5 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν θέλετε να ασκηθείτε

0
5 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν θέλετε να ασκηθείτε

Χρόνος διαβασματός: 5 λεπτά

Ήμασταν όλοι εκεί – απλά δεν έχετε όρεξη να ασκηθείτε σήμερα. Σε ξέρεις πρέπει, ξέρεις ότι είναι προς το συμφέρον σου, αλλά το κεφάλι σου απλά δεν είναι στο παιχνίδι. Ίσως είστε αγχωμένοι ή το σώμα σας σας λέει ότι δεν είναι στο ύψος της δουλειάς. Ό,τι κι αν είναι, απλά δεν θέλετε να κάνετε την άσκησή σας σήμερα.

Είναι εντάξει. Αυτή μάλλον δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία. Όλοι έχουν τέτοιες μέρες, και δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι ένα μέρος του να κάνετε την προπόνηση μέρος της ζωής σας. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε τίποτα.

Κάθε μέρα, θα πρέπει να κάνετε κάτι που βοηθά στη βελτίωση της ζωής σας. Εάν είστε περίεργοι για την Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής ή έχετε συμμετάσχει στο παρελθόν, τότε θέλετε να είστε υπέροχοι και να ζήσετε την καλύτερη ζωή σας.

Με αυτά τα λόγια, μπορείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας ακόμα και χωρίς να ακολουθείτε την προγραμματισμένη σας ρουτίνα άσκησης. Σήμερα, θα σας μιλήσω για πράγματα που μπορείτε να κάνετε τις μέρες που δεν έχετε όρεξη να ασκηθείτε και θα σας βοηθήσουν να κάνετε το καλύτερο «εσύ» που μπορείς να είσαι.

1. Πηγαίνετε για μια μεγάλη βόλτα ή πεζοπορία

Μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να βρίσκεστε έξω, να περπατάτε ή να κάνετε πεζοπορία στη φύση. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε την ταχύτητα, τη διάρκεια και τη δυσκολία του περπατήματος ή της πεζοπορίας ανάλογα με το πώς αισθάνεστε.

Αν θέλετε να το χαλαρώσετε, δοκιμάστε να περπατήσετε στη γειτονιά σας, στο τοπικό πάρκο ή να κάνετε πεζοπορία σε μερικά επίπεδα μονοπάτια της φύσης. Αν θέλετε να κάνετε τα πράγματα πιο δύσκολα, δοκιμάστε να κάνετε πεζοπορία σε ένα τοπικό βουνό, δύσκολα μονοπάτια ή να περπατήσετε στη γειτονιά φορώντας ένα γιλέκο με βαράκια ή ένα φορτωμένο σακίδιο.

Το περπάτημα και η πεζοπορία δεν είναι μόνο υπέροχα για το σώμα, αλλά είναι επίσης μια από τις καλύτερες μορφές κινούμενου διαλογισμού. Όταν το μυαλό σας είναι απασχολημένο, μια καλή μεγάλη βόλτα μπορεί να σας βοηθήσει να το διατηρήσετε ήρεμο και να του επιτρέψετε να σκέφτεται ελεύθερα με νέους τρόπους.

2. Παίξτε ένα άθλημα ή συμμετάσχετε σε μια δραστηριότητα

Εάν δεν είστε καταβεβλημένοι, αγχωμένοι ή κουρασμένοι, τότε ίσως το αίσθημα μπλα σας σημαίνει απλώς ότι πρέπει να αλλάξετε αυτό που κάνετε για την ημέρα. Τα αθλήματα και οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκηθείτε χωρίς να κολλήσετε στην προγραμματισμένη ρουτίνα σας.

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν θέλετε να ασκηθείτε

Το να συναντηθείτε με φίλους ή την οικογένειά σας και να παίξετε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, μπάσκετ, μπέιζμπολ ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εάν δεν είστε το είδος του αθλητισμού, μια δραστηριότητα όπως η αναρρίχηση βράχου, το κουπί επιβίβασης ή η ποδηλασία μπορεί να είναι περισσότερο το στυλ σας. Βρείτε κάτι που σας αρέσει, διατηρεί τον καρδιακό σας ρυθμό ψηλά και δεν σας αρέσει να δουλεύετε. Προσπαθήστε να το αναμίξετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα σας και να το κάνετε μέρος της ζωής σας.

3. Διαλογιστείτε

Εάν δεν είστε έτοιμοι να κάνετε τίποτα σωματικό, μια μακρά περίοδος διαμεσολάβησης μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε. Η διαμεσολάβηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους, στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, στη μείωση του άγχους και πολλά άλλα. Είναι τόσο σημαντικό να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας όσο και το σώμα σας. Κατά τη γνώμη μου, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να ασκούν κάποια μορφή διαμεσολάβησης σε καθημερινή βάση για να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής τους ευημερίας.

Υπάρχουν αμέτρητες μορφές διαμεσολάβησης που μπορείτε να δοκιμάσετε και δεν είναι μια πρακτική που είναι «ένα μέγεθος για όλους». Η πρότασή μου θα ήταν να κάνετε μια μικρή έρευνα στις πολλές διαθέσιμες μορφές, να παρακολουθήσετε μια τάξη ή μάθημα ή να διαβάσετε ένα βιβλίο σχετικά με το πώς να το κάνετε. Κατεβάστε μια εφαρμογή ή βρείτε ένα βίντεο YouTube αν θέλετε να ξεκινήσετε με έναν καθοδηγούμενο διαλογισμό. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό στυλ κάθε εβδομάδα για μερικές εβδομάδες και αποφασίστε ποιο είναι καλύτερο για εσάς.

4. Αυτο-μασάζ ή Self Myofascial Release

Εάν έχετε δεσμευτεί να βελτιώσετε την υγεία σας, τότε το πιθανότερο είναι ότι ασκείστε συχνά, και εάν ασκείστε συχνά, τότε τα τακτικά μασάζ είναι επίσης απαραίτητα. Το μασάζ έχει πολλά οφέλη που κυμαίνονται από τη μείωση του στρες, τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας, την αύξηση της κινητικότητας και την ενίσχυση της αποκατάστασης. Φυσικά, το να κάνετε τακτικά μασάζ μπορεί να είναι ακριβό. Ωστόσο, το αυτο-μασάζ – ή η μυοπεριτονιακή απελευθέρωση – δεν είναι.

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε είναι ένας κύλινδρος αφρού ή σωλήνας PVC, μπάλα λακρός ή τένις και αρκετός χώρος δαπέδου για να ξαπλώσετε. Η χρήση αυτών των εργαλείων για να ξεδιπλώσετε τους μύες σας, να ασκήσετε ένταση και να σπάσετε τους κόμπους στους ιστούς σας είναι μια υπέροχη προσθήκη στη ρουτίνα προπόνησής σας. Το αυτο-μασάζ θα δείξει στο σώμα σας λίγη αγάπη που χρειάζεται και θα πρέπει να είναι μέρος της προπονητικής ρουτίνας όλων.

5 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν δεν θέλετε να ασκηθείτε

5. Άσκηση Τέλος πάντων

Ίσως δεν πονάτε, δεν είστε αγχωμένοι ή ακόμα και κουρασμένοι. Ίσως απλώς περνάτε μια κακή μέρα ή απλώς νιώθετε τεμπέλης. Ισως εσύ πρέπει προπόνηση σήμερα.

Ο πατέρας μου μου είπε κάποτε: «Μερικές φορές κάνεις τις καλύτερες προπονήσεις σου τις μέρες που δεν έχεις όρεξη να το κάνεις». Από την εμπειρία μου, έχει δίκιο. Μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι μια προπόνηση για να τονώσετε το ηθικό σας και να γίνετε λίγο πιο δυνατός – μέσα και έξω.

Δεν θα έχετε πάντα όρεξη για προπόνηση, αλλά αν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα λάθος, τότε ίσως χρειαστεί να αναγκάσετε τον εαυτό σας να το κάνει ούτως ή άλλως. Η άσκηση όταν δεν αισθάνεστε ότι βοηθά στην οικοδόμηση εσωτερικής δύναμης και στη συνέχεια θα αισθανθείτε επίσης τα οφέλη από την ενίσχυση των θετικών ενδορφινών. Μερικές φορές, χρειάζεται απλώς να είσαι μεγάλος για πράγματα και να κάνεις τα πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις.

Θυμηθείτε, θα έχετε πάντα μέρες που δεν θα έχετε όρεξη για προπόνηση. Το κλειδί είναι να ξέρεις τι να κάνεις εκείνες τις μέρες. Ακούστε το σώμα σας: μάθετε πότε είναι η ώρα να κάνετε ένα βήμα πίσω και να το χαλαρώσετε, μάθετε πότε είναι ώρα να παίξετε ένα παιχνίδι ή να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και μάθετε πότε είναι η ώρα να κάνετε την προγραμματισμένη προπόνησή σας ούτως ή άλλως. Ακολουθήστε τις παραπάνω επιλογές και θα κάνετε πάντα τα βήματα για να γίνετε πιο δυνατοί — ακόμα και τις ημέρες που δεν ασκείστε.

Ο Timothy Bell στο FacebookΟ Timothy Bell στο Instagram
Τίμοθι Μπελ
Ο Timothy Bell είναι προπονητής γυμναστικής και συγγραφέας από την Οτάβα του Οντάριο του Καναδά. Ο Timothy έχει εκπαιδεύσει αμέτρητους ανθρώπους χρησιμοποιώντας τη μοναδική μινιμαλιστική του προσέγγιση στην προπόνηση με βάρος σώματος. Το χαλαρό, χωρίς ανοησίες, προσαρμόσιμο στυλ φυσικής κατάστασης του Tim επιτρέπει στους πελάτες του τη δυνατότητα να προπονούνται οποτεδήποτε, οπουδήποτε, με ελάχιστο έως καθόλου εξοπλισμό. Είναι περήφανος που μπορεί να προσφέρει εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης ανεξάρτητα από την τοποθεσία. Ο Timothy πιστεύει ακράδαντα ότι η εκπαίδευσή σας πρέπει να είναι μέρος της ζωής σας και όχι ολόκληρη η ζωή σας.

Στόχος του Timothy είναι να βοηθήσει όλους όσους συνεργάζεται να βρουν ένα μοναδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης και διατροφής που ταιριάζει στον τρόπο ζωής τους. Είναι γνωστός για το ότι δίνει πολλές δωρεάν συμβουλές, βίντεο και άρθρα στο ιστολόγιό του Timothy Bell Fitness.

Schreibe einen Kommentar