13 λόγοι για να κάνετε το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει

0
13 λόγοι για να κάνετε το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει

Κανοντας το ΣΩΣΤΟ πραγμα είναι καλό, αλλά γίνεται υπέροχο όταν κανείς δεν κοιτάζει.

Στον σημερινό κόσμο της προσωπικής επωνυμίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «κάνω καλό» έχει γίνει εργαλείο μάρκετινγκ.

Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου οι influencers ισχυρίζονται ότι συγκεντρώνουν χρήματα για λόγους και τσεπώνουν τα έσοδα ή χτίζουν αυθεντικές προσωπικότητες γύρω από αυτό που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θέλουν να δουν και να ακούσουν.

Μπορεί να σκεφτείτε: Η φωνητεία είναι μια ακίνδυνη αίσθηση – μια πρόσοψη. Ποιος νοιάζεται αν οι άνθρωποι παραποιούν τα κίνητρά τους; Το καλό γίνεται, και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Αλλά η ψεύτικη ειλικρίνεια γεννά άγχος, το οποίο τελικά επηρεάζει την ψυχική σας υγεία.

Όταν κάνουμε το σωστό μόνο για την έγκριση των άλλων, έχει τη δύναμη να μας κάνει μίζερους.

Ας δούμε γιατί η δημιουργία μιας προσωπικής συνήθειας καλοσύνης είναι το σωστό – για εσάς και τον κόσμο.

Καλά, θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή σας!

Κάποια σημεία έχουν πνευματική κάμψη και κάποια όχι.

Πάρτε αυτό που σας ταιριάζει και αφήστε τα υπόλοιπα.

13 λόγοι για να κάνετε το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει

Κάνεις μόνο καλά πράγματα, ώστε οι άνθρωποι να σε βλέπουν ως «καλό άτομο»; Αν ναι, αυτό σας κάνει έναν πραγματικά καλό άνθρωπο; Έχει αξία η επιτελεστική καλοσύνη ή σπέρνει δυσαρέσκεια στον εαυτό σου και στους άλλους ανθρώπους;

Οι καταστάσεις ποικίλλουν, επομένως μια οριστική απάντηση διαφεύγει από όλους μας. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνει το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει έχει τη δύναμη να καθαρίσει τη συνείδησή σας, να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να βελτιώσει τη ζωή σας.

άντρας που πίνει καφέ με άστεγους κάνει το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει

Ας εξερευνήσουμε 13 οφέλη από το να κάνεις το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει.

1. Προάγει την προσωπική ακεραιότητα

Οι άνθρωποι είναι γεμάτοι ύβρεο. είμαστε απλώς συνδεδεμένοι με αυτόν τον τρόπο. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι τείνουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους. Επιπλέον, χάρη στον παραπλανητικό μας εγκέφαλο, όλοι πιστεύουν ότι οι απόψεις τους είναι σωστές, ενώ στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι τραυλίζοντας σε διπλές, παραμορφωμένες φυσαλίδες δικής μας κατασκευής.

Τι σημαίνει λοιπόν «σωστό»; Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί. Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσεις τη ζωή είναι να θεσπίσεις τους δικούς σου κανόνες και να τους τηρήσεις. Υπάρχουν μερικές καθολικές παράμετροι. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι η περιττή βία, η κακοποίηση και η εχθρότητα λόγω φυλής, σεξουαλικότητας ή φύλου εμπίπτουν στην κατηγορία «ποτέ καλό».

Αλλά για τα υπόλοιπα, ο καθορισμός και η τήρηση των προτύπων σας – ανεξάρτητα από το ποιος παρακολουθεί – καθορίζει την ακεραιότητά σας. Είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο κατά την πλοήγηση στις πολυπλοκότητες της ζωής.

2. Συμβάλλει στο Μεγάλο Καλό

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικό είδος και όταν συμβάλλουμε στο συλλογικό καλό, μας ζεσταίνει εσωτερικά και μας κάνει να νιώθουμε πιο συνδεδεμένοι. Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας αυτή την ώθηση του ανήκειν κάνοντας κάτι καλό. Κανείς δεν πρέπει να ξέρει.

3. Μας κάνει να νιώθουμε καλά

Οι μελέτες προτείνουν ότι το να δίνουμε χρόνο, χρήμα ή προσοχή σε άλλους ανθρώπους πυροδοτεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης, σεροτονίνης και ωκυτοκίνης, οι οποίες είναι όλες ευεργετικές χημικές ουσίες που προκαλούν καλή αίσθηση που παράγονται φυσικά από το σώμα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι συμβαίνει ανεξάρτητα από την παρουσία οποιουδήποτε άλλου – ή την έλλειψή της.

4. Βοηθά άλλους ανθρώπους

Το εκτιμάτε όταν σας βοηθούν άλλοι; Τότε γιατί να μην ανταποδώσεις τη χάρη!; Η ικανοποίηση του δανεισμού ενός χεριού έχει τη δύναμη να μετατρέψει μια «τρομερή, φρικτή, καθόλου καλή, πολύ κακή μέρα» σε μια υπέροχη.

5. Βελτιώνει τη σωματική σας υγεία

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το να είσαι ευγενικός με άλλους ανθρώπους αναγκάζει το σώμα σου να απελευθερώνει χημικές ουσίες που σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενος, ικανοποιημένος και συνδεδεμένος. Είναι καλό για την ψυχική σας υγεία, αλλά προσφέρει επίσης σωματικά οφέλη, όπως χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μειωμένο άγχος.

6. Αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας

Οι εξωτερικές δυνάμεις μπορούν να επηρεάσουν τη σκέψη μας, αλλά είστε το μόνο άτομο που ελέγχει την αυτοεκτίμησή σας.

γυναίκα που βοηθά την ηλικιωμένη γυναίκα να κάνει το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει

Ένας τρόπος για να το αναπτύξετε είναι αφήνοντας την καλοσύνη, τη συγχώρεση και την ταπεινοφροσύνη να καθοδηγούν τον δρόμο σας. Κάτι τέτοιο οδηγεί σχεδόν πάντα σε ποιοτική λήψη αποφάσεων. Και όταν επιλέγουμε καλά, νιώθουμε υπέροχα. όταν αισθανόμαστε υπέροχα, η αυτοεκτίμησή μας ανθίζει.

7. Οδηγεί στην Αυτοτιμιότητα και τις Γνήσιες Προθέσεις

Υπάρχει ένα επιχείρημα ότι το να κάνεις καλό για λάθος λόγους έχει θετικό καθαρό όφελος. Παρ ‚όλα αυτά, απλά δεν κάθεται σωστά. Για αρχή, είναι το είδος των πραγμάτων που άλλοι άνθρωποι μπορούν να πάρουν και να γελοιοποιήσουν. Επιπλέον, οι αληθινές προθέσεις ενός ατόμου έχουν έναν τρόπο να βγαίνουν στην επιφάνεια. Και όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με την απόδοση, υπάρχει συχνά ένα κοινωνικό τίμημα.

8. Εξοικονομεί και σας βγάζει χρήματα

Ναί! Το να κάνετε ιδιωτικά το σωστό βοηθάει το πορτοφόλι σας. Πως? Το να είσαι ευγενικός είναι καλό για την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς επίσης και μια τόνωση της αυτοεκτίμησης.

Όταν πυροβολείτε σε όλους τους κυλίνδρους, είναι πιο πιθανό να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και λιγότερο πιθανό να καλύψετε ένα θλιβερό κενό αγοράζοντας περιττά πράγματα.

Μπορεί να ακούγεται σαν τέντωμα, αλλά έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση κερδίζουν περισσότερα χρήματα.


Περισσότερα σχετικά άρθρα

17 Απαραίτητα Ιδιότητες Μιας Καλής Γυναίκας

9 Συναρπαστικά χαρακτηριστικά ενός ήρωα

Πώς να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής (και 28 παραδείγματα δήλωσης αποστολής)


9. Βελτιώνει την ψυχική σας υγεία

Η προσωπική ακεραιότητα είναι το θεμέλιο της καλής ψυχικής υγείας και το να κάνεις το σωστό χωρίς να το παρακολουθούν ή να το γνωρίζουν οι άλλοι είναι το απόγειο της ακεραιότητας. Όταν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου και σου αρέσει το άτομο που έχεις γίνει, η εξωτερική στρατόσφαιρα είναι το όριο.

10. Ικανοποιεί τον Καρμικό Χρυσό Κανόνα

Ο Χρυσός Κανόνας συμβουλεύει τους ανθρώπους να «κάνετε στους άλλους όπως θα κάνατε στον εαυτό σας». Ο Καρμικός Κανόνας δηλώνει ότι οι πράξεις μας μας προλαβαίνουν και ότι θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε. Εάν πιστεύετε σε αυτές τις έννοιες, τότε το να κάνετε το σωστό όταν κανείς δεν σας παρακολουθεί είναι πολύ λογικό.

11. Ενισχύει τις Ηθικές Επιλογές

Με κάθε απόφαση που έρχεται στην αγκαλιά σου, έχεις δύο επιλογές: μπορείς να κάνεις το λάθος ή το σωστό.

Τι κερδίζεις όμως όταν επιλέγεις το δεύτερο;

άνθρωπος που φυτεύει δέντρο κάνει το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει

Σίγουρα, μπορεί να αισθάνεστε καλά για μια στιγμή, αλλά αν είστε ένα αξιοπρεπές άτομο με οποιαδήποτε εμφάνιση συνείδησης, τελικά θα αρχίσετε να αισθάνεστε άσχημα που είστε μικροπρεπείς ή κακοπόδιοι. Κάνε λοιπόν το σωστό και σώσε τον εαυτό σου από την ψυχική αγωνία στο δρόμο.

12. Βελτιώνει τις πιθανότητες σας

Όταν κάνεις κάτι καλό, ποτέ δεν ξέρεις πότε κάποιος θα ανταποδώσει τη χάρη. Και όταν οι άνθρωποι σας αρέσουν και σας σέβονται, είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσουν σε στιγμές ανάγκης.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν πρέπει να είναι το κύριο κίνητρό σας, αλλά είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι μια καλή στροφή συχνά εμπνέει μια άλλη.

13. Κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος

Θέλετε να ζήσετε σε έναν αξιοπρεπή κόσμο; Αν ναι, βοηθήστε να το κάνετε αυτό με το να είστε καλός άνθρωπος. Δεν σημαίνει να επιβάλλετε το σύστημα των πεποιθήσεών σας σε άλλους ανθρώπους, αλλά απαιτεί να είστε ευγενικοί και σεβόμενοι ο ένας προς τον άλλον.

Κανένας κανόνας δεν λέει ότι δεν μπορείτε να υποστηρίξετε αιτίες στις οποίες πιστεύετε, ενώ είστε ευγενικοί σε όσους διαφωνούν.

Πώς να κάνετε το σωστό ακόμα κι όταν κανείς δεν παρακολουθεί

Ακεραιότητα είναι να κάνεις το σωστό όταν κανείς δεν παρακολουθεί. Πώς όμως το καταφέρνεις; Μερικές φορές, μπορεί να είναι δύσκολο γιατί το να κάνετε το λάθος πράγμα μπορεί να σας ωφελήσει. Εάν προκύψει πειρασμός, κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Θα νιώθω καλά με τον εαυτό μου αν κάνω το λάθος;
  • Τι θα [insert the name of someone you respect] κάνω?
  • Πώς θα ένιωθαν οι γονείς μου αν ήξεραν ότι επέλεξα να κάνω το λάθος;
  • Θα βαρύνει τη συνείδησή μου το να κάνω το λάθος; Αξίζει?
  • Η κακή επιλογή θα αφήσει ένα καρμικό ή πνευματικό ντινγκ στο παροιμιώδες αρχείο μου;

Η ζωή είναι πολύπλοκη και όλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ​​στο τέλος της ημέρας. Το να θέτεις κατευθυντήριες αρχές για τον εαυτό σου και να τις τηρείς κάνει το ταξίδι πολύ πιο εύκολο.

Το να είσαι ευγενικός είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος.  Εδώ είναι μερικοί ακόμη λόγοι για να κάνετε το σωστό όταν κανείς δεν κοιτάζει.

Schreibe einen Kommentar