5 ισχυρά μαθήματα ζωής που αντλήθηκαν από την προσωπική εκπαίδευση

0
5 ισχυρά μαθήματα ζωής που αντλήθηκαν από την προσωπική εκπαίδευση

Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά

Το να προπονήσω μια ομάδα ή μια ομαδική τάξη ήταν πάντα μια τρομακτική ιδέα για μένα. Προτιμώ να δουλεύω σε ζευγάρια. Συγκεκριμένα, Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο personal training είναι η συνομιλία ένας προς έναν που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου με έναν πελάτη. Για μένα, εκεί χτίζονται πραγματικά οι σχέσεις προπονητών.

Έχω συνεργαστεί με διάφορους πελάτες: στελέχη επιχειρήσεων, εξαρτημένοι που αναρρώνουν, έφηβοι που αγωνίζονται με την αύξηση του βάρους, έγκυες και μετά τον τοκετό κυρίες και όσες επέστρεφαν από τραυματισμό.

Αυτό που βρήκα πολλές φορές σε συνομιλίες προπονητή-πελάτη ήταν αυτό τα πετράδια της σοφίας προέρχονταν τόσο συχνά από τον πελάτη όσο και από εμένα. Στην πραγματικότητα, μπορώ ακόμα να φανταστώ πολλές από αυτές τις συνομιλίες και πού έγιναν, καθώς στη συνέχεια επανέλαβα και ενσωμάτωσα αυτά τα ισχυρά μαθήματα ζωής στις προπονητικές μου πρακτικές με την πάροδο του χρόνου.

Για να μπορέσετε και εσείς να επωφεληθείτε από αυτά τα σοφά λόγια, Εδώ είναι μια σύντομη λίστα εμπνευσμένων πρακτικών ζωής που σχετίζονται με την υγεία παραδίδεται από τους all-star πελάτες μου ανάμεσα σε lunges και pull-ups.

5 ισχυρά μαθήματα ζωής που αντλήθηκαν από την προσωπική εκπαίδευση

1. Φύγετε όταν το πάρτι είναι «ζεστό». Γνωστό και ως: τίποτα καλό δεν συμβαίνει μετά τα μεσάνυχτα για το σώμα, το μυαλό ή τη φήμη σας.

Αν ψάχνατε για μια ομάδα χαρακτήρων, θα σας κατευθύνω σε στελέχη επιχειρήσεων που εκπαιδεύονται τις πρώτες πρωινές ώρες. Έχουν δουλέψει σκληρά για τη θέση τους στη ζωή και χρειάστηκε να κάνουν απίστευτες προτεραιότητες και άγχος για να διατηρήσουν την επιτυχία τους. Καθένα από αυτά τα άτομα τείνει να έχει τους χρυσούς καλεσμένους του, αλλά η αρχή «να φύγω νωρίς από ένα πάρτι» ήταν κάτι που άκουσα πολλές φορές και στις πολλές πόλεις όπου εργάστηκα.

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να εισαχθούν σε αυτό το μάθημα, αλλά με τους απλούστερους όρους του το μήνυμα είναι: ποτέ δεν θέλετε να είστε το άτομο που εμφανίζεται στον κύριο τίτλο από μια κοινωνική λειτουργία όταν έχετε να διατηρήσετε τη φήμη σας. Επιπλέον, αν περιμένετε να ηγηθείτε ενός γραφείου όταν επιστρέψετε στη δουλειά τη Δευτέρα, καλύτερα να είστε ξεκούραστοι, έτοιμοι και να έχετε προπονηθεί πριν εμφανιστείτε.

2. Όταν επιστρέφετε από ένα διάλειμμα στο γυμναστήριο, προσπαθήστε να κάνετε λίγο από όλα με μέτρο.

Οι πελάτες μετά τον τοκετό είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Ίσως είναι οι έξι έως οκτώ εβδομάδες χωρίς άσκηση μετά τον τοκετό ή η πρώτη απόδραση για να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας όταν ξαφνικά η ζωή σας έχει γίνει όλο για κάποιον άλλο. Αυτοί οι πελάτες μου δίδαξαν την αρχή της άσκησης «smorgasbord». Με άλλα λόγια, όταν παίρνετε την πρώτη σας γεύση από το γυμναστήριο μετά από ένα παρατεταμένο διάλειμμα, είναι καλύτερο να κάνετε λίγο από όλα.

Κατεβάστε το "Σχέδιο άσκησης για αρχάριους που λειτουργεί" Ηλεκτρονικό Βιβλίο

Εάν έχετε μείνει έξω από το γυμναστήριο για λίγο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αντοχή σας είναι μειωμένη. Αυτό που έμαθα από αυτούς τους πελάτες ήταν η υπερ-συνειδητοποίησή τους για την κούραση σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό σύντομων περιόδων από μια ποικιλία ασκήσεων.

Για παράδειγμα, ολοκληρώνοντας ένα κύκλωμα 1 σετ 20 διαφορετικών ασκήσεων που σας χρειάζονται περίπου 30 δευτερόλεπτα το καθένα είναι ευκολότερη ψυχολογική απαίτηση και απαίτηση αντοχής από το να προσπαθείς να κάνεις μια δραστηριότητα για 10-15 λεπτά. Επιπλέον, θα πονάτε λιγότερο και πιο πιθανό να επιστρέψετε για τη δεύτερη προπόνησή σας.

3. Ο νόμος των μέσων όρων: επικεντρωθείτε σε ένα σύνολο υγιεινών συνηθειών και στοχεύστε να κάνετε τις περισσότερες καθημερινά.

Χμμ, αυτό ακούγεται πολύ σαν το Whole Life Challenge; Σίγουρα κάνει. Άκουσα αυτή τη «νοοτροπία» από έναν πελάτη πριν από περίπου δεκαέξι χρόνια. Ήταν στη Νομική Σχολή και, όπως είναι συχνά οι φοιτητές της Νομικής, βομβαρδίστηκε με άγχος, καθυστερημένες ώρες μελέτης και είχε λίγη ενέργεια για να ασκηθεί.

Η αρχή της ήταν να διατηρήσει αυτή την απλή χούφτα συνήθειες: «να τρώτε σωστά, να ασκείστε και να κοιμάστε καλά». Θα στόχευε να κάνει τουλάχιστον δύο από αυτά τα τρία πράγματα κάθε μέρα, και να μην χτυπήσει τον εαυτό της όσο έκανε αυτά τα δύο πράγματα να συμβούν.

Φυσικά, η χούφτα των στόχων σας μπορεί να επεκταθεί στις 7 καθημερινές συνήθειες της πρόκλησης ολόκληρης της ζωής. Αλλά όποιες κι αν είναι οι συνήθειές σας, το κλειδί είναι να το αναγνωρίσετε Εάν πετυχαίνετε περισσότερους από τους μισούς στόχους της συνήθειας σας, τότε σιγά σιγά γέρνετε τη ζυγαριά υπέρ της μακροπρόθεσμης υγείας.

5 ισχυρά μαθήματα ζωής που αντλήθηκαν από την προσωπική εκπαίδευση

4. Θεράπευσε τον εαυτό σου. γιατί αυτό που αποφασίσετε να κάνετε (ή να μην κάνετε) σήμερα, μπορεί να σας επηρεάσει μακροπρόθεσμα.

Δούλεψα σε πανεπιστημιακά γυμναστήρια μερικές φορές στην καριέρα μου και η εκπαίδευση καθηγητών ήταν πραγματικά απίστευτη. Κάποτε, έδωσα σε έναν καθηγητή που ήταν κοντά στη σύνταξη την κατεύθυνση να κάνει 10 σπαστά squats σε κάθε πόδι. Ετοιμάστηκε για την πρώτη της επανάληψη, έτρεξε και έκανε επαναφορά. Παρατήρησε: «Έπρεπε να είχα τελειώσει τη φυσικοθεραπεία μου».

Αυτό δεν είχε ξανασυμβεί στις προπονήσεις μας, γι‘ αυτό ρώτησα πότε ήταν η φυσικοθεραπεία και σε τι χρησιμεύει. Είχε σπάσει τον αστράγαλό της περίπου σαράντα χρόνια πριν και δεν ολοκλήρωσε ποτέ τα ραντεβού της για φυσικοθεραπεία ούτε ανέκτησε την πλήρη κινητικότητά της μετά την επέμβαση. Συνέχισε και μου ζήτησε να πω σε όλους τους άλλους πελάτες μου να τελειώσουν τα ραντεβού τους για φυσικοθεραπεία αν τραυματιστούν ποτέ.

Όταν πόνεσα την πλάτη μου λίγα χρόνια αργότερα, αυτά τα λόγια σοφίας με οδήγησαν να ολοκληρώσω επιμελώς όλα τα ραντεβού μου. Γιατί ήξερα ο λόγος για να κλείσω αυτά τα ραντεβού ήταν περισσότερο για τη μελλοντική υγεία του σώματός μου από τον πόνο μου αυτή τη στιγμή.

5 ισχυρά μαθήματα ζωής που αντλήθηκαν από την προσωπική εκπαίδευση

5. Ποτέ δεν είναι αργά στη ζωή να ξεκινήσεις κάτι νέο.

Αυτό το μάθημα είναι πολύ αγαπημένο στην καρδιά μου, γιατί η πελάτισσα που μετέφερε αυτό το μήνυμα ήταν στην πραγματικότητα η γιαγιά μου. Ήταν ογδόντα όταν μου είπε ότι ήθελε να πάει στο γυμναστήριό μου και να δει τι έκανα για τα προς το ζην.

Δεν είχε πάει ποτέ σε διάδρομο ούτε χρησιμοποιούσε φανταχτερό εξοπλισμό γυμναστικής, αλλά είχε τη δύναμη ενός linebacker στο σώμα της 99lb, 5’2”. Την παρακολούθησα να κάνει μια βόλτα μέχρι τη ρεσεψιόν του γυμναστηρίου σαν να είχε το μέρος και πήγαμε για την πρώτη της περιπέτεια στο γυμναστήριο.

Υπάρχει κάτι στο γυμναστήριο για όλους, σε οποιοδήποτε σημείο της ζωής σας. Εάν δεν είστε σίγουροι τι είναι αυτό, βρείτε έναν καλό ξεναγό, δηλαδή έναν προσωπικό γυμναστή που νοιάζεται. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να διδάξεις τους.

The Real Life Lessons of Training

Για να είμαι ειλικρινής, θα μπορούσα να γεμίσω ένα βιβλίο με τέτοιες στιγμές. Είναι παραδείγματα του πλουσιότερου μέρους του coaching – ανθρώπινη σύνδεση και προσωπική ανάπτυξη. Υπάρχουν μαθήματα που μπορούμε να αντλήσουμε από όλους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε, και αν ακούτε καλά, μερικές φορές έχουν απήχηση για μια ζωή.

Λιζ Μαρμές
Η Liz είναι πιστοποιημένη από την NSCA Specialist Strength and Conditioning (CSCS) και 200HR Yoga Instructor. Η Liz δραστηριοποιείται στον κλάδο της γυμναστικής από το 2003, εργάζεται στην εκπαίδευση φυσικής κατάστασης, τη διαχείριση φυσικής κατάστασης, την προσωπική προπόνηση και την ομαδική γυμναστική στη Βοστώνη, στο South Beach, στο Λος Άντζελες και στην περιοχή του DC. Η Λιζ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι με μεταπτυχιακό στη Φυσιολογία της Άσκησης.

Πιστεύοντας στη συνεχή κίνηση, η Liz έχει συνεργαστεί με πελάτες όλων των τύπων για να επιτύχει διάφορους τελικούς στόχους. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε να διδάσκει γιόγκα στο Ballston CrossFit στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

Schreibe einen Kommentar