Το πρόβλημα με το συνδεδεμένο γυμναστήριο (και πώς να κόψετε το καλώδιο)

0
Το πρόβλημα με το συνδεδεμένο γυμναστήριο (και πώς να κόψετε το καλώδιο)

Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά

Όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στο Κολοράντο, σύχναζα σε πολλά καφέ για να δουλέψω, να γράψω, ακόμα και να πάω σε περιστασιακά ραντεβού. Το να διαλέξω ένα καφενείο για προστασία φαίνεται αρκετά απλό, αλλά ως συγγραφέας, κουκουβάγια και σνομπ java, είχα τρεις σημαντικές προϋποθέσεις: ένα που δεν έκλεινε νωρίς, πρόσφερε υπέροχο καφέ και, φυσικά, Wi- Fi.

Μετά από λίγη έρευνα, βρήκα έναν ντόπιο ψήστη που έβγαζε κορυφαίο πράσινο καφέ και τράβηξε υπέροχες φωτογραφίες. Ήταν επίσης ανοιχτά μέχρι τις 20:00. Αλλά, προς μεγάλη μου απογοήτευση, δεν πρόσφεραν Διαδίκτυο — zip, zilch — όχι Wi-Fi. Στη σημερινή εποχή; Στην πραγματικότητα, το αυτοκόλλητο στο ταμείο έγραφε ακόμη και «Δωρεάν γεια πέντε, χωρίς wifi».

Η ιδέα τους ήταν να είναι μια «κοινότητα για συνομιλία», όχι μια βιβλιοθήκη που σερβίρει καφέ. Ωστόσο, δύσκολα θα μπορούσα να πιστέψω ότι ένα σύγχρονο ίδρυμα θα επιχειρούσε να διευθύνει μια επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς το βασικό στοιχείο της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Εξάλλου, για πολλούς ανθρώπους, το καφενείο είναι ο σύγχρονος χώρος εργασίας. Παρόλα αυτά, μου άρεσε ο καφές και η ατμόσφαιρα τους, οπότε αποφάσισα να τους δώσω μια ευκαιρία.

Το πρόβλημα με το συνδεδεμένο γυμναστήριο (και πώς να κόψετε το καλώδιο)

Ενώ το γυμναστήριο δεν είναι καφετέρια, Η συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο και η „πρίζα“ τείνουν να είναι αδιαπραγμάτευτα και για τους πελάτες γυμναστικής αυτές τις μέρες:

  • Τα μέλη του γυμναστηρίου δεν θέλουν απλώς να τρέξουν σε διάδρομο. θέλουν να παρακολουθούν καλωδιακές ειδήσεις και να σερφάρουν στο Web ενώ το κάνουν.
  • Η άρση βαρών και τα μαθήματα άσκησης δεν θεωρούνται επαρκή ή πλήρη χωρίς άμεση ανατροφοδότηση, λίστες αναπαραγωγής μουσικής με τροφοδοσία ενδορφινών και προσεκτικά συσκευασμένα γραφικά.
  • Οι δρομείς αισθάνονται γυμνοί χωρίς iPod και συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών, οι μηχανές γυμναστικής αισθάνονται ατελείς χωρίς οθόνες και τα κέντρα υγείας αισθάνονται άγονα χωρίς φανταχτερά μέσα σε κάθε γωνιά.

Το plugg-in fitness είναι ευρέως διαδεδομένο — και διαφημίζεται ως μια ευεργετική τάση που μας βοηθά να κινούμαστε πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους μας. Αλλά ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία το plug-in fitness;

Κατεβάστε το "Σχέδιο άσκησης για αρχάριους που λειτουργεί" Ηλεκτρονικό Βιβλίο

Η γνώση είναι δύναμη, αλλά οι πληροφορίες είναι υπερεκτιμημένες

Ως προπονητής φυσικής κατάστασης και ενθουσιώδης, μπήκα πρώτα στη μάχη της πληροφορικής. Έχω φορέσει αμέτρητα φορέματα γυμναστικής, έχω ακολουθήσει διαδικτυακά προγράμματα άσκησης και έχω προπονηθεί σε ζώνες καρδιακών παλμών για χρόνια. Έχω εξετάσει κάθε δυνατό τρόπο για να μετρήσω τις ζώνες προπόνησής μου, τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, το VO2max, το σωματικό λίπος και την απόδοση δύναμης.

Αυτό που έμαθα είναι ότι οι πληροφορίες μπορεί να είναι κατατοπιστικές και ενδιαφέρουσες, αλλά η γνώση είναι δύναμη.

ΑΣΕ με να εξηγήσω. Το plug-in fitness έχει να κάνει με την άμεση ανατροφοδότηση και τα σταθερά δεδομένα — είτε πρόκειται για τα έκτακτα νέα που ακούγονται στην οθόνη του διαδρόμου σας, τον καρδιακό σας ρυθμό ή την ισχύ που δημιουργείται. Τέτοια στιγμιαία σχόλια μπορεί να αιχμαλωτίσουν τις άμεσες σκέψεις σας, αλλά μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να συγκεντρωθείτε στη μεγαλύτερη εικόνα (ή ακόμα και στην εργασία που έχετε). Όταν μαρινάρετε πόσες θερμίδες καίτε, δεν γνωρίζετε απαραίτητα την αποτελεσματικότητα της αναπνοής σας ή την ένταση στο σώμα σας.

Σίγουρα, οι πληροφορίες εκπαιδεύουν και σας βοηθούν να κάνετε ενημερωμένες προσαρμογές, ειδικά στην αρχή ενός προγράμματος. Αλλά οι πληροφορίες δεν σας λένε πώς αισθάνεστε ή πόσο συνδεδεμένοι είστε με αυτό που κάνετε – κάνεις.

Οι πληροφορίες δεν σας λένε πώς να είστε πιο προσεκτικοί, σκόπιμοι ή χαριτωμένοι. Μόνο η γνώση κάνει. Και για να αξιοποιήσετε πραγματικά τη δύναμη της γνώσης, χρειάζεστε το αντίθετο των δεδομένων – σιωπή, ακινησία και γαλήνη – όλα αυτά λείπουν σοβαρά στο σημερινό περιβάλλον γυμναστικής.

Το πρόβλημα με το συνδεδεμένο γυμναστήριο (και πώς να κόψετε το καλώδιο)

Τα προβλήματα με το Plugged-in Fitness

Αν και μπορεί να φαίνεται λίγο οξύμωρο, tΗ έννοια της «σιωπής» στη φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη για διάφορους λόγους:

  • Πρώτα είναι η προφανής έννοια της ασφάλειας. Το να σηκώνετε κάτι βαρύ πάνω από το κεφάλι σας ή να κάνετε σπριντ με δώδεκα μίλια την ώρα απαιτεί κάθε δυνατή συγκέντρωση για να διασφαλίσετε τη σωστή φόρμα και ασφάλεια.
  • Ο δεύτερος λόγος που χρειάζεστε γαλήνη στη φυσική σας κατάσταση είναι η ικανότητα. Εάν δεν προσέχετε, σίγουρα δεν γίνεστε πιο ικανοί σε αυτό που κάνετε.
  • Τρίτον, η παρουσία μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση στην άπιαστη και υπερβατική έννοια της χαράς.

Οι περισπασμοί μπορεί να πλημμυρίσουν τον εγκέφαλό σας με τα μόρια ανταμοιβής της ενδορφίνης και της ντοπαμίνης, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν άγχος και ακόμη και κατάθλιψη ταυτόχρονα. Για να βρεις ψυχική ηρεμία και να καλλιεργήσεις διαρκή ευτυχία, ο εγκέφαλός σου χρειάζεται το μόριο «χαράς» της σεροτονίνης.

Το πρόβλημα με το συνδεδεμένο γυμναστήριο (και πώς να κόψετε το καλώδιο)

Μια αληθινή επίδειξη χαράς μπορεί να βρεθεί στο να ηρεμήσετε το μυαλό σας μέσω δραστηριοτήτων που καταπολεμούν το άγχος και σε φέρνουν στο παρόν όπως ο διαλογισμός και η γιόγκα. Ωστόσο, η έννοια της «αποσύνδεσης φυσικής κατάστασης» μπορεί να σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο άσκησης, φυσικής κατάστασης και αθλητισμού, ιδιαίτερα όταν δίνεται έμφαση στην ικανότητα και την τέχνη.

Ως μακροχρόνιος πολεμικός καλλιτέχνης και πυγμάχος, βίωσα από πρώτο χέρι την ιδέα της καλλιέργειας μιας τέχνης χωρίς περισπασμούς. Σε μια σχολή πολεμικών τεχνών ή ένα γυμναστήριο πυγμαχίας δεν θα βρείτε τηλεοράσεις ή φανταχτερή τεχνολογία — μόνο εσείς και οι συμμαθητές σας (και, αν είστε τυχεροί, λίγη μουσική υπόκρουση).

Η σημασία του να παίζετε και να σας αρέσει αυτό που κάνετε

Δεν χτυπάω τη μέτρηση και την επιστημονική επικύρωση. Προσωπικά, διαβάζω και ψάχνω άπληστα τον Ιστό για να αναζητήσω τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους. Πληροφορίες είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το παν.

Όπως κάθε τεχνολογική πρόοδος, εάν δεν διαχειρίζονται σωστά, τα δεδομένα μπορεί να αποσπούν την προσοχή ή, χειρότερα, να είναι εθισμός. Η απενεργοποίηση του εγκεφάλου σας και η συνήθης επανάληψη των ίδιων μοτίβων άσκησης μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς και σε οροπέδια φυσικής κατάστασης. Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να δημιουργήσετε μια γραμμή βάσης, να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει περιοδικές μετρήσεις μετρήσεων φυσικής κατάστασης και ευεξίας και να ελέγχετε περιστασιακά για να σχεδιάσετε την πρόοδο ή την παλινδρόμησή σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές.

Υπάρχει ένα μέρος για εξέταση και μέτρηση της φυσικής κατάστασης, αλλά υπάρχει επίσης ένα μέρος για παιχνίδι. Και, μην κάνετε λάθος, η φυσική κατάσταση είναι παιχνίδι. Δεν «δουλεύεις» σπορ — εσύ παίζω Αθλητισμός. Η ίδια λογική ισχύει και για το γυμναστήριο. Δηλαδή, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν πρόκειται για άσκηση είναι να αναπτύξετε ένα πάθος και έναν σκοπό στη φυσική σας κατάσταση.

Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης συμβαίνει όταν οι έννοιες της χαράς, του πάθους και της γνήσιας ικανοποίησης είναι παρούσες και πραγματοποιούνται. Σε κάποιο σημείο και σε κάποιο επίπεδο, πρέπει να σαν άσκηση για να επωφεληθείτε πραγματικά από αυτό μακροπρόθεσμα.

Και αυτό δεν σημαίνει ότι σας αρέσουν οι προπονήσεις σας με τον τρόπο που σας αρέσει ένα άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή πώς σας αρέσει να παρακολουθείτε υπερβολικά την τηλεόραση. Δεν σημαίνει ότι «παίζετε» γυμναστική με τον τρόπο που «παίζετε» ένα παιχνίδι στον υπολογιστή. Το να βυθιστείς στην τέχνη της φυσικής κατάστασης (όπως ένας καλλιτέχνης ή ένας αθλητής) απαιτεί την ικανότητα να είσαι στη στιγμή, να παρατηρείς προσεκτικά και να εκφράζεις την περιέργεια.

Τίποτα από αυτά δεν μπορείτε να επιτύχετε όταν είστε συνδεδεμένοι.

Το πρόβλημα με το συνδεδεμένο γυμναστήριο (και πώς να κόψετε το καλώδιο)

Είναι καιρός να αποσυνδέσετε;

Λοιπόν, τι συνέβη όταν δοκίμασα το καφενείο χωρίς πρίζα στο Κολοράντο;

Αν και δεν ήταν εύκολη προσαρμογή, Το να μην έχω Wi-Fi αποδείχτηκε ότι ήταν πράγματι μια ενίσχυση των στόχων μου να πίνω καλή java, να επικεντρώνομαι στα γραπτά μου και να κάνω καλή συνομιλία σε ένα ραντεβούμι. Άλλωστε οι άνθρωποι εκεί έκανε φαίνονται πιο κοινόχρηστοι, συνομιλητές και φιλικοί. Τελικά, η συνεχής σύνδεση με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τη σημασία του να ελέγχω τους περισπασμούς μου και να τους αφήνω να με ελέγχουν.

Στη φυσική κατάσταση και στη ζωή, η παραμονή στη στιγμή μπορεί να είναι δύσκολη. Σε αυτήν την ψηφιακή εποχή, η ακινησία είναι δύσκολη. Το να τρέχεις χωρίς να χτυπάς μουσική είναι δύσκολο. Η προπόνηση χωρίς συνεχή ανατροφοδότηση ή απόσπαση της προσοχής είναι δύσκολη.

Αλλά μέσα στη δυσφορία της σωματικής προσπάθειας, η μαγεία της περισυλλογής συμβαίνει. Όταν είστε απασχολημένοι με το να αποσπάτε την προσοχή σας από τον εαυτό σας, χάνετε την ευκαιρία να αποκτήσετε σοφία, γνώση και προοπτική. Δεν μπορείτε να είστε συνδεδεμένοι και παρόντες ταυτόχρονα.

Την επόμενη φορά που θα ασκηθείτε ή θα συμμετάσχετε σε αθλήματα, δοκιμάστε να αποσυνδέσετε και να κλείσετε τα πάντα — ειδικά το μυαλό σας. Δώστε προσοχή στην επίπονη αναπνοή σας, στο σώμα σας στο χρόνο και στο χώρο και στο ρυθμό της κίνησής σας.

Απλώς παρατηρήστε τον εαυτό σας. Απλά μπορεί να μάθεις κάτι.

Έρικ Στίβενς
Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, Έρικ Στίβενς έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος επαγγελματίας γυμναστικής, σύμβουλος, συγγραφέας, παρουσιαστής και τηλεοπτική προσωπικότητα. Επί του παρόντος, ο Eric είναι ο διευθυντής φυσικής κατάστασης και μελών για το Allegria Spa & Club στο Park Hyatt στο Avon του Κολοράντο.

Εκτός από την εκτεταμένη εμπειρία του στη φυσική κατάσταση, έχοντας διοικήσει, προπονήσει και εκπαιδευτεί σε ιδιωτικές λέσχες υγείας και μη κερδοσκοπικές βιομηχανίες, ο Έρικ υπήρξε μακροχρόνιος εκπαιδευτής δυτικής πυγμαχίας, πιο πρόσφατα ως προπονητής πυγμαχίας για το Denver Athletic Club. Το 2011, ο Έρικ επιλέχθηκε για να υπηρετήσει ως εκπαιδευτής στην εθνική τηλεοπτική σειρά I Used to Be Fat στο MTV. Ο Eric είναι επίσης δημοσιευμένος συγγραφέας και τακτικός συνεργάτης του Σπάσιμο των μυών, Μύες & Απόδοσηκαι Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής.

Ο Έρικ κατάγεται από το Πόρτλαντ του Όρεγκον και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Από το 2003, ο Eric είναι εθνικά πιστοποιημένος personal trainer με την National Strength and Conditioning Association (NSCA).

Schreibe einen Kommentar