8 Οφέλη της Κηπουρικής | Park Seed

0

Δεν μπορείτε ποτέ να υπερεκτιμήσετε το όφελος για τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία σας που προσφέρει η κηπουρική. Οι άνθρωποι έρχονται στην κηπουρική για πολλούς λόγους. Μέχρι να αρχίσετε να ασχολείστε με τον κήπο, δεν μπορείτε να εκτιμήσετε πώς η κηπουρική εμπλουτίζει τη ζωή μας. Εδώ είναι μόνο μερικοί λόγοι που μπορεί να είναι η χρονιά για να ξεκινήσετε έναν κήπο στην αυλή σας.

λουλούδια στην μπροστινή αυλή

1. Αυξήστε την αξία ιδιοκτησίας του σπιτιού σας. Η προσθήκη μερικών καλά επιλεγμένων θάμνων και δέντρων στην αυλή σας μπορεί να προσθέσει σημαντικά αξία στην ιδιοκτησία σας. Η γνωστή σημασία του περιορισμού της έκκλησης καθορίζεται από την εμφάνιση της μπροστινής αυλής σας. Μια γλάστρα με λουλούδια στην μπροστινή πόρτα λέει „Καλώς ήρθες!“

2. Βελτιώστε το περιβάλλον. Η φύτευση της αυλής σας θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Όσο περισσότερα φυτά αναπτύσσονται, τόσο καλύτερη είναι η ισορροπία του περιβάλλοντος μας. Επιπλέον, θα παρέχετε ένα περιβάλλον που προσελκύει επικονιαστές, καθώς και θα παρέχετε τροφή και βιότοπο για πουλιά και χρήσιμα έντομα.

3. Φυσική ικανότητα. Η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα ζωής. Ολόκληρο το σώμα σας χρησιμοποιείται κατά την κηπουρική. Θα περπατάτε πίσω από ένα χλοοκοπτικό, θα σκύβετε ενώ ξεβοτανίζετε ή θα φυτεύετε βιολογικούς σπόρους λαχανικών και θα μεταφέρετε προμήθειες. Οι θερμίδες που καίγονται κάνοντας ελαφριά κηπουρική και εργασίες στην αυλή είναι μεγαλύτερες από τον ίδιο χρόνο περπάτημα. Στην πραγματικότητα, όταν ασχολούνται με την κηπουρική, οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι τείνουν να μένουν σε αυτό περισσότερο από ό,τι είχαν αρχικά προγραμματίσει.

χορτοφαγικές σειρές κήπων

4. Βελτιωμένες δίαιτες. Εάν φυτέψετε έναν λαχανόκηπο, θα αυξήσετε την ποσότητα των λαχανικών που τρώτε. Τα λαχανικά που τρώγονται φρέσκα έξω από τον κήπο έχουν καλύτερη γεύση από οτιδήποτε μπορείτε να αγοράσετε στο παντοπωλείο. Είναι επίσης πιο πιθανό να δοκιμάσετε νέα λαχανικά όταν καλλιεργείτε τα δικά σας. Μόνο περίπου το 10 τοις εκατό των Αμερικανών τρώνε τον συνιστώμενο αριθμό μερίδων φρούτων και λαχανικών.

5. Ανακούφιση από το άγχος. Η κηπουρική μπορεί να μειώσει το άγχος και να τονώσει τη διάθεσή σας και την αυτοεκτίμησή σας. Μόνο η πράξη του να εργάζεστε στο έδαφος και να είστε ευθυγραμμισμένοι με τη φύση μπορεί να σας ανακουφίσει από το άγχος της ζωής σας. Η κηπουρική συνεπάγεται πίστη στο μέλλον. Είναι επίσης η τέλεια δραστηριότητα που επιτρέπει ένα „do-over“. Η κηπουρική δεν οδηγεί πάντα στην επιτυχία που φανταζόσασταν όταν φυτεύετε τους σπόρους. Μερικές φορές, το πρόβλημα προκαλείται από τη Μητέρα Φύση. Η υπερβολική βροχή, η ανεπαρκής βροχή, ένας απροσδόκητα πρώιμος ή αργός παγετός ή μια εισβολή πεινασμένων κουνελιών ή εντόμων μπορεί να καταστρέψει την όρασή σας για τον κήπο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρόβλημα μπορεί να είναι και ο κηπουρός. Ίσως αγνοήσατε μερικές από τις συμβουλές στον οδηγό φύτευσης λαχανικών και γεμίσατε υπερβολικά τις ντομάτες σας με αποτέλεσμα να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους. Το αποτέλεσμα ήταν λιγότερος από τον επιθυμητό αριθμό ντοματών. Αυτή είναι η ομορφιά της κηπουρικής. Κάθε χρόνο, ξεκινάτε από την αρχή με καθαρό πλάνο, αλλά με περισσότερες γνώσεις από ό,τι πέρυσι.

6. Μειώστε σημαντικά τον κίνδυνο για Αλτσχάιμερ. Σε μια μελέτη σε σχεδόν 3.000 άτομα άνω των 60 ετών, τα οποία παρακολουθήθηκαν για 16 χρόνια, η κηπουρική είχε τη σημαντικότερη μείωση του κινδύνου. Οι κηπουροί είχαν 36 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας από τους μη κηπουρούς. Πιστεύεται ότι ο συνδυασμός της άσκησης, της συνεχούς μάθησης και της επίλυσης προβλημάτων και της αισθητηριακής επίγνωσης μπορεί να συμβάλει σε αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα της μελέτης.

7. Οικονομική διατροφή. Το να μπορείτε να φυτέψετε και να καλλιεργήσετε τη δική σας τροφή με πολύ χαμηλό κόστος σίγουρα θα βοηθήσει τον προϋπολογισμό των τροφίμων σας. Οι σπόροι είναι φθηνοί και ένα πακέτο μπορεί να προσφέρει αρκετή τροφή για να ταΐσει την οικογένειά σας κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Φυτέψτε ό,τι απολαμβάνει να τρώει η οικογένειά σας ή εάν ο χώρος είναι πρόβλημα, φυτέψτε τα λαχανικά που είναι πιο ακριβά στο κατάστημα. Καθώς μαθαίνετε περισσότερα για την κηπουρική, επεκτείνετε το μέγεθος του κήπου σας στην αυλή ή συμπληρώστε τον κήπο σας μεγαλώνοντας σε έναν κοινοτικό κήπο. Μάθετε πώς μπορείτε να κονσερβοποιήσετε τα τρόφιμα ή να τα προετοιμάσετε για την κατάψυξη ή να τα στεγνώσετε για αποθήκευση. Μόλις μάθετε πώς να συντηρείτε τα τρόφιμα που καλλιεργείτε, θα μπορούσατε ενδεχομένως να καλλιεργήσετε όλα τα λαχανικά που τρώει η οικογένειά σας κατά τη διάρκεια του έτους.

δύο άντρες στον κήπο

8. Κοινότητα. Οι κηπουροί αγαπούν να μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες. Αν σας αρέσει να συναντάτε άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα, εγγραφείτε σε έναν κοινοτικό κήπο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την κηπουρική και θα υπάρχει πάντα κάποιος στον κήπο που μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις ή να σας δώσει συμβουλές όταν έχετε πρόβλημα. Ο κήπος στην μπροστινή αυλή σας και οι άνθρωποι που περπατούν είναι πιθανό να σταματήσουν και να σας μιλήσουν. Η κηπουρική μπορεί να είναι η πόρτα για νέους φίλους και κοινωνικές ευκαιρίες.

Είτε περιορίζεστε σε βιολογικά βότανα σε δοχεία είτε έχετε αρκετή γη για να καλλιεργήσετε όλα τα τρόφιμα που καταναλώνει η οικογένειά σας σε ένα χρόνο, τα πολλά οφέλη της κηπουρικής εξακολουθούν να υπάρχουν. Βγάλτε λοιπόν αυτά τα γάντια κήπου και τις προμήθειες του κήπου σας και ξεκινήστε να φυτεύετε!

Schreibe einen Kommentar