Πώς να σταματήσετε να διακόπτετε τους ανθρώπους: 11 στρατηγικές που λειτουργούν

0
Πώς να σταματήσετε να διακόπτετε τους ανθρώπους: 11 στρατηγικές που λειτουργούν

Η διακοπή είναι από τις πιο απογοητευτικές εμπειρίες επικοινωνίας.

Είναι σημαντικό να αφήσετε τους άλλους να ολοκληρώσουν τις σκέψεις τους εντελώς, εκτός αν έχετε κάτι επείγον να πείτε.

Η διακοπή εκφράζει α έλλειψη ενδιαφέροντος ή σεβασμό και εμποδίζει τους ανθρώπους να μοιραστούν το τέλος της ιστορίας τους.

Το να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ένα πρόβλημα απέχει πολύ από τη λύση, αλλά είναι μια καλή αρχή.

Σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε πώς να σταματήσετε να διακόπτετε και τροποποιήστε τη συμπεριφορά σας για να μπορέσετε να συνδεθείτε καλύτερα με τους άλλους.

Είναι ασέβεια το να διακόπτεις κάποιον;

Εκτός από μερικές περιπτώσεις, όταν διακόπτετε τους άλλους που μιλούν, θεωρείτε ασεβείς.

Είτε το κάνετε συνειδητά είτε όχι, οι περισσότεροι άνθρωποι θα αισθάνονται ότι δεν τους σέβονται όταν δεν τους επιτρέπεται να ολοκληρώσουν αυτό που λένε.

 • Αποτρέπετε το άτομο που μιλάει από το να πει την άποψή του, να εκφωνήσει τη φράση του ή να ολοκληρώσει την ιστορία του.
 • Κάνετε μια ερώτηση που θα είχε απαντήσει τελικά ο ομιλητής.
 • Η διακοπή σημαίνει ότι πιστεύετε ότι τα λόγια σας αξίζουν περισσότερο από αυτά που έχει να πει ο άλλος.
 • Η διακοπή κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ένταση και άγχος όταν σας μιλούν.
 • Σε κάνει να φαίνεσαι εγωιστής, σαν να πιστεύεις ότι ο άλλος είναι κατώτερος.

Πώς να σταματήσετε να διακόπτετε τους ανθρώπους: 11 στρατηγικές για να τερματίσετε τη συμπεριφορά

Η σύνδεση και η καλή επικοινωνία ξεκινά με την εξέταση της οπτικής γωνίας του άλλου ατόμου.

Η αναμονή έως ότου ένα άτομο τελειώσει αυτό που έχει να πει προτού προσθέσετε στη συνομιλία καθιστά σαφές ότι ακούτε και όχι απλώς περιμένετε τη σειρά σας για να μιλήσετε.

1. Επιβραδύνετε

Εάν συνήθως τρέχετε με επείγουσα ανάγκη να πείτε αυτό που σκέφτεστε, προσπαθήστε να επιβραδύνετε τον ρυθμό της συζήτησης. Οι άνθρωποι που διακόπτουν φαίνεται να εμφανίζονται περισσότερο όταν η συζήτηση είναι βιαστική.

Μιλήστε αργά και κάντε παύσεις για να διατηρήσετε τη συζήτηση σε άνετο ρυθμό, επιτρέποντας σε όλους τους εμπλεκόμενους να πουν τη γνώμη τους.

Ενώ οι μεγάλες σιωπές που διαρκούν αρκετά δευτερόλεπτα μπορεί να είναι λίγο άβολες, η επιβράδυνση καθώς μιλάτε και οι σύντομες παύσεις θα βοηθήσουν όλους να μιλούν εναλλάξ πιο φυσικά.

Ακούστε βαθιά

Να είστε πλήρως παρόντες και προσεκτικοί καθώς μιλάει το άλλο άτομο. Αντί να ακούτε απλώς τις λέξεις καθώς περιμένετε τη σειρά σας για να μιλήσετε, δώστε στον ομιλητή την πλήρη προσοχή σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ευγένεια θα επιστραφεί όταν έρθει η σειρά σας να μιλήσετε. Όταν όλοι νιώθουν ότι ακούγονται, η συζήτηση είναι πολύ πιο ευχάριστη για όλους.

κορίτσια σε μια συνάντηση που μιλούν πώς να σταματήσουν να διακόπτουν τους ανθρώπους

Εστιάστε εντελώς στο άτομο που μιλάει. Δώστε προσοχή στη γλώσσα του σώματός τους και ακούστε το νόημα πίσω από τα λόγια τους. Είναι επίσης καλό να γνέφετε, να χαμογελάτε και να έχετε οπτική επαφή για να τους διαβεβαιώσετε ότι δίνετε την πλήρη προσοχή σας.

3. Καταπολεμήστε την παρόρμηση

Καθώς μαθαίνετε να διακόπτετε λιγότερο συχνά, θα παρατηρήσετε κατά τη διάρκεια ορισμένων συνομιλιών ότι έχετε μια έντονη παρόρμηση να διακόψετε.

Το να μάθετε να αναγνωρίζετε αυτές τις παρορμήσεις χωρίς να τις ενεργείτε είναι ζωτικής σημασίας για να κόψετε τη συνήθεια.

Δαγκώστε τη γλώσσα σας και τραβήξτε προς τα πίσω όταν σας χτυπήσει η επιθυμία να διακόψετε, εκτός αν είναι ζωτικής σημασίας να μιλήσετε εκείνη τη στιγμή. Αναγνωρίστε την παρόρμηση στο σώμα σας και πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές μέχρι να περάσει. μετά μετρήστε μέχρι το πέντε πριν μιλήσετε.

Όσο περισσότερο το κάνετε αυτό, τόσο πιο αδύναμες θα γίνονται αυτές οι παρορμήσεις στο μέλλον.

4. Περιμένετε για μια Παύση

Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μην μιλάτε όταν μιλάει κάποιος άλλος. Αντίθετα, περιμένετε για μια σύντομη σιωπή ή παύση στη συνομιλία για να αποτρέψετε την επικάλυψη συνομιλίας.

Μερικά παραδείγματα θα περιμένουν μέχρι κάποιος να ολοκληρώσει την αφήγηση της ιστορίας του, να κάνει ερωτήσεις στο τέλος μιας συνάντησης ή να ολοκληρώσει την επισήμανση. Περιμένετε τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα αφού το άτομο σταματήσει να μιλάει προτού απαντήσετε για να του επιτρέψετε να συγκεντρώσει τις σκέψεις του.

5. Ζητήστε να μιλήσετε

Ίσως χρειαστεί να ζητήσετε μια σειρά για να μιλήσετε σε ορισμένες περιπτώσεις. Η συγκεκριμένη κατάσταση θα υπαγορεύσει πώς πρέπει να το κάνετε αυτό.

Για παράδειγμα, σε ένα επίσημο περιβάλλον ομάδας, μπορεί να χρειαστεί να σηκώσετε το χέρι σας και να περιμένετε μέχρι να αναγνωριστείτε πριν μιλήσετε.

άντρες φίλοι που κάνουν πάρτι πώς να σταματήσετε να διακόπτετε τους ανθρώπους

Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε οπτική επαφή με τον ομιλητή για να τον ενημερώσετε ότι έχετε κάτι που θέλετε να πείτε.

Ρωτήστε εάν είναι εντάξει να κάνετε ένα σχόλιο ή να μοιραστείτε μια ανακοίνωση.

6. Δώστε προσοχή στα συνθήματα συνομιλίας

Το να παρακολουθείτε τα συνθήματα συνομιλίας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πότε η ομιλία είναι εντάξει κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

Ένας συνηθισμένος τρόπος για να ανιχνεύσετε ότι η σειρά σας για ομιλία πλησιάζει είναι όταν ο ομιλητής αρχίζει να επιβραδύνει, υποδεικνύοντας ότι δεν έχει να πει και ενθαρρύνοντάς σας να συνεχίσετε τη συζήτηση.

Ένα άλλο σήμα είναι μια στιγμιαία παύση όταν σταματούν για να σκεφτούν τι θα πουν μετά ή σας δίνουν ένα παράθυρο για να μιλήσετε.

Υπάρχουν επίσης πολλές μη λεκτικές ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να μιλήσετε. Για παράδειγμα, ο άλλος σηκώνει ένα φρύδι όταν σε κοιτάζει ή αλλάζει τη γλώσσα του σώματός του σε πιο κλειστή θέση.


Περισσότερα σχετικά άρθρα

51 διασκεδαστικοί και ανώδυνοι τρόποι για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους

175 ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον καλύτερο φίλο σας

75 περίεργα και τυχαία πράγματα να πείτε για να διασκεδάσετε τους φίλους σας


7. Κάντε τα λόγια σας να μετράνε

Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουν πότε είναι ακατάλληλο να μιλήσουν. Προκαλέστε τον εαυτό σας να πει αυτό που θέλετε να πείτε χρησιμοποιώντας λιγότερες λέξεις.

Κάντε κάθε λέξη να μετράει και περιορίστε το χρόνο που μιλάτε πριν έρθει κάποιος άλλος. Για παράδειγμα, βάλτε ως στόχο να μην πείτε περισσότερες από τρεις προτάσεις πριν κάνετε μια ερώτηση, κάνετε παύση ή προσπαθήσετε να συμπεριλάβετε άλλα άτομα στη συνομιλία.

Όταν χρησιμοποιείτε λιγότερες λέξεις για να εκφραστείτε, βοηθάει να δημιουργήσετε επιπλέον χώρο στη συνομιλία, δίνοντας τη δυνατότητα στους άλλους να έχουν τη σειρά να μιλήσουν.

8. Γράψτε τι θέλετε να πείτε

Μερικές φορές θα νιώσετε ότι μπορεί να ξεχάσετε τι θέλετε να πείτε αν δεν το διακόψετε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα είναι χρήσιμο να έχετε ένα σημειωματάριο για να σημειώνετε βασικά σημεία, ώστε να μην ξεχνάτε βασικές ιδέες που πρέπει να προσθέσετε στη συζήτηση όταν έρθει η σειρά σας να μιλήσετε.

Εάν σκοπεύετε να είστε σε ένα επίσημο περιβάλλον, είναι καλή ιδέα να αφιερώσετε χρόνο για να σημειώσετε μερικά σημεία που θέλετε να αντιμετωπίσετε εκ των προτέρων.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια λίστα με πράγματα που θέλετε να πείτε χωρίς να πιεστείτε να μιλήσετε τη λάθος στιγμή.

9. Ενθαρρύνετε το άλλο άτομο να μιλήσει περισσότερο

Οι καλύτερες συνομιλίες περιλαμβάνουν μια καλή ισορροπία μεταξύ ακρόασης και ομιλίας. Να προσέχετε το ποσό που μιλάτε.

Εάν αισθάνεστε ότι μιλάτε περισσότερο, προσπαθήστε να κάνετε το άλλο άτομο να συνεισφέρει περισσότερο στη συζήτηση.

Υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να μιλούν περισσότερο, όπως να κάνουν ερωτήσεις ανοιχτού τύπου, να ακονίζουν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να είναι φιλικοί και ζεστοί για να τους βοηθήσετε να αισθάνονται πιο άνετα.

10. Φροντίστε να μείνετε στο θέμα

Η αλλαγή θεμάτων κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μπορεί να είναι μια μορφή διακοπής, ακόμα κι αν δεν μιλάτε για κανέναν.

Οι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν εάν διακόψετε μια συνομιλία, αλλάξετε θέμα ή μετακινηθείτε γρήγορα σε ένα νέο θέμα συζήτησης.

Εάν αλλάξετε θέμα κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας λόγω έλλειψης συναλλαγής ή σύνδεσης με το θέμα που μόλις συζητούσατε, μπορεί να κάνει το άτομο με το οποίο μιλάτε να αισθάνεται σαν να το αγνοείτε.

Χρησιμοποιήστε φράσεις όπως «μιλώντας για…» ή «αυτό μου θυμίζει» για να υποδείξετε ότι η συνομιλία σας θύμισε κάτι σχετικό. Για να αποφύγετε να κάνετε τους άλλους να νιώθουν ότι διακόπτετε, αλλάξτε θέματα με σκόπιμα, σταδιακά και αργά.

11. Αναγνωρίστε και Ζητήστε συγγνώμη

Ενώ μια συνομιλία χωρίς διακοπή θα ήταν ιδανική, θα υπάρξουν στιγμές που απλά δεν μπορείτε παρά να διακόψετε όταν κάποιος άλλος μιλάει.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ανακάμψετε γρήγορα απλώς αναγνωρίζοντας ότι μιλήσατε εκτός σειράς και ζητώντας συγγνώμη από τα άλλα άτομα που συμμετείχαν στη συζήτηση.

Όταν συμμετέχετε ενεργά σε μια συζήτηση με ένα άλλο άτομο, μπορεί να χρειαστεί να μιλήσετε ακόμα κι αν δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη σκέψη του.

Ίσως συνειδητοποιήσετε ότι χάσατε κάτι κεντρικό στη συζήτηση. Ή, μέχρι να ολοκληρώσουν την ομιλία τους, το θέμα της συνομιλίας μπορεί να αλλάξει.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα ξεκινούσατε με μια συγγνώμη για τη διακοπή και στη συνέχεια θα συνεχίζατε να πείτε αυτό που θέλετε να πείτε.

Γιατί Συνεχίζω να Διακόπτω τους Άλλους;

Συνήθως, η διακοπή μιας συνομιλίας δεν σημαίνει ότι είναι προσβλητική. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο.

Η διακοπή δείχνει ότι συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση και θέλετε να συνεισφέρετε.

Το να αναγνωρίσετε ότι η διακοπή δεν εξυπηρετεί καλά εσάς ή το άλλο άτομο είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή της αγενούς συμπεριφοράς.

Μόλις καταλάβετε γιατί συνεχίζετε να διακόπτετε τους άλλους, θα είστε σε καλό δρόμο για να γίνετε καλύτερος επικοινωνιακός.

 • Διαδικασία σκέψης: Μερικοί άνθρωποι διακόπτουν επειδή είναι ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζονται και ερμηνεύουν τις πληροφορίες. Επεξεργαζόμαστε τις σκέψεις πολύ πιο γρήγορα από ότι σχηματίζουμε λέξεις. Πολύ συχνά, ανακαλύπτουμε μια λύση, καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα ή βρίσκουμε έμπνευση πριν το άλλο άτομο ολοκληρώσει την έκφραση.
 • Βραχυπρόθεσμη μνήμη: Νιώθουμε ότι αν δεν μεταφέρουμε τις σκέψεις μας σε λέξεις αρκετά γρήγορα, θα τις χάσουμε.
 • Προσωπικότητα: Ορισμένες προσωπικότητες έχουν μια φυσική τάση να διακόπτουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως εξωστρεφείς, εξαιρετικοί συνομιλητές που νιώθουν άνετα σε διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.
 • Έλλειψη Αυτογνωσίας: Μερικοί άνθρωποι απλά δεν συνειδητοποιούν ότι διακόπτουν τους άλλους.
 • Επιθυμία να ανήκεις: Θέλετε να συμπεριληφθείτε στη συζήτηση, αλλά όταν προσπαθείτε, κάποιος άλλος μιλάει ή μονοπωλεί τη συζήτηση.

Όλα ξεκινούν με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Να έχετε σεβασμό προς το άλλο άτομο γιατί του αξίζει να ακούγεται όσο ακούει.

Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συζήτηση σέβονται, η δυναμική αλλάζει εντελώς.

Έχετε νιώσει ότι σας είπαν ότι διακόψατε μια συνομιλία; Σε αυτήν την ανάρτηση, μάθετε μερικούς τρόπους για να σταματήσετε να διακόπτετε τους ανθρώπους.

Schreibe einen Kommentar