4 Οφέλη από την ύπαρξη ενός προγράμματος προπόνησης

0
4 Οφέλη από την ύπαρξη ενός προγράμματος προπόνησης

Χρόνος διαβασματός: 3 λεπτά

Όλοι θέλουν να ασκούνται τακτικά. Αν δεν είμαστε, συχνά υπάρχουν μόνο μικρά πράγματα που εμποδίζουν – το να βρούμε λίγο χρόνο (μπορεί να μην πάρει τόσο πολύ όσο νομίζετε), να μην ξέρετε τι να κάνετε και να μην έχετε συνδρομή στο γυμναστήριο, για να αναφέρουμε μερικά.

Κάθε ένα από αυτά μπορεί να κλέψει μέρος των κινήτρων μας, αλλά μαζί μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι περισσότερα από όσα μπορούμε να ξεπεράσουμε πολλοί από εμάς σε καθημερινή βάση αφού ξοδέψουμε την ενέργειά μας σε άλλα σημαντικά μέρη της ζωής μας.

Εάν είστε κάποιος που θέλει να ασκηθεί περισσότερο, δημιουργώντας (ή αγοραστικός) ένα πρόγραμμα προπόνησης μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος του ξεκινήματος και αφαιρεί μια σημαντική δικαιολογία που πολλοί από εμάς έχουν όταν προσπαθούμε να χτίσουμε μια τακτική συνήθεια άσκησης.

Σχέδια προπόνησης έχουν πολλά οφέλη. Μπορούν να σας παρακινήσουν, να σας διδάξουν νέα πράγματα και να κάνουν την όλη προσπάθεια της τακτικής άσκησης πολύ πιο εύκολη. Ένα καλό πλάνο προπόνησης σας κρατά και σας κάνει πιο ικανούς, τόσο στην κίνηση όσο και στην οικοδόμηση υγιεινών συνηθειών.

4 πλεονεκτήματα του να έχεις ένα πρόγραμμα προπόνησης:

  1. Αφαιρεί μια σημαντική δικαιολογία. Εάν δεν έχετε προπονητή ή πηγαίνετε σε ένα μάθημα άσκησης για να αποκτήσετε τη φυσική σας κατάσταση, το να μην ξέρετε τι θα κάνετε για την προπόνησή σας μπορεί να είναι ένα σημαντικό εμπόδιο. Ο προγραμματισμός μπορεί να πάρει χρόνο και ενέργεια και αν χρειαστεί να το κάνετε κάθε φορά όταν γυμνάζεστε, μπορεί να αρχίσετε να αποφεύγετε εντελώς τη διαδικασία (ειδικά αν δεν έχετε εμπειρία προγραμματισμού προπόνησης). Το να νιώθετε ότι η προπόνησή σας θα απαιτήσει άλλα 20 λεπτά μόνο και μόνο για να καταλάβετε τι θα κάνετε μπορεί να είναι αρκετό για να κάνει πολλούς ανθρώπους να πουν «ξέχασέ το». Έχοντας ένα σχέδιο το αφαιρεί αυτό ως δικαιολογία, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο γύρω από την προπόνησή σας για οτιδήποτε τον χρειάζεστε.
  2. Τίποτα δεν λείπει. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερους από έναν στόχους όσον αφορά τη φυσική κατάσταση – η αύξηση της δύναμης, της αντοχής και της ευελιξίας είναι μερικά σημαντικά. Όταν οι προπονήσεις σας έχουν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η προπόνηση για όλους αυτούς τους στόχους εμφανίζεται σε τακτική βάση. Έχοντας ένα σχέδιο σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στο σύνολό του και να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετή από κάθε τύπο άσκησης σε τακτική βάση, ακόμα κι αν δεν τα κάνετε όλα κάθε μέρα.
  3. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας. Εάν το σχέδιό σας είναι να αποκτήσετε φόρμα, το να παρακολουθείτε πού ξεκινήσατε και πού βρίσκεστε σήμερα είναι ένα σημαντικό στοιχείο των προπονήσεών σας. Επενδύοντας στον προγραμματισμό, μπορείτε να φροντίσετε να δημιουργήσετε κύκλους μέτρησης και εργασίας που σας επιτρέπουν να αξιολογείτε την πρόοδό σας σε τακτική βάση. Έχοντας έναν τακτικό ρυθμό δοκιμών και επαναληπτικών δοκιμών ενσωματωμένο στο πρόγραμμα μπορεί να σας επιτρέψει να δείτε πώς πάνε τα πράγματα χωρίς να χρειάζεται να ασχολείστε με αυτό σε καθημερινή βάση.
  4. Σχέδιο για διασκέδαση. Παρόλο που οι προπονήσεις προορίζονται για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων στόχων φυσικής κατάστασης, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η διασκέδαση δεν μπορεί να είναι μέρος του προγράμματος. Ένα καλοφτιαγμένο πλάνο προπόνησης μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε τις βάσεις γυμναστικής που χρειάζεστε, ενώ παράλληλα εργάζεστε διασκεδαστικά και παίζετε στο πρόγραμμα. Το να βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν ενώ παράλληλα εκπληρώνετε ένα δομημένο σχέδιο είναι σημαντικό για την επιτυχία ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου.

Η φυσική κατάσταση είναι σημαντική. Πολλοί Αμερικανοί δεν ασκούνται σχεδόν αρκετά. Οι περισσότεροι από εμάς, ακόμα κι αν θεωρούμε τους εαυτούς μας δραστήριους, μάλλον δεν είμαστε καθόλου κοντά στην ικανότητά μας για το πόσο η τακτική κίνηση και η άσκηση θα μπορούσαν να ωφελήσουν την υγεία και τη ζωή μας.

ο Πρόγραμμα προπόνησης 6 εβδομάδων για Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για ενάμιση μήνα γυμναστικής χωρίς γυμναστήριο. Οι καθημερινές προπονήσεις είναι αρκετά σύντομες ώστε να χωρούν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα και δεν απαιτείται γυμναστήριο. Περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα 42 ημερών
  • Ενσωματωμένη δοκιμή προόδου
  • Ποικιλία προπονήσεων—τα πάντα, από προπονήσεις ενδυνάμωσης με σωματικό βάρος, διαστήματα υψηλής έντασης, καρδιο αντοχής, ακόμη και χρόνο για παιχνίδι
  • Κλιμάκωση για όλα τα επίπεδα
  • Μια πλήρης βιβλιοθήκη βίντεο για την επίδειξη κάθε κίνησης

Υπάρχουν αρκετά εμπόδια εκεί έξω που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στο να ξεκινήσετε ή να συμβαδίσετε με μια συνήθεια φυσικής κατάστασης. Το να έχετε ένα σχέδιο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να διασφαλίσετε ότι διατηρείτε το σώμα σας ελαφρύ, ελαστικό και υγιές.

Μάικλ Στάνγουικ
Ο Michael Stanwyck είναι ο συνιδρυτής του The Whole Life Challenge, μια ιδέα που αναπτύχθηκε κατά τα επτά χρόνια του ως προπονητής και διευθυντής γυμναστικής στο CrossFit Los Angeles.

Αποφοίτησε από το UCLA με πτυχίο στη φιλοσοφία καθώς και πτυχίο από τη Σχολή Μαγειρικών Τεχνών της Νότιας Καλιφόρνια και πιστεύει ότι το φαγητό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη μιας ζωής – μπορεί να θρέψει, να θεραπεύσει και να φέρει κοντά τους ανθρώπους.

Ο Michael πιστεύει ότι η υγεία και η ευημερία είναι τόσο μια κατάσταση του μυαλού όσο και μια κατάσταση του σώματος, και όταν πρόκειται για φυσική κατάσταση, φαγητό και ζωή γενικά, πιστεύει ότι το αργό είναι πολύ καλύτερο από το γρήγορο (τις περισσότερες φορές ). Το να σταματάς τακτικά για να εξετάζεις πράγματα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να αφήσεις ρίζες και να αναπτυχθείς.

Ξέρει ότι δεν θα τελειώσει ποτέ με τη δουλειά του και πιστεύει ότι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την ευημερία σας ξεκινά με το να αγαπάτε και να δουλεύετε από αυτό που έχετε αυτή τη στιγμή.

Schreibe einen Kommentar