Το SC χορήγησε εγγύηση στον βουλευτή K. Krishnam Raju σε υπόθεση εξέγερσης

7
Το SC χορήγησε εγγύηση στον βουλευτή K. Krishnam Raju σε υπόθεση εξέγερσης

Το Ανώτατο Δικαστήριο χορήγησε εγγύηση στον βουλευτή του Κογκρέσου του YSR, K. Raghu Rama Krishnam Raju, ο οποίος είχε συλληφθεί από την Guntur (Andhra Pradesh) CID για φερόμενη εξέγερση και προώθηση του κοινοτικού μίσους για τις ομιλίες του.

Το έδρανο παρατήρησε επίσης ότι δεν θα υπήρχε απαίτηση για ανάκριση στερητική της ελευθερίας, καθώς οι δηλώσεις του αναφέροντος ήταν καταγεγραμμένες. Κατά την αποδοχή της αίτησης εγγύησης, η έδρα έλαβε επίσης υπόψη την ιατρική κατάσταση του αναφέροντος, καθώς πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς.

Το δικαστήριο επέτρεψε την έφεση του αναφέροντος κατά απόφασης που ψηφίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Άντρα Πραντές, το οποίο αρνήθηκε να ακούσει την αίτησή του για εγγύηση και του ζήτησε να προσφύγει στο Sessions Court. Η έδρα δήλωσε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα μπορούσε να είχε εξετάσει την αίτηση εγγύησης επί της ουσίας.

Ο συνήγορος που εμφανίστηκε εκ μέρους του αναφέροντος υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του αναφέροντος είχαν απλώς επικριτικό χαρακτήρα, όπως έγιναν για τις ενέργειες του Κράτους και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως εξέγερση και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το Άρθρο 124Α του Ινδικού Ποινικού Κώδικα.

Ο συνήγορος υποστήριξε επίσης ότι η εν λόγω διάταξη είχε συμπεριληφθεί για να καταστήσει τα αδικήματα μη καταδικαστέα. Ο συνήγορος υποστήριξε ότι ο αναφέρων είχε βασανιστεί στην κράτηση και το ίδιο μπορούσε να γίνει κατανοητό από τις ιατρικές εκθέσεις.

Ο εναγόμενος δικηγόρος, που εκπροσωπεί το κράτος, υποστήριξε ότι η SLP δεν ισχύει, καθώς ο αναφέρων είχε εναλλακτικό ένδικο μέσο για να απευθυνθεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο συνήγορος υποστήριξε επίσης ότι ο αναφέρων κατέχει θέση επιρροής και τα υποκινούμενα λόγια του έχουν την τάση να παραπλανούν τους πολίτες. Ο δικηγόρος έκανε επίσης μια δήλωση – όσο μεγαλύτερη η θέση, μεγαλύτερη η ευθύνη.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για βία κατά της φυλακής και πρόσθεσε ότι οι τραυματισμοί που αντικατοπτρίζονται στις ιατρικές εκθέσεις ενδέχεται να προκλήθηκαν από τον εαυτό τους.

Ωστόσο, το δικαστήριο χορήγησε την εγγύηση, αλλά επέβαλε όρο στον αναφέροντα να μην δώσει συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης ή να κάνει δηλώσεις τύπου έως ότου ολοκληρωθεί η περίοδος έρευνας. Η έδρα έδωσε επίσης εντολή στον αναφέροντα να μην επηρεάσει τους μάρτυρες και να συνεργαστεί με την έρευνα.

Schreibe einen Kommentar