7 πιθανοί λόγοι για τους οποίους προσελκύετε ναρκισσιστές

0
7 πιθανοί λόγοι για τους οποίους προσελκύετε ναρκισσιστές

Ορκίζεσαι ότι δεν θα το ξανακάνεις ποτέ.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, τίποτα άλλο παρά ναρκισσιστές προσγειωθείτε στη ρομαντική σας αγκαλιά.

Τώρα λοιπόν αναρωτιέστε: Γιατί με ελκύουν οι ναρκισσιστές και πώς με βρίσκουν;

Λοιπόν, φίλε, έφτασες ακριβώς στο σωστό μέρος — γιατί σήμερα, μιλάμε για το γιατί επιτρέπεις αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή σου και πώς να αποφύγεις τους ναρκισσιστές στο μέλλον.

Ας μπούμε σε αυτό.

Τι είδους άτομο προσελκύει τους ναρκισσιστές;

Τι είδους άτομο προσελκύει τους ναρκισσιστές;

Ενώ ο καθένας έχει έναν τύπο, τα άτομα με ακραίες ναρκισσιστικές τάσεις συνήθως ελκύονται από ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως η αμφιβολία για τον εαυτό τους, η εξαιρετική υγιεινή και η εξυπηρετικότητα.

άντρας με θυμό επιπλήττει την κοπέλα του γιατί προσελκύω ναρκισσιστές;

Μπορεί να ρωτήσετε: «Η άριστη υγιεινή και η εξυπηρετικότητα είναι καλές ιδιότητες, ωστόσο! Οι ναρκισσιστές δεν πέφτουν στην πιο άσχημη πλευρά της ζυγαριάς;»

Εχεις δίκιο.

Αλλά εδώ είναι το πράγμα: οι ναρκισσιστές μπορούν να χειραγωγήσουν καλύτερα άτομα με πιο ήπιες ιδιότητες – και μπορούν να εντοπίσουν τους ανθρώπους με αυτές τις ιδιότητες από μίλια μακριά.

Συνήθως, τα άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας αποφεύγουν τους ανθρώπους που:

 • Να έχετε υγιή αυτοπεποίθηση
 • Μπορεί να εντοπίσει κόκκινες σημαίες
 • Έχετε μια σταθερή αίσθηση του εαυτού σας
 • Είναι περιστασιακές και απαιτητικές
 • Δεν έχετε εμμονή με το status
 • Πείτε τη γνώμη τους

Γιατί προσελκύω τους ναρκισσιστές; 7 Πιθανοί Λόγοι

Τι έλκονται οι ναρκισσιστές και γιατί φαίνεται να σας βρίσκουν σαν βλήμα που αναζητά θερμότητα;

Θα μπορούσε να είναι ένα εκατομμύριο πράγματα, αλλά τα επτά σημεία που αναφέρονται παρακάτω είναι παντού.

1. Είσαι πολύ όμορφος

Τα άτομα με ακραίες ναρκισσιστικές τάσεις τείνουν να είναι πιο εμφανίσιμοι από τους «μέσους» ανθρώπους. Γιατί;

Δεδομένου ότι τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, φροντίζουν άψογα τον εαυτό τους. Ομοίως, προτιμούν να είναι με συντρόφους που είναι εξίσου εμφανίσιμοι και μαζί.

Έβαλαν επίσης πολλά απόθεμα σε κατάσταση.

Έτσι, αν είστε πλούσιος γόνος με πτυχίο Χάρβαρντ και υπέροχο πρόσωπο, περιμένετε να σας κυνηγούν έντονα οι ναρκισσιστές.

Πόντος μπόνους: Αν ο σύντροφός σας σχολιάζει συνεχώς αυτό που φοράτε ή σας ενθαρρύνει να αλλάξετε, δεν είναι καλό σημάδι.

Οι άνθρωποι θα πρέπει να σας αρέσουν για εσάς και δεν πρέπει να προσπαθούν να μικροδιαχειρίζονται τη ζωή σας. Οι ναρκισσιστές είναι διαβόητοι για το κουκλοθέατρο των σημαντικών άλλων τους.

2. Είστε παρακαλώ άνθρωποι

Είστε ευχαριστημένοι από τους ανθρώπους;

Αν ναι, μπορεί να βρεθείτε κλειδωμένοι σε σχέσεις με έναν υπερβολικό αριθμό ναρκισσιστών. Οι άνθρωποι που ευχαριστούν είναι δωρητές. Πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να «αλλάξουν» άλλους ανθρώπους. Τους αρέσει να νιώθουν επιθυμητοί και εξυπηρετικοί.

Δυστυχώς, οι ναρκισσιστές αγκιστρώνουν τα θύματα με βομβαρδισμούς αγάπης και οι άνθρωποι που ευχαριστούν το καταβροχθίζουν.

Δεν είναι λάθος να είσαι ευγενικός, συμπονετικός και εξυπηρετικός. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν σας τυφλώνει στους κακούς.

Πόντος μπόνους: Εάν είστε πάντα αυτός που πρέπει να αλλάζετε τα σχέδιά σας – ή βρίσκεστε να ζητάτε συνεχώς συγγνώμη για μικρολογικούς λόγους – κάντε ένα βήμα πίσω και προσπαθήστε να αξιολογήσετε την κατάσταση από μια πιο αντικειμενική σκοπιά.

Εσείς φταίτε πραγματικά ή ο σύντροφός σας είναι δύστροπος και παράλογος;

3. Είσαι γλυκιά και επιτυχημένη

Έχεις περάσει τη ζωή σου κάνοντας τα πάντα σωστά; Έχετε δουλέψει σκληρά και έχετε κάνει καλά; Έχετε άψογους τρόπους;

γυναίκα απογοητευμένη με το αγόρι της γιατί προσελκύω τους ναρκισσιστές;

Το να απαντήσετε ναι και στις τρεις ερωτήσεις είναι μια ακόμη κόκκινη σημαία, και υπάρχει μεγαλύτερη από τη μέση πιθανότητα να προσελκύσετε το μερίδιο των ναρκισσιστών σας.

Όπως έχουμε αναφέρει, τα άτομα με NPD προτιμούν συνεργάτες που παρουσιάζουν καλά. Έτσι, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να πιάσουν κάποιον με «όλο το πακέτο».

Πόντος μπόνους: Χάνουν τα $#!+ τους όταν κάνετε κοινά, κατανοητά λάθη; Αν ναι, φύγε τώρα.

4. Μεγαλώσατε από έναν ναρκισσιστή γονέα ή είστε ένας

Τα άτομα που μεγαλώνουν από ναρκισσιστές είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουν σε σχέση με έναν. Σε τελική ανάλυση, αν το „κανονικό“ σας περιλαμβάνει να κατευνάζετε άτομα με NPD, τότε μάλλον είστε πολύ καλοί σε αυτό. Διάολε, μπορεί να μην παρατηρήσετε καν όταν το κάνετε.

Η άλλη πιθανότητα είναι να πέσετε και εσείς πιο κοντά στην πλευρά NPD της κλίμακας. Τα διπλά ναρκισσιστικά ζευγάρια μπορούν να ξεκινήσουν θαυμάσια. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε βρει την αδελφή ψυχή σας. Αλλά εν συντομία, τα πράγματα εκρήγνυνται.

Γιατί; Επειδή αγωνίζεστε και οι δύο για να είστε το κέντρο της προσοχής — και ο ανταγωνισμός γίνεται πολύ καυτός για να τον αντιμετωπίσετε.

Πόντος μπόνους: Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε ναρκισσιστικές τάσεις, σκεφτείτε να κάνετε κάποια σκιώδη δουλειά.

5. Έχετε ένα σύμπλεγμα σωτήρα

Είστε ο τύπος του ατόμου που πάντα ψάχνει να σώσει τους άλλους; Είναι ένα αξιέπαινο χαρακτηριστικό σε υγιεινές δόσεις, αλλά τα πράγματα μπορούν να πάνε γρήγορα αν εμφανίσετε ένα σύμπλεγμα.

Για αρχή, τα άτομα με κόμπλεξ σωτήρα τείνουν να είναι…καλά… ένα παιδί γεμάτο από τον εαυτό τους. Πιστεύουν ότι έχουν όλες τις απαντήσεις και είναι στην καλύτερη θέση για να διορθώσουν κάθε πρόβλημα.

Σωτήρες και ναρκισσιστές συνεργάζονται καλά στην αρχή. Ο σωτήρας θέλει να αποκαταστήσει τον ναρκισσιστή και στον ναρκισσιστή αρέσει η ενθουσιασμένη προσοχή που προσφέρει ο σωτήρας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι ναρκισσιστές δεν ξυπνούν ποτέ με το γεγονός ότι είναι το πρόβλημα, οπότε η σχέση δεν έχει χώρο να αναπτυχθεί και να αλλάξει.

Επιπλέον, ο σωτήρας μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να κάνουν το αγαπημένο τους πράγμα: να γυρίσουν τους ανθρώπους.

Πόντος μπόνους: Οι άνθρωποι πρέπει να σωθούν. Είναι ο μόνος τρόπος. Αν βρείτε τον εαυτό σας να παίζει το ρόλο του σωτήρα, σκεφτείτε να κάνετε κάποια βαθιά σκιώδη δουλειά για να αποκαλύψετε γιατί προσπαθείτε να επιβάλλετε τις αξίες σας σε άλλους ανθρώπους.

6. Είστε ενσυναίσθητοι

Γιατί οι ενσυναίσθητοι έλκονται από τους ναρκισσιστές; Τα άτομα με ενσυναίσθηση είναι πολύ ευαίσθητα και μερικές φορές ανεβάζουν τα προβλήματα και τις αποσκευές των γύρω τους. Είναι επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους ναρκισσιστές.

Όπως οι σωτήρες, έτσι και οι εμπαθείς θέλουν να σώσουν τους ανθρώπους και ως εκ τούτου αποτελούν στόχους για ναρκισσιστές.

Κανείς δεν με παίρνει όπως εσύ. Ποτέ δεν ένιωσα έτσι για κανέναν. Νιώθω τόσο τυχερή που σε βρήκα και δεν θα σε αφήσω ποτέ να φύγεις! Οι ναρκισσιστές θα πουν τέτοια πράγματα μέχρι το δεύτερο ραντεβού, που τροφοδοτεί το ενσυναίσθητο εγώ.

Αλλά όσο προχωρούν τα πράγματα, τόσο πιο αμφιλεγόμενα γίνονται τα πράγματα. Η ενσυναίσθηση της σχέσης μπορεί επίσης να υποστεί σοβαρές διακοπές ψυχικής υγείας επειδή αντιμετωπίζουν τα συναισθήματα όλων των άλλων εκτός από τα δικά τους.

Πόντος μπόνους: Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει trendy να δηλώνει κανείς ενσυναίσθηση. Αλλά στην πραγματικότητα, πολύ λίγοι άνθρωποι είναι. Για να διαβάσετε καλύτερα, επισκεφτείτε έναν προπονητή ζωής ή έναν θεραπευτή που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

7. Είσαι Συνεξαρτώμενος

Τα συνεξαρτώμενα άτομα μπορεί να είναι εξαιρετικά γλυκά και γενναιόδωρα, αλλά μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά άπορα. Στη χειρότερη περίπτωση, οι συνεξαρτώμενοι άνθρωποι είναι προσκολλημένοι.

χέρια ενός ζευγαριού που τσακώνονται γιατί προσελκύω ναρκισσιστές;

Δεδομένου ότι έχουν ξεραθεί από αγάπη και στοργή, τα συνεξαρτώμενα άτομα θα επιτρέψουν σε άτομα με ναρκισσιστικές τάσεις να κυριαρχούν σε κάθε κατάσταση.

Πόντος μπόνους: Τα συνεξαρτώμενα άτομα θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την παροχή συμβουλών. Αν το κάνετε αυτό, πιθανότατα θα μειώσετε τα επίπεδα άγχους και θα σας διδάξετε πώς να απολαμβάνετε «τον χρόνο μόνοι σας».


Περισσότερα σχετικά άρθρα

9 κορυφαία σημάδια ότι ένας νάρκισσος έχει τελειώσει πραγματικά μαζί σας

27 από τα πιο κραυγαλέα χαρακτηριστικά μιας γυναίκας ναρκισσίστριας

12 από τα χειρότερα αρνητικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που είναι πραγματικά άσχημα


Πώς να σταματήσετε να προσελκύετε ναρκισσιστές

Έχουμε συζητήσει γιατί μπορεί να γίνετε στόχος ναρκισσιστή. Αλλά τώρα, ας μιλήσουμε για το πώς να σπάσουμε το μοτίβο και να μάθουμε μια νέα δυναμική σχέσης.

Ποιες στρατηγικές μπορείτε να εφαρμόσετε για να απωθήσετε τους ναρκισσιστές;

 • Θέστε σταθερά όρια: Μην δέχεσαι λιγότερα από όσα δίνεις. θέστε σταθερά όρια και επικοινωνήστε τα ξεκάθαρα από νωρίς. Αν ο άλλος σέβεται τις επιθυμίες σας, υπέροχα! Αν όχι, σκεφτείτε να βγείτε νωρίτερα παρά αργότερα.
 • Αναπτύξτε την Αυτοπεποίθηση: Η αυτοπεποίθηση είναι βάλσαμο για τα δεινά της ζωής. Εκτός αυτού, οι ναρκισσιστές συνήθως μένουν μακριά από δυνατούς ανθρώπους με υγιή αυτοεκτίμηση.
 • Επιστρατεύστε έναν θεραπευτή ή έναν προπονητή: Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική υγεία. Το να βρεθείτε σε σχέση μετά από σχέση με έναν ναρκισσιστή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι έχετε κάποια ζητήματα να ανακαλύψετε. Ένας θεραπευτής ή ένας προπονητής ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη ρίζα του προβλήματος και να σας δώσει εργαλεία για να απαλλαγείτε από την κατάσταση.
 • Κάντε την Έρευνα: Όταν γνωρίζουμε περισσότερα, χειριζόμαστε καλύτερα τα πράγματα. Αν βρεθείτε να βγαίνετε με μια σειρά ναρκισσιστών, διαβάστε το θέμα. Κάνοντάς το αυτό θα σας διδάξει πώς να αντιμετωπίζετε καλύτερα παθολογικά αυτο-απορροφημένους ανθρώπους και θα μπορείτε καλύτερα να εντοπίζετε κόκκινες σημαίες στο μέλλον.
 • Μην κάνετε την εμφάνιση ως προτεραιότητα: Ναι, η έλξη είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε σχέσης — αλλά δεν είναι το μόνο. Πριν ξεκινήσετε μια αφοσιωμένη σχέση, βεβαιωθείτε ότι η ομορφιά του συντρόφου σας δεν σας τυφλώνει. Έχετε παρόμοια ενδιαφέροντα; Ο άλλος σέβεται τα όριά σας; Είναι υπεύθυνοι; Είναι ευγενικοί και συμπονετικοί; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε σχέση με τη φυσική εμφάνιση.

Προσπαθήστε να μην κατηγορείτε τον εαυτό σας εάν καταλήξετε με έναν νάρκισσο. Συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς. Προσπαθήστε όμως να μάθετε από τα λάθη σας για να εντοπίσετε καλύτερα τις κόκκινες σημαίες που σχετίζονται με τον ναρκισσισμό.

Είστε σε μια σχέση και φαίνεται ότι είναι ιστορία - ο σύντροφός σας είναι πάλι νάρκισσος. Μάθετε γιατί προσελκύετε ναρκισσιστές σε αυτήν την ανάρτηση.

Schreibe einen Kommentar