιαο συγγραφέας Tom Demerly περιέγραψε πώς και γιατί έκανε αυτό που έκανε.

Ο λόγος που το αναφέρω δεν είναι για να σας πω να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε ένα ποδήλατο, αλλά για να επισημάνω αυτό που νιώθω ότι είναι προφανές – το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο της φυσικής κατάστασης. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα πεδίο που σας έφερε το Shake Weight, τα τονωτικά παπούτσια και τις δίαιτες αποτοξίνωσης θα ήταν ένοχο για ένα μικρό δημιουργικό αντίγραφο πωλήσεων.

Τι προσπαθεί στην πραγματικότητα να σας πουλήσει το Globo-Gym

Πάρτε, για παράδειγμα, το τοπικό σας γυμναστήριο. Όταν μπαίνεις στο τοπικό γυμναστήριο, τι βλέπεις; Βλέπετε σειρά μετά από σειρά ακριβών μηχανημάτων προπόνησης καρδιο. Ένας καλής ποιότητας εμπορικός διάδρομος αξίζει περίπου δέκα χιλιάδες δολάρια. Έτσι, αυτό που κοιτάτε είναι εξοπλισμός αξίας 200.000 δολαρίων πριν καν περάσετε την είσοδο.

Αλλά το τρέξιμο είναι δωρεάν αφού πληρώσετε για τα παπούτσια σας. Χρειάζεστε πραγματικά έναν διάδρομο 10.000 $ για να πετύχετε κάτι που είναι διαθέσιμο δωρεάν; Να λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει. Τοποθετώντας την ακριβή και τεράστια ποικιλία εξοπλισμού καρδιαγγειακής άσκησης κοντά στην είσοδο, το γυμναστήριο σας λέει ότι χωρίς όλο αυτό το φανταχτερό εξοπλισμό δεν έχετε καμία πιθανότητα να αποκτήσετε φόρμα. Σας λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο είδος του υπερσύγχρονου εξοπλισμού που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε για να αποκτήσετε φόρμα είναι να εγγραφείτε στο γυμναστήριό τους.

Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε απλώς να γλιστρήσετε τα παπούτσια σας, να βγείτε έξω από την πόρτα και να τρέξετε δωρεάν.

Fitness Industry Matrix

Γιατί η βιομηχανία γυμναστικής είναι σαν το Matrix

Θα νομίζατε ότι οι εκπαιδευτές θα το ξέρουν αυτό και θα σας κατευθύνουν προς μια διαφορετική κατεύθυνση, αλλά η αλήθεια είναι Οι αντιλήψεις τους για την προπόνηση διαστρεβλώθηκαν τη στιγμή που παρακολούθησαν σεμινάριο προσωπικού προπονητή. Αυτά τα μαθήματα είναι όλα „διαπιστευμένα“, αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κυβερνητικό όργανο για προσωπική εκπαίδευση (και αυτό ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία). Έτσι, ομάδες που έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά λέγοντας σε όλους ότι πρέπει να παρακολουθήσουν ένα διαπιστευμένο μάθημα για να γίνουν personal trainer, πιστοποιούν τα ίδια τα μαθήματα. Πρέπει να είμαι ειλικρινής, είναι ένα πολύ προσεγμένο κόλπο τόσο για τη δημιουργία όσο και για τον έλεγχο μιας αγοράς – παρά την απεχθή φύση της.

Τότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι στα διοικητικά συμβούλια αυτών των εταιρειών διαπίστευσης (όπως οι συντάκτες των περιοδικών ποδηλασίας που παίρνουν δωροδοκίες) είναι επίσης στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών που πωλούν τον εξοπλισμό στα γυμναστήρια. Ή είναι στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών που διδάσκουν άλλα εκπαιδευτικά μαθήματα σε εκπαιδευτές. Έτσι, οι περισσότεροι εκπαιδευτές δεν έχουν καμία ευκαιρία να αναπτύξουν ποτέ τη δική τους το δικό γνώμη για το τι είναι σημαντικό γιατί τρέφονται με το κουτάλι όπως ο Neo στο Matrix. Και θα σας προειδοποιήσω τώρα – Η επιλογή του κόκκινου χαπιού θα κάνει κάποιες άβολες συνειδητοποιήσεις σχετικά με τον κόσμο της φυσικής κατάστασης.

Οι εταιρείες συμπληρωμάτων είναι οι χειρότερες

Οι εταιρείες συμπληρωμάτων είναι οι πραγματικοί powerbroker του κόσμου της γυμναστικής. Μόνο η αμερικανική αγορά αξίζει 37 δισεκατομμύρια δολάρια με προβλέψεις θα φτάσει τα 131 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο. Για να το θέσουμε σε προοπτική, η Coca Cola εκτιμάται ότι αξίζει 74 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πριν από λίγο καιρό, έγραψα για ένα περιοδικό με το όνομα Αιφνιδιαστική επίθεση, που είναι ένα περιοδικό πολεμικών τεχνών. Η εταιρεία που κατέχει Αιφνιδιαστική επίθεση κατέχει επίσης πολλούς άλλους τίτλους, μεταξύ των οποίων Αυστραλός Ironman περιοδικό, ένας δημοφιλής τίτλος bodybuilding. Μου ζητήθηκε ένα μήνα να γράψω ένα κομμάτι για τα συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολεμικοί καλλιτέχνες. Η ειλικρινής απάντησή μου ήταν ότι εκτός από τη χρήση μιας σκόνης πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας μετά την προπόνηση, οι άνθρωποι θα ήταν καλύτερα να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε πραγματικό φαγητό.

Το συνηθισμένο Αιφνιδιαστική επίθεση ο συντάκτης ήταν μακριά και ο συντάκτης του Σιδερένιος Άνθρωπος του στεκόταν. Μου είπε ότι επρόκειτο να αλλάξει το κομμάτι μου για να κατευνάσει τους διαφημιστές, καθώς δεν είχα καμία έρευνα για να υποστηρίξω τους ισχυρισμούς μου. Αντιθέτως, είχα τόνους, αλλά λόγω περιορισμών στην καταμέτρηση λέξεων δεν τους είχαν συμπεριλάβει. Ακόμη και αφού παρέδωσα το βουνό της έρευνάς μου σε αυτόν τον συντάκτη, αυτός παρόλα αυτά άλλαξε το κομμάτι μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να ενοχλήσει τους διαφημιστές με ένα αληθινό κομμάτι από εμένα.

Fitness Industry Matrix

Τα μόνα 4 πράγματα που χρειάζεσαι για να είσαι υγιής

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν στο Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής είναι η επανασύνδεση που δίνει. Η απαλλαγή από τα περιττά είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η προπόνηση φυσικής κατάστασης δεν πρέπει να διαφέρει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για να βγουν από την ειλικρινή αλήθεια. Αυτή η αλήθεια είναι ότι πρέπει:

  1. Σταματήστε να τρώτε τόσο μεγάλες μερίδες και σταματήστε να τρώτε χάλια
  2. Περπατήστε καθημερινά
  3. Τεντωθείτε περισσότερο από όσο νομίζετε ότι χρειάζεται
  4. Κάνετε κάποια ενδυνάμωση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα

Αυτά τα τέσσερα πράγματα θα σας φέρουν στην απόλυτη καλύτερη κατάσταση της ζωής σαςχωρίς να θυσιαστεί το ποιότητα της ζωής σου.

Τα περισσότερα νέα βιβλία γυμναστικής δεν θα σας το πουν αυτό. Θέλουν να σου πουλήσουν κάτι. Δεν τους νοιάζει καν τι είναι είναι πουλάνε. Είτε πρόκειται για ρούχα, kettlebells ή σακούλες με άμμο, φαίνεται ότι σχεδόν όλοι θέλουν να βγάλουν λεφτά από εσάς. Μερικά από τα αντίγραφα της διαφήμισης είναι γελοία. Από τις διάσημες διαφημίσεις kettlebell του Dragon Door που διακηρύσσουν τις «παγίδες που ταλαντεύονται δέντρα» μέχρι τη διαφήμιση της EAS για το HMB που λέει, «αισθάνεται σαν Deca» – θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν οποιοδήποτε κομμάτι στην ψυχική σας πανοπλία.

Είναι μια σπάνια απόλαυση να βρεις έναν συγγραφέα γυμναστικής που δεν πιέζει ταυτόχρονα τις πωλήσεις εξοπλισμού. Οι πωλήσεις εξοπλισμού συνήθως αξίζουν περισσότερο από τις πωλήσεις βιβλίων και σε μια βιομηχανία γεμάτη με το ένα άχρηστο κομμάτι σκουπιδιών μετά το άλλο, ο μόνος τρόπος να πουλήσεις είναι να ουρλιάζεις πιο δυνατά από τα υπόλοιπα. Γι‘ αυτό ένα βιβλίο που δεν είναι γεμάτο με διαφημιστική εκστρατεία συνήθως δεν πουλάει. Γιατί να αγοράσετε ένα βιβλίο που λέει «αισθάνεστε καλά», όταν μπορείτε να αγοράσετε ένα άλλο που υπόσχεται ότι «θα νιώσετε υπέροχα»;

Πώς να ξεφύγετε από το Matrix του Fitness Industry

Η προκατάληψη των ανθρώπων όσον αφορά την αγορά είναι αυτή θέλουν να τους κάνουν να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και τις τρέχουσες μεθόδους εκπαίδευσής τους. Κανείς δεν θέλει να ακούσει, „Αυτό το συμπλήρωμα έχει γεύση σαν χάλια και δεν κάνει τίποτα άλλο για εσάς από το να αδειάζει τον τραπεζικό σας λογαριασμό“ ή, „Σπαταλήστε τη ζωή σας σε αυτό το ποδήλατο γυμναστικής παρακολουθώντας τηλεόραση για να απολαύσετε την απογοήτευση που νιώθετε από το να φάτε ένα κουτί μπισκότα την προηγούμενη νύχτα.“

Fitness Industry Matrix

Αντίθετα, οι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν ότι το άθλιο συμπλήρωμά τους θα κάψει το λίπος πιο γρήγορα από ένα φυσητήρα και ότι το ποδήλατο γυμναστικής τους είναι το ακριβές μοντέλο που χρησιμοποιούν οι αστέρες του NFL για να αποκτήσουν το σχήμα που κέρδισε το Super Bowl. Θέλουν επίσης να αισθάνονται καλά που ξόδεψαν όλα τους τα χρήματα σε αυτό το χάπι, την ακριβή συνδρομή στο γυμναστήριο και αυτό το πρόγραμμα διατροφής. Και που λες την αλήθεια δεν πρόκειται να πετύχεις τίποτα από αυτά.

Το πρόβλημα για πολλούς στον τομέα της φυσικής κατάστασης είναι το εξής: τώρα που έχουν τεθεί τα πρότυπα, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε. Σε έναν κόσμο γεμάτο με τρελούς που ουρλιάζουν που προσφέρουν απίστευτα αποτελέσματα, η ήσυχη φωνή της λογικής αγωνίζεται να ακουστεί. Και ακόμη και τότε, αν απλώς τύχει να υπάρξει μια σύντομη ηρεμία όπου η φωνή της λογικής μπορεί να χωρέσει μια λέξη σε άκρη, εσείς ο καταναλωτής πρέπει ακόμα να καταπιείτε αυτό το κόκκινο χάπι έτσι θα είστε έτοιμοι να ακούσετε τι έχει να πει αυτή η φωνή.

Ο Andrew Read στο Facebook
Andrew Read
Ένας δια βίου αθλητής και προπονητής, ο Andrew Read το έχει δει, μετά το έχει δοκιμάσει και μετά το έχει δοκιμάσει. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες αθλητές και πελάτες σε επίπεδα Ολυμπιακών και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων. Έχει δοκιμάσει τις θεωρίες του στον εαυτό του. Είναι ταυτόχρονα μαύρη ζώνη και Ironman και ακονίζει την τέχνη της εκπαίδευσης για πάνω από είκοσι χρόνια.

Έχοντας εκπαιδευτεί δίπλα σε ηγέτες του κλάδου σε οτιδήποτε, από ταεκβοντό έως βραζιλιάνικο jiu jitsu μέχρι πυγμαχία, καθώς και kettlebells, τρέξιμο, τρίαθλο και άρση βαρών, ο Andrew έχει μια πλούσια εμπειρία να αντλήσει. Δεν είναι δεμένος με ένα μόνο εργαλείο ή μέθοδο, αλλά έχει μια εκτεταμένη εργαλειοθήκη από την οποία μπορεί να επιλέξει τη σωστή λύση για κάθε αθλητή.

Οι μέθοδοι προπόνησής του είναι μπλε γιακά και βασικές. Δεν γίνονται προσπάθειες χακαρίσματος της απόδοσης. Απλά παλιές μέθοδοι που έχουν δημιουργηθεί για να εγγυώνται βελτιωμένη απόδοση. Έχει δουλέψει σκληρά για να συνδυάσει την προπόνηση του μυαλού και του σώματος μέσω των τριών απλών κανόνων του σχετικά με την προπόνηση – έλα, μην παραπονιέσαι, μην τα παρατάς ποτέ.

Για περισσότερα από τον Andrew, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, Διαβάστε το Performance Training.

Schreibe einen Kommentar