Το HC της Καλκούτας αμφισβήτησε τις δημόσιες διαμαρτυρίες στην υπόθεση Narada κατά των ηγετών του TMC

10
Το HC της Καλκούτας αμφισβήτησε τις δημόσιες διαμαρτυρίες στην υπόθεση Narada κατά των ηγετών του TMC

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλκούτας αμφισβήτησε το εύλογο της διεξαγωγής δημόσιων διαμαρτυριών κατά της σύλληψης τεσσάρων ηγετών του Κογκρέσου της Trinamool όταν ήδη οι αιτήσεις τους για αποφυλάκιση συζητούνταν από το δικαστήριο.

Στην απάτη Narada, είχε καταχωρηθεί μια υπόθεση εναντίον των ηγετών της TMC βάσει του νόμου για την πρόληψη της διαφθοράς, φέρεται να αποδέχονταν παράνομες απολαύσεις από έναν χειριστή. Είχαν συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου του CBI, όπου οι οπαδοί των συλληφθέντων έτρεξαν στο γραφείο του CBI και δεν επέτρεψαν στους αστυνομικούς να φτάσουν στο γραφείο τους.

Το έδρανο εκδίκαζε την υπόθεση του CBI κατά της εγγύησης που χορηγήθηκε σε τέσσερις ηγέτες της TMC που εμπλέκονται στην υπόθεση Narada Scam. Στην προκειμένη περίπτωση, το CBI ζήτησε τη μεταφορά των αιτήσεων εγγύησης από το Ειδικό Δικαστήριο του CBI στο Ανώτατο Δικαστήριο λόγω της άνευ προηγουμένου πίεσης του όχλου που άσκησε ο Πρωθυπουργός της Δυτικής Βεγγάλης και ο Υπουργός Νομικής.

Ο Ανώτατος Δικαστής της Καλκούτας HC τόνισε τις δημόσιες διαμαρτυρίες που διεξάγονταν κατά του θέματος που είχε επιληφθεί από το δικαστήριο. Η έδρα αμφισβήτησε εάν οι διαμαρτυρίες ήταν ένας αποδεκτός τρόπος απάντησης.

Η έδρα ανέφερε επίσης ότι οι πολιτικοί αρχηγοί υποτίθεται ότι πρέπει να εξηγούν και όχι να υποκινούν τους οπαδούς τους εναντίον ενός θέματος που εξετάζεται από το δικαστήριο.

Ο συνήγορος που εμφανίστηκε για τους ηγέτες του TMC υποστήριξε ότι οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικού χαρακτήρα και ήταν μια μορφή έκφρασης των παράνομων συλλήψεων που είχαν πραγματοποιηθεί από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Ο συνήγορος έφερε επίσης ενώπιον της έδρας ότι οι διαμαρτυρίες δεν είχαν σκοπό να εμποδίσουν τη διαδικασία του CBI ή της δικαστικής αίθουσας.

Ο συνήγορος υποστήριξε επίσης ότι μόνο και μόνο επειδή ένα θέμα εξετάζεται από το δικαστήριο, δεν θα λειτουργούσε ως εμπόδιο στη δημοκρατική διαφωνία.

Ο συνήγορος του CBI προέτρεψε την έδρα να διατηρήσει την επιμέλεια των ερωτηθέντων, ώστε να αποτραπεί η επιρροή των μαρτύρων. Ο συνήγορος υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι κατέχουν θέσεις επιρροής που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την έρευνα ή τους μάρτυρες.

Προς το παρόν, το θέμα έχει καταγραφεί σε άλλη μέρα.

Schreibe einen Kommentar