Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την άρδευση του χειμώνα

6
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την άρδευση του χειμώνα

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, αρχίζουμε να αλλάζουμε τις προτεραιότητές μας, ειδικά όταν πρόκειται για τις αυλές και τους κήπους μας. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες υποδεικνύουν συνήθως την ώρα για την τελική συγκομιδή του έτους, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τον κήπο μέχρι την άνοιξη.

Ωστόσο, ο κρύος καιρός επιβάλλει να φροντίσουμε τα συστήματα άρδευσης της αυλής μας, τα οποία δούλεψαν τόσο σκληρά όλο το καλοκαίρι. Παρακάτω θα βρείτε τρόπους για να χειμωνιάσετε τα συστήματα άρδευσης του ακινήτου σας. Καλύπτονται τα ακόλουθα θέματα:

– Πότε πρέπει να διαχειμάζετε τα συστήματα άρδευσης
– Μέθοδοι Χειμώνασης
– Πώς να προετοιμάσετε το γκαζόν σας για το χειμώνα

Πότε να διαχειμάζετε τα συστήματα άρδευσης

Αν και θέλετε να ελέγξετε ξανά τα συστήματα άρδευσης στην αρχή του φθινοπώρου, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεχειμωνιάσετε. Η χειμωνιάτικη διαδικασία είναι η πράξη της «φύσησης» του νερού από το σύστημα άρδευσης. Εάν μπορείτε να χειμωνιάσετε κατά την πρώτη εγκατάσταση του συστήματος, θα είστε μπροστά από το παιχνίδι.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κάνετε την άρδευση το χειμώνα μέρος των δραστηριοτήτων σας για το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα της Εργασίας. Κάντε ολόκληρο το σπίτι, αλλά μην παραμελείτε τον κήπο: οι εξωτερικές ράβδοι πρέπει να ελέγχονται και να τυλίγονται – είναι εξίσου σημαντικοί με τους υπόγειους και τους εσωτερικούς σωλήνες.

Μέθοδοι Χειμώνασης

Το στάσιμο νερό στο σύστημα άρδευσης είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή όταν πρόκειται για παγετούς του χειμώνα. Αν και μπορεί να βασίζεστε σε εύκαμπτους σωλήνες, όταν το νερό παγώνει και ξεπαγώνει στους σωλήνες, η ακεραιότητά τους διακυβεύεται και ενδέχεται να σπάσει. Εάν χρησιμοποιείτε χάλκινες σωληνώσεις, αυτή η διαδικασία χειμερινοποίησης είναι απολύτως απαραίτητη για να εξασφαλίσετε τη μακροχρόνια ζωή του συστήματος άρδευσης σας.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες είναι σταθερά κάτω από το μηδέν, είναι απαραίτητο να «σβήσει» το σύστημα. Εδώ, στην περιοχή του μετρό του Πόρτλαντ, η άρδευση περιλαμβάνει την απενεργοποίηση του νερού, το άνοιγμα τυχόν αποχετεύσεων και την αποστράγγιση του νερού από το σύστημα. Επειδή οι θερμοκρασίες συνήθως δεν πέφτουν κάτω από το μηδέν, δεν χρειάζεται να σβήσει κανείς το σύστημα άρδευσης.

Οι άλλοι δύο τρόποι για να ξεχειμωνιάσεις το σύστημα άρδευσης είναι οι μέθοδοι χειροκίνητης και αυτόματης βαλβίδας αποστράγγισης. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι δεν είναι κατάλληλες για πολλά, αν όχι τα περισσότερα, συστήματα. Για αυτόν τον λόγο, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό άρδευσης που θα γνωρίζει την καλύτερη μέθοδο για το σύστημά σας.

Πώς να προετοιμάσετε το γκαζόν σας για το χειμώνα

Φυσικά, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε φροντίσει το σκληρό τοπίο στο γκαζόν σας. Αυτό περιλαμβάνει το ξεχειμώνιασμα του συστήματος άρδευσης. Είναι επίσης καλή ιδέα να κάνετε έναν απολογισμό των άλλων υπαίθριων κομματιών σας, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων, των αγαλμάτων, ακόμη και των λουτρών πουλιών. Βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν μεγάλες περιόδους βροχής, καθώς και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Εδώ, στα βορειοδυτικά του Ειρηνικού, η σχέση μας με το γρασίδι είναι μάλλον ανάποδα με την υπόλοιπη χώρα. Όταν επιστρέφουν οι βροχές, επιστρέφει και το γρασίδι. Ίσως θελήσετε να αερίσετε το γκαζόν σας και να λιπάνετε το γρασίδι με ένα οργανικό λίπασμα.

Θα θελήσετε επίσης να αξιολογήσετε ποια φυτά είναι πιο ευάλωτα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν ο κήπος σας αποτελείται κυρίως από αυτοφυή φυτά, πιθανότατα δεν έχετε πολλά να ανησυχείτε. Ωστόσο, τα μη ιθαγενή είδη θα πρέπει να φροντίζονται όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν.

Όταν βρίσκεστε στα στάδια προετοιμασίας, περιβάλετε τη βάση κάθε φυτού με ένα υγιές στρώμα σάπια φύλλα. Το στρώμα του εδάφους θα προστατεύσει το ριζικό σύστημα από το κρύο, αλλά θα αντλήσει επίσης τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα βοηθήσει στη διατήρηση υγιών φυτών.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα

Το ξεχειμώνιασμα της αυλής και της ιδιοκτησίας σας μπορεί να είναι μια επίπονη εργασία, ειδικά αν δεν το έχετε ξανακάνει. Η Crowley Landscape Management εγκαθιστά και συντηρεί κήπους για οικιστικά και εμπορικά ακίνητα.

Καλέστε μας και θα σχεδιάσουμε ένα τοπίο, συμπεριλαμβανομένου ενός πράσινου ανακαίνισης για το σπίτι ή την εμπορική σας ιδιοκτησία. Μπορούμε επίσης να χειμωνιάσουμε τον κήπο σας για να διασφαλίσουμε ότι θα έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Για μια δωρεάν εκτίμηση, καλέστε μας στο (503) 682-3090 ή μέσω του ιστότοπού μας.

Schreibe einen Kommentar