Τι συμβαίνει στα φυτά σας αν δεν μπορείτε να τα φροντίσετε;

9
Τι συμβαίνει στα φυτά σας αν δεν μπορείτε να τα φροντίσετε;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα συνέβαινε στα φυτά σας αν σας συνέβαινε κάτι και δεν μπορούσατε να τα φροντίσετε; Υποθέτω ότι δεν το είχα σκεφτεί πραγματικά, αλλά θα κάνω επέμβαση σε λίγες εβδομάδες και αυτό κάνει κάποιον να σκεφτεί. Έτσι Έχω αναδιατάξει και βάλω σε γλάστρες φυτά που το χρειάζονται, ώστε να μην χρειάζεται να ποτίζονται τόσο συχνά και να είναι πιο εύκολο να φτάσετε. Η ηλιοθεραπεία μου είναι γεμάτη φυτά και μερικά είναι λίγο θαμμένα πίσω από άλλα φυτά. Θέλω η οικογένειά μου να μπορεί να φτάσει εύκολα κοντά τους και να τα φροντίσει και είμαι ευγνώμων που θα φροντίσουν τα φυτά μου μέχρι να μπορέσω ξανά. Σήμερα, θέλω να μιλήσω για το τι συνέβη σε μια ομάδα φυτών που μια φίλη δεν μπορούσε πλέον να φροντίσει και τι έκανε με αυτά.

ΕΝΑ Συλλογή που αφήνεται σε μια κοινωνία

Ένα μέλος της Michigan Cactus and Succulent Society μετακόμισε εκτός πολιτείας για να ζήσει με την οικογένεια, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής της στο κλαμπ για να διασκορπιστεί. Χρησιμοποιήσαμε κληρώσεις για να τραβήξουμε από ένα καπέλο και να δώσουμε τα φυτά στα μέλη. Τα φυτά ήρθαν στη συνάντηση την περασμένη Κυριακή και όλα τα μέλη ήταν υπερβολικά ενθουσιασμένα! Υπήρχαν αρκετά φυτά που οι περισσότεροι πήραν μαζί τους 5-6 φυτά στο σπίτι τους.

κάκτους και παχύφυτα

Εδώ είναι η συλλογή που φέραμε στη συνάντησή μας στο Matthaei

συλλογή παχύφυτων

Στη φωτογραφία είναι τρία από τα τέσσερα τραπέζια που ήταν γεμάτα φυτά

Τα φυτά που έλαβα

Λατρεύω τις sansevierias/dracaena, όπως και η Norma (η ιδιοκτήτρια του φυτού) και ήμουν τυχερή στο παρελθόν να πάρω μερικά από τα φυτά της στη μηνιαία μας κλήρωση. Κλήθηκαν οι αριθμοί μου και διάλεξα 6 φυτά και μεταφύτευσα τα φυτά σήμερα. Νομίζω ότι δεν μπορούσε να φροντίσει τα φυτά της για αρκετό καιρό και ήταν λίγο στεγνά και έτοιμα να φυτευτούν σε μεγαλύτερες γλάστρες. Κανένας τους δεν είχε όνομα, αλλά είμαι καλά με αυτό.

Φυτά φιδιού

Τα φυτά που έφερα σπίτι.

Σε γλάστρες σε νέες γλάστρες

Βρήκα γλάστρες στο σωστό μέγεθος και τις φύτεψα με ένα καλά στραγγισμένο μέσο γλάστρας. Όπως καταλαβαίνετε, λατρεύω τις πολύχρωμες και χειροποίητες γλάστρες και αφού άνοιξα τρύπες αποστράγγισης σε μερικές που δεν είχαν, τις χρησιμοποίησα για τα φυτά της Norma. Λατρεύει επίσης το χρώμα και ξέρω ότι θα ενέκρινε τις επιλογές μου.

μια συλλογή από σανσεβιέρια

Εδώ είναι και τα έξι σε γλάστρα

Φυσικά, η Norma θα λείψει πολύ στις μηνιαίες συναντήσεις μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες που έδωσε τα φυτά της στην κοινωνία των κάκτων. Τα φυτά της θα φροντίσουν καλά άτομα που αγαπούν τους κάκτους και τα παχύφυτα. Κάθε φορά που ποτίζω τα φυτά μου θα σκέφτομαι αυτήν και τη διασκέδαση που είχαμε στο κλαμπ κάκτων για πολλά χρόνια. Ευχαριστώ, Νόρμα!

A Friend’s Crown of Thorns

Πριν από λίγο καιρό, η φίλη μου η Άντζελα από μια λέσχη κήπου στην οποία ανήκα, με κάλεσε και με ρώτησε αν θα έπαιρνα ένα φυτό καθώς πήγαινε σε υποβοηθούμενη διαβίωση και δεν μπορούσε να το πάρει μαζί της. Είπα ναι, φυσικά, και ήταν τιμή μου που τηλεφώνησε. Ήταν υπέροχο να τη βλέπω καθώς δεν την είχα δει εδώ και χρόνια. Μπορέσαμε να επισκεφτούμε, να προλάβουμε, και πήρα το αγκάθινο στέμμα της και της έδωσα ένα νέο σπίτι. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, χρειάζεται κούρεμα, αλλά είναι ένα ωραίο υγιές φυτό με κίτρινα βράκτια όταν ανθίζει. Τώρα, κάθε φορά που το βλέπω, σκέφτομαι έναν υπέροχο φίλο και τις καλές στιγμές που περάσαμε στο garden club.

αγκάθινο στεφάνι

Το αγκάθινο στέμμα της φίλης μου Άντζελας που ήρθε να ζήσει μαζί μου

Τα βραβευμένα μου φυτά

Έχω μερικά φυτά που μου αρέσουν ιδιαίτερα και ξέρω ότι οι κόρες μου θα τα πάρουν κάποια μέρα και θα συνεχίσουν να τα φροντίζουν όπως και εγώ. Η μία είναι η φτέρη της μαμάς μου που έλαβε το 1957 στο ντους του γάμου της και η άλλη είναι η φτέρη μου (ένα κομμάτι της μαμάς) που την πήρα όταν παντρεύτηκα το 1985. Η δική της φαίνεται καλύτερα αυτή τη στιγμή, αλλά και οι δύο πάνε καλά . Αγαπώ πραγματικά όλα τα φυτά μου και θα χαρώ να τα φροντίζει κάποιος που αγαπά τα φυτά αφού δεν είμαι πλέον σε θέση.

Ειδικά φυτά

Όλα αυτά τα φυτά που σας έδειξα είναι φυτά που είναι ή ήταν ιδιαίτερα για κάποιον. Είμαι τόσο χαρούμενη που έχω τη φτέρη της μαμάς μου και τα φυτά δύο φίλων που τους ήταν ξεχωριστά. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τα φροντίσω και θα σκέφτομαι αυτούς τους ιδιαίτερους ανθρώπους κάθε φορά που βλέπω τα φυτά.

Πείτε μου για τα ιδιαίτερα φυτά σας στα σχόλια και τι θα κάνατε με αυτά αν χρειαστεί να τα ξαναστήσετε. Ή πείτε μου για κάποια ειδικά φυτά που φροντίζετε και τα οποία σας έχουν εμπιστευτεί.

Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα, φίλοι φυτών!

Schreibe einen Kommentar