Τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι μπλε κουρτίνες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας

0
Τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι μπλε κουρτίνες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας

Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μπλε κουρτίνες για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας;

Ξέρεις την αίσθηση όταν μπαίνεις σε έναν όμορφα διακοσμημένο χώρο και η φιλόξενη ατμόσφαιρα σε κατακλύζει; Νιώθετε ικανοποιημένοι και σε ηρεμία και ασφάλεια. Μερικές φορές σας κάνει επίσης να αισθάνεστε αναζωογονημένοι ή εμπνευσμένοι ή παραγωγικοί.

Δεν είναι μυστικό ότι ορισμένοι χώροι μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε με συγκεκριμένους τρόπους. Μέσω της σκόπιμης χρήσης διακοσμήσεων, εκτυπώσεων και χρωμάτων, μπορούν να δημιουργηθούν συναισθήματα.

Τα χρώματα, ειδικά, παίζουν τεράστιο ρόλο στο να δώσουν τον τόνο ενός δωματίου. Υπάρχουν ολόκληρα επαγγέλματα που βασίζονται στην επιστήμη των χρωμάτων και της θεωρίας των χρωμάτων. Για να μην αναφέρουμε ότι κάθε διακοσμητής εσωτερικών χώρων πρέπει να γνωρίζει καλά τους διαφορετικούς τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χρώματα για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα.

Μπλε κουρτίνες

Αλλά δεν χρειάζεται να πας σχολείο για να είσαι έγχρωμος. Αν σας ενδιαφέρει η διακόσμηση του σπιτιού και ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι συνδυασμοί φωτός, χρώματος και χώρου διαμορφώνουν μια περιοχή, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία!

Ας εξετάσουμε συγκεκριμένα το μπλε χρώμα. Όπως κάθε χρώμα, το μπλε έχει πολύ διαφορετικές αποχρώσεις και αποχρώσεις. Από μπλε κοβαλτίου με έντονη χρωστική έως ζωηρό μπλε της Αρκτικής έως απαλό γαλάζιο γαλάζιο.

Το μπλε είναι γνωστό ότι είναι ένα ήρεμο και ηρεμιστικό χρώμα. Αν και το αποτέλεσμα ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με τη συγκέντρωση της απόχρωσης. Όταν πρόκειται να δημιουργήσετε έναν φιλόξενο και άνετο χώρο στο σπίτι σας, το μπλε είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Είτε πηγαίνετε όλα έξω και βάψετε τους τοίχους μπλε είτε προτιμάτε κάποιο διακριτικό μπλε τόνο, σας ενθαρρύνουμε να επιλέξετε το μπλε! Η προσωπική μας αγαπημένη διακοσμητική χάρα για την ενσωμάτωση ενός χρώματος στο σπίτι σας γίνεται μέσω της συμπληρωματικής μπλε κουρτίνες.

Μπλε τοίχοι

Γιατί Κουρτίνες;

Οι κουρτίνες μπορεί να θυμίζουν την παιδική σας ηλικία ή τα σπίτια και τα μέρη που έχετε ζήσει λόγω των εκτυπώσεων και των χρωμάτων τους. Μαζί με την προσθήκη μιας πινελιάς νοσταλγίας στο σπίτι σας, μπορούν πραγματικά να διαμορφώσουν τη διάθεση και τον τόνο ενός δωματίου. Ωστόσο, δεν τραβούν την προσοχή από μόνα τους.

Όταν προστεθούν στην εξίσωση της σχεδίασής σας, μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως τον χώρο σας. Και με τρόπο που ποτέ δεν θα πίστευες ότι οφείλεται μόνο στις κουρτίνες!

Ακολουθούν τέσσερις λόγοι για τους οποίους οι μπλε κουρτίνες πρέπει να είναι η επόμενη σχεδιαστική σας κίνηση, αν θέλετε να βελτιώσετε τον τρόπο που αισθάνεστε στο σπίτι σας.

Μπλε που χρησιμοποιείται στην κρεβατοκάμαρα

Το μπλε συσχετίζεται με μεγάλους ανοιχτούς χώρους

Όταν σκέφτεστε το μπλε, ποια είναι η πιο σημαντική χρήση του χρώματος που μπορείτε να σκεφτείτε; Μάλλον ο λαμπρός γαλάζιος ουρανός. Λόγω της ισχυρής σχέσης με τους ανοιχτούς χώρους, το μπλε συνδέεται με την ελευθερία, την απελευθέρωση και την αυτονομία.

Με τον ίδιο τρόπο που νιώθετε τις υπέροχες μέρες του γαλάζιου ουρανού όταν κοιτάτε προς τα πάνω, είναι το πώς μπορείτε να νιώσετε στο σπίτι σας. Ακόμα και τις βροχερές μέρες εγκλωβισμένοι σε εσωτερικούς χώρους. Το μπλε μπορεί επίσης να κάνει τον χώρο σας να αισθάνεται πιο εκτεταμένος από ό,τι είναι, ένα πλεονέκτημα εάν αισθάνεστε εύκολα περιορισμένοι σε εσωτερικούς χώρους.

Θα μπορούσατε να βάψετε την οροφή σας με ένα απαλό απαλό μπλε και να το κοιτάζετε ψηλά κάθε φορά που είστε καταβεβλημένοι. Ή θα μπορούσατε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με πολύ λιγότερη προσπάθεια με τις μπλε κουρτίνες.

Μπλε ουρανοί

Το μπλε αντιπροσωπεύει την ασφάλεια

Το σπίτι σας θα πρέπει να είναι ο ασφαλής χώρος σας όπου μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας ή ενός μεγάλου ταξιδιού και να εγκατασταθείτε στην ευτυχισμένη ρουτίνα σας. Τα προβλήματα της ζωής έχουν έναν τρόπο να φτάσετε στην εσωτερική σας αίσθηση γαλήνης. Ειδικά αν έχετε μια αγχωτική δουλειά (μέσα ή έξω από το σπίτι σας) ή ζείτε σε μια χαοτική γειτονιά.

Οι ανήσυχοι άνθρωποι καθώς και εκείνοι που αντιμετωπίζουν συντριπτικές συνθήκες θα νιώσουν ιδιαίτερα την ασφαλή, προστατευτική πτυχή του μπλε. Ανάψτε ένα κερί, παίξτε λίγη μουσική, πάρτε βαθιές ανάσες και κοιτάξτε το μπλε γύρω σας στο σπίτι σας.

μπλε κεριά

Οι μπλε κουρτίνες φέρνουν τα καλύτερα μέρη του εξωτερικού χώρου

Πρόσφατα βρεθήκαμε όλοι περνώντας περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο μέσα. Αλλά είναι γνωστό ότι η φύση έχει μια αναζωογονητική και ηρεμιστική επίδραση στους ανθρώπους.

Μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της φύσης που αγαπάμε είναι το μπλε χρώμα: ο ωκεανός, οι δροσερές μπλε λίμνες και πηγές, τα γλυκά βατόμουρα, ο απέραντος ουρανός και τα σπάνια μπλε πουλιά και λουλούδια.

Για κάθε λάτρη της φύσης που εκτιμά επίσης τον χρόνο του μέσα (ή χρειάζεται να είναι συχνά μέσα), το μπλε είναι ένας εύκολος τρόπος να φέρει τον έξω κόσμο κοντά σας. Γιατί να μην το κάνετε με τις μπλε κουρτίνες;

Μπλε κουρτίνες

Το Μπλε Χαλαρώνει

Η ζωή μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη και αγχωτική. Από απροσδόκητες καταστάσεις που προκύπτουν μέχρι τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες της δουλειάς, της οικογένειας, της υγείας και της ίδιας της ζωής, όλοι χρειάζονται έναν ήσυχο χώρο όπου μπορούν να χαλαρώσουν.

Το μπλε είναι ένα ήρεμο χρώμα που αποδεδειγμένα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ζεν που μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση. Για να κάνετε το σπίτι σας ένα μέρος όπου μπορείτε να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας μετά από μια μακρά, σκληρή εμπειρία, η ενσωμάτωση του μπλε γύρω σας είναι μια τέλεια μέθοδος.

τοίχοι με μπλε επένδυση

Takeaway σε μπλε κουρτίνες

Το σπίτι σας είναι ένα ιδιαίτερο μέρος όπου θέλετε να νιώσετε ηρεμία και ψυχικά υγιείς. Μπορείτε να βοηθήσετε στη δημιουργία αυτών των απαντήσεων μέσω σκόπιμου σχεδιασμού χρησιμοποιώντας το μπλε χρώμα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι απλές αλλά εντυπωσιακές μπλε κουρτίνες για να φτιάξετε τη διάθεσή σας όσο είστε στο σπίτι. Είτε περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας μέσα είτε βιάζεστε με ανυπομονησία στο σπίτι στο τέλος της ημέρας, ο χώρος σας μπορεί να είναι το ειδυλλιακό σας καταφύγιο.

Schreibe einen Kommentar