AvGeeks Assemble! Loving Aviation Geek Fest Seattle 2017

1
AvGeeks Assemble!  Loving Aviation Geek Fest Seattle 2017
Μια ομάδα AvGeeks απολαμβάνει το αμερικανικό 727 - Φωτογραφία: Francis Zera

Μια ομάδα AvGeeks απολαμβάνει το αμερικανικό 727 – Φωτογραφία: Francis Zera

Στα τέλη Σεπτεμβρίου απολαύσαμε άλλο ένα εκπληκτικό Aviation Geek Fest. Εάν ακολουθείτε τον ιστότοπο, το όνομα πιθανότατα ακούγεται οικείο. Είναι μια εκδήλωση με πρόσβαση VIP που επιτρέπει στους AvGeeks να συναντηθούν και να βιώσουν μερικά όμορφα πράγματα που δεν είναι συνήθως ανοιχτά στο ευρύ κοινό. Φέτος είχαμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο (καλεσμένους από την Αργεντινή, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ) στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον για να συμμετάσχουν σε αυτήν την τριήμερη εκδήλωση με θέμα την αεροπορία. Πόσο ωραίο είναι αυτό;

Όπως ήταν η τελευταία τα προηγούμενα χρόνια, οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες είναι εκπληκτικές, αλλά δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την παρέα με ένα σωρό άλλους ομοϊδεάτες για λίγες μέρες! Όλοι μπορούν να πουν τις ιστορίες του αεροπλάνου τους και όλοι θέλουν πραγματικά να ακούσουν!

%CODE2%

Φέτος η εκδήλωση ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, 29 Σεπτεμβρίου, στο Stratodeck του Το μέλλον της πτήσης στο Paine Field. Έπρεπε να πάω να πάρω τον καλό μου φίλο από το αεροδρόμιο, οπότε έφτασα λίγο αργά, αλλά σε αρκετό χρόνο για να συνομιλήσω με μερικούς υπέροχους ανθρώπους.

%CODE5%

Αν και μένω στην περιοχή, επέλεξα να μείνω στο Hilton Garden Inn ακριβώς δίπλα. Δεν μπορείς να ξεπεράσεις το να κοιμηθείς κοιτάζοντας έξω στον διάδρομο προσγείωσης και στην πραγματικότητα ξύπνησα στη μέση της νύχτας από μια προσγείωση Antonov AN-124. Αυτό ήταν καταπληκτικό.

Το Σάββατο μας ξεκίνησε με νόστιμο πρωινό και μερικά αεροπορικά trivia (με οικοδεσπότη την AvGeek Ισαάκ Αλέξανδρος). Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε διαφορετικές ομάδες (ήμουν η ομάδα D, που είμαι σίγουρος ότι αντιπροσώπευε το „Dashing, Daring David“, αλλά μου είπαν ότι ήταν μόνο το τέταρτο γράμμα του αλφαβήτου). Η ομάδα μου ήταν λίγο μικρή (εντελώς cool) και είχα την υπέροχη κοπέλα μου και έναν άντρα που θα θεωρούσα καλό φίλο (όπως είδαμε πρόσφατα στο The Daily Show με ένα ακατάστατο κρεβάτι — ναι, Τζέισον, σου είπα ότι δεν θα το αναφέρω αυτοπροσώπως, αλλά το κάνω εδώ — καλώς ήρθες).

Υπήρχαν κάποια πράγματα που έκανε κάθε ομάδα και άλλα που εξαρτήθηκαν από την ομάδα σας. Το μεγάλο πράγμα που κάναμε μαζί ήταν να πραγματοποιήσουμε μια περιήγηση στον όροφο VIP στο εργοστάσιο του Everett — με μερικούς υπέροχους ξεναγούς. Τώρα, αν έχετε πάει στη δημόσια περιοδεία, είναι εντελώς φοβερό (κι αν δεν έχεις πάει, πήγαινε!). Ωστόσο, δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το περπάτημα στο πάτωμα του εργοστασίου δίπλα και κάτω από τα αεροπλάνα που κατασκευάζονται. Δεν επιτρέπονται κάμερες, αλλά δεν πειράζει. Κατά κάποιο τρόπο, νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι καλύτερο, καθώς σας δίνει την ευκαιρία να απολαύσετε τις εγκαταστάσεις και τα αεροπλάνα χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια σας.

Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα βρεθώ στο εργοστάσιο — πάντα εκπλήσσομαι με το μέγεθος και εντυπωσιάζομαι με την ικανότητα της Boeing να κατασκευάζει αυτά τα αεροπλάνα τόσο γρήγορα.

Τα άλλα πράγματα που πρέπει να επισκεφτούν και να βιώσουν οι άνθρωποι:

  • Τεχνικές Υπηρεσίες Αεροπορίας – όπου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν συντήρηση
  • Εφαρμοσμένες Τεχνικές Υπηρεσίες – όπου κατασκευάζονται ηλεκτρονικά είδη (μερικά για αεροπορικές εταιρείες).
  • Ηλεκτρική κρούση – δημιουργεί εργαλεία για εργοστασιακή αυτοματοποίηση
  • Esterline – Εργασία με αεροπορική τεχνολογία
  • Πρέπει επίσης να πετάξουμε drones, να παίξουμε με τη ρομποτική, να εξερευνήσουμε την τρισδιάστατη εκτύπωση και να μάθουμε περισσότερα για την πτήση μέσω φανταχτερών διπλωμένων χάρτινων αεροπλάνων.

%CODE3%

Μακάρι να μπορούσα να τα είχα κάνει όλα, αλλά αυτό θα χρειαζόταν πολύ περισσότερο από τις δύο μέρες. Ήδη το εσωτερικό μου παιδί και ο ενήλικας ήταν χαρούμενοι, και δεν είχαμε καν τελειώσει με τη μέρα.

Καθώς μαζευόμασταν πίσω στον όροφο της Future of Flight Gallery, άρχισα να οργανώνω τα δώρα που οι αεροπορικές εταιρείες έδιναν ευγενικά στο Aviation Geek Fest για να κάνουν κλήρωση στους συμμετέχοντες. Τα περισσότερα από αυτά τα δώρα στάλθηκαν απευθείας στο σπίτι μου πριν από την εκδήλωση. Μπορείτε να φανταστείτε τη δύναμη της θέλησης που χρειάστηκε για να βεβαιωθείτε ότι όλοι τους έφτασαν στο AGF. Και το έκαναν. (Εντάξει, πήρα ένα αυτοκόλλητο Allegiant και ένα σετ φτερά — ήταν πολλά). Τα καλούδια μας:

Η United μας έδωσε ένα μεγάλο μοντέλο Boeing 747-400 — το οποίο είναι εξαιρετικό συγχρονισμό από τότε θα αποσυρθεί σύντομα αυτό το κακό παιδί.

Η Icelandair μας έδωσε ΔΥΟ μοντέλα. Ένα μεγάλο 757 σε κανονικό χρώμα και ένα μικρότερο στο Hekla Aurora. Και οι δύο φοβεροί με τον δικό τους τρόπο. Και τα τρία μοντέλα πήγαν σε νέα, αγαπημένα σπίτια!

Τόσο η Allegiant όσο και η Alaska Airlines πέρασαν με τον δικό τους εκπληκτικό, διασκεδαστικό τρόπο. Η Allegiant έστειλε ένα διασκεδαστικό πακέτο που θα είχε δημιουργήσει ένας αληθινός AvGeek. Ένα μοντέλο MD-80, ένα μικρότερο μοντέλο A320, γυαλιά, φτερά και κάρτα στο κάθισμα από ένα MD-80. Ζεστό διάολε, δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν είδα ότι έστειλαν μια κάρτα ασφαλείας — παίρνουν AvGeeks!

Πρέπει να πω ότι για μένα προσωπικά, η Alaska Airlines ήταν η πιο διασκεδαστική. Βλέπεις, έχουν ένα κατάστημα, δίπλα στο αεροδρόμιο, που είναι ανοιχτό στο κοινό. Μου δόθηκε πίστωση στο κατάστημα για να πάω και να διαλέξω ό,τι ήθελα για να φτιάξω ένα είδος πακέτου βραβείων. Ω, ναι! Όπως μπορείτε να δείτε, πέρασα υπέροχα βρίσκοντας διάφορα αντικείμενα για να προσθέσω την πίστωση και οι γυναίκες εκεί ήταν πολύ χρήσιμες στο να προσθέσουν πράγματα για να με ενημερώσουν πόσα μου είχαν απομείνει. Ένιωθε σαν Έπαιζα Supermarket Sweep.

Μπόρεσα επίσης να συγκεντρώσω ένα ωραίο πακέτο δώρων με είδη EVA Air και Qatar Airways που έχω συλλέξει από διάφορες εκδηλώσεις για να δώσω επίσης. Όλα καλά πράγματα. Η Γωγώ είχε επίσης την καλοσύνη να φτιάξει μερικά διασκεδαστικά πακέτα που έλαβαν όλοι στο AGF!

Αφού απολαύσαμε το γεύμα και τα δώρα μας, ήρθε η ώρα για τους ειδικούς προσκεκλημένους ομιλητές μας. Και ήταν αρκετά εμπνευσμένα.

%CODE4%

Nancy και Cliff Hollenbeck είναι μια ομάδα συζύγων που μοιράστηκαν τις αεροπορικές τους περιπέτειες. Τους ήξερα ως τους ανθρώπους πίσω από το Το βιβλίο ιστορία της Alaska Airlines που κατέχω (τους έβαλα να το υπογράψουν, φυσικά), αλλά δεν ήξερα τις ενδιαφέρουσες ιστορίες τους σχετικά με την αεροπορία. Η Νάνσυ μοιράστηκε την ιστορία της για πειρατείαΌταν ήταν 22 ετών και έκανε την πρώτη της πτήση ως αεροσυνοδός. Αυτό είναι νόμιμο. Το να ακούω τις ιστορίες τους για τα ταξίδια και τη συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες σε έργα ήταν πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστικό!

Καθώς τελείωσαν τα πράγματα, είχα μερικές υπέροχες συζητήσεις και μετά πήγα πίσω στην απέναντι πλευρά του δρόμου προς το ξενοδοχείο για να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ για την επόμενη μέρα στο Boeing Field. Ήταν πολύ εύκολο να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί, γνωρίζοντας τις περιπέτειες που επιφύλασσαν!

Έτοιμος να πάει στο Μουσείο Πτήσης - Φωτογραφία: Jody Hawkins |  IoF

Έτοιμος να πάει στο Μουσείο Πτήσης – Φωτογραφία: Jody Hawkins | IoF

Κυριακή πρωί ξυπνήσαμε, ετοιμαστήκαμε και κατευθυνθήκαμε νότια προς το Μουσείο Πτήσης για να κάνετε check in για τις περιπέτειες της ημέρας μας: 1) VIP ξενάγηση στο εργοστάσιο του Boeing 737. 2) Γεύμα σε ένα κλασικό Boeing 727. 3) Δείτε όλα τα υπέροχα πράγματα στο Museum of Flight. Τώρα, αυτή είναι μια καλή μέρα.

Η περιοδεία 737 είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο — δεν είναι ανοιχτό στο κοινό. Αυτή ήταν επίσης η πρώτη μου φορά στο εργοστάσιο όπου μπορούσα να δω τη σειρά MAX. Όπως το μεγαλύτερο εργοστάσιο στα βόρεια, δεν μπορέσαμε να τραβήξουμε φωτογραφίες εδώ, αλλά ήταν εντάξει. Παραπάνω είναι μερικές φωτογραφίες από μια προηγούμενη περιοδεία του δικού μας Francis Zera. Μου άρεσε να βλέπω αυτά τα φτερά MAX να είναι γραμμωμένα και έτοιμα να ξεκινήσουν.

„Γεια, ας μπούμε όλοι σε ένα αεροπλάνο και ας φάμε φαγητό αεροπορικής εταιρείας.“ Αυτό μάλλον δεν ακούγεται πολύ συναρπαστικό για τους περισσότερους ανθρώπους εκεί έξω, αλλά όταν μιλάτε για την ομάδα μας και ένα κλασικό Boeing 727 — έχετε μια περιπέτεια AvGeek!

Το αεροπλάνο είναι ένα μείγμα παλιότερων και παλιότερων. Τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά το 1978 από την Αμερικανίδα και αποσύρθηκε το 2002. Το εσωτερικό είναι κάτι από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, έτσι ώστε να έχετε μερικά επίπεδα ιστορίας μέσα στο αεροσκάφος. Σήμερα, ανήκει σε Εθνικό Μουσείο Ιστορίας Αεροπορικών Εταιρειών (NAHM) στο Κάνσας Σίτι, Μο, και ελπίζουν να το πετάξουν ξανά μια μέρα.

Ανεβήκαμε τις πίσω σκάλες (φυσικά) και μπήκαμε στην καμπίνα. Διάλεξα μερικές θέσεις στο πίσω μέρος και μαθητές από την περιοχή μας Γυμνάσιο Αεροπορίας Raisbeck έδρασαν ως αεροσυνοδοί και μας σέρβιραν τα νόμιμα γεύματα της αεροπορικής εταιρείας μας.

Αφού τελειώσαμε, κατευθυνθήκαμε πίσω στο Μουσείο Πτήσης όπου έκανα το δρόμο μου μέσα από το Concord, 707, 787, 747 και άλλα. Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχω περπατήσει στους διαδρόμους αυτού του μέρους, μπορώ πάντα να βρω νέα πράγματα για να απολαύσω!

Το πρώτο Boeing 747 στο Μουσείο Πτήσης – Φωτογραφία: Jody Hawkins | Ινστιτούτο Πτήσης

Χωρίς αμφιβολία, τα γεγονότα που απολαύσαμε και τα αεροπλάνα που είδαμε ήταν υπέροχα. Όμως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν αυτή την εκδήλωση καταπληκτική. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ σε όσους συμμετέχουν στο Boeing, το Future of Flight και άλλους που αφιέρωσαν τόσο πολύ χρόνο, άγχος και πάθος για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Είναι πραγματικά οι ήρωες!

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε ένα πιθανό μελλοντικό Aviation Geek Fest, βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη λίστα email μας. Ελπίζω να μπορείτε να ενωθείτε μαζί μας!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες μέσω της σελίδας Flickr του Institute of Flight

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ & ΙΔΡΥΤΗΣ – SEATTLE, WA. Ο David έχει γράψει, συμβουλευτεί και παρουσιάσει για πολλά θέματα σχετικά με τις αεροπορικές εταιρείες και τα ταξίδια από το 2008. Έχει αναφερθεί και γραφτεί για διάφορους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των BBC, CNN, NBC News, Bloomberg και άλλων. Είναι παθιασμένος με το να μοιράζεται την πολυπλοκότητα, τα οφέλη και τα διασκεδαστικά πράγματα της αεροπορικής επιχείρησης. Στείλτε μου email: [email protected]

https://www.airlinereporter.com


Τα σχόλια είναι κλειστά εδώ.

Schreibe einen Kommentar