Το δικαστήριο της Γκόα εξέδωσε αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Tarun Tejpal

9
Το δικαστήριο της Γκόα εξέδωσε αθωωτική απόφαση για την υπόθεση Tarun Tejpal

Το γρήγορο δικαστήριο της Γκόα, ενώ άκουσε την έκκληση ενός θύματος βιασμού κατά του αρχισυντάκτη του περιοδικού Tehelka, Tarun Tejpal, εξέδωσε αθωωτική απόφαση και απάλλαξε τον κατηγορούμενο από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Tarun Tejpal φέρεται να είχε βίαια τον μικρότερο συνάδελφό του, παρά τη συγκατάθεσή της, μέσα σε ένα ασανσέρ ενός ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης THiNK 13 που διοργάνωσε μια εταιρεία.

Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε δίκη για μια σειρά από αδικήματα που τιμωρούνται σύμφωνα με τον Ινδικό Ποινικό Κώδικα, συμπεριλαμβανομένων των Ενοτήτων 354 και 376. Η έδρα έκανε λίγες παρατηρήσεις που αναφέρονται παρακάτω.

Η έδρα παρατήρησε ότι η εισαγγελική αρχή δεν έδειξε τη συμπεριφορά ενός θύματος βιασμού, καθώς τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου έδειξαν ότι ήταν στην κανονιστική συμπεριφορά της μετά από δύο συνεχόμενες νύχτες φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης.

Το έδρανο δήλωσε ότι ο εισαγγελέας ήρθε στη Γκόα για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ THiNK και παρατήρησε ότι τα μηνύματα WhatsApp έδειχναν την πρόθεσή της να μείνει πίσω στη Γκόα μετά το φεστιβάλ όχι επειδή είχε τραυματιστεί από τη συμπεριφορά του κατηγορουμένου αλλά επειδή είχε πάντα σχέδια για μένοντας πίσω στη Γκόα. Το έδρανο παρατήρησε ότι οι ισχυρισμοί του εισαγγελέα ήταν ψευδείς.

Το έδρανο συνέχισε να κάνει αρνητικά σχόλια εναντίον της μητέρας του θύματος και παρατήρησε ότι η μητέρα της δεν άλλαξε τα σχέδιά της αφού έμαθε για την υποτιθέμενη επίθεση.

Η έδρα βασίστηκε στα μηνύματα του WhatsApp για αυτό και δήλωσε ότι τέτοια περιστασιακά στοιχεία δεν υποστηρίζουν την υπόθεση της εισαγγελίας και η κατάθεσή της δεν μπορούσε να βασιστεί χωρίς επιβεβαίωση και, ως εκ τούτου, εμφανίστηκε ως ελάττωμα λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα και τις περιστάσεις.

Ο πάγκος επεσήμανε επίσης την πιθανότητα εξέτασης των στοιχείων και των γεγονότων. Επιπλέον, ο συνήγορος εκ μέρους του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που έδωσε η εισαγγελική αρχή πρέπει να εξεταστούν και από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Στο εδώλιο έγινε και η εθελοντική επικοινωνία που είχε γίνει από την εισαγγελία με τον κατηγορούμενο μετά το φερόμενο περιστατικό. Το έδρανο δήλωσε ότι μια τέτοια εθελοντική επικοινωνία που ξεκίνησε από την εισαγγελική αρχή δεν παρουσίαζε την τραυματισμένη συμπεριφορά της.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η εισαγγελία απέτυχε να φέρει το βάρος της απόδειξης της ενοχής του κατηγορουμένου και έτσι αθώωσε τον κατηγορούμενο. Επί του παρόντος, η κυβέρνηση της Γκόα έχει καταθέσει άδεια για έφεση στο HC της Βομβάης κατά της αθωωτικής απόφασης.

Schreibe einen Kommentar