5 τρόποι που η αναζήτηση της φυσικής κατάστασης μπορεί να σας οδηγήσει στην ευτυχία

0
5 τρόποι που η αναζήτηση της φυσικής κατάστασης μπορεί να σας οδηγήσει στην ευτυχία

Χρόνος διαβασματός: 7 λεπτά

Πριν από λίγο καιρό κάποιος μου ζήτησε να ορίσω τη λέξη «γυμναστική». Η απάντησή μου ήταν κάπως έτσι: „Η φυσική κατάσταση είναι μια εξωτερική κατάσταση που αποδεικνύεται από την εξωτερική έκφραση της προσωπικής του σωματικότητας». Merriam Webster ορίζει τη φυσική κατάσταση ως απλώς «την ποιότητα ή την κατάσταση της φυσικής κατάστασης» και είναι συνώνυμη με την υγεία, τη δύναμη και το σθένος.

Ενώ όλοι μπορεί να ορίζουμε τη φυσική κατάσταση κάπως διαφορετικά και να συμμετέχουμε στην άσκηση μοναδικά, μπορούμε πιθανότατα να συμφωνήσουμε ότι για πολλούς, η φυσική κατάσταση συνοψίζεται σε τρία στοιχεία – σωματική λειτουργία, ικανότητα δεξιοτήτων και φιλοδοξία για μια «καλύτερη» σωματική διάπλαση. Αλλά το χαμένο στο ανακάτεμα είναι μια εξίσου σημαντική μεταβλητή που σχετίζεται με την υγεία και τη φυσική κατάσταση — το ταξίδι του προς τα μέσα μονοπάτι.

Η βελτίωση της μορφής και της λειτουργίας του σώματός σας είναι μια ευγενής επιδίωξη. Δυστυχώς, οι νόμοι της φυσικής υπαγορεύουν ότι η αισθητική αλλαγή και ο σωματικός κόσμος είναι προσωρινοί προορισμοί. Μια κατάσταση φυσικής κατάστασης, σωματικά μιλώντας, δεν είναι ένας βιώσιμος στόχος. Καθώς μεγαλώνουμε, οι μύες μας ατροφούν, η δύναμη μειώνεται και η καρδιαγγειακή ικανότητα μειώνεται. Όσο καταθλιπτικό κι αν ακούγεται, η ασημένια επένδυση στη γήρανση και τη σωματική κατάρρευση είναι η ευκαιρία να οξύνουμε την πνευματική οξύτητα, να μάθουμε ανεκτίμητα μαθήματα ζωής και να αναπτύξουμε τη σχέση μας με τον αυθεντικό μας εαυτό.

5 τρόποι που η αναζήτηση της φυσικής κατάστασης μπορεί να σας οδηγήσει στην ευτυχία

Με αυτόν τον τρόπο, η επιδίωξη της φυσικής κατάστασης παρουσιάζει τη βέλτιστη πλατφόρμα για την προώθηση της διαρκούς αλλαγής και της συνεχούς ανάπτυξης μέσω της ενδοσκόπησης και της προσωπικής ανάπτυξης. Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμπληρώσετε την εξωτερική έκφραση της φυσικής σας κατάστασης και να μεγιστοποιήσετε το εσωτερικό ταξίδι της αυτο-ανακάλυψης.

1. Η Έκφραση της Χαράς

Κατά ειρωνικό τρόπο, παρόλο που το σώμα μας είναι σε φθορά, η κορύφωση της ευτυχίας εμφανίζεται συνήθως στα τελευταία στάδια της ζωής. Πιθανότατα αυτό συμβαίνει επειδή τελικά σταματάμε να νοιαζόμαστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Ή ίσως οφείλεται στο ότι αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε ευκαιρία για να επιβραδύνουμε και να μυρίσουμε τα τριαντάφυλλα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, μαζί με τους πόνους και τους πόνους της γήρανσης έρχεται να νιώθετε πιο άνετα με το δέρμα σας και να φτάσετε πιο κοντά στον στόχο της αυτοπραγμάτωσης.

Το κρίσιμο στοιχείο στην εκδήλωση της χαράς μέσω της φυσικής κίνησης είναι η έκφραση της αυθεντικότητας. Η „αυθεντικότητα“ μπορεί να ακούγεται υπέροχο, αλλά μπορεί επίσης να φαίνεται σαν μια ασαφής και άπιαστη έννοια που πρέπει να εκδηλωθεί. Το μόνο που πραγματικά σημαίνει είναι να βιώνεις αυτή την αίσθηση του «ήμουν εννοούσε για να γινει αυτο.“

Είτε «αυτό» είναι μπαλέτο, πυγμαχία ή γιόγκα Bikram, όσο περισσότερο βρίσκετε διαφορετικούς τρόπους να κινείτε το σώμα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να συναντήσετε έναν που θα αισθάνεστε σαν να είναι φτιαγμένος για εσάς. Η λυδία λίθος είναι πόσο καλά τηρείτε το πρόγραμμα. Η άσκηση που γίνεται καθαρά ως μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού συνήθως τρέχει όταν φτάσουμε σε αυτό το τέλος, η πραγματικότητα έρχεται ή η καινοτομία εξαφανιστεί. Αλλά η χαρά μας φέρνει πίσω σε μια δραστηριότητα ξανά και ξανά.

Κατεβάστε 10 δωρεάν προπονήσεις με βάρος σώματος

2. Η Βελτιστοποίηση του Παρόντος

Αυτές τις μέρες, με τη συντριπτική επιρροή της τεχνολογίας, πολλοί από εμάς νιώθουμε απελπισμένοι να ξεφύγουμε από το παρόν και να βρεθούμε κάπου αλλού. Ο κόσμος της γυμναστικής δεν αποτελεί εξαίρεση με εφαρμογές που βασίζονται στην άσκηση, φορητές συσκευές και επίπεδες οθόνες που κατακλύζουν το κοινό περιβάλλον του κέντρου ευεξίας. Συνδυάζοντας αυτό, Τα προγράμματα γυμναστικής τείνουν να παραβλέπουν το παρόν και να επικεντρώνονται σε έναν μελλοντικό στόχο, αποτέλεσμα ή φυσική εκδήλωση.

Αλλά η παρούσα στιγμή είναι το μόνο πράγμα που είναι πραγματικό, το μόνο πράγμα που έχουμε πραγματικά και το μόνο πράγμα που είναι εγγυημένο.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε όταν είστε στο σχολείο είναι να προσέχετε και να κάνετε τη δουλειά, και ο πιο αγνός τρόπος για να αναπτυχθείτε πνευματικά στην εκκλησία, τη συναγωγή ή την πρακτική διαλογισμού είναι να παραδοθείτε ολοκληρωτικά στο παρόν. Το γυμναστήριο δεν πρέπει να είναι διαφορετικό.

Το γυμναστήριο είναι ένας ναός μάθησης, σωματικής χάρης και υγείας. Δεν μπορείτε να μάθετε και να αναπτυχθείτε εάν σας αποσπάται η προσοχή. Δεν μπορείτε να δείτε το σώμα σας να κινείται αν κοιτάτε ένα smartphone. Και δεν μπορείτε να ακούσετε την αναπνοή σας εάν η μουσική χτυπάει δυνατά στα ακουστικά σας. Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε εκεί είναι να γίνει εδώ.

3. Βλέποντας το Σώμα ως Μεταφορά της Ζωής

Ένα από τα πράγματα στα οποία οι ηθοποιοί είναι έμπειροι είναι να ενσωματώνουν φυσικούς τρόπους και ενέργειες για να τους βοηθήσουν να απεικονίσουν συναισθήματα και ιστορία. Οι καλύτεροι ηθοποιοί μπορούν να μιλήσουν χωρίς να πουν λέξη – χρησιμοποιούν κίνηση, στηρίγματα και μεταφορές για να επικοινωνήσουν μια «αλήθεια» για τη ζωή.

Ως αθλητές και ασκούμενοι, είμαστε επίσης «ηθοποιοί» στη δική μας ιστορία, είτε παίζουμε το ρόλο του αθλητή της ομάδας, είτε του ασκούμενου μοναχικού λύκου, είτε του συμμετέχοντος σε ομαδικό μάθημα άσκησης. Το σώμα σας έχει μια ιστορία να πει και εξερευνώντας την έννοια των «μεταφορών» μπορείτε να ξεκλειδώσετε ενδείξεις που σας βοηθούν στο εσωτερικό μονοπάτι της ανακάλυψης του εαυτού σας.

Για παράδειγμα, όσοι φέρουν επιπλέον σωματικό βάρος ίσως το κάνουν ασυνείδητα ως «προστασία» από μη επουλωμένα τραύματα και τραύματα. Οι σωματικοί τραυματισμοί είναι επίσης χρήσιμοι για να ρίξετε μια πιο βαθιά ματιά στα θέματα που ενδέχεται να σας κρατούν πίσω στη ζωή. Αλλά ακόμα και ένα σώμα σε φόρμα μπορεί να μας καθοδηγήσει από το πόσο καλά κινείται, πόσο ευέλικτο είναι ή την ένταση που κρατά. Για παράδειγμα, ένα υπερβολικά μυώδες σώμα που είναι άκαμπτο και άκαμπτο μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα μη προσαρμοστικότητας στις πεποιθήσεις ή τις προοπτικές σας.

Βλέποντας το σώμα σας από έξω και αναζητώντας μέρη όπου το εσωτερικό και το εξωτερικό τέμνονται μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να αποκαλύψετε αυτό που πραγματικά σας περιορίζει από το να επιτύχετε τις δυνατότητές σας.

5 τρόποι που η αναζήτηση της φυσικής κατάστασης μπορεί να σας οδηγήσει στην ευτυχία

4. Αναζητώντας μια φυλή ομοϊδεατών ατόμων

Όταν ξεκίνησα τη γιόγκα πριν από χρόνια, έψαξα γύρω μου για τις πιο εμφανίσιμες γυναίκες. Όταν ξεκίνησα τις πολεμικές τέχνες και την πυγμαχία, αύξησα το μέγεθος του δυνητικού μου αγώνα για πυγμαχία καθώς ψώνιζα στα διάφορα γυμναστήρια και σχολές. Στο παρελθόν, όταν κοίταζα γυμναστήρια για να γίνω μέλος, κοίταζα πόσο παλιά ή κατάλληλη ήταν η βάση μελών.

Έκανα λάθος σε αυτές τις προσεγγίσειςκαι παρόμοια με εμένα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι «να βρεις μια fitness tribe» σημαίνει να βρεις μια ομάδα που φαίνεται (ή ενεργεί) όπως και εσείς.

Είναι φυσικό να βλέπουμε τη φυσική κατάσταση μέσα από το πρίσμα του σωματικού και να βασίζουμε τις απόψεις μας ανάλογααλλά σε ένα ταξίδι του υγεία, αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι οι εσωτερικές ιδιότητες. Αυτό που σας κάνει να επιστρέφετε στη φυσική σας κατάσταση είναι το ίδιο πράγμα που σας κρατά στη δουλειά, την εκκλησία ή τις σχέσεις σας και πιθανότατα περιλαμβάνει αξίες όπως η εμπιστοσύνη και η ακεραιότητα.

Μια άλλη αξία που μπορεί να αποτελέσει θαυμάσιο κίνητρο είναι η διαφορετικότητα. Οι νέοι μπορούν να μάθουν πολλά από τους ηλικιωμένους, οι άνδρες μπορούν να μάθουν πολλά από τις γυναίκες και το αντίστροφο. Μιλώντας από προσωπική εμπειρία, βρήκα ένα εξαιρετικό παράδειγμα κοινότητας και διαφορετικότητας στο YMCA και βίωσα την κυριολεκτική εκδήλωση των τεσσάρων βασικών αξιών τους – σεβασμό, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και φροντίδα.

Η βάση του ταξιδιού ευεξίας σας σε αξίες αντί για αισθητικές μετρήσεις θα έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένη μάθηση, βαθύτερη σύνδεση και διαρκή υγεία.

5 τρόποι που η αναζήτηση της φυσικής κατάστασης μπορεί να σας οδηγήσει στην ευτυχία

5. Γήρανση με χάρη, όχι ανόητα

Όπως ακριβώς υπάρχουν τέσσερις εποχές σε ένα χρόνο, υπάρχουν τέσσερις εποχές στη ζωή – εφηβεία, νεαρή ενήλικη ζωή, μέση ηλικία και ωριμότητα. Καθώς η φύση παρέχει τις σωστές τροφές για να τρώμε κάθε εποχή, η ζωή μας παρέχει επίσης τον σωστό δρόμο για την ευεξία και τη φυσική κατάσταση. Η δουλειά μας είναι να συντονιστούμε και να προσέχουμε τα σημάδια.

Τούτου λεχθέντος, η διαδικασία γήρανσης είναι διαφορετική για τον καθένα και το πόσο δύσκολο να το πιέσετε μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Πολιτιστικά επαινούμε τον ογδοντάχρονο τριαθλητή και σαραντάχρονο επαγγελματία αθλητή που εξακολουθεί να αγωνίζεται. Ο καθορισμός περιορισμών με βάση μόνο την ηλικία μπορεί να είναι περιοριστικός. Αλλά όπως έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, το να μην το κάνεις αυτό είναι αλαζονεία. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι να έχετε πλήρη επίγνωση του σώματός σας σε χρόνο και χώρο. Εάν το μηχάνημα χαλάσει, αυτό είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε πορεία ή ενδεχομένως να προετοιμαστείτε για την επόμενη σεζόν.

Ένας προπονητής, μέντορας ή σύμβουλος μπορεί να είναι ένας υπέροχος σύντροφος για να σας βοηθήσει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές. Ψάξτε για κάποιον που όχι μόνο περπατά και μιλάει, αλλά βλέπει τη βαθύτερη εικόνα.

The Pursuit of Fitness and the Inward Path

Η εκπαίδευση δεν είναι να παίρνεις καλούς βαθμούς και να απομνημονεύεις γεγονότα και εξισώσεις, αλλά να ανακαλύψεις τα γνήσια ταλέντα και την ικανότητά σου να σκέφτεσαι κριτικά. Ομοίως, Η άσκηση και η φυσική κατάσταση δεν αφορούν σετ, επαναλήψεις και ένα ποσοστό σωματικού λίπουςαλλά για να μάθετε πώς να κινείτε το σώμα σας, να επιδεικνύετε χάρη και να βελτιώνετε την υγεία σας.

Δεν μπορείτε να παίρνετε μαζί σας τους six-pack κοιλιακούς και τονισμένα μπράτσα σε κάθε εποχή της ζωής σας, αλλά το εσωτερικό μονοπάτι της ανακάλυψης του εαυτού μας ξεδιπλώνεται και προχωρά, αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας το δώρο να βιώσει το παρόν. Για να το κάνεις αυτό σημαίνει να γνωρίζεις το σώμα σου και με τη σειρά του, τον αληθινό σου εαυτό.
Έρικ Στίβενς
Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια, Έρικ Στίβενς έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος επαγγελματίας γυμναστικής, σύμβουλος, συγγραφέας, παρουσιαστής και τηλεοπτική προσωπικότητα. Επί του παρόντος, ο Eric είναι ο διευθυντής φυσικής κατάστασης και μελών για το Allegria Spa & Club στο Park Hyatt στο Avon του Κολοράντο.

Εκτός από την εκτεταμένη εμπειρία του στη φυσική κατάσταση, έχοντας διοικήσει, προπονήσει και εκπαιδευτεί σε ιδιωτικές λέσχες υγείας και μη κερδοσκοπικές βιομηχανίες, ο Έρικ υπήρξε μακροχρόνιος εκπαιδευτής δυτικής πυγμαχίας, πιο πρόσφατα ως προπονητής πυγμαχίας για το Denver Athletic Club. Το 2011, ο Έρικ επιλέχθηκε για να υπηρετήσει ως εκπαιδευτής στην εθνική τηλεοπτική σειρά I Used to Be Fat στο MTV. Ο Eric είναι επίσης δημοσιευμένος συγγραφέας και τακτικός συνεργάτης του Σπάσιμο των μυών, Μύες & Απόδοσηκαι Πρόκληση Ολόκληρης Ζωής.

Ο Έρικ κατάγεται από το Πόρτλαντ του Όρεγκον και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Από το 2003, ο Eric είναι εθνικά πιστοποιημένος personal trainer με την National Strength and Conditioning Association (NSCA).

Schreibe einen Kommentar