ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η Boeing ξεκινά την παραγωγή 777x

2
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Η Boeing ξεκινά την παραγωγή 777x
Ένας υπάλληλος της Boeing επιθεωρεί ένα σύνθετο πτερύγιο στο κατάστημα spar Building 40-02.

Ένας υπάλληλος της Boeing επιθεωρεί ένα σύνθετο φτερό στο κατάστημα spar Building 40-02

Σε ένα μεγάλο ορόσημο για το πρόγραμμα, η Boeing ξεκίνησε επίσημα την παραγωγή της νέας της σειράς 777x στις 23 Οκτωβρίου. Το 777X θα διαθέτει νέους κινητήρες GE9X, ένα ολοκαίνουργιο σύνθετο φτερό με αναδιπλούμενες άκρες, μεγαλύτερη αυτονομία, ενώ θα αξιοποιεί τεχνολογίες από το 787 Dreamliner .

Τα μονοκόμματα σύνθετα δοκάρια έχουν μήκος περισσότερο από 100 πόδια και κάθε αεροσκάφος απαιτεί συνολικά τέσσερα δοκάρια - δύο ανά πτέρυγα.

Τα μονοκόμματα σύνθετα δοκάρια έχουν μήκος περισσότερο από 100 πόδια και κάθε αεροσκάφος απαιτεί συνολικά τέσσερα δοκάρια – δύο ανά πτέρυγα

Ο επικεφαλής μηχανικός του έργου και αντιπρόεδρος της 777X, Terry Beezhold, δήλωσε ότι η Boeing χρειάστηκε επτά χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο του έργου. Το τρέχον πρόγραμμα του έργου προβλέπει ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2019 και η πρώτη παράδοση περίπου ένα χρόνο μετά.

Το Composite Wing Center καλύπτει περισσότερα από 27 στρέμματα - ισοδύναμα με περίπου 25 γήπεδα ποδοσφαίρου.  Το κτίριο έχει μήκος 1.250 πόδια, πλάτος 950 πόδια και ύψος 110 πόδια.

Το Composite Wing Center καλύπτει περισσότερα από 27 στρέμματα – ισοδύναμα με περίπου 25 γήπεδα ποδοσφαίρου. Το κτίριο έχει μήκος 1.250 πόδια, πλάτος 950 πόδια και ύψος 110 πόδια.

Το νέο αεροπλάνο περιλαμβάνει τον συνδυασμό «πολλών κληρονομιάς 777 με 787 κληρονομιάς», είπε ο Beezhold. «Φτιάξαμε τα πλαίσια για να κάνουμε την άτρακτο πιο φαρδιά από το -300ER για άνετα καθίσματα 10 πλευρών».

Το άνοιγμα του 777x είναι επίσης νέας σχεδίασης και περιλαμβάνει ένα μονοκόμματο πηδάλιο τύπου 787. Η αλυσίδα εφοδιασμού θα απλωθεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του 787, είπε, με το φτερό να κατασκευάζεται εσωτερικά, τους σωλήνες ατράκτου που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία & στο Spirit Aerosystems στη Wichita, στο Κάνσας, και θα κατασκευάζονται τα μπροστινά και τα πίσω άκρα των φτερών. στο εργοστάσιο της Boeing στο Σεντ Λούις.

Οι αποδόσεις των μοντέλων 777x-8 και -9 δείχνουν ένα φτερό που μοιάζει πολύ με αυτό στα μοντέλα 787.  -Εικόνα Boeing

Οι αποδόσεις των μοντέλων 777x-8 και -9 δείχνουν ένα φτερό που μοιάζει πολύ με αυτό στα μοντέλα 787 – Εικόνα: Boeing

Ο Beezhold είπε ότι το νέο αεροπλάνο θα απαιτήσει λιγότερη ώθηση από το -300ER επειδή θα έχει πιο αποτελεσματική πτέρυγα. Και αυτό το φτερό είναι αρκετά μεγάλο – το άνοιγμα των φτερών του 777x θα φτάσει στα 235′ 5″ (71,8 μέτρα). Επειδή είναι πιο φαρδύ από τις τυπικές πύλες του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα διαθέτει πτυσσόμενο άκρο πτερυγίου για μείωση του ανοίγματος στα 212′ 8″ (64,8 μέτρα).

Τα άκρα των φτερών του 777x θα διπλωθούν μετά την προσγείωση για να επιτρέψουν στο αεροσκάφος να χρησιμοποιεί τυπικές πύλες αεροδρομίου.  -Εικόνα Boeing

Τα άκρα των φτερών του 777x θα διπλωθούν μετά την προσγείωση για να επιτρέψουν στο αεροσκάφος να χρησιμοποιεί τυπικές πύλες αεροδρομίου -Εικόνα: Boeing

Ο Beezhold εξήγησε ότι η Boeing είχε αναπτύξει ένα πτυσσόμενο φτερό για το αρχικό 777, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν υπερβολικά περίπλοκο σχέδιο, καθώς το αναδιπλούμενο τμήμα περιελάμβανε το πτερύγιο. Η ιδέα απορρίφθηκε υπέρ μιας παραδοσιακής πτέρυγας.

Το 777x έχει ένα «πολύ απλό πτυσσόμενο άκρο φτερού – το υλικό περιέχεται όλο μέσα στο φτερό», είπε ο Beezhold, προσθέτοντας ότι οι αεροπορικές εταιρείες ήθελαν ένα σχέδιο που απαιτεί λίγη ή καθόλου εξειδικευμένη συντήρηση.

Για τους πιλότους, το νέο αεροσκάφος θα έχει κοινή ικανότητα τύπου με το 787, κάτι που θα απλοποιήσει επίσης τον προγραμματισμό για τις αεροπορικές εταιρείες.

Το Composite Wing Center της Boeing, όπως σχεδόν τα πάντα στις εγκαταστάσεις τους στο Everett, Wash., περιγράφεται καλύτερα με υπερθετικά.  -Γραφικό Boeing

Το Composite Wing Center της Boeing, όπως σχεδόν τα πάντα στις εγκαταστάσεις τους στο Everett, Wash., περιγράφεται καλύτερα με υπερθετικά – Εικόνα: Boeing

Η εμπειρία των επιβατών θα βελτιωθεί επίσης, είπε, καθώς το 777x περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά από το 787: τα μεγάλα παράθυρα, μια ευάερη, φωτεινή καμπίνα κ.λπ.

Η δημοσιευμένη αυτονομία για το 777-8 είναι 8.700 ναυτικά μίλια (16.110 km). Το 777-9 θα έχει αυτονομία 7.600 ναυτικών μιλίων (14.075 km). Η Boeing λέει ότι το 777-8 ανταγωνίζεται άμεσα το A350-1000, ενώ το 777-9 είναι σε μια κατηγορία από μόνο του.

Ανυπομονούμε να πετάξουμε από νωρίς για να αξιολογήσουμε αυτές τις δηλώσεις μόνοι μας. Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο.

EDITOR-AT-LARGE – SEATTLE, WA Ο Φράνσις Ζέρα είναι αρχιτέκτονας, εναέριος, αεροπορικός και εμπορικός φωτογράφος με έδρα το Σιάτλ, ανεξάρτητος φωτορεπόρτερ και επιβεβαιωμένος AvGeek.

http://www.zeraphoto.com


Τα σχόλια είναι κλειστά εδώ.

Schreibe einen Kommentar