Φυτέψτε ένα δέντρο για την Ημέρα της Δενδροκομίας

0
Φυτέψτε ένα δέντρο για την Ημέρα της Δενδροκομίας

Εικόνα της Ημέρας της ΔενδροκομίαςΗ Ημέρα Arbor γιορτάζεται την τελευταία Παρασκευή του Απριλίου, τουλάχιστον στην αρχική της πολιτεία της Νεμπράσκα. Αλλά από τη σύλληψή της το 1872, η Ημέρα του Arbor άλλαξε νόημα και απέκτησε νέους θαυμαστές.Εικόνα της Ημέρας της Δενδροκομίας

Η Νεμπράσκα ήταν μια νέα περιοχή το 1872, και η κυβέρνηση προσπαθούσε να πείσει τους ανθρώπους να μετακομίσουν εκεί και να δημιουργήσουν νέες κοινότητες, αλλά δεν υπήρχαν πολλά δέντρα για κτίρια — η Νεμπράσκα είναι ως επί το πλείστον με γρασίδι. Ένας δημοσιογράφος που έγινε πολιτικός, ο J. Sterling Morton, σκέφτηκε την έξυπνη ιδέα να φυτέψουν όλοι στη νέα περιοχή ένα δέντρο την τελευταία Παρασκευή του Απριλίου, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια διεθνή γιορτή και το πρώτο flash mob στον κόσμο (πλάκα).

Εικόνα της Ημέρας της ΔενδροκομίαςΗ Ημέρα Arbor ήταν μια μεγάλη επιτυχία στη Νεμπράσκα και υιοθετήθηκε γρήγορα από άλλες πολιτείες – αν και συχνά με διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με τον ιδανικό χρόνο φύτευσης την άνοιξη σε κάθε κλίμα. Η Ημέρα του Arbor έχει γίνει ένας τρόπος για τις πολιτείες να τιμήσουν τα συγκεκριμένα είδη δέντρων τους και για φιλανθρωπικές οργανώσεις να βοηθήσουν να ομορφύνει το τοπίο. Για παράδειγμα, για μερικά χρόνια στη Νότια Καρολίνα, χαρίστηκαν άγονα δέντρα σκυλιών την Ημέρα της Δενδροκομίας!

Από τότε που φυτεύτηκαν τα πρώτα δέντρα την πρώτη Ημέρα της Δενδροκομίας, η ανάγκη για νέα δέντρα έχει αποκτήσει νέα σημασία. Τα δέντρα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας καθαρισμού της ατμόσφαιρας για εμάς τους υπόλοιπους, αφαιρώντας αέρια του θερμοκηπίου και απελευθερώνοντας οξυγόνο που αναπνέει. Έτσι, ακόμα κι αν δεν το κάνετε την Ημέρα της Δενδροκομίας, φυτέψτε ένα δέντρο αυτήν την εποχή!

Schreibe einen Kommentar