8 τρόποι για να ανανεώσετε το ντουλάπι του μπάνιου σας

0
8 τρόποι για να ανανεώσετε το ντουλάπι του μπάνιου σας

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια συναρπαστική διαδικασία για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού. Σαν σαλόνια, μπάνια είναι ένας τέλειος χώρος για να προσθέσετε μια νέα πνοή ζωής σε ένα παλιό και βαρετό σχέδιο. Ειδικά όταν πρόκειται για το ντουλάπι του μπάνιου σας.

Μερικές προσαρμογές όπως νέος φωτισμός, βαφή και νέο ντουλάπι μπάνιου μπορούν να μεταμορφώσουν έναν θαμπό χώρο σε κάτι ενδιαφέρον.

Ακολουθούν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε όταν ανανεώνετε το παλιό σας ντουλάπι μπάνιου.

1. Βάψτε τα ντουλάπια του μπάνιου σας

Εάν θέλετε μια γρήγορη και απλή ενημέρωση του μπάνιου, τότε μια φρέσκια στρώση χρώματος είναι ιδανική για εσάς. Το βάψιμο είναι ο τέλειος τρόπος για να διορθώσετε τις εμφανείς ατέλειες στο ντουλάπι σας.

Σας δίνει την ευελιξία να γεμίσετε τυχόν υπάρχουσες τρύπες υλικού του ντουλαπιού και να προσθέσετε καλούπια και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες στα ντουλάπια σας. Για να φαίνεται προσεγμένη και ανθεκτική η εργασία βαφής, σκεφτείτε τη χρήση ανθεκτικά στη σκουριά και μεταλλικά φινιρίσματα. Αυτό προσφέρει ελαφρά προστασία του ντουλαπιού σας για μεγαλύτερη διάρκεια.

Εκτός από τη νέα εμφάνιση που δίνει η βαφή στο ντουλάπι του μπάνιου σας, προσφέρει μεγάλη απόδοση επένδυσης.

Παλιό ντουλάπι μπάνιου

2. Προσθέστε νέες βρύσες

Οι βρύσες είναι βασικό στοιχείο στα μπάνια μας. Και η αντικατάσταση των εξαρτημάτων του νεροχύτη του μπάνιου σας είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ανανεώσετε το ντουλάπι του μπάνιου σας. Αν λοιπόν η βρύση σας έχει διαρροή ή είναι παλιό μοντέλο, δίνει την εντύπωση παραμέλησης του μπάνιου.

Μπορείτε να βελτιώσετε το ντουλάπι του μπάνιου σας αντικαθιστώντας ένα παλιό ή ένα με διαρροή με μοντέρνα βρύση νεροχύτη μπάνιου. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια βρύση που ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση του μπάνιου σας.

Οι βρύσες διατίθενται σε διάφορα φινιρίσματα και μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τη διακόσμηση του ντουλαπιού του μπάνιου σας. Ανάλογα με τη διακόσμηση του μπάνιου σας, μπορείτε να επιλέξετε μια ποικιλία από βρύσες όπως μια βρύση νεροχύτη στον τοίχο, μια βρύση νεροχύτη, χρυσές βρύσες νεροχύτη μπάνιου, μαύρη βρύση νεροχύτη, μεταξύ άλλων.

Αν απλώς αλλάζετε τις βρύσες, μπορείτε να αναζητήσετε μοναδικές βρύσες μπάνιου που ταιριάζουν με τις υδραυλικές τρύπες στον πάγκο σας. Αλλά αν αντικαθιστάτε τον πάγκο του ντουλαπιού του μπάνιου σας, τότε ένας επαγγελματίας θα ανοίξει τρύπες που μπορούν να ταιριάζουν στις σύγχρονες βρύσες σας.

Νέα μαύρη βρύση στο νεροχύτη

3. Εγκαταστήστε έναν νέο πάγκο

Η εγκατάσταση ενός νέου πάγκου είναι ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να στολίσετε το παλιό σας ντουλάπι μπάνιου. Είναι ιδανικό εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε το υλικό σας ή τη βάση. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πάγκος σας θα φαίνεται ξεπερασμένος και κουρασμένος.

Και πρέπει να ξέρετε ότι η αντικατάσταση των πάγκων σας είναι κουραστική και θα απαιτήσει επιπλέον προσπάθεια. Πρώτα, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα εξαρτήματα του νεροχύτη και του νεροχύτη μπάνιου και να σκίσετε τον παλιό πάγκο.

Μετά τη διαδικασία, θα χρειαστεί να επισκοπήσετε και να βάψετε ξανά τους τοίχους σε περίπτωση ζημιάς. Αλλά όλη αυτή η διαδικασία αξίζει τον κόπο, αν θέλετε να ανανεώσετε το παλιό σας ντουλάπι μπάνιου.

Μπορείτε να επιλέξετε μια ποικιλία επιλογών για τον πάγκο του ντουλαπιού σας. Μπορεί να είναι είτε γρανίτης, χαλαζίας, δέρμα ή φύλλο χαλκού. Εάν δεν μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε τον πάγκο σας, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια βασική φλούδα και κολλήστε χαρτί σαν μάρμαρο για τον πάγκο σας.

Νέος πάγκος

4. Προσθήκη νέου εξοπλισμού ντουλαπιού

Ίσως το υλικό να χρειάζεται αντικατάσταση για να φαίνεται και πάλι κομψό. Η αντικατάσταση του παλιού υλικού με ένα νέο είναι ένας εύκολος τρόπος για να εκσυγχρονίσετε το ντουλάπι του μπάνιου σας.

Αυτή είναι μια γρήγορη διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγες ώρες για να ολοκληρωθεί. Η αλλαγή του υλικού απαιτεί μερικά κατσαβίδια και λίγο γράσο αγκώνων.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα στυλ πόμολα για να διαλέξετε. Αλλά η απόφαση για το κατάλληλο είναι η πιο δύσκολη πτυχή.

Ανάλογα με το στυλ του σπιτιού σας, μπορείτε να εξετάσετε το ορείχαλκο και το μπρούτζο για να ολοκληρώσετε το στυλ μπάνιου της αγροικίας σας. Μπορείτε να διαλέξετε έλξεις μήκους 4″ από κομψό σίδερο ή προτιμώμενο μέταλλο με διακριτικές ασημί πινελιές.

Εναλλακτικά, αν σας αρέσει να πιέζετε το χρώμα στο μπάνιο σας, μπορείτε να επιλέξετε κεραμικά πόμολα σε φωτεινά χρώματα για το ντουλάπι του μπάνιου σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ροζ και ηλιόλουστα κίτρινα κεραμικά πόμολα αντίκες για να προσθέσετε αυτό το χρώμα στα παλιά συρτάρια του ντουλαπιού σας.

Εάν έχετε ένα όμορφο φλοράλ σχέδιο και χρυσούς τόνους, θα δώσει στο ντουλάπι σας κομψούς και ζεστούς τόνους.

Νέο υλικό σε ντουλάπια

5. Τοποθετήστε τα πόδια επίπλων στο ντουλάπι του μπάνιου σας

Η προσθήκη ποδιών επίπλων στο παλιό σας ντουλάπι μπάνιου είναι μια άλλη συναρπαστική ιδέα για να το ανανεώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρά καρφιά όταν προσθέτετε αυτά τα πόδια επίπλων.

Αλλά πρώτα, πρέπει να καθορίσετε το στυλ και το σχήμα του ντουλαπιού και τα πόδια των επίπλων και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε μια βίδα για να στερεώσετε. Τα πόδια επίπλου είναι μια συναρπαστική προσθήκη στο παλιό σας ντουλάπι μπάνιου, καθώς το μετατρέπουν σε ένα πολύτιμο έπιπλο.

Νέο ντουλάπι με πόδια

6. Παίξτε με τους υδραυλικούς σωλήνες

Τα περισσότερα ντουλάπια μπάνιου είναι είτε ντουλάπι είτε συρταριέρα. Αλλά μπορείτε να είστε παιχνιδιάρικοι με το ντουλάπι του μπάνιου σας. Ανάλογα με το στυλ σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατασκευές σωλήνων από χρυσό ή ασήμι για να μετατρέψετε τις υδραυλικές εγκαταστάσεις σε ένα όμορφο έργο τέχνης.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε ολόκληρο το ντουλάπι ώστε να είναι αρκετά ευρύχωρο ώστε να χωράει μερικά από τα απαραίτητα. Ή τοποθετήστε μερικά όμορφα καλάθια κάτω από το νεροχύτη για να αποθηκεύσετε προϊόντα που χρησιμοποιείτε συνεχώς. Το να είστε παιχνιδιάρικο και ευέλικτο θα δώσει στο παλιό σας ντουλάπι μπάνιου μια κομψή πινελιά.

Νέο μπάνιο με κυβάκια

7. Εγκαταστήστε μια ευρύχωρη συρταριέρα ως ντουλάπι μπάνιου

Μια άλλη ιδέα για ντουλάπι μπάνιου που βρίσκεται στο επίκεντρο είναι το νεσεσέρ all-in-one. Θα περιλαμβάνει μοντέρνο νεροχύτη, βρύσες, όμορφο υλικό, βάση και πάγκοι.

Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι το να απαλλαγείτε από το παλιό ντουλάπι του μπάνιου θα σας αφήσει λίγο να καθαρίσετε. Επιπλέον, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός επαγγελματία για να σας βοηθήσει με τα υδραυλικά για να απαγκιστρώσετε και να επανασυνδέσετε τα εξαρτήματα του νεροχύτη του μπάνιου σας.

Η εγκατάσταση ενός νέου ντουλαπιού μπάνιου είναι μια γρήγορη και εύκολη επιλογή που θα βελτιώσει την εμφάνιση του μπάνιου σας.

νέο μπάνιο

8. Εγκαταστήστε ένα ρουστίκ κομοδίνο

Φανταστείτε την εμφάνιση και την αίσθηση ότι ένα ρουστίκ κομοδίνο θα δώσει στο ντουλάπι του μπάνιου σας! Συνδυάστε το με ζεστό ξύλο, λευκούς τοίχους, ασημί ή χρυσά στοιχεία για να δώσετε στο χώρο μια ζωντανή αίσθηση.

Η ομορφιά αυτού του κομοδίνου είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συρτάρια του. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε έναν κυκλικό νεροχύτη στο πάνω μέρος του κομοδίνου για να αφήσετε χώρο για επιπλέον αποθήκευση.

Κομοδίνο

Πάρε μακριά

Από τις παραπάνω ιδέες, μπορείτε να πείτε ότι είναι πολύ απλό να ανανεώσετε το παλιό σας ντουλάπι μπάνιου. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών, από απλό υλικό έως μια εντελώς νέα αισθητική. Ελπίζουμε ότι αυτές οι ιδέες σας δίνουν χώρο για να είστε δημιουργικοί με την αναδιαμόρφωσή σας.

Schreibe einen Kommentar