5 τάσεις σχεδιασμού κουζίνας που πρέπει να ακολουθήσετε το 2022

0
5 τάσεις σχεδιασμού κουζίνας που πρέπει να ακολουθήσετε το 2022

Κάντε μια βόλτα στη λωρίδα μνήμης για μια στιγμή. Θυμάστε πώς έμοιαζε το σχέδιο της κουζίνας; Ήταν αυστηροί χώροι που εξυπηρετούσαν έναν σκοπό, τη λειτουργικότητα. Ένα μέρος για να μαγειρέψετε γεύματα και να καθαρίσετε τα πιάτα.

Πολλά σπίτια θα είχαν ξεχωριστή τραπεζαρία. Αυτό απαιτούσε τη μεταφορά των γευμάτων από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Η κουζίνα ήταν κρυμμένη. Τοίχοι και πόρτες το χώριζαν από τους άλλους χώρους του σπιτιού.

Οι κουζίνες έχουν τώρα εξελίχθηκε πέρα ​​από τη λειτουργικότητα μιλήσαμε παραπάνω. Οι τοίχοι έχουν πέσει και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν την ανοιχτή ιδέα. Το σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα συνδυάζονται σε έναν ενιαίο χώρο.

Δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στα σχεδιαστικά στοιχεία, έτσι ώστε η κουζίνα να συνδυάζεται με την υπάρχουσα διακόσμηση. Οι άνθρωποι πλέον μαζεύονται και τρώνε στον ίδιο χώρο. Τα χρώματα και οι φανταχτερές συσκευές περιγράφουν τη σύγχρονη κουζίνα.

Είναι ενδιαφέρον να παρακολουθείτε τις τάσεις του σχεδιασμού της κουζίνας. Ας δούμε μερικά που πρέπει να ακολουθήσετε το 2022.

Μοντέρνος σχεδιασμός πράσινης κουζίνας

1. Οι κουζίνες είναι κομμάτια συνομιλίας

Εάν η κουζίνα σας δεν πυροδοτεί συζήτηση, τότε δεν έχετε πιάσει τις τάσεις του σχεδιασμού της κουζίνας. Γιατί πιστεύετε ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν τόσα πολλά σε συσκευές, ελκυστικά ντουλάπια και ακριβούς πάγκους;

Ο στόχος είναι να προκληθεί ο παράγοντας wow. Η ομορφιά δεν πρέπει να υπάρχει μόνο στο σαλόνι ή στα υπνοδωμάτια. Θα πρέπει να εκτείνεται σε όλο το σπίτι.

Η ενσωμάτωση της κουζίνας στο σαλόνι το καθιστά απαραίτητη. Δεν μπορείτε να έχετε ένα φανταχτερό σαλόνι και ήπια κουζίνα. Υπάρχουν σε έναν χώρο.

Υπάρχει ένα κόλπο για να κάνετε το σχέδιο της κουζίνας σας να ξεχωρίζει. Ξεκινά με το να δίνεις τόση προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες όσο στις μεγαλύτερες. Τι ωφελεί ένα φανταχτερό ντουλάπι με βαρετά παλιά μαχαιροπίρουνα ή σερβίτσια;

Τι θα λέγατε για την παρουσίαση φαγητού; Έχετε το κατάλληλο διακομιστή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας; Διασημότητες όπως η Nicki Minaj, η Jessica Biel, η Kristen Wiig και η Katherine Schwarzenegger αγοράζουν τα cheeseboards τους από Lynnliana. Η δεξιοτεχνία και η προσοχή στη λεπτομέρεια του serverware μεταφέρουν τη φιλοξενία σε άλλο επίπεδο.

Και, η ομορφιά των σετ cheeseboard τα κάνει ιδανικά για εμφάνιση όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αποκτάτε λειτουργικότητα και τέχνη σε ένα κομμάτι.

Σχέδιο ανοιχτής κουζίνας στο σπίτι

2. Να περιμένετε μια έγχυση χρωμάτων

Μπορούμε να περιμένουμε περισσότερους ανθρώπους να τολμήσουν με τις επιλογές χρωμάτων. Τα τυπικά λευκά ντουλάπια μπορεί να πάρουν την τελευταία τους ανάσα. Τόνοι δημιουργικότητας φαίνεται ήδη σε ορισμένες σύγχρονες κουζίνες.

Εδώ, μιλάμε για μπλε, κόκκινα, κίτρινα ή και πράσινα ντουλάπια. Στην πραγματικότητα, με περισσότερη εστίαση στη βιωσιμότητα, το πράσινο μπορεί κάλλιστα να είναι το καλύτερο χρώμα. Επαγγελματίες σχεδιαστές εσωτερικών χώρων προβλέψτε το σμαραγδένιο πράσινο ως την κορυφαία επιλογή για το 2022.

Το κύριο αξιοθέατο με το πράσινο είναι η ιδέα να φέρεις το ύπαιθρο μέσα. Υπάρχουν τόσες πολλές σειρές σε αυτήν την παλέτα χρωμάτων. Αυτό επιτρέπει τη μίξη και το ταίριασμα διαφορετικών αποχρώσεων του πράσινου για μια μοναδική εμφάνιση.

Τα κόκκινα ντουλάπια κουζίνας αποτελούν μέρος των νεότερων τάσεων σχεδιασμού κουζίνας του 2022

Οι πιτσιλιές και οι συσκευές έχουν σημασία και στον σχεδιασμό της κουζίνας

Το backsplashes είναι ένας άλλος τομέας που αποκτά μια έγχυση χρώματος με τις νεότερες τάσεις σχεδιασμού κουζίνας. Οι πιτσιλιές πλακιδίων σε συναρπαστικά χρώματα και σχήματα δημιουργούν περιοχές ενδιαφέροντος. Η ιδέα είναι να αποκτήσετε ένα backsplash που έρχεται σε αντίθεση με το πάγκοι χαλαζία σχέδιο..

Ένας μαύρος μαρμάρινος πάγκος θα ξεπροβάλει πολύ περισσότερο με ένα μωσαϊκό σχεδιαστή backsplash. Αυξήστε την οπτική γοητεία και τη λειτουργικότητα του backsplash αφήνοντάς το να τρέχει από τον πάγκο μέχρι την οροφή.

Οι χαμηλές πιτσιλιές είναι καθ‘ οδόν. Ένα υψηλότερο σημαίνει επίσης καλύτερη προστασία για τον τοίχο γύρω από το νεροχύτη και τη σόμπα.

Η έγχυση χρώματος δεν σταματά στα ντουλάπια ή στους τοίχους. Αφήστε το να τρέξει μέχρι το συσκευές κουζίνας επισης. Η σχεδιαστική τάση του 2022 βλέπει μια στροφή από τις μεταλλικές ή ανοξείδωτες συσκευές σε περισσότερο χρώμα.

Οι πολύχρωμες συσκευές επιτρέπουν τη δημιουργία ενδιαφέρουσες αντιθέσεις μέσα στο χώρο. Οι σχεδιαστές καλύπτουν τις μεταλλικές επιφάνειες με ξύλινη επένδυση και στη συνέχεια τις βάφουν με το χρώμα της επιλογής του πελάτη.

Πλακάκια πίσω πιτσιλίσματος

3. Μεγαλύτερη εστίαση στη λειτουργικότητα με κουζίνες πολλαπλών χρήσεων

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η μοντέρνα κουζίνα εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς. Υπάρχει η βασική λειτουργία μαγειρέματος και καθαρισμού. Αλλά, είναι επίσης ένας κόμβος δραστηριότητας. Οι οικογένειες συγκεντρώνονται για να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της ημέρας ενώ το μαγείρεμα είναι σε εξέλιξη.

Τα παιδιά μπορούν να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Οι γονείς θα μπορούσαν να τελειώνουν κάποια δουλειά της τελευταίας στιγμής καθώς πίνουν τον πρωινό τους καφέ. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να διασκεδάζετε τους επισκέπτες στην κουζίνα.

Οι τάσεις στο σχεδιασμό της κουζίνας πρέπει να επικεντρώνονται στην πολυλειτουργικότητα. Η ενσωμάτωση ενός νησιού κουζίνας, για παράδειγμα, παρέχει σταθμούς καθίσματος, εργασίας και προετοιμασίας φαγητού. Πράγματι ένα νησί είναι μια τάση που πολλές μοντέρνες κουζίνες δεν παραμελούν.

Παιδί που κάνει την εργασία στην κουζίνα

4. Φωτισμός και περισσότερος φωτισμός για το σχεδιασμό της κουζίνας

Τα φώτα μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στην εμφάνιση ενός εσωτερικού χώρου. Δυστυχώς, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο φωτισμός της κουζίνας ήταν υποβιβασμένος οροφής φώτα LED. Αλλά όχι πια.

Ο φωτισμός έμφασης θα είναι σημαντικός παράγοντας στις τάσεις του σχεδιασμού της κουζίνας το 2022. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα δώσουν προσοχή στο πώς φωτίζουν τον χώρο της κουζίνας. Σκεφτείτε θερμότερο φωτισμό, φώτα τραπεζιού/πάγκου, κρεμαστά φωτιστικά και ελκυστικές θήκες λαμπτήρων.

Οι ροοστάτες θα μπουν επίσης στην κουζίνα. Ένα ρομαντικό δείπνο στο νησί της κουζίνας δεν θα ήταν το ίδιο με τον έντονο φωτισμό.

Τα φώτα θα προσθέσουν στο συνολικό στυλ παρουσίασης ή διακόσμησης. Δεν θα αφορά μόνο τη λειτουργικότητα, αλλά και την αισθητική.

Φωτισμός κουζίνας

5. Υπάρχουν μοναδικοί συνδυασμοί υλικών

Το εύρος της δημιουργικότητας στις τάσεις του σχεδιασμού κουζίνας θα επεκταθεί στην επιλογή υλικών. Μπορούμε να περιμένουμε μοναδικούς συνδυασμούς ξύλου, μετάλλων, ακόμη και πέτρας. Σκεφτείτε μεταλλικές συσκευές, ξύλινα πάνελ στους τοίχους και πάγκους.

Κάθε υλικό θα προσφέρει πολλές επιλογές για τους αληθινά δημιουργικούς. Αυτά περιλαμβάνουν οξειδωμένα μέταλλα, έγχρωμο μάρμαρο, όνυχα, απαρχαιωμένα τούβλα ή χαλαζία. Θα κάνουν το σχέδιο της κουζίνας να φαίνεται πολύ ενδιαφέρον.

Θυμάστε το σημείο μας να δίνουμε προσοχή στις πιο μικρές λεπτομέρειες; Η αντίθεση του ξύλινου serverware που εμφανίζεται σε έναν πέτρινο πάγκο θα φαινόταν εκπληκτική.

Μίγμα σχεδιαστικών στοιχείων

Οι σύγχρονοι ιδιοκτήτες σπιτιού είναι πιο δημιουργικοί και τολμηροί στα στυλ σχεδιασμού τους. Με την εξέλιξη της κουζίνας, μετατοπίζουν την εστίασή τους στο να κάνουν τον χώρο να ξεχωρίζει.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν φοβούνται να αγκαλιάσουν το χρώμα και δεν περιορίζονται σε παραδοσιακά υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο.

Το 2022 είναι η χρονιά που ο σχεδιασμός της κουζίνας θα επιτρέψει μια μεγαλύτερη έκφραση του προσωπικού στυλ και προτιμήσεων. Το παν είναι η δημιουργία ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να απολαύσουν όλοι.

Schreibe einen Kommentar