6 σκέψεις που σας εμποδίζουν να ασκηθείτε (και πώς να τις αλλάξετε)

0
6 σκέψεις που σας εμποδίζουν να ασκηθείτε (και πώς να τις αλλάξετε)

Χρόνος διαβασματός: 7 λεπτά

Θα ξεκινήσω τη γυμναστική τη Δευτέρα.

Μόλις ελέγξω τη διατροφή μου, θα ξεκινήσω την άσκηση.

Μπήκα στο γυμναστήριο πριν από ένα μήνα και αυτή είναι η μόνη φορά που έχω περάσει από τις πόρτες του.

Ακούγεται οικεία κάποια από αυτές τις δηλώσεις; Ανεξάρτητα από το τι υποσχόμαστε ο ένας στον άλλο πάνω από το ψυγείο νερού ή το τραπέζι του δείπνου, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν φτάνει ούτε τα τριάντα λεπτά άσκησης τρεις ημέρες την εβδομάδα σύμφωνα με Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Λοιπόν, πώς μπορούμε να κλείσουμε το χάσμα μεταξύ προθέσεων και πράξεων όταν πρόκειται να ασκηθούμε; Πώς ξεπερνάμε τους κανόνες για να φτάσουμε στον προορισμό που τόσο συχνά μιλούμε για τον οποίο επιθυμούμε — έναν υγιεινό τρόπο ζωής;

Ας καταργήσουμε κάποια κοινά μοτίβα σκέψης που είναι οι πιθανότεροι ένοχοι εμποδίζοντάς μας να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης.

6 σκέψεις που σας εμποδίζουν να ασκηθείτε (και πώς να τις αλλάξετε)

1. Καθαρισμός για την καμαριέρα

Έχετε συγγενείς με τους οποίους κάνετε διακοπές, οι οποίοι θα καθαρίσουν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους πριν φτάσει η υπηρεσία καθαριότητας; Ίσως αν έχουν πετάξει το δωμάτιό τους στα σκουπίδια, δεν θα τους κορόιδευες που έφτιαξαν τα έπιπλα. Αλλά μπορείτε να γελάσετε, αν στριμώχνουν τακτοποιημένα τις γωνίες των σεντονιών μόνο για να μπει κάποιος και να βγάλει τις κουβέρτες και να ξανακάνει τη δουλειά του.

Λοιπόν, το ίδιο ισχύει και για την ιδέα ότι πρέπει να χάσετε ένα συγκεκριμένο ποσό βάρους ή να κοιτάξετε με έναν συγκεκριμένο τρόπο πριν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο. Μπορεί να κοιτάξετε μέσα από ένα παράθυρο γυμναστηρίου και να αντιληφθείτε ότι όλοι είναι ένα τέλειο δείγμα — αλλά, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει προϋπόθεση εμφάνισης για να περπατήσετε σε ένα γυμναστήριο. (Και αν υπάρχει για κάποιον περίεργο λόγο, αυτό το γυμναστήριο είναι απίθανο να είναι ούτως ή άλλως το χρυσό εισιτήριό σας για την υγεία.)

Ένα γυμναστήριο πρέπει να είναι και παιδική χαρά και χώρος εργασίας. Αναζητήστε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι κινούνται πραγματικά και πηγαίνετε να τους συμμετάσχετε.

Εάν νιώθετε την ανάγκη να δημιουργήσετε ένα μικρό προστατευτικό πεδίο δύναμης για τον εαυτό σας, μερικά υπέροχα ακουστικά ακύρωσης θορύβου και ένα καπέλο με γείσο μπορούν να σας προσφέρουν λίγη ιδιωτικότητα. Προσποιηθείτε ότι μιλάτε μια ξένη γλώσσα εάν είναι απαραίτητο. Δεν απαιτείται καμία αλληλεπίδραση με αγνώστους στο γυμναστήριο. Υποσχόμαστε.

6 σκέψεις που σας εμποδίζουν να ασκηθείτε (και πώς να τις αλλάξετε)

2. Πριν από 10 χρόνια, θα μπορούσα…

Είμαι ένοχος για αυτό. Κρεμιέμαι στο τι θα μπορούσε να κάνει το σώμα μου σε ηλικία κολεγίουκαι λίγο με τον ενθουσιασμό μου να ασχοληθώ με ορισμένες δραστηριότητες, όταν ακόμα μπορώ να θυμηθώ πόσο γρήγορος ή δυνατός ήμουν πριν καν καταλάβω πώς ήταν ένας τραυματισμός.

Ένας σπουδαίος προπονητής μου είπε πρόσφατα να περιορίσω τις όποιες συγκρίσεις με τον εαυτό μου σε ένα εύρος πέντε ετών. Το μεγαλύτερο μέρος του σώματός μας αλλάζει σε μεγάλο βαθμό από άποψη φυσιολογίας, διατροφής και ύπνου κάθε πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι ευρύτερες συγκρίσεις απλώς δεν είναι δίκαιες ή ρεαλιστικές.

Αν πάμε στο γυμναστήριο περιμένοντας να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο, απογοητευόμαστε. Αντίθετα, ξεκινήστε με μικρούς, προσανατολισμένους στο μέλλον στόχους, με βάση το πρόσφατο ιστορικό υγείας σας.

Κατεβάστε το "Σχέδιο άσκησης για αρχάριους που λειτουργεί" Ηλεκτρονικό Βιβλίο

3. Όλοι με κοιτάζουν όταν γυμνάζομαι

Εντάξει, αν φοράς κάποιο τρελό ρούχο προπόνησης — σαν ένα ροζ στρινγκ κορδόνι πάνω από σορτς για τρέξιμο — τότε, ναι, σίγουρα όλοι σε κοιτάζουν. (Επίσης, τραβήξτε μια φωτογραφία και κάντε ετικέτα Το Instagram της WLC.) Αλλά, αμφιβάλλω ότι είναι η ενδυμασία του γυμναστηρίου σας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες του γυμναστηρίου ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτά το δικό δραστηριότητες, ή ακόμα πιο ειρωνικά, ανησυχούν ότι τους κοιτάς. Φαντάσου το.

Αφήστε την ιδέα ότι είστε το επίκεντρο της σκηνής. Είσαι φοβερός, αλλά εκτός κι αν κάνεις τσίρκο, δεν το βλέπουμε.

4. Θα ξεκινήσω την επόμενη εβδομάδα…μήνας…έτος

Ας σκεφτούμε το σώμα σας σαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγεί σε επαρχιακό δρόμο, ακολουθώντας πινακίδες προς ένα τοπικό παγωτό. Όσο πιο μακριά οδηγείτε σε αυτόν τον ανώμαλο δρόμο, τόσο πιο παχύ γίνεται το πινέλο και τόσο πιο δύσκολο είναι να γυρίσετε τη Maserati χωρίς να θρυμματίσετε το χρώμα. Επιπλέον, όσο πιο κοντά πλησιάζετε στο παγωτό, τόσο πιο υποχρεωμένος νιώθετε να μπείτε μέσα και να απολαύσετε λίγη σοκολάτα μέντας.

6 σκέψεις που σας εμποδίζουν να ασκηθείτε (και πώς να τις αλλάξετε)

Ως αστυνομικός της τροχαίας σας εδώ, ψηφίζω υπέρ της προστασίας της Maserati και της επιστροφής στον ανοιχτό δρόμο. Αν συνεχίσετε να επιλέγετε το παγωτό, όσο νόστιμο κι αν είναι, το αυτοκίνητο μπορεί να καταλήξει με ανεπανόρθωτη ή δαπανηρή ζημιά. Αυτή είναι μια πραγματική συμφωνία, μερικές φορές μακροχρόνια νοοτροπία που μπορεί πραγματικά να μας οδηγήσει σε μέρη που δεν θέλουμε να είμαστε σωματικά και ψυχικά. Μέρη που μερικές φορές μπορεί να αισθάνονται σαν τη χώρα χωρίς επιστροφή.

Το απλό μάντρα, „Σήμερα είναι η μέρα, γυρίζω αυτό το αυτοκίνητο“. είναι ένα ρητό που έχει οδηγήσει μερικούς από τους πελάτες μου να σπάσουν μια τάση. Βρείτε έναν καλύτερο δρόμο και μερικά premium καύσιμα. Είστε στο τιμόνι, καλείτε όλα τα πλάνα εδώ, και δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο.

5. Αν ασκούμαι, θα είμαι πολύ κουρασμένος για το υπόλοιπο της ημέρας

Αν έχεις καταφέρει να κοιμηθείς επτά ώρες και μπορείς να κάνεις έστω και δέκα λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα, βάζω στοίχημα αγαπημένο μου μπουλντόγκ ότι θα τελειώσεις την προπόνησή σου αυξήθηκε ενέργεια. Η άσκηση μέτριας έντασης μοιάζει πολύ με ένα ζεστό αφρόλουτρο για τον εγκέφαλοεπαναφορά των επιπέδων ορμονών, απελευθέρωση ενδορφινών και σεροτονίνης και τελικά οδηγεί τους περισσότερους από εμάς να αισθανόμαστε πιο «επίπεδο» για τις δραστηριότητες της ζωής που ακολουθούν.

Όπως λέω στους μαθητές μου γιόγκα, μετά την άσκηση είναι η καλύτερη στιγμή για να μάθετε κάτι νέο ή να μιλήσετε με κάποιον που αγαπάτε. Σκεφτείτε λοιπόν να επαναφέρετε την προοπτική της άσκησης σε ένα ενισχυτικό ενέργειας και όχι σε ένα μέσο εξάντλησης ενέργειας.

6 σκέψεις που σας εμποδίζουν να ασκηθείτε (και πώς να τις αλλάξετε)

6. Δεν μπορώ να αναπνεύσω όταν αρχίζω να γυμνάζομαι και πονάω τόσο πολύ

Σε αυτό λέω, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να χαλαρώσετε. Κάνεις πάρα πολλά πάρα πολύ σύντομα. Οι πρώτοι δύο έως τρεις μήνες μιας νέας ρουτίνας άσκησης αφορούν την ανάπτυξη μιας αερόβιας βάσης.

Ξεκινήστε με διαλειμματική εργασία που είναι σε αναλογία ένα προς δύο ή ένα προς ένα. Ένα από αυτά, για παράδειγμα:

  • Κάντε τζόκινγκ για 1 λεπτό, περπατήστε για 2 λεπτά και επαναλάβετε.
  • Ανεβείτε σε διάδρομο και περπατήστε έναν «λόφο» (4-10% κλίση) για 1 λεπτό, μετά περπατήστε σε κλίση 1% για 1 λεπτό και επαναλάβετε.

Ο στόχος κατά τους δύο πρώτους μήνες της άσκησής σας είναι να αυξήσετε σταδιακά έως και τριάντα λεπτά οποιασδήποτε συνεχούς καρδιαγγειακής δραστηριότητας (περπάτημα στο λόφο, ποδηλασία, κυκλική προπόνηση), έτσι ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε μια συνομιλία κατά τη διάρκεια της άσκησής σας. Κάνετε αυτό ακόμη και τρεις φορές την εβδομάδα, και θα στρίψετε σε μια σημαντική γωνία.

Εάν σας κόβει η ανάσα, μειώστε την ένταση.

Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση μιας ρουτίνας δύναμης, Οι πρώτοι δύο μήνες σας θα πρέπει να αποτελούνται κυρίως από ασκήσεις σωματικού βάρους, τύπου αντοχής. Αυτό συνήθως θα προγραμματιζόταν ως 1-2 σετ των 15 επαναλήψεων των έξι έως οκτώ διαφορετικών ασκήσεων. Εάν βρίσκετε τους αλτήρες και τις μπάρες εκφοβιστικές, δοκιμάστε να εστιάσετε πρώτα στις ασκήσεις με το σωματικό βάρος και αργότερα να ανησυχείτε για τα αξεσουάρ.

Το να πονάς για 48-72 ώρες μετά την προπόνηση είναι φυσιολογικό. Εάν διαπιστώσετε ότι ο πόνος σας διαρκεί για περισσότερες από τρεις ημέρες μετά την προπόνησή σας, η ένταση ήταν πιθανότατα πολύ νωρίς.

Απλά θυμηθείτε, η σταδιακή είναι καλή. Εργαστείτε πρώτα για να δημιουργήσετε ρουτίνα και συνήθεια και μετά αφήστε την ένταση να αυξηθεί σιγά σιγά από εκεί. Θυμηθείτε: έχετε την υπόλοιπη ζωή σας για να γίνετε καλοί σε αυτό.

6 σκέψεις που σας εμποδίζουν να ασκηθείτε (και πώς να τις αλλάξετε)

Τι είναι αυτό που σας παρακινεί;

Για τους περισσότερους από εμάς, το πραγματικό κίνητρο για να ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα βρίσκεται στο να ξεπεράσετε αυτές τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις και να προσδιορίσουμε γιατί θέλουμε πραγματικά την αλλαγή.

Αναρωτηθείτε πού βρίσκονται τα αληθινά, προσωπικά σας κίνητρα. Πηγαίνετε πέρα ​​από τις φυσικές μετρήσεις και τις εμφανίσεις για να βρείτε κάτι ή κάποιον για να κάνετε τη δουλειά – στόχοι που είναι πιο ριζωμένοι σε βαθιά συναισθήματα και σκέψη θα σας οδηγήσουν περαιτέρω μακροπρόθεσμα.

Σήμερα είναι η μέρα σας για να αλλάξετε τροχιά. Ασκηθείτε σαν να μην σας παρακολουθεί κανείς. (Δεν είμαστε.)

Λιζ Μαρμές
Η Liz είναι Πιστοποιημένη Ειδική Ενδυνάμωσης και Προστασίας της NSCA (CSCS) και 200HR Yoga Instructor. Η Liz δραστηριοποιείται στον κλάδο της γυμναστικής από το 2003, εργάζεται στην εκπαίδευση φυσικής κατάστασης, τη διαχείριση φυσικής κατάστασης, την προσωπική προπόνηση και την ομαδική γυμναστική στη Βοστώνη, στο South Beach, στο Λος Άντζελες και στην περιοχή του DC. Η Λιζ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι με μεταπτυχιακό στη Φυσιολογία της Άσκησης.

Πιστεύοντας στη συνεχή κίνηση, η Liz έχει συνεργαστεί με πελάτες όλων των τύπων για να επιτύχει διάφορους τελικούς στόχους. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε να διδάσκει γιόγκα στο Ballston CrossFit στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια.

Schreibe einen Kommentar