5 φορές οι επιχειρήσεις έχασαν τη μείωση του πλαστικού

6
5 φορές οι επιχειρήσεις έχασαν τη μείωση του πλαστικού

Δείτε τα παρακάτω παραδείγματα για να αποδείξετε ότι δεν δημιουργούνται όλες οι πράσινες πρωτοβουλίες ίσες!

1. Η απαγόρευση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης από τον Coles… που μπορεί να συμβεί ή να μην συμβεί.

Τι έπος ήταν αυτό! Αφού ο αντίκτυπος της πλαστικής ρύπανσης άρχισε να εμφανίζεται έντονα στη συνείδηση ​​του έθνους, τόσο ο Coles όσο και ο Woolworths αποφάσισαν ότι ήθελαν να επιβιβαστούν και στο τρένο χωρίς πλαστικά. Όλα καλά και καλά, σωστά; Αυτό θα κρατούσε έως και 3,2 δισεκατομμύρια σακούλες μιας χρήσης κάθε χρόνο έξω από τους χώρους υγειονομικής ταφής και τους ωκεανούς μας.

Αυτό είναι αν αυτοί να το κάνεις πραγματικά. Εκτός από την ειρωνεία της εισαγωγής μιας παχύτερης «επαναχρησιμοποιήσιμης» πλαστικής έκδοσης των τσαντών μιας χρήσης για 15 σεντς, μετά από μόλις πέντε ημέρες από την επιβολή της απαγόρευσης, οι Coles άλλαξαν γνώμη και πρόσφεραν δωρεάν πλαστικές σακούλες για 10 ημέρες. Στη συνέχεια, επέστρεψαν στο να χρεώνουν στους πελάτες 15 σεντς για τις τσάντες για δύο ημέρες. ΜΕΤΑ γύρισαν ξανά και έδωσαν τσάντες δωρεάν. Οι Coles λένε τώρα ότι θα καταργήσουν σταδιακά τις τσάντες και έχουν ανακοινώσει προθεσμία. Αλλά θα τηρήσουν πραγματικά τη δέσμευσή τους αυτή τη φορά;

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο Coles θα απαγορεύσει οριστικά την τσάντα, φροντίστε να το κάνετε προσθέστε τη φωνή σας στην έκκλησή μας.

Κόουλς: Απαγόρευσε οριστικά την τσάντα!

2. Η Starbucks καταργεί σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης! Αλλά στη συνέχεια…

«Μια γη. Πολλές γουλιές.» Πηγή: Reddit, /u/mitbroetchen

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως, με πάνω από 28 χιλιάδες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε επίσημα ότι θα χάσει το πλαστικό καλαμάκι μέχρι το 2020! Αυτό θα εξαφάνιζε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο καλαμάκια ετησίως. Εκπληκτικά νέα, αφού τα καλαμάκια μιας χρήσης καταλήγουν πάντα είτε στη χωματερή είτε στο περιβάλλον μας γιατί απλά είναι πολύ μικρά για να ανακυκλωθούν.

Λίγες μέρες μετά όμως από αυτή την ανακοίνωση, Αυτό Η φωτογραφία έγινε viral, και το Διαδίκτυο συλλογικά γέμισε τα μάτια. Ένα „φιλικό προς τη γη“ χάρτινο καλαμάκι, που έρχεται τυλιγμένο σε – μαντέψτε – πλαστικό.

Αυτό πραγματικά χάλια, Starbucks. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθησε ξανα.

3. Η καταστροφή που είναι το «Little Shop» του Coles

Εντάξει, αυτό είναι ένα πραγματικό πράγμα, μόνο σε περίπτωση που νομίζατε ότι ονειρευόμασταν το χειρότερο δυνατό προϊόν για τον πλανήτη για διασκέδαση.

Μόλις λίγες εβδομάδες αφότου εισήγαγαν την απαγόρευση των ελαφρών πλαστικών σακουλών σε όλη τη χώρα και ανακοίνωσαν μια σειρά από σπουδαίες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σχετικά με τα απόβλητα τροφίμων και τα προϊόντα με πλαστική συσκευασία, έφεραν την προώθηση «Little Shop». Σε αυτήν την προσφορά, προσφέρεται στους πελάτες μια μινιατούρα έκδοση 30 γνωστών οικιακών προϊόντων με κάθε 30 $ που ξοδεύονται.

Μικροσκοπικά προϊόντα κατασκευασμένα από πλαστικό, τυλιγμένα σε πλαστικό, τυλιγμένα σε μεγάλο πλαστικό κουτί οθόνης. Εμ, Κόουλς;

4. Άλλη μια όχι και τόσο «ξεφλουδισμένη» περίπτωση συσκευασίας που προστατεύει το περιβάλλον

Ένα άλλο παράδειγμα ενός λιανοπωλητή που έχασε εντελώς το νόημα όταν προσπαθούσε να είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον βρέθηκε σε μια αγορά αγροτών στο Περθ. Εκεί, τσαμπιά με μπανάνες συσκευάστηκαν σε ένα δοχείο που μπορεί να κομποστοποιηθεί, αλλά ήταν κλειστά σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη.

Η οθόνη συνοδευόταν ακόμη και από μια πινακίδα που προώθησε αυτό το προϊόν «εξοικονόμησης περιβάλλοντος»! Παρόλο που οι προθέσεις εδώ μπορεί να ήταν καλές, αυτό το παντοπωλείο της αγοράς έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει όσον αφορά τη μείωση του αντίκτυπου με έναν ουσιαστικό τρόπο. Μπράβο τους όμως που προσπάθησαν.

Ευχαριστώ πολύ, αλλά αυτή η πώληση δεν είναι πολύ μελετημένη.

5. Η μπερδεμένη στιγμή που τα «οικολογικά» ή χύμα προϊόντα τυλίγονται σε πλαστικό.

Η χύδην αγορά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παραλείψετε την υπερβολική πλαστική συσκευασία. Όπως και αν παραγγείλατε μια μαζική προμήθεια βαμβακερών μπατονιών. Φυσικά φρόντισες να επιλέξεις την έκδοση χωρίς πλαστικό, φτιαγμένη μόνο από μπαμπού και βαμβάκι. Και μετά φτάνει το δέμα σου και μέσα σου βρίσκεις ατομικές, πλαστικές τυλιγμένες δέσμες από μπατονέτες. Τι απογοητευτική και απογοητευτική εμπειρία…

Πίστωση: WA Σήμερα

Ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων με πλαστική συσκευασία σε πλαστική σακούλα. «Επιλογή Γης». Πίστωση: WA Σήμερα

Οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι εταιρείες και οι λιανοπωλητές για να μειώσουν τη συμβολή τους στη ρύπανση από πλαστικό είναι αξιέπαινες, αλλά το συναίσθημα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλες τις επόμενες ενέργειές τους. Χρειαζόμαστε γνήσια, επιδραστική αλλαγή – διαφορετικά είναι απλώς πράσινη πλύση. Έτσι, κάθε φορά που μια εταιρεία ανακοινώνει ότι γίνεται πιο πράσινη, βεβαιωθείτε ότι τους λογοδοτείτε και καλέστε τους αν δεν τηρήσουν την υπόσχεσή τους!

Coles and Woolies: Ditch Plastic Packaging

Schreibe einen Kommentar